Header

Se for deg en vanlig hverdag der du pakker med deg de dokumentene/papirene du trenger til skolen eller jobb. Du leverer barna i barnehagen og får med deg et ark med noen beskjeder om neste uke. Etter en lang dag tar du gjerne med deg en ny lapp fra barnehagen med påminnelse om å ta med ekstra skift. Du drar gjerne ikke tomhent fra kontoret heller.

Innen du har kommet hjem har du noen ting i bilen, noen ting i lommen, andre i vesken.


Ting blir lagt i gangen, på kjøkkenbordet eller på gulvet. Man har gjerne noen uskrevene påminnelser i hodet også.


Kan det høres kjent ut?

Vi alle kan ha en tendens til å legge ting litt over alt. Formålet med dette innlegget er å bevistgjøre deg om alle samlestedene.


Samlesteder kan være: bilen, diverse post-it lapper, forskjellige notatbøker, kjøleskapet, vesker, lommer, gangen, sekken, kontoret, gulvet osv.


Dette vil selvsagt variere veldig, men enkelte kan ha samlingsteder på over 100 forskjellige plasser. Mitt tips er å redusere det til minst mulig.

En ting her, og en ting der..


Anbefalte samlesteder:

 • En boks på kontoret
 • Et program på mobilen (som synkroniserer med pc evt ipad),
 • En notatbok
 • En veske.

Boksen vil være hovedplassen. Der skal alt som er «usortert» legges. Sett av en tid hver uke eller hver dag for å gå igjennom den. Dette kommer vi tilbake til senere.


Mobilen, notatboken og vesken fungerer som en bærbar samleplass som du bruker når du ikke har hovedboksen tilgjengelig.


Kommer du på en aktivitet som skal gjøres senere skriv det opp på enten mobilen eller i notatboken. Jeg prøver bevist å bruke mobilen til alt.

Programmer

Etter å ha prøvd mange forskjellige synes jeg IOS sin egen påminnelse har blitt veldig bra. Den minner deg på ting ved et spesifikt tidspunkt eller ved ankomst på en adresse.

For de som ikke har iPhone er Google keep helt fantastisk. Jeg synes den er treig på iPhone så det er derfor jeg ikke bruker den lengre, men på android fungerte den kjempebra.


På flere påminnelses apper kan du velge å dele oppgaver med andre. Kjempebra for andre familiemedlemmer eller studiegrupper. Selvfølgelig finnes det mye mer avanserte programmer men denne fungerer bra nok til enkelt bruk.

Selv bruker vi den til felles handleliste i tillegg til de andre to do listene.


Evernote er en fin samleplass som lagrer informasjonen i en sky. De har en gratis version som fungerer fint for de fleste. Jeg bruker Evernote selv til å digitalisere det meste av papirer. Alt fra barnas tegninger til blogginspirasjon, e-bøker og bedriftsrelaterte ting. Jeg skanner (tar bilder) av det meste av verdipapirer som jeg brukte å arkivere fysisk før. Alt av bankdokument, fødselsattester osv. Evernote er fantastisk om man først går inn for å bruke det. Med evernote kan man også arkivere mail og sette opp påminnelser. Man kan dele notater og lett lagre screenshots fra web.


NB! Husk å sikkre innlogging med 2-stegs passord ved lagring av verdidokumenter.


Asana har jeg så vidt begynt med og er fint å bruke til bedriften. Man kan lage “oppgaver” man krysser ut for hver dag som automatisk gjenntar seg så ofte du vil. Man kan delegere oppgaver til andre og videresende mail til asanakontoen. Mailene blir ført opp som oppgaver. Man får statistikk over hvordan man ligger ann.

Asana gjør det enkelt å samle dokumenter og holde samtaler på en plass kontra å ha ting spredt rundt omkring på både telefon, mail osv. Dette programmet er godt om du driver for deg selv, har samarbeidspartnere og kunder, men for noen kan det bli litt i overkant. Asana har en utmerket gratisverson.

Så tilbake til samlingspunktene.


Mobilen - Notatbok - Vesken


Får du et dokument eller et ark fra noen legg det i vesken din. Ingen andre steder.

