Header

Allmänt
Den mest dumma falska påhittade dagen att fira eller??
Jo kanske? Men jag kan inte hata Alla Hjärtansdag längre.
Men jag gjorde det i många år. Jag var bitter, sur på alla människor som sprang runt och var lyckliga och köpte små söta nallar med hjärtan och spelande kort med änglar som sköt amorspilar. Måste man bevisa sin kärlek just en speciell dag, kan man inte göra det en helt vanlig dag? Allt blir ju så himla tillgjort och påtvingat. De stackars männen tvingas ut och handla blommor som helt plötsligt kostar tredubbla summan mot gårdagen. Hysteri vill jag kalla det.
Bitterkärring tänker ni säker nu, och ja visst var jag det. Och även SINGEL!!! Så allt bottnade väl i att jag var otroligt avundsjuk på att inte kunna fira Alla Hjärtansdag med någon. Jag ville väl också ha små söta handskrivna kort med hjärtan på, bli utbjuden på middag och få ett helt fång med röda rosor.
Usch så självisk jag var, det var inte som att jag försökte göra något åt det heller. Jag hade ju kunnat bjuda ut någon vän på middag eller fika.
Så för några år sedan bestämde jag mig för att inte hata Alla Hjärtansdag länge utan fira det, men annorlunda. Jag bjöd hem en massa vänner både singlar och par på en fest, och se det blev riktigt lyckat. Vi firade kvällen tillsammans utan några som helst förväntningar, enkelt och trevligt.
Nu några år senare har jag även fått prova på både hjärtkort, blommor och middag och det är inte så himlastormande fantastiskt som jag trodde utan mest bara jobbigt. Att gå ut och äta en sån dag är ju rena katastrofen, vänta på mat i över en timme minst. Men visst blommor är ju alltid trevligt att få...
Så vad vill jag då ha sagt med detta? Jo en liten tanke till dem som är ensamma, en liten kram eller bara ett sms, en hälsning att man finns för dem. Detta uppskattas, jag lovar för jag vet hur det kan kännas.
Så till er alla från mig en stor hjärtekram!!!

Kram J

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Jaha och så var det den här tiden på året när jag blir som ett barn igen. Varför?! Jooo såklart e det dax att plocka kastanjer nu.

Blir helt lyrisk i kroppen när jag ser dem ligga på marken bland alla löven. Vill bara samla ihop så många som möjligt och ta med mig hem. Och vad händer sen... inte ett skit, de blir bara liggandes i en påse o ruttnar tills jag slänger dem. Men en sparar jag alltid i fickan på min jacka. En gammal tradition som jag hört ska bota sjukdommar mm. Jadå jag e lite skrockfull och tror på häxor och andra väsen. Det kan ju absolut inte vara nån skada precis.

Tror min lilla besatthet av kastanjer kommer från min uppväxt. Varje dag när jag gick till skolan så passerade jag en massa träd på vägen dit. Självklart var man ju tvungen att plocka några då och då som till slut blev en stor samling. Dessa gjorde jag sen massa roliga djur av, med hjälp av tändstickor och annat.


Hmm man kanske skulle låna någons unge en dag o tvinga med dem ut och plocka några? Äh knappast lönt, ungar gör väl inte sånt idag. De skulle nog titta lite underligt på mig och undra vad fanken jag pysslade med.

Så nu har jag i stället googlat runt lite på nätet om vad jag kan göra med mina kastanjer i stället. Och jäklar vad det fanns tips. Allt från hemorrojdkräm till fina plantor att odla. Härligt bara att sätta igång och pyssla. Men jag tror jag skippar det förstnämnda o går direkt på plantorna i stället ;-)


Äntligen har jag hittat nåt att fixa min besatthet med.

Så om ni råkar se en tokig tjej krypa runt i parkerna o leta kastanjer är det antagligen bara jag.

Kram J

Likes

Comments

Allmänt

Jo men visst har jag varit med i Televinkens trafikskola, har inte ni det? Aha ni tillhör kanske inte min generation... Men då kan jag berätta att på min tid så var man med där och fick lära sig lite vett och etikett i trafiken. Kanske hade varit bra om den där lille spillevinken hade lärt upp en och annan nu för tiden oxå!!! För er som inte vet så fick man en massa uppgifter att utföra i trafiken som t ex att lära sig stanna för röd gubbe, titta först åt vänster, sen åt höger, sen åt vänster igen. När man klarat detta (mamma var så klart med o kollade) fick man klistra in ett lite märke i en pärm. När man klarat detta 10 gånger galant fick man ett diplom. Det fanns oxå en tillhörande LP skiva som man lyssnade på när Televinken pratade om olika trafikregler mm.

