Header

Sverige har för typ två timmar sedan fixat hem en underbar silvermedalj i stafett i längdskidåkning. Först och främst vill jag gratta till en fantastisk insats!!

Men jag vill också prata allvar. Så för att kunna göra det behöver jag sammanfatta stafetten först.

Anna Haag körde förstasträckan och tappade 26 sekunder som Charlotte Kalla fick jaga i kapp. Och som hon gjorde det! På andrasträckan tappade Astrid Jacobsen för Norge, och växlade 28 sekunder efter Sverige.
Ebba Andersson gick ut på tredje och Ragnhild Haga jagade som en furie bakom. Haga kom inte riktigt ikapp, men tillräckligt nära för att det bara skulle vara för Marit Björgen att ta några snabba skär för att vara ikapp Stina Nilsson. Med det inte sagt att Ebba Andersson inte gjorde det bra, hon gjorde det fantastiskt. Hon hade nog näst snabbast sträcktid, det är bara det att Haga är i sitt livs form.
Marit Björgen och Stina Nilsson följdes åt, fram till sista backen. Marit provade allt hon hade för att bli av med Stina. För en Stina Nilsson på upploppet, det ville hon inte ha.
Det blev lite för tufft för Stina, som inte orkade hålla Marits rygg i sista utförskörningen, så spurten på upploppet uteblev.

Nu kommer allvaret jag vill snacka med er om. Jag är arg på er som är besvikna över ett svenskt silver. Skäms på er som är arga/irriterade/besvikna på Stina. Världens genom tidernas bästa längdskidåkerska blev 2 sekunder för svårt för Stina Nilsson. 2 sekunder. Det är andra, väldigt goda spurtare, som har haft det betydligt tuffare mot henne. Och jo, Marit gick snabbt. Alla andra tappade på henne. Alla utom Stina, som höll ut till sista utförsbacken. Det blev ingen spurt nu, så att säga att Stina förlorade en spurt är att ljuga. För en spurt avgörs sida vid sida. Eller startar i alla fall sida vid sida. En åkare kan inte ha försprång.
Skäms till er som är arg på Anna Haag. Det här ligger på Rikard Grip. Det är klart som bara den att Anna åker om hon får chansen. Alla vill åka om de får.
Och till er som ville se Kalla på sistasträckan, nej det hade blivit kaos. Inte hade någon annan förutom Kalla kunnat jaga ikapp det Haag tappade. Kalla var den enda som kunde gå andrasträckan. Om Kalla hade gått sistasträckan hade Sverige inte varit i rygg på Norge. Då hade Kalla fått jaga Björgen. Och med den form Björgen visar upp nu, hade inte ens världens bästa Kalla fixat ett alldeles för stort avstånd. Norge är rusigt bra, det vet alla.

Jag är nära att börja gråta. Men det är inte för att jag är besviken över ett silver. Nej, jag är på väg att börja gråta för att jag är besviken på er som är besvikna på ett silver.

SKÄMS PÅ ALLA ER SOM INTE KAN GLÄDJAS ÅT ETT SVENSKT OS-SILVER.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Charlotte Kalla öppnade med att ta den första guldmedaljen i hela OS, när hon krossade konkurrenterna på skiathlonen.

Sedan överraskade Sebastian Samuelsson allt och alla när han i skidskyttejaktstarten körde hem ett silver. Jag som tyckte att hans 14:e plats i sprintdistansen var bra! En silvermedalj för en 20-åring från Sverige, i skidskytte. Herre gud alltså!

Och i dag var det dags för nästa svenska guld. I längdskidåkningens sprintdistans. Och som Stina Nilsson ägde hela dagen. Hon vann kvalet, kvartsfinalen, semifinalen, och utklassade allt och alla i finalen. Ingen, ingen, ingen var i närheten av Stina Nilsson i dag. Och hennes tårar på prispallen, de var magiska.


Likes

Comments

Okej, jag är alltid skeptisk till serier. Mest för att jag inte tror att jag gillar serier som andra gillar, plus att jag vet hur jag blir om jag väl fastnar för någon.

Förut var det One Three Hill, och Glee. Och Gossip Girl. Sedan blev det Degrassi och Bron. Och nu är det Pretty Little Liars. Jag började kolla i slutet av förra året. Jag satt hemma, arbetslös, så jag chansade. Och som med de flesta andra serier, jag fastnade direkt. Jag kanske skulle börjat kolla när serien kom ut för så där 7-8 år sedan. Men det enda jag tittade på då var Andra Avenyn. Nu när jag är 21 år gammal, då ska jag fastna för PLL. Yes,

Låt mig ta 2 minuter och skriva om Lucy Hale. Hon spelar Aria i PLL, och hon är ju så vacker så en dör. Dessutom är hon en extremt skicklig skådespelerska. Eller alla är så klart det, men hon har något extra om en frågar mig. Hennes sätt att hantera scener där hennes karaktär gråter, skriker, skrattar. Det får mig att le, för det känns verklighetstroget mitt uppe i all overklighet.

Lucy Hale har dessutom någon kärlek för lögner. Hennes låt Lie a Little Better får mig för tillfället att slå frivolter.


Likes

Comments

Jag älskar sport, och melodifestivalen. Jag kan säga att den enda jag delar intresse med bland de jag känner är Moa som jag jobbade tillsammans med ett tag förra våren.