Ikke i en pose, i dashbordet i bilen, i lommen osv.

Dette skal være i vesken til du kommer hjem og har mulighet til å legge det i hovedboksen. Evt der det skal være om det har et “hjem”. Om det er noe som må ses nærmere på eller krever mer enn 5 minutters handling legg det i hovedboksen.


La oss si du setter av 30 minutter hver dag til å gå igjennom boksen. Det er jo avhengig av hvor mye som har hopet seg opp og hvor mye du har som kan hope seg opp. For meg som jobber hjemme i tillegg til skole blir det mye.


I hovedboksen ligger det alt fra søppel, post, notater, regninger, barnehageplan, forsikringspapirer, resepter, skoleskjema og diverse. Noen ganger kan det ligge fysiske gjenstander som ikke har et eget hjem og man ikke vet hvor man skal legge.

What - When - Where


Om du setter av 30 minutter hver dag, sørg for at det er en tid du ikke blir forstyrret.


Nå skal du tenke på tre ting for hver ting du plukker opp.


Hva

Se på arket/gjenstanden og tenk over hva som må gjøres. Er det en faktura som skal betales i nettbaken? Er det dokumenter som skal arkiveres eller er det et lengre dokument som skal leses igjennom for å så skrives om?


Alle disse tingene krever forskjellig av deg og tar ulik mengde tid.


Når

En fin regel er: Om en oppgave tar under 5 min - gjør det med en gang

Er det noe som tar 5-15min - Skriv det opp i en “to do liste” (Skriv gjerne opp prioritetskala)

Er det en oppgave du vet kommer til å ta over 15 min - sett opp tid i kalenderen. Lag en bolk med den tiden du beregner å bruke. Legg den til en dag og et klokkeslett du tror det vil passe deg. Sett alltid opp et forslag til tidspunkt. Dette kan endres senere, men det gir deg mye mer oversikt over hvor mye tid du faktisk har den kommende uken f.eks.


Hvor

Dette gjelder to ting. Hvor oppgaven skal gjøres, og hvor gjenstanden hører hjemme. En oppgave blir mer reel jo mer spesifikt man definerer den. Få med deg at regningen skal betales på kontoret. Deretter skal den arkiveres i evernote, eller kastes. Finner du mynter kan de f.eks legges i lommeboken eller i sparebørsen. Tenk alltid over hvor “hjemmet” til gjenstanden er etter gjennomgang.


Ting som har et “hjem” er mye lettere å rydde unna.


Del gjerne dine tanker og organiseringsmåter. Dette er en mal som har fungert fint for meg og er spente på tilbakemeldinger dere har. Kom gjerne med forslag til forbedringer. Eller bare del dine rutiner.


Dette er noe som virkelig engasjerer meg så jeg har veldig lyst til å høre fra akkurat deg! Send gjerne meg en epost på mail@justadored.com eller kommenter under.


BLOGLOVIN EMAIL FACEBOOK  INSTAGRAM PINTEREST   TWITTER

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

I dette innlegget vil jeg ta for meg drømmer, mål og visjoner. Jeg ønsker å bevisstgjøre deg rundt valget du har mellom å gjøre noe fordi du vil eller fordi du må. Ved innlegget følger det med et gratis arbeidshefte du kan lagre som pdf, skrive ut og fylle inn dine egne svar.

Jeg vil anbefale dere å sette av litt tid til å svare på spørsmålene. Jeg kan nesten (man skal være forskitig med å love) love at det verdt det.


Tenk deg hva om du fikk 86 400 kroner inn på brukskontoen din hver dag. Din oppgave var å bruke de fornuftig. Du kan fordele de på gode langsiktige investeringer og unne deg litt hverdagsglede. Når dagen er omme forsvinner pengene. Uanvengig om du har brukt de godt eller ikke. Neste dag starter du på nytt med 86 400 kroner. Disse skal skal også foredels godt, men ikke spares. De kan investeres men ikke direkte spares.


Hvordan ville du ha brukt de?


Slik er det med tiden vår. For hver dag for vi tildelt 86 400 sekunder. Eller det blir feil å si tildelt. Man skal ikke ta det for gitt.


