En roadtrip till Norge

Igår åkte jag, Fredrik och hans mamma på en roadtrip. Destination: Norge.

Vägen dit var så himla fin. Vi åkte igenom skidorter och massvis av fjäll. Det kändes så mäktigt att se de stora bergen torna upp sig bredvid bilvägarna. I början av våran resa, när vi mest åkte genom oändliga skogar, hände det mest random jag varit med om på länge. Mitt ute i ingenstans, på en lördagsmorgon, satt det två personer utklädda till clowner på en liten grusplan längs vägen. De skapade så många frågor hos oss - varför var de där? Hur kom de dit? VARFÖR??

Efter ett tag nådde vi riksgränsen till Norge. Den kom faktiskt fortare än förväntat, jag trodde nog att det var längre dit än vad det faktiskt var. Det här var lite av ett historiskt ögonblick för mig - jag har nämligen aldrig varit i Norge förut. Helt otroligt egentligen, med tanke på att jag är uppvuxen med samma avstånd till både Stockholm och Oslo. Stockholm har jag ju varit i massvis av gånger, så man kan ju tycka att vi borde ha åkt till Oslo någon gång istället. Men nu efter 25 år har jag äntligen fått åka till Norge. Inte för att det är så speciellt egentligen, men det är ju alltid spännande att se ett nytt land.

Det var så himla fint på vägen och de vackra vyerna tycktes aldrig ta slut. Vi stannade flera gånger på vägen för att beundra utsikten och för att jag skulle få fota. Är så himla tacksam att jag åkte med två toleranta personer som stod ut med mitt knäppande med kameran. Ibland kan jag ju förlora mig själv lite i det och ta väldigt lång tid på mig.

Efter ungefär tre timmars resande och fotande kom vi fram till Trysil, där vi stannade för att gå omkring lite och äta mat. Till efterrätt delade jag och Fredriks mamma på en morotskakstårta. Den som kom på att göra en sådan måste vara ett geni; den var så saftig och jag gillade det här formatet mer än vanlig morotskaka. Kanske är det för att jag har en stor svaghet för alla slags tårtor, hehe.

Innan det var dags att åka hem ville vi se en fin utsikt, så vi frågade en kille som jobbade på macken i stan om vart vi skulle åka. Jag tror inte att vi fattade vägbeskrivningen helt, för vi kom nog inte riktigt dit han menade att vi kunde åka. Men den utsikt vi fick var nog minst lika fin. Vi åkte upp på en brant grusväg som ledde oss upp på ett berg. Det var otroligt vackert att få utsikt över staden, berget och skidbackarna.

Sedan var det dags att åka hem. Jag måste säga att jag är stolt över mig själv. Den här resan har givit mig ångest i tre veckor, eftersom jag har varit rädd för att åka bil. Jag blir alltid det när jag vet att jag ska åka en lite längre sträcka. Jag kan liksom inte se framför mig att jag kommer hem igen eftersom jag tror att det kommer hända en bilolycka. Jag är så glad att jag inte lät rädslan styra, att jag inte ställde in alltihop för att jag inte vågade. Det hade varit så mycket fint som jag hade gått miste om ifall att jag gjort det. Jag vill inte låta min rädsla styra mitt liv, utan istället att jag själv styr min rädsla. Den kan finnas där, men jag strävar efter att ändå ha kontroll över den. Och det hade jag igår.

  • Photo

Gillar

Kommentarer

Marcuswerlin
Marcuswerlin,
vilka fantastiska vyer! 😃
nouw.com/marcuswerlin
justlikelinnea
justlikelinnea,
Ja, det var hur fint som helst! 😊
nouw.com/justlikelinnea
Marcuswerlin
Marcuswerlin,
Verkligen 😊 fan olustigt med clownerna
nouw.com/marcuswerlin
Beautyaddiction
Beautyaddiction,
Gud vad fint, jag måste åka till Norge inom snar framtid! Men är det bara jag som har fobi för clowner? skulle vända så fort jag såg dom, haha!
nouw.com/beautyaddiction
justlikelinnea
justlikelinnea,
Det var hur fint som helst! Haha, jag har inte clownfobi med det där kändes faktiskt lite olustigt... 😊
nouw.com/justlikelinnea
Juliiaolssons
Juliiaolssons,
Åh vilka fantastiskt fina bilder!😍
nouw.com/juliiaolssons
justlikelinnea
justlikelinnea,
Tack så hemskt mycket! 😃
nouw.com/justlikelinnea
Ida,
Sååå fint i Norge!!
onlyonewaytogo.blogg.se
justlikelinnea
justlikelinnea,
Jaa, det var otroligt fint!
nouw.com/justlikelinnea
tvseriebloggen
tvseriebloggen,
Super härliga bilder 😃
nouw.com/tvseriebloggen
justlikelinnea
justlikelinnea,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/justlikelinnea
Franbottentilltoppen
Franbottentilltoppen,
Fantastiska bilder 🙌🏼💗
nouw.com/franbottentilltoppen
justlikelinnea
justlikelinnea,
Åh, tack så mycket! <3
nouw.com/justlikelinnea