Alltså Televinken är en liten docka som sköts av sin buktalande mamma Anita. Hmm vaddå töntigt, eller?! Nä faktiskt inte, jag var överlycklig och stolt när jag klarat mina uppgifter.


Så vad är det nu jag vill komma fram till med allt detta tjafset med Anita o Televinken?

Jag cyklar varje dag till mitt kontor ca 15 km, och på den färden så tror jag att det kommer ett visst antal svordommar ur mig. Är folk inte mer rädda om sitt liv? Röd gubbe-vad betyder det? Aha - bara kör på rätt ut i gatan så bilarna måste tvärbromsa. –Vaddå vi har ju ändå hjälm på oss så vi e ju odödliga. Jo men visst, kanske inte så kul när ni väl ligger där som en platt fisk en dag. Jag tänker inte plocka upp er.

Sen har vi dessa cyklister som har missat vad en kö är. Om det blir rött ljus och det står ca 10 personer och väntar i en rad på att köra över, nä men då tar vi ytterspåret så vi kommer längst fram så klart. Sen att det blir möte med andra cyklister från andra hållet skiter vi fullständigt i bara man kommer först över. KAOS!!!

Vi har även dessa cyklister som envisas med att cykla i bredd och helt omöjligt vill flytta på sig så man kan köra om (jaja min cykel e jättesnabb). VI ÄGER HELA CYKELBANAN!

Nog om cyklisterna nu. Vi har de gående oxå. Samma där, vi går gärna i bredd sådär tre stycken på cykelbanan. Varför?! Gångbanan är precis bredvid, hur svårt kan det vara att flytta sig lite åt höger? Eller åtminstone flytta på sig när man plingar på dem. Men ikke, i stället får man en sur blick eller så vrålar dem -va fan vill du?

Jag ska inte säga att jag är guds bästa barn själv och aldrig gör något olagligt. Visst genar jag ibland genom parken om det inte är fullt med folk som kommer gåendes. Och visst kör jag på några trottoarer. Men jag försöker i alla fall respektera folk i trafiken någorlunda.

Kan ju säga att jag blev ganska utskälld av en dam i parken tidigt en morgon. Hon vrålade till mig - det här är faktiskt ingen cykelväg!!! Därefter lät hon sin hund blockera grusvägen med ett flexikoppel rätt över. Ja jag gjorde fel, men var hon beredd att offra sin hund, som dessutom var så liten att man knappt såg den (råtta?). Kan säga att jag tvärbromsade gav henne onda ögat och sen drog vidare. Kärring- klockan är 07.15 våga inte prata med mig innan mitt kaffe!!!

Pusst! Det var skönt att få ur sig ;-)

Ni får gärna tycka jag e en tokig gammal jobbig kärring om ni vill, men se upp för mig i trafiken annars skickar jag Televiken på er...

Kram J

Oj höll på att glömma Televinken sång om ”Härgårman gubben”. Här kommer texten...

Du känner väl herr Gårman?

Herr Gårman känner dej.

På blåa skylten står han

och visar dej och mej:

Här går man, här går man,

på vita strecken får man.

Här men inte där,

här men inte där!

Här går man, här går man,

på vita strecken får man,

på vita strecken får man.

Här, här går man!


På gatan finns ett ställe

för alla dom som går.

Herr Gårman är den snälle,

som visar där han står:

Här går man, här går man,

på vita strecken får man.

Här men inte där,

här men inte där!

Här går man, här går man,

på vita strecken får man,

på vita strecken får man.

Här, här går man!

Likes

Comments

Resor

Sista stoppet blev München, och endast en övernattning. Hade blivit lite väl lång tid på tåget att ta hela vägen hem till Malmö direkt. Kan säga att mina fötter och vader svullnar upp som elefantfötter 🐘om jag sitter stilla för länge. Ingen vacker syn precis. Och har man då dessutom en jävligt jobbig typ bredvid eller framför som bara måste spreta ut med benen som om det vore något gigantiskt däremellan 😂🥕🥖

Klart man har en annan frihet ön när man flyger att kunna gå runt lite o röra på sig.
Så vi anlände på kvällen vid 19 till München, gick lite fel innan vi hittade hotellet (någon skyllde på gps:en)

Så vad passar då bäst att göra där när man bara har några timmar på sig?! Självklart blev det en livlig Bierhalle - Augustiner Bräustuben, som bara låg runt hörnet där vi bodde. Supergod mat och öl, men tyvärr ingen musik. Så då fick det bli ett säkert kort lite senare Dubliner irish pub.

Efter en helt suverän hotellfrukost med alla tyska korvar i olika varianter, har vi nu satt oss på tåget mot Hamburg och sen byte där till Köpenhamn.

Ja hur ska man då sammanfatta denna resan?!
Stressigt, svettigt, otroliga upplevelser och massa fantastiska upplevelser, möten med människor. Ett minne för livet.
Lite ångest att jag kommer hem om några timmar, men fanken vad skönt det ska bli att få sova i sin egen säng och framför allt kunna gå på sin egen toa😁.
Tack för mig och denna lilla Tågluffarstoryn🚂
Kram J

Till min pojkvän - tack för att du stod ut med mig och mina kvinnliga hormoner😰 Älskar dig❤️

Likes

Comments

Resor

Då har vi gjort en snabbvisit i Genova. Kom på eftermiddagen och hotellet jag bokat låg precis vid stationen, riktig lyx att bara behövs gå 100meter😊. Snabbt checkade vi in om gav oss ut på en liten stadsvandring i 30 graders hetta😰
Men vilken stad, så mycket att titta på att man hade behövt stanna flera dagar. Hela staden går i romersk stil bara gamla vackra byggnader, fast något slitna.

Lite modernare var det när vi kom ner till hamnen. Gigantiskt stort med lyxiga båtar.

Eftersom vi bara skulle stanna över natten stack vi snabbt till hotellet och tog en snabbdusch och gav oss ut igen för att få i oss något att äta.
Vi hann faktiskt inte längre än ett kvarter då vi hamnade på en restaurang med musik o dans. Buffè och dricka för endast 10 euro. Helt galet roligt blev det där. Spontana människor som verkligen bjöd till. Och helt plötsligt så befann vi oss mitt i ett födelsedagskalas med tårta, magdans och massa kul uppträdande. Riktigt lyckad kväll när man minst anar det.

Idag har vi påbörjat vårt sista stopp som blir i München. Rätt så många timmar på tåget 8-18.30. Men har kunnat sträcka på benen nån gånger när vi bytat tåg som tur är. Och fått gå på nån normal toalett. Ja det e ju det här med tågtoaletter😷😩. Vissa är hur fina som helst. Men sen har vi ju de som e riktigt äckliga. De med hål rakt ut på spåret!!! Hmm har kanske inte sagt att jag har lite fobier för det 😂 Vet ju att det inte e farligt men känns som jag ska sugas ut genom hålet. Men jag har lärt mig och biter ihop, nöden har ju ingen lag...

Nu är det bara två timmar kvar tills vi anländer i München. Behöver jag säga att det kommer bli en och annan 🍺🍺🍺
Kram J

  • Resor

Likes

Comments

Resor

Efter mycket velande fram och tillbaka beslöt vi oss för att åka mot Frankrike och saint Rafaël. Ingen aning alls om vad som väntade oss där, men trodde det skulle vara en liten by utanför Cannes. Ack vad vi bedrog oss där. Värsta rikemansstället med flådiga lyxbåtar i hamnen, casino och allt vad som behövs för den stora plånboken.
Men som tur var fick vi tag på ett lite enklare hotell som inte var allt för dyrt, och som låg nära stationen. Man vill ju inte kånka med sitt bagage för långt i 36 graders värme😰.
Men vackert var där och milslånga stränder som tom var helt gratis att ligga på.

Lite längre bort låg det ett stort turiststråk med de klassiska affärerna och massa restauranger. Och även där var det långa sandstränder.
Så här blev det mest att vi slappade på stranden, gick runt lite i staden och bara tog det allmänt lugnt.
Självklart var jag bara tvungen att äta Moules Frites. Och gott var det😋. Massa rött vin till det så var min kväll fantastiskt lyckad.

Trerätters middag

Casinot

Vårt hotell på den gamla delen av stan.

Två dagar går snabbt och nu har det börjat bli dax för oss att arbeta oss hemåt. I morse satte vi oss på tåget mot Nice och hade absolut ingen aning om vart vi skulle ta vägen. Lite stressande men spännande ändå.
Efter lite livliga diskussioner, olika viljor har vi nu bestämt oss att det blir en övernattning i Genova. Jag har tom bokat ett hotellrum nu i farten. Mitt i city och rätt okej pris. Får hoppas Genova har nåt trevligt att erbjuda oss😁
Kram J

Likes

Comments

Resor

Nu har vi tillbringat tre fullmatade dagar i La Spezia. Tågresan hit gick från Rimini-Parma-La Spezia och allt flöt på som det skulle. Sista resan blev till en riktig fest då vi delade vagn med 15 halvtokigt Italienare på svensexa. Så allt kan hända på tåget 😁.
Väl framme så hade vi inget inbokat hotell, utan fick gå runt o leta i en värme på över 30 grader😰. Allt var fullbokat, och efter två timmar fick vi ge upp och ta ett äckligt hotell som nog sett sina bästa dagar. Ett riktigt råtthål🐭. Jaja vad gör man? Bara att gilla läget, och vi sover ju bara och duschar där.

Lite middag på kvällen och en tur i Stan och kollade läget innan vi stöp i säng.
Dagen efter tog vi tåget mot de fem småbyarna som ligger i en kustremsa och bara går att nås med tåg eller båt- Cinqure Terre. Vad vi inte visste var att det skulle flera hundratals andra också göra. Knuff, stånk o vassa armbågar så funkar allt. Och detta är något av det vackraste jag någonsin sett. Vilka vyer och mysiga smågränder.

Monterosso

Meningen var att vi skulle åka vidare på söndagmorgon, men vi hittade ett nytt superfräscht rum att hyra så vi kunde stanna ytterligare en dag. Kändes som vi behövde utforska de här byarna lite till så vi packade våra väskor med lite badkläder och stack iväg på förmiddagen. Frukost intogs i första byn Rio Maggio, och självklart är det foccasia o kaffe som gäller.

Rio Maggio

Även den lilla byn Vernazza var otroligt vacker. Lite svårt att bada där för det var mest klippor.

En otrolig upplevelse att bara kunna sitta på en mysig restaurang o kolla ut över havet och på alka människor som strövar omkring. En märklig sak som jag la märke till var att otroligt många var gravida där. Och då inte nån nya töser utan "damer" på säkert 50+ Hmm...🤔 Jaja vi får hoppas det inte var nån smittosam epidemi där😂
Nöjda och belåtna av alla intryck åker vi nu vidare mot Frankrike och en ort som heter St Raphaël. Ligger lite innan Nice och St Tropez. Så nu laddar jag för sniglar och grodlår...
Kram J

  • Resor

Likes

Comments

Resor

Då har vi gjort nästa resa som gick mot Italien. Och Rimini. Tog en dagsresa eftersom man får se så mycket då. Men det blev lååååångt med många stop. Wien-Innsbruck-Verona-Bologna-Rimini. Fick bli de regionala tågen som man inte behöver boka på. Annars kostar det ca 100kr per plats/tåg. Och det hade inte gått mycket snabbare. Jo allt flöt på bra nästan. Bara ett tåg som inte klaffade, var liksom bara borta och ingen visste vart😂. Tågen e ju inte de allra bästa men de duger. Lite svettig av gallonstolarna kanske😰. Toaletterna är dem värsta. Känslan när man sätter sig ner o det e fritt blås ut på spåret😱. Jodå det gäller att hålla i 🐭.
Här har vi nu stannat i tre dagar för lite sol o bad. Hotellet var kanon o billigt. 1200kr för tre nätter + stor frukostbuffé.

Utsikt från hotellet.

Så hur var nu Rimini då? Hmm vackert såklart men det känns som det har haft sina glansdagar på 80-90 talet. Visst fans de traditionella strandraggarna där o spände upp sig💪🏻. Stränderna var fina men vattnet aningen långgrunt o grumligt. Tyvärr var alla stränderna privata och man fick inte ligga på sanden utan solstol. Då blev du direkt bortschasad. Något störigt om man nu bara vill vara på stranden 2 timmar och behöva hyra stolar för det. Men vi hittade en liten strandremsa som var gratis till slut.

Rivabella beach.

Lite kultur blev det även. Vi gick in till centrala Rimini som är från romartiden.