Hver dag består av 86 400 sekunder. Sekunder går fort men vi har fått tusenvis. Fordel dem på det du virkelig virkelig vil. Du «må» ingenting! Vi bruker ofte ord som skal, bør og må om alt vi skal gjøre. Vi skal på jobb fordi vi må. Er det virkelig slik? Ja, vi må ha en jobb for å få penger til mat. Vi må ha mat for å overleve. Eller MÅ vi det? Det siste er vel sant da.


Gjør ting du selv VIL

Du kan godt være uenig men når jeg tenker på det så MÅ jeg aldeles ikke alt jeg sier jeg MÅ.

Jeg trenger ikke en jobb for å få i meg mat. Jeg kunne ha snyltet på andre, spist gratis mat jeg finner selv eller dyrker osv.. Jeg kunne stjelt mat.


I dag er vi så helldige og har et fantastisk velferdsystem som sørger for å dekke de aller viktigste primære utgiftene våre, selv uten jobb. Utrolig nok.


Du skjønner sikkert tegningen. Man MÅ ikke jobbe. De fleste velger det faktisk selv. Vi ønsker oss et bedre liv, vi ønsker oss en trygg fremtid for våre barn. Det kan være mange grunner til at vi gjør forskjellige ting. Noen sier de må jobbe for å ikke gå på veggen hjemme. Høres det ikke mye bedre ut å kunne si at de velger å jobbe for å ikke gå på veggen? De fleste av oss velger faktisk å ha et arbeid å gå til.


Gjennom hele livet tar vi valg. Mange ubeviste, og beviste valg. Allerede fra morgen når vekkeklokken ringer velger du om du vil stå opp eller om du snoozer. Og ikke alle valg er så lystbetonede akkurat der og da. Hvor mange kan rekke opp handen å si de hopper gladlig opp av sengen når alarmen går av? Vi gjør det fordi vi ønsker å oppnå noe mer i livet, vi vet konsekvensen av å ikke gjøre det.Gå dypt inn i deg selv og tenk over hva du gjør fordi du føler du må,

og hva du gjør fordi du vil.Jeg har laget en et arbeidshefte du kan bruke ved denne øvelsen.Last det ned her.

Du kan enten printe det ut og skrive inn for hånd eller lagre .pdf filen og redigere det på dataen. (Kommer!) • Hva gjør du i dag som du føler du må gjøre?
 • Hva er konsekvensen av å slutte å gjøre det?
 • Er det verdt å gjøre det?
 • Hva kan du endre?
 • Om du hadde all verdens med penger og tid og kunne for noen dager gjøre akkurat det du selv ville, hva ville du ha gjort da?Hvilke hjelpemidler trenger du for å få det til?

Trenger du virkelig de hjelpemidlene eller finnes det en annen måte man kan gjøre det på?

Jeg selv er ekspert på å finne ting (unnskyldninger) for å kunne sette i gang med noe. I en periode innbilde jeg meg at jeg MÅTTE ha en ipad for å kunne organisere livet mitt. Det var rett og slett det eneste som kunne få meg organisert i mitt hode.


Jeg jobbet virkelig hardt med å få vekk denne tanken siden jeg verken hadde økonomi til det og det var mer en illusjon enn fakta. Først etter å ha snakket høyt om hvor viktig denne ipaden var og hvor umulig det var å organisere livet uten den skjønte jeg hvor latterlig det hørtes ut.


I den perioden hadde jeg både iPhone og Mac + en skriftlig kalender så jeg kunne fint organisere ting uten denne ipaden.Tenk deg godt om når du skriver opp hjelpemidler.


Visualisering

Klarer du å se for deg gjøre de tingene du virkelig ønsker?

Akkurat som vi dagrømmer om enkelte ting, prøv å visualiser enkelte hendelser, scener av drømmen din.


Min drøm

Jeg vet ikke hvorfor denne visualiseringen har blitt så stanard for meg, men hver gang jeg drømmer meg bort og tenker på hva som ville ha gjort at jeg følte sucksess er:


Se for deg en velstelt, veltrent kvinne går fremover i en korridor et høyt bygg. Veggene rundt henne består av glassviduer og interøret er moderne og lyst. Kvinnen har på seg en stramt knelangt hvitt skjørt og en feminin og hvit dressjakke. Damen har ansvar og blir beundret for pågangsmot og prestasjoner. Den kvinnen er meg! Haha, eller deg!


