Det är viktigt att kvinnor kämpar för sin rätt i det här samhället. Kvinnor ska inte behöva anpassa sig efter män, de ska inte bli tillsagda vad de ska ha på sig för att inte bli våldtagna eller antastade. Det ligger inte på kvinnorna att anpassa sig för det är inte där problemet uppkommer. För att lösa ett problem vet vi ju alla att vi måste ta tag i problemets mitt.. Alltså männen. Och, jaja, självklart så gäller inte detta bara män, även kvinnor, och heller inte alla män. Men såsom allt tyder så är det faktiskt så, tro det eller ej, att dessa typer av brott begås mestadels av män.

Dessa människor som nu tycker att det är deras rätt att ta för sig av någon annans kropp bara för att hen har kort kjol på sig eller är full, ni är så släkt med grisar. Eller nej förresten, grisar beter sig mer väl än så. Jag tror ni är på väg att skapa en ny art, en art som vi alla andra arter vill döda ut. Ni är bara små ouppfostrade arslen som måste lära er att förstå att det finns en omvärld. Era föräldrar har varit dumma nog att göra er en otjänst.

Vi måste lära oss att uppfostra våra barn till att bli trevliga och kärleksfulla medmänniskor. Det är så viktigt att de får den biten, det är en sådan stor fördel senare i deras liv. Vi måste lära våra barn, våra söner att alla har sin egen makt över sin egen kropp och inte över någon annans. Vi måste ta hänsyn till varandra och visa kärlek och respekt. De flesta är nog duktiga med detta men det handlar också om hur man som förälder beter sig framför barnen. Det man säger är ju en sak medans föräldrarnas handling är en annan.

Vi alla måste tänka mer på våra medmänniskor och visa nästa generation hur det bör vara för en trygg framtid. Det är så viktigt att alla får känna sig trygga och sedda.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland orkar jag inte vara stark. Jag är bra på att dölja mina känslor med ett leende på läpparna men idag är en sådan dag när jag bara inte klarar det mer. Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag anmäla eller inte, det har gått lång tid nu men jag kan inte hjälpa att fundera över vad som kan hända om jag inte anmäler. Tänk om det som hände mig händer nån annan just nu, och att jag hade kunnat förhindra det. Men tänk om jag är helt fel ute. Tänk om det är mig det är fel på, bad jag om detta, jag kanske gjorde det. tänk om jag inbillat mig allt.

Kan det vara så att det är mig det är fel på... Måste vara stark... vill göra något åt saken men jag vågar inte...

Jag kan inte minnas att jag sa nej men jag sa ärligt talat inget alls i stort sett. Men all i mitt kroppsspråk var så nej, jag vet det. Men det känns ändå så fel.

Jag är nog fortfarande förstörd någonstans inombords, jag minns orden och rädslan. Jag minns det som att det var igår. Jag har verkligen försökt glömma, men det går inte. På grund av det här är det så svårt att fortsätta...

Likes

Comments

Att leva i nuet är otroligt viktigt, vi kan inte tänka på det förflutna och det som redan skett. i så fall skulle vi aldrig kunna bli lyckliga. Vi måste tänka framåt och positivt. Det är oerhört viktigt. Men något som också är väldigt viktigt är att vi måste se till att avsluta alla viktiga skeden i våra liv så att vi inte behöver bli påminda om det och tvingas tänka tillbaka på det gång efter gång. Det var där det gick snett för mig. Jag avslutade inte det kapitlet i mitt liv som det borde ha slutat...

Tänk dig att du läser en bok, en serie. När du är i slutet av första boken ser du att de sista 20 sidorna saknas. Just där i stunden gör du inget annat än att bara fortsätta med nästa bok. Men många frågor dyker upp längst vägen, hur långt du än läser så förstår du aldrig hur den första boken slutade. Du måste helt enkelt ta tag i det för att få reda på sanningen. Du backar dina tankar och funderingar och stannar allt annat en stund för att ta reda på hur det egentligen ska vara. Du trodde att det räckte med att avbryta just där 20 sidor innan slutet, att allt skulle lösa sig självt, men det gjorde det inte. Du måste läsa boken helt, sida för sida, för att kunna gå vidare.