Men nu är det ju snart dags för mellon i år. Jag har stora förväntningar på Martin Almgren, och Mariette Hansson. Det kan bli grymt. Mindre förväntningar på Edward Blom. Vad han gör med i startfältet är för mig en gåta. I väntan till att årets mello ska dra i gång tänkte jag bjuda er på mina topp 3 favoriter, från finalen, sedan 2007. Och de här favoriterna är nu, inte nödvändigtvis de som var då.. Jag var 10 år när mellon avgjordes 2007, så jag håller inte kvar vid alla som jag gjorde då.

Men ni får nöja er med video till de två senaste årens ettor. Annars blir det här långt. So here we go.

2007
1. The Ark - The worrying kind
2. Marie Lindberg - Trying to recal
3. Sarah Dawn Finer - I remember love

2008
1, Sanna Nielsen - Empty room
2. Charlotte Perelli - Hero
3. Sibel - That´s where I`ll go

2009
1. Alcazar - Stay the night
2. Molly Sandén - Så vill stjärnorna
3. Sarah Dawn Finer - Moving on

2010
1. Eric Saade - Manboy
2. Darin - You're out of my life
3. Timotej - Kom

2011
1. Eric Saade - Popular
2. Sara Varga - Spring för livet
3. Sanna Nielsen - I'm in love

2012
1. Loreen - Euphoria
2. Molly Sandén - Why am I crying
3. Ulrik Munther - Soldiers

2013
1. Louise Hoffsten - Only the Dead Fish Follow the Stream
2. Robin Stjernberg - You
3. Ulrik Munther - Tell the world I'm here

2014
1. Sanna Nielsen - Undo
2. Alcazar - Blame it on the Disco
3. Helena Paparizou - Survivor

2015
1. Måns Zelmerlöw - Heroes
2. Jessica Andersson - Can't Hurt Me Now
3.. Mariette - Don't Stop Believing

2016
1. Oscar Zia - Human
2. Wiktoria - Save me
3. Frans - If I were sorry

2017
1. Wiktoria - As I Lay Me Down
2. Nano - Hold on
3. Anton Hagman - Kiss you goodbye

Och var så goda. Här kommer Human och As I Lay Me Down.


Likes

Comments

Jag vill på förhand be om ursäkt om jag trampar på några ömma hästtår. Men jag är arg, och irriterad. Idrottsgalan 2018 var den bästa någonsin, fram till att Jerringpriset skulle delas ut.

Jag säger bara: 3 VM-guld, ett VM-silver, 3 EM-guld, tre EM-silver, 16 SLAGNA VÄRLDSREKORD, v7nnare av totala världscupen, utsedd till världens bästa kvinnliga simmare och Europas bästa kvinnliga idrottare.
Det räckte inte för Sarah Sjöström. Peder Fredricsons hästarmé var åter igen för stark. Det är parodi. Ingen, och då menar jag ingen, kan mäta sig med Sarah Sjöströms prestationer. Hon är den bästa idrottare det här landet skådat.

Jag gillar inte ridsport, det gör jag inte. Men jag hade tyckt att det var en parodi vem som än hade vunnit över Sarah.
Tro mig, om så min största idol Stina Nilsson hade blivit VM-drottning och vunnit Jerringpriset, så hade jag tyckt det vore fel. Sverige har en idrottare som är bättre än alla andra just nu. Hon heter Sarah Sjöström.
#jerringpriset

Likes

Comments

Dels så är ju 2017 över, men egentligen har det inte hänt så mycket sedan senast jag skrev, vilket väl var 2 månader sedan.

Men det jag menar är över nu är årets upplaga av Tour de Ski. Dario Cologna gick för ett tag sedan in som vinnare på herrsidan, och tog sin fjärde totalseger. Martin Johnsrud Sundby kom tvåa och Alex Harvey trea. Damernas Tour vanns för andra året i rad av Heidi Weng. I år före Ingvild Flugstad Östberg och Jessica Diggins.

Det som får mig att sätta rubriken "Så var det över" är att det alltid känns så tomt för mig när Touren är slut. Jag älskar längdskidor och det är magiskt att i en vecka få kolla på längdskidor nästan varje dag. Förra året slutade Stina Nilsson trea i Touren, så då var jag nöjd med pallen. Och det är jag i år också, tack vare Jessica Diggins. Den amerikanska tjejen är så härlig och sprider så mycket energi, så henne unnar jag alla framgångar.

Likes

Comments

Dagen har varit extremt tråkig. Jag går och väntar på att klockan ska bli 21:00 så jag ska få se damerna spela fotboll.
Nu käkar jag äpple, dricker te och kollar när syrran spelar Tv-spel,. Jag är inget fan av Tv-spel, så jag har vet inte vilket spel det är. Men jag ska få henne att spela kort med mig snart.

Likes

Comments

Jaktstart i längdskidor. Charlotte Kalla går ut först, 2,6 sekunder före Marit Björgen. I en drömvärld kan hon hålla undan från Stina Nilsson som startar 12 sekunder bakom. I en drömvärld alltså.
Att utmana Marit Björgen finns inte. Det går inte.
Men sedan heter man Charlotte Kalla och är i den bästa formen man har varit i på många år. Då görs omöjliga saker sanna.
Att Kalla skulle spurta ned Björgen, det var inte speciellt troligt. Att hon skulle åka ifrån henne, uppför, det fanns inte. Det ska inte gå.
Men 26 november 2017, då går det. Då åker Charlotte Kalla i från självaste drottningen av skidor, Marit Björgen.
Charlotte sade i intervjun efter loppet att hon hade planerat det mesta i går, i sitt huvud.
"Jag har lite höga tankar om mig själv, när jag säger att jag ska åka i från Marit Björgen."
Ja Charlotte, ja. Det har du. Men du gjorde det som bara Therese Johaug gjort de senaste åren.

Likes

Comments