Jeg vet ikke hvorfor jeg forbinder det med min største drøm. Helt siden jeg har lest om visualisering har jeg sett for meg dette. Det kan være jeg ikke har spesifisert meg godt nok eller turt å tenkt nye tanker, men denne tanken gir meg ro. Om jeg ligger å ikke får sove prøver jeg å se for meg dette og vips så er jeg i drømmeland.


Detaljer

all inn når du visualiserer en drøm. Få med følelser, andre menneskers reaksjoner, lukter, textur på materialer osv. Jeg kan ikke garantere at det fungerer men jeg vet det gir en ro, et engasjement, et steg nærmere målet.


Det finnes mange bøker innenfor NLP og visualisering som jeg ikke kan nok om til å gå inn på nå men det er et spennende tema.


Har du lastet ned arbeidsboken?

Målet med disse øvelsene og oppgavene er å få deg til å få mer oversikt over hva du vil, hva du selv velger å gjøre av ren lyst. Og hva du ikke ønsker å bruke tiden på.
Husk at det er til syvende og sist du som har valget på hva du skal bruke alle disse 86 400 sekundene i hver dag til.

Jo mer bevist man er rundt det jo lettere er det å prioritere tiden. Som regel orker man jo ikke å dra på et kjedelig arrangement bare fordi alle skal. Da kan man heller bruke tiden på noe annet og så møter man nok «alle disse andre» en annen gang.

Dette var et litt difust og drømmende tema. Neste Søndag skal vi se på mer på organisering av hverdagslivet. Vi tar for oss forskjellige samlesteder vi har rundt omkring. Jeg vil dele en ting som har gjort min hverdag mye enklere.


Håper å kunne høre noen tilbakemeldinger om dette med mål, visualisering og det med å måtte gjøre ting.


Klikk her for å laste ned gratis arbeidshefte


Hva hindrer deg til å gjøre det du virkelig vil?


 • 80 Lesere

Likes

Comments

Dette er en serie med tips for å bevistgjøre seg selv om hva man bruker tiden på, og deretter bruke den riktig. Vi alle har vel kjent litt på tidsklemmen og ønsket at døgnet hadde flere timer? Vel, det har iallfall jeg.

Har du noen gang tenkt: Hvor ble tiden av? Jeg har tenkt det så mange ganger at jeg bestemte meg for å ta skikkelig tak i problemet og gjøre noe med det. Jeg vil gå litt i inn på tips du sikkert har hørt flere ganger før. Jeg har prøvd å få med litt eksempler og erfaringer som iallfall fikk meg til å skjønne verdien av rådene.

Ønsker du å bruke mer tid på det du liker? Ønsker du å ha tid til trening, hobby eller mer familie?

Enten du er en skikkelig vimsekopp med konsentrasjonsproblemer, eller en allerede vel organsisert person er det aldri så dumt å bli påminnet om verdier og mål i livet. Ikke la livet bli noe man bare holder ut men finn de tid til å gjøre noe du virkelig brenner for og gir deg energi. Med litt bevistgjøring kan du slutte å bruke tid på tull og unødvendige ting. Bruk heller tiden på det du selv ønsker.

Jeg selv er absolutt ikke i mål men du verden hvor mye lengre jeg har kommet enn for noen år siden.


Jeg gleder meg til å komme med mer utdypende innlegg. Fra og med førstkommende Søndag starter serien og blir postet hver uke fremover.


Det vi skal innom da er:

 • Vit hva du vil bruke mer tid på
 • Samlesteder
 • Planlegge tid
 • Bruk kalenderen aktivt
 • Vit når du skal si nei
 • Be om å få gjøremål sendt til deg skriflig
 • Gi nok informasjon ved delegering av oppgaver
 • Hjelpsomme programmer / apps
 • Multitasking - Genialt eller dumt?Jeg gleder meg til å skrive. Er bra å kunne oppsummere litt for min egen del. Så håper jeg noen også lærer hvordan di kan bli mer bevist på hva de prioriterer tiden sin på.