Vi måste alltså avsluta delar av våra liv för att kunna gå vidare! Annars kommer vi inte så långt. Våra tankar kommer alltid att ta sig tillbaka och fundera över hur det kunde ha blivit och vi kommer aldrig få reda på svaret fören vi faktiskt tar tag i det.

Likes

Comments

Jag satt och bläddrade i mitt flöde på facebook och fick se en länk om Mohammed Arvan som lär ut till ensamkommande tonårskillar hur man raggar. Det gjorde mig väldigt lättad. Det är så skönt att se att vissa är så starka och orkar göra en förändring. Jag är av den åsikten (en självklarhet förstås) att ingen någonsin ska få förgripa sig på en annan människa. Det har absolut ingenting med vad man har för ursprung, religion eller tankar att göra. Man bara gör inget sådant som att röra någon mot deras vilja. Mohammed startade den kursen främst för ensamkommande och det är självklart en otroligt viktig del för de att förstå. Den svenska kulturen har ju kommit så mycket längre än den i Mellanöstern. Så de som kommer hit har mycket att lära och det är väldigt tufft för dem att komma hit. Som flykting så har man flytt sitt land på grund av mycket hemska orsaker, i många fall på grund av att man kommer dö om man inte flyr.

I deras kultur, som han har förklarat i artikeln, så är det inte tillåtet på samma sätt att umgås med tjejer i Afghanistan. Killar kan i ung ålder straffas för att hänga med tjejer. Så jag förstår att de verkligen är nyfikna på vad som händer när de kommer hit och allt är så annorlunda. Klart det känns konstigt att plötsligt kunna vara så nära tjejer, men det ger självklart ingen rätten till att ta förhastade steg. Därför älskar jag verkligen vad Mohammed gör. Det är ju skitbra att han lär ut till killarna hur man raggar, det är ju precis det de har missat i deras hemland. Det finns inte på samma sätt i Afghanistan. Det är spännande, nytt och självklart väldigt svårt.

Sån här kurs borde hållas för alla som tycker det är svårt hur man hanterar känslor. Det är viktigt att man kan hantera sig själv och bemöta även snygga och otroligt attraktiva människor med respekt. Alla människor har ett eget område och för att komma innanför där måste man fråga och "ragga sig fram". Inget annat! (Följ länken för att läsa om det fanatstiska arbete som Mohammed gör)

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/han-lar-ensamkommande-killar-att-ragga-tjejer

Det värsta jag vet är när människor beklagar sig över att invandrare kommer och behandlar tjejer illa. Av alla människor av alla slag har det alltid funnits vissa elaka brottslingar. Jag gillar inte hur vissa människor bara förnekar och vill vara så oförstående. Om en kille från Afghanistan begår ett brott betyder inte det att alla afghaner är brottslingar. Jag menar alla norskar är inte terrorister för att Breivik är det. Men jaja det är upp till dem att leva i sin lilla bubbla, men de ska verkligen inte få förstöra vårat samhälle och kränka andra för att de själva inte kan räkna ut det.

Förståelse saknas. Hos alla. Vi som redan bor här i det här landet måste ta emot alla med öppna armar och vara beredda på att deras samhälle som de kommer ifrån inte innehåller samma "regler" som vårt. Det är vad vi måste göra. Vi måste förstå deras situationer och hjälpa till så mycket vi kan för att lära ut och visa hur det fungerar här. Medan de självklart måste förstå att det är annorlunda här och det finns mycket att lära. Och de som inte förstått det, det är vårat fel, för vi har inte visat dem. Vi måste bli bättre på att ta emot människor som flyr för sina liv och välkomna dem. Möter vi dem med ögon och samtal såde känner sig välkomna så kommer de lära sig språk, och kultur så snabbt de bara kan.

Alla föds in i olika kulturer och samhällen, det är inget vi väljer. Vissa föds med rättigheter och vissa med inga alls. Men alla borde få möjligheten till att bli en bra och respektabel människa, vi måste hjälpas åt.

