Författardrömmar

Godmorgon! Jag har precis ätit frukost och sitter och smuttar på mitt kaffe nu. Den havremjölk jag brukar ha till kaffet är slut, så jag måste dricka det svart och kan därför bara ta väldigt små klunkar. Sovmorgonen i morse var så otroligt efterlängtad och jag börjar känna att jag behöver semester nu. Ska jobba i en vecka till innan jag får ledigt. Ska bli så skönt.

Om en stund ska jag och Fredrik åka till gymmet och därefter blir det nog en lunch på stan. Får se om jag får med honom in i lite affärer också; mitt shoppingsug har växt till sig rejält den senaste veckan. Jag har knappt handlat kläder på flera månader för att jag har velat spara pengar, men nu känner jag att min sommargarderob behöver uppdateras lite.

Ni vet hur man ibland får för sig att göra saker, utan att man riktigt vet hur man kom på idén. Det hände mig igår - jag fick lust att skriva en bok. Ända sedan jag var liten har jag tyckt om att skriva och svenskalektionerna där man fick hitta på egna berättelser var mina absoluta favoriter. Författare var faktiskt mitt drömyrke när jag var liten. Så jag tänker: varför inte försöka? Även om jag lyckas få ihop ett manus skulle det med nästan 100% sannolikhet inte innebära att boken blir publicerad av ett förlag. Förmodligen skulle jag inte ens få ihop mer än bara några sidor. Men... det är ju alltid något. Det är ju värt ett försök, för jag har inget att förlora.

Problemet är bara att jag inte har några idéer till handling eller karaktärer. Det kan ju vara en bra start...

  • Diary

Gillar

Kommentarer

randomelegans
randomelegans,
Förhoppningsvis så kommer det en vacker dag, då dina författardrömmar går i uppfyllelse! ♠
nouw.com/randomelegans
justlikelinnea
justlikelinnea,
Tack! Ja, man kan ju hoppas 😊
nouw.com/justlikelinnea