Sliter du med å ha for lite tid?


Likes

Comments


EBAY TIPS - JUL

 • Skrevet 09.12.2015 klokka 21:46
 • Kategori: Blogg

Jeg er nok litt sent ute med å bestille inn ting til jul nå. Og iallefall fra ebay med leveringstid på tre uker om ikke mer.

Av og til er man helldig å får ting ganske kjapt. Dette er uansett ting jeg i kan bruke igjen år etter år. Her er noen fine juleting fra ebay for de som tørr å ta sjansen å bestille nå.


JulestrømperIMG_2486

Julestrømper med navn - Disse bestilte jeg i fjor og ble veldig fornøyd.

Røde sløyfer

Røde sløyfer

Vintrekk - Flaske trekk med elg

Trekk til flaske - Elg

s-l1600

Pynt av tre

Flasketrekk - julenisse

Trekk til flaske - Julenisse


Har dere funnet noe julepynt på ebay?

 • 115 Lesere

Likes

Comments

Her er noen ting man må vite om rettetenger. Tipper de fleste jenter i dag eier eller har eid minst en rettetang, eller tar jeg feil?


Beskytt håret

Ha alltid i noe som kan beskytte håret for varmen. Det fins mange varianter i kremer, skum og spray.


Grader varme

En dårlig rettetang med svak varme er bare irriterende og man må dra over håret uendelig mange ganger. Mange fliker derfor at de blir veldig varme, veldig raskt. Her må man passe på at det ikke overskrider 220 Grader da det kan gjøre stor skade på håret.


Børste

En hårbørste kan hjelpe til å løfte håret slik at rettetangen bidrar til å lage mer volum. Spesielt i krestområdet oppå hodet. jeg liker å ha en stor børste eller en rundbørste


Kam

Om man grer en kam gjennom håret mest man retter det gjør prossessen mye enklere, og ikke minst rettere. Jeg har kjøpt en kam jeg bare elsker nettopp til dette formålet til 16 kroner. Fra ebay selvfølgelig


Krøller

Hvor bra er det ikke å kunne lage krøller med rettetangen. Ikke bare sparer man seg plass og penger ved å kjøpe en krølltang men mange mener krøllene også blir finere. Før var jeg en reser på dette. Krøllet håret mitt mye med rettetangen. Nå plutselig får jeg det ikke til. Blir ikke bra i det hele tatt. Så jeg har kjøpt meg en krølltang i tillegg. Det ligger mange fine videoer på youtube om hvordan man går frem så har du ikke prøvd du prøve. Bloggeren Stina har laget en video du kan se her. En annen måte å krølle håret på er å tvinne det rundt for deretter gå over med den varme tangen som du ser bloggeren Marthe Borge gjør her. Så jo kjempelett ut.


Bilder er lånt fra weheartit.com

Bølger

Om du vil gjøre noe annet en dag er jo bølger en fin ting. Jeg har aldri prøvd det selv med rettetangen men skal absolutt prøve en dag. Bølger er jo kjempefint. Se fremgangsmåte

Vask

Varmen fra rettetangen kan smelte noe av produktene du har i håret og legger seg som smuss. Det er viktig (faktisk superviktig) å rengjøre platene på rettetangen regelmessig. Ikke bare ser det ekkelt ut med det kan ødelegge både rettetangen og håret ditt.


Rette kragen

Visste du at du kan bruke rettetangen til å rette over krager eller andre små områder på skjorten. Det krever selvsagt en ren rettetang! Det er faktisk genialt!


Titanium vs keramikk

Keramiske rettetenger har ofte bare en lag med keramik ytterst. Det skal beskytte håret og hindre håret i å bli brent. Noen mener man må ha full keramisk overflate for at rettetangen skal være bra men ofte har de dyrenste produsentene en blanding. Når denne keramikken er slipt bort etter gjentatte varmebehandlinger er det best å kjøpe en ny rettetang for å ikke ødelegge håret.

Titanium beskytter også håret og kan varmes opp veldig raskt og fordeles. Dette er nok den beste egenskapen. Men titanium kan også slite håret om man holder rettetangen for lenge over håret på samme plass.


