I julklapp fick jag en otroligt rolig present....en BOK! Ärligt talat så blev jag helt otroligt glad eftersom böcker är en av mina favoritsaker. Det faktum att det var Therése Lindgrens bok "Vem bryr sig?" som gömde sig i paketet gjorde mig ännu gladare (boken var även signerad!!).

Så tack vare min favorit Youtuber Therése Lindgren och min kärlek för böcker bestämde jag mig för att skapa en blogg som bara handlar om böcker.

Här kommer alltså min första bokrecension!

Therése Lindgrens bok "Vem bryr sig?" kom ut 2017. Från den stund jag fick reda på att vår författarinna skulle skriva en bok om veganism och djurrättigheter visste jag att denna bok var något för mig.

För vem kan ärligt talat säga att en bok om djur och deras rättigheter inte är en bok alla bör läsa?

Boken var väldigt lärorik. Även för mig som är pescetarian (men vegetarian 95% av tiden) så förbluffade grymheten när det kommer till köttindustrin mig något enormt.

Therése berättar om hennes liv innan hon bestämde sig för att skippa kött och hennes resa till att bli en oplannerad vegan. Jag finner det både inspirerande och häftigt att hon gick från att vara en pälsbärande köttätare som var emot "trädkramare" till att bli en av Sveriges mest kända veganer!

Är det inte häftigt?

Jag hade svårt att släppa boken och läste ut den på endast några timmar. Min "stackars" familj fick under tiden stå ut mig mig som läste rakt ut ur boken när jag blev extra upprörd över något.

Trots att "Vem bryr sig?" tog upp allvarliga och hjärtskärande saker. Såsom hur djur behandlas och hur folk runt omkring oss ibland reagerar på veganism och vegetarism. Så fick jag aldrig uppfattningen att Therése försöker skriva på ett sätt som gör att man får dåligt samvete. Hon är väl medveten om att inte alla är intresserade av att skippa rött kött, mejerivaror osv. men förklarar ändå att alla kan göra skillnad. Även en köttfri dag räddar liv.

Fast boken ibland gav mig en klump i magen så är det en av de bästa och mest lärorika böcker jag har läst. Visst är det inte så trevligt att läsa om grisar som får sina svansar kuperade utan bedövning, eller att en bil med läderinteriör är gjord av 3-9 kor? Men det är sanningen.

"Vem bryr sig?" är en bok som alla borde läsa, det spelar ingen roll om du är vegan, vegetarian eller köttätare. Boken kommer få dig att tänka efter och det är just det som är meningen.

Therése Lindgrens bok "Vem bryr sig?" får 5/5 stjärnor av mig.

- Just Books


Likes

Comments