Och till sist, det gäller precis alla! DU är precis lika mycket värd som alla andra. KRAM!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så skulle jag vilja börja med att fråga vad det är som händer? Jag kan inte förstå att det här är sant, vad är det som håller på att hända. Just nu så har amerikanerna satt dit en fuling till den mäktigaste positionen i USA. Undrar om ni förstår vad det här innebär, för dem, för Amerika, för mänskligheten, för miljön, för VÄRLDEN!! Jag frågar mig, varför röstade ni på Trump? Vad är det ni ser hos honom som kan göra USA till ett bättre land? Jag tror att det ska till ett under för att han ska lyckas med något över huvud taget faktiskt.

Jag vill inte vara så brutal i mina ord här, så som jag ibland får för mig att tänka. Ondska kan aldrig besegra ondska, endast det goda kan besegra ondskan helt. Det finns alltid en anledning till varför människor är och beter sig som de gör. Det är både en hemskt sanning och en underbar verklighet. Är man en stark person som kan tro på sig själv så kommer det ju ofta det från en trygg uppväxt med föräldrar som peppat och alltid funnits där. Föräldrar och uppväxt står faktsikt till svars för många människors dumheter.

Allt pekar på att vi människor inte är så smarta som vi tidigare trott, eller? När jag bläddrar i mitt nyhetsflöde på Facebook så ser jag att det ena efter det andra konstigaste och mest bisarra lagändringar skett. Måndagen den 23 jan skrev Trump under om att stoppa biståndet till de utländska organisationer som stödjer abort. Detta kommer göra att kvinnor på egen hand försöker göra abort och försöka få den lilla hjälp som går att få, precis som förr i tiden. Trump "vill bara väl" och menar att han tänker på varje amerikan, till och med de ofödda. Ärligt talat så är det bara skitsnack.

Varje kvinna äger sin egen kropp och har rätt att göra abort om hon inte vill ha barnet. Tänk nu på de oönskade, nyfödda, amerikanska barnen Trump, som kommer hamna i ett dike för att en fattig mor och far inte kan ta hand om dem. Kommer du då sträcka ut en hjälpande hand och fixa en ljus framtid åt dem? Du ömkar dig så väldigt menar jag. Visa nu all din kärlek så vi får se att du är värd att vara USA:s president..!! (Följ länken nedtill för att läsa mer om Trump och lagen om abort.)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/LRrR1/donald-trump-skrev-under-anti-abort-lag--omgiven-av-man

Ryssland är ju också ett bra, förlåt uttrycket, jävla ställe. Där ska de nämligen legalisera "misshandel inom familjer"!! Jag menar WOW, är det här sant?! Och anledningen är ju otrolig, uppfostran? Nej men ok, jag förstår Ryska låter ju lite som att skita med munnen, så ok att de inte förstår varandra. Men snälla lär er kommunicera och förmedla, vi ska inte behöva ta till våld för att få våra medmänniskor att förstå oss. Ryssland, ni är helt fel ute, det ni behöver är att ta er i kragen och försöka förstå vad ni faktiskt är på väg att göra. (Följ länken för att läsa om Ryssland och Våld i hemmet.)

http://www.dn.se/nyheter/varlden/fritt-fram-for-kvinno-och-barnmisshandel-i-ryssland/

Det som händer i vår Värld nu år 2017 är som att hoppa ca 150 år tillbaka i tiden. År 1864 så blev det förbjudet för mannen att slå sin hustru i Sverige, och nu är det alltså på väg att bli lagligt i Ryssland.

Men som tur är så finns det goda hjältar och eldsjälar även i vår värld, det är tur det! Vi behöver varandra som mest nu. Det är så viktigt att hjälpas åt och förstå att allt det lilla vi gör blir tillsammans en stor insats! Tillsammans gör vi skillnad. Det goda kan stoppa ondskan, så se till att ta vara på det. Ta hand om varandra, för precis som Malena Ernman säger så behöver världen en rejäl överdos av godhet just nu. (Följ länken för att läsa mer av kloka Ernman)

http://www.expressen.se/kultur/jorden-behover-en-overdos-av-godhet-nu/

(Förlåt mitt språk, men blir så irriterad på dumheter!)

Kram och Tack!


Likes

Comments