Upp till toppen

I lördags åkte jag och Fredrik till Mora för att göra det vi pratat om så länge: bestiga Gesundaberget. Det var jag, Fredrik, hans mamma och deras hund som begav oss ut. Vi hade verkligen tur med vädret; det var soligt och precis lagom varmt. Att det dessutom var massor av fina moln gjorde mig ju bara ännu gladare eftersom jag skulle fota... blir ju lite roligare med några moln än bara en klarblå himmel tycker jag.

Backen vi gick i är en skidbacke på vintern och jag måste säga att det var brantare (och jobbigare!) än jag trodde att ta sig upp. Det blev dock ganska snabbt en fin utsikt, vilket gjorde att krafterna fylldes på lite. Att jag dessutom blev jagad av en stor broms fick mig att inse att jag hade mycket kvar att ge, för då var det minsann inga problem med att springa så fort jag kunde rakt uppåt. Haha.

Det var så fascinerande att se all skog som bredde ut sig. Tänk hur mycket skog det finns egentligen. När jag står sådär och blickar ut kan jag inte undgå att fundera över hur det ser ut på alla platser man ser. Finns det några människor där, eller är det bara vildmark? Det är nästan svårt att ta in hur mycket man kan se på en gång, bara genom att komma upp lite i höjd. Och ändå är det en sån ofantligt liten del av hela jorden... det är svindlande.

Till slut kom vi upp till toppen och utsikten därifrån var helt magisk. Man såg stora delar av Siljan men även massor av skog och andra små sjöar. Efter att jag fotat en del satte vi oss vid toppstugan och åt lunch. Ingen av oss hade en aning om att det fanns en sådan, utan jag tror att vi alla hade föreställt oss att vi skulle gå i skogen för att komma upp. Inte i en bred skidbacke med massor av folk... men det var trevligt ändå. Det rådde ju inga tvivel om hur vi skulle gå för att ta oss upp i alla fall.

När vi hade varit på toppen ett tag gick vi tillbaka ner igen. Det var faktiskt riktigt jobbigt att gå nedför - benmusklerna var verkligen tvungna att jobba för att hålla emot. Det blev inte lättare av att underlaget bestod av sand och stenar som man lätt kunde snubbla eller halka på. Men vi tog oss ner helskinnade och nöjda efter en superhärlig utflykt. Jag kan lova att jag fick en del träningsvärk i benen dagen efter! Men det var det värt, hundra gånger om.

  • Photo

Gillar

Kommentarer

amandaparkkinen
amandaparkkinen,
Åh vilken fin utsikt! 😊
nouw.com/amandaparkkinen
justlikelinnea
justlikelinnea,
Den var magisk! 😊
nouw.com/justlikelinnea
mmalls
mmalls,
Åh vilka fina bilder och vilken vy! 😊
nouw.com/mmalls
justlikelinnea
justlikelinnea,
Tack! Ja, utsikten var superfin 😊
nouw.com/justlikelinnea