Cykelutflykt

Igår åkte jag och Fredrik ut på en cykelutflykt. Vi tog med oss matsäck och begav oss iväg. Vädret var fantastiskt och det var nog första gången i år som jag kunnat vara ute i bara linne. Det faktum att jag inte hade några shorts utan fick åka i jeans var ju dock inte riktigt lika lyckat i 27 graders värme.

Jag fick låna Fredriks mammas gamla cykel som jag till en början var LIVRÄDD för. Den hade nämligen inte bakåtbroms vid pedalerna, vilket jag är van vid, och det var bara handbromsen till framhjulet som fungerade. Efter att jag cyklat långsamt till en början så vande jag mig mer och mer, och till slut kändes det inte alls så farligt. Jag brukar inte använda cykelhjälm när jag cyklar trots att jag egentligen tänker att jag borde göra det, men med tanke på att jag var så rädd för cykeln så lånade jag Fredriks gamla cykelhjälm. Kändes väldigt mycket tryggare då.

Vi cyklade förbi massor av mysiga platser och jag blev såklart tvungen att stanna och fota en hel del. Det kändes verkligen som att åka igenom en riktig idyll och det var så himla mysigt i byarna vi åkte igenom. Blev nästan lite sugen på att flytta dit, för det var många hus som hade så fantastiskt fin utsikt över sjö och berg.

Efter ca en och en halv timmes cyklande kom vi fram till en fin badplats där vi stannade och åt ostmackor och drack lemonad. Det smakade hur bra som helst efter cykelturen. Jag bestämde mig för att doppa fötterna i vattnet, så jag gick ut på några stenar. Problemet var bara att vissa av dem inte låg stilla, så jag var väldigt nära på att ramla i hela jag. Det hade ju inte varit så himla lyckat, haha.

På vägen hem var det hemskt mycket uppförsbackar. Jag kunde dessutom inte växla på min cykel, så det var otroligt jobbigt. Vi fick gå med cyklarna en riktigt lång bit och det kändes som att uppförsbackarna aldrig skulle ta slut.

Till slut kom vi i alla fall fram till en vändpunkt, där det började gå nerför istället. Vi fick en så fin utsikt över Siljan!

Totalt cyklade vi ca 3,3 mil, vilket är det längsta jag har cyklat hittills. Jag upptäckte att det inte bara var positivt det här med linne-premiären för i år - jag hade glömt att använda solkräm. Och varit ute i gassande sol i fyra timmar. Aj aj. Mina armar har därför nu antagit färgen av en fullmogen tomat och jag hade så ont i axlarna inatt att det var lite svårt att ligga på dem och sova. Så himla klantigt att glömma solkrämen, men det var värt att bränna mig för vi hade en sån himla fin dag ute på våra cyklar.

  • Photo

Gillar

Kommentarer

Mockinggirl
Mockinggirl,
Vilka härliga bilder! 😍
nouw.com/mockinggirl
justlikelinnea
justlikelinnea,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/justlikelinnea
annahss
annahss,
Verkar som en riktigt härlig cykeltur!!
nouw.com/annahss
justlikelinnea
justlikelinnea,
Det var det verkligen!
nouw.com/justlikelinnea
Sandra
,
Det är bara smart att använda cykelhjälm! Jag slutade med den när jag fyllde 15, precis som de flesta andra... Men så förra året kom tanken över mig vad som kan hända om man blir påkörd eller ramlar och slår huvudet i marken 😟 Nja, förmodligen blir det inge bra så jag köpte mig faktiskt en ny hjälm och faktum är att jag tycker cykelhjälmarna nuförtiden är riktigt snygga och sköna att ha på sig så det finns definitivt ingen anledning att cykla utan..? Hoppas du tar det för vana och fortsätter använda hjälm, det är ju bra om du kan låna Fredriks gamla eller så köper du en egen 😊
justlikelinnea
justlikelinnea,
Jag håller med, det är så himla dumt att cykla utan hjälm egentligen! Borde verkligen se till att skaffa en 😊
nouw.com/justlikelinnea
Alexandra_Wiberg
Alexandra_Wiberg,
Vad fina bilder! Ser otroligt härligt ut!
nouw.com/alexandra_wiberg
justlikelinnea
justlikelinnea,
Tack så mycket! Det var hur härligt som helst (förutom de värsta uppförsbackarna, haha)
nouw.com/justlikelinnea
Genomeuropa
Genomeuropa,
Jättevackra bilder.👌
nouw.com/genomeuropa
justlikelinnea
justlikelinnea,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/justlikelinnea
SigneLindqvist
SigneLindqvist,
Åhh så mysigt!!😍
nouw.com/signelindqvist
justlikelinnea
justlikelinnea,
Det var det verkligen! 😃
nouw.com/justlikelinnea
tildabarkselius
tildabarkselius,
Gud så mysigt med cykelutflykt!
nouw.com/tildabarkselius
justlikelinnea
justlikelinnea,
Verkligen jättemysigt! 😃
nouw.com/justlikelinnea
änglavård
änglavård,
Otroligt fina bilder och bra kämpat att ni cyklade så långt
nouw.com/änglavård
justlikelinnea
justlikelinnea,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/justlikelinnea