​Idag är det måndagkväll och en ny vecka har precis börjat. Igår var jag och min sambo ute hos mina föräldrar hela eftermiddagen/kvällen så kom inte hem förrän klockan var tolv. Eftersom det var söndag igår så vägde och mätte jag mig lite vilket jag ska göra varje söndag för att se eventuella skillnader och utvärdera veckan och resultaten. Vågen stod på 100.2 kg med en midja på 97 cm. Jag ska mäta fler kroppsdelar har jag tänkt men ville komma igång ordentligt. 

Eftersom jag började med min resa lite hux flux så hann jag inte väga och mäta mig innan jag började så jag skrev upp en vikt på 103 kg som jag visste att jag vägde någon dag innan men dock var det på kvällen och jag väger mig nu på morgonen. Använder dock min vikt och mått som en "start" så jag kan jämföra bättre nästa vecka! Det är iallafall minus på vågen! 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När man pratar om ens hälsa, vikt osv med sina nära så frågar de ofta varför man skäms för och jag har inte riktigt något bra svar på det. Jag antar att jag skäms över hela min livssituation med mig själv. Jag fyller snart 18 år och ska ta körkort och borde egentligen vara som lyckligast och göra massa saker nu i ungdomen. Men min övervikt har ätit upp mig totalt, jag vill inte bada med kompisar eller på stränder med mycket folk, jag vill inte gå i kläder som inte täcker tillräckligt av min feta kropp, vilket kan vara svårt att hitta när det är sommar. Samtidigt vill jag ju få solljus på mig och bli brun och ha lite kläder så man kan få en schysst bränna, har intalat mig själv att jag ser både fräschare och smalare ut när jag är lite solbränd. På grund av min övervikt låser jag in mig mycket mer än vad jag gjorde förr och har nog på grund av att jag hållit mig inne och ökat kraftigt i vikt gjort så att jag utvecklat social fobi och fått ångest. När jag blir bjuden på fester måste jag alltid kolla vilka som ska dit och då är det väldigt ofta att det är folk från min skola som jag gick på för ett par år sen och så har man inte träffat dessa människor sen dess och under denna tid har man ökat mycket i vikt, så det gör att jag väljer att tacka nej till festen just för att jag skäms hur det blivit på så kort tid trots att det hade varit jätteroligt att komma ut och gå på fest och umgås med gamla och saknade vänner! 

Vet inte vad jag ville få sagt med det här inlägget, mest skriva av mig lite bara tror jag. Nu ska jag hoppa ner i sängen efter en lång dag. Imorgon är det en helt ny dag! 

Likes

Comments

Idag startade jag dagen strax innan elva och gick en powerwalk med en nära vän till mig. Vi åkte ut till en ö där vi bor och gick sedan 2.5 kilometer. När vi gick slingan så märktes det att jag inte hade ätit på länge och att jag inte hade någon energi. Det var jobbigt redan från början och det gjorde ont i benen. Det gick bättre mot slutet och när vi var klara så kände jag mig stolt att jag gjorde det och för att inte tala om hur skönt det var efteråt. Det var ingen lång promenad men det var i alla fall någonting och man måste ju börja någonstans!


När jag kom hem så gjorde jag två mackor med lite smått och gott på. Jag försöker hela tiden tänka på vad jag stoppar i mig men det är helt klart jobbigt att begränsa sig och behöva tänka på vad man hela tiden äter.

Tips! Jag har laddat ner appen Lifesum där jag ska skriva in vad jag äter och så räknar de mina kalorier. Enligt appen skulle jag äta nöstan 1800 kalorier per dag men tyckte det lät lite mycket så jag skrev in manuellt att jag ska äta 1600 kalorier per dag i stället. Vi får se om det funkar eller om det blir för lite, man kan ju alltid reglera kaloriintaget. Räknar ni också kalorier så rekommenderar jag varmt denna app!

Likes

Comments

Ja hörni, det är mycket som kan hända mellan inläggen. Igår när jag gick och la mig efter jag bloggat så funderade jag mer på det här med dieter och LCHF med mera. Jag har beslutat mig för att inte köra enligt LCHF, utan kanske mer att jag hoppar över pommes till en middag och så. Jag gillar inte konceptet med att man ska begränsa sig. Jag vill kunna äta allt men inte jämt såklart. Tänker dock prova 16:8 metoden och se hur det fungerar. Jag är öppen för förändringar och vi får se hur det går längs vägen. En sak är jag dock säker på och det är att jag tänker inte ge upp den här gången!Likes

Comments

Min viktminskning, Tankar

Ikväll sitter jag i min säng med mina två katter medan sambon spelar. Jag fick nog idag över min vikt och hur jag ser ut så jag bestämde mig nu för att jag ska göra det här en gång för alla! Jag googlade runt och hittade 16:8 dieten och det är en diet där man äter i åtta timmar mellan 11 till 19 på kvällen för att sedan ha en fasteperiod på 16 timmar och under min åtta timmars period när jag får äta så tänker jag köra LCHF metoden. Jag har aldrig provat LCHF förut men tänker nu efter lite läsning kring metoden bestämt mig för att prova och funkar det inte så får jag helt enkelt hitta ett sätt som passar mig. Starten för mig blir imorgon och jag har redan tjuvstartat lite ikväll då jag inte har ätit sedan kl 19. 

I dagsläget väger jag 103 kg med en längd på 165 cm, mitt mål är att gå ner till 63 kg, alltså 40 kg. Det är väldigt många kilon som ska bort men den här gången ska jag bara klara det, jag vill det så gärna och för min hälsas skull måste jag göra detta. Jag ska inte ge upp! Hoppas ni följer med mig på den här resan och ger massa stöttning och pepp!

Jag har tidigare försökt med viktminskning men det har alltid slutat med att jag har gått upp allt igen plus några kilon till, som mest gick jag ner 7 kg. Något som jag reflekterat över när jag gjort detta är att jag behöver ventilera mig med någon, som inte är min sambo, och med min närmsta familj vill jag inte prata med än då jag skäms så himla mycket över hur det har blivit dem senaste åren. Mitt matberoende, sockerberoende och läskberoende... Över hur mycket jag gått upp i vikt och hur mycket jag faktiskt väger i dagsläget. Jag skäms så oerhört mycket och därför har jag också bestämt mig för att jag skulle starta en blogg för att ventilera mina tankar och känslor men ändå göra det någorlunda anonymt. Det känns bra att skriva här trots att det förmodligen inte kommer vara några läsare då jag inte kan/kommer skylta med den här bloggen. Men ni som har hittat hit, välkomna! 

Likes

Comments