Sista dagen besökte vi andra sidan av Rimini för att se om det var lite mer att göra där. Ja för det e ju rätt soft i Italien. Inget party ställe precis. De flesta bara hänger på kafféer o sörplar i Latte efter Latte. Nån trevliga barer hittade vi och innan hemgång så lyxade vi till med Mc Donalds😁

Om jag tänker besöka Rimni igen? Hmm nä tror inte det.
Idag är det då dax för nästa resa. Lite kluvna på vart vi ska har vi nu bara satt oss på tåget mot La Spezia som ligger på andra sidan av Italien. Inget hotell bokat, men det löser sig nog🤔. Meningen är att vi ska besöka de fem småbyarna som ligger mellan La Spezia och Genova. Jaja vi får se vad som händer...
Kram J

  • Resor

Likes

Comments

Resor

Jodå jag har faktiskt satt mig på ett tåg ner mot Europa med ett interailpass i min väska fast jag är 40+ Åldersnojja tycker en del, andra spännande. Faktiskt fjärde gången jag gör detta nu i "vuxen" ålder och självklart finns det både för- och nackdelar med det. Man kanske är lite mer observant på saker och ting. Nåt har man väl lärt sig under årens lopp.
Den första tågresan gick från Köpenhamn mot Wien med nattåget. Något drygt blev det eftersom man fick sitta upp ca 15 timmmar och endast 3 tågbyte. Så ja där har vi nackdelen med att va en ung tant😁. Något svullna fötter o ben.

Väl framme i Wien anlände vi på kvällen och hittade rätt till hotellet som låg nära stationen. Brukar försöka boka rätt nära så slipper man dra sitt bagage. Blev inte mycket gjort den kvällen. Snabb pizza i närheten o direkt i säng.
Nästa morgon gick vi in i centrala Wien lååång väg för trötta fötter😩. Väl inne köpte vi faktiskt ett " hop on hop off" buss pass. Rätt smart sätt att kolla läget. Lite "Ture turist"...

Lite bilder från rundturen i Wien.

Självklart har det blivit en hel del god mat såklart 😜. Försöker att köra lite traditionellt så det inte blir pizza och pasta hela tiden. Blev inte ens Mc Donalds. Så en Wienersnitzel och Apfelstrudel slank lätt ner i magen på mig utan några större problem😋

Lite konsert med opera och balett hann vi även klämma in igår kväll. Helt fantastiskt att uppleva fast jag inte är så hemma på sånt.

Nu är det dags för etapp 2 mot Rimini. Kommer bli en lång dagsresa, men med många stopp på vägen. Så nu lutar jag mig tillbaka o bara njuter av den Österrikiska naturen, ljudbok i öronen och dudunk, dudunk,dudunk...

Kram J

Likes

Comments

Allmänt
Den mest dumma falska påhittade dagen att fira eller??
Jo kanske? Men jag kan inte hata Alla Hjärtansdag längre.
Men jag gjorde det i många år. Jag var bitter, sur på alla människor som sprang runt och var lyckliga och köpte små söta nallar med hjärtan och spelande kort med änglar som sköt amorspilar. Måste man bevisa sin kärlek just en speciell dag, kan man inte göra det en helt vanlig dag? Allt blir ju så himla tillgjort och påtvingat. De stackars männen tvingas ut och handla blommor som helt plötsligt kostar tredubbla summan mot gårdagen. Hysteri vill jag kalla det.
Bitterkärring tänker ni säker nu, och ja visst var jag det. Och även SINGEL!!! Så allt bottnade väl i att jag var otroligt avundsjuk på att inte kunna fira Alla Hjärtansdag med någon. Jag ville väl också ha små söta handskrivna kort med hjärtan på, bli utbjuden på middag och få ett helt fång med röda rosor.
Usch så självisk jag var, det var inte som att jag försökte göra något åt det heller. Jag hade ju kunnat bjuda ut någon vän på middag eller fika.
Så för några år sedan bestämde jag mig för att inte hata Alla Hjärtansdag länge utan fira det, men annorlunda. Jag bjöd hem en massa vänner både singlar och par på en fest, och se det blev riktigt lyckat. Vi firade kvällen tillsammans utan några som helst förväntningar, enkelt och trevligt.
Nu några år senare (och inte singel längre) har jag även fått prova på både hjärtkort, blommor och middag och det är inte så himlastormande fantastiskt som jag trodde utan mest bara jobbigt. Att gå ut och äta en sån dag är ju rena katastrofen, vänta på mat i över en timme minst. Men visst blommor är ju alltid trevligt att få...
Så vad vill jag då ha sagt med detta? Jo en liten tanke till dem som är ensamma, en liten kram eller bara ett sms, en hälsning att man finns för dem. Detta uppskattas, jag lovar för jag vet hur det kan kännas.
Så till er alla från mig en stor hjärtekram!!!

Kram J

Likes

Comments