Som eier av en rettetang har du mange muligheter. Hva bruker du rettetangen din til?

Har du en rettetang du er skikkelig fornøyd med?

Likes

Comments

Noe jeg tenker mye på for tiden er hvordan jeg skal skrive denne bloggen. Hva er meningen bak hele prosjektet? Noen ser på blogging som en hobby eller en dagbok. De skriver hva de gjør og slenger med noen bilder. Jeg har lest mange slike blogger men funnet ut at de gir meg ikke så mye. Derimot kan jeg lese i timesvis på blogger med gode tekster og fine inspirerende bilder. Tekster som gir meg noe. Enten en følelse av engasjement, tristhet, glede, mot. Det må gripe litt. Eventuelt kan det være noe fint å se på. Noe som som er så vakkert å se på at man ikke får nok. Fine, lyse, klare bilder av fine gjenstander, steder eller personer om så. Noe som inspirerer meg til å kanskje lære noe nytt. Bli et bedre menneske? Hva er det vil ha ut av å lese en blogg?


Meningen bak min blogg var å samle sammen det som inspirerer meg. Å ha alt jeg liker på en side. Det var iallfall der det startet. Jeg har lyst å 1. dokumentere DIY prosjekter 2. lage diverse topplister over mine favoritter 3. Dele erfaringer og hjelpe andre 5. Jobbe med rutiner i hverdagen 6. Ta opp temaer innen for psykisk helse 7. Skrive produktomtale av skjønnhetsprodukter, produktavhengig som jeg er.

  

KOMPETANSE OG ERFARING

Jeg er en ubesluttsom sjel som har tatt kronglete veier. På veien har jeg samlet meg kompetanse innenfor frisørfaget, mediadesign, økonomi og er nå sykepleierstudent. Rart og tenke på at det er 10 år siden jeg startet drømmen om å bli stylist og flyttet alene til Oslo. Stylist ble jeg aldri, og med en del erfaring, høyskolefag, diverse arbeiderfaring, et barn og senere sitter jeg her. Noe må jeg da kunne bidra med.

 

ADD - ADHD

Jeg er en skikkelig vimsekopp. Dette ble ikke oppdaget før i ungdomstiden etter jeg selv ba om utredning. Jeg har kommet meg igjennom alt på en relativt bra måte men her har jeg mange strategier jeg ønsker å dele. Og skrive om tips runt organisering og rutiner er noe jeg elsker og gjør for å bli mer bevist selv. Man har mange ansvarsoppgaver i løpet av en dag både som mor og som sykepleier så det er viktig å holde tungen rett i munnen. For meg var det slettes ikke noen selvfølge at jeg skulle huske på å sende støvler og matpakke med barnet i barnehagen. Det måtte læres! og terpes og terpes. Og påminnes! Her har dere eksempler på mine morgenrutiner og kveldsrutiner. Haha! Hvem i all verden trenger å bli påminnet å gre håret og ta på deodorant?! Men sånn er det! Og jeg vil vise dere at ved lister og daglig øving og terping får man til det meste.

 

SELVTILITT

Min evige utfordring må være å bli venn med meg selv. Jeg har prøvd lenge uten å helt få det til. Teorien er på plass men følelsene henger ikke med. Er det noe som engasjerer meg skikkelig er det jenter med dårlig selvtilitt. Har du noen gang sett skikkelig opp til en person du føler rett og slett er perfekt! Den personen virker bedre enn deg på alle måter og du kan ikke tenke deg at de kan ha noen problemer. Plutselig får du vite at de har slitt med både det ene og det andre. Jeg har hatt mange slike opplevelser. Spessielt siden jeg har trodd de fleste er bedre enn meg store deler av livet. For eksempel Cathrine, kjent som bloggeren Cath in the city. Hvem hadde trodd hun slet med avhengighet av avføringspiller? Jeg fikk helt sjokk. Det gjør ikke henne til noe mindre bra person, men ikke perfekt. Og er det noen som virkelig er perfekt? Nei! Vi er alle så unike og fine på hver vår måte. Alle har sine demoner de kjemper med. Jeg f.eks vil ha en mer frodig kropp med skikkelig timeglassfigur, blond krøllete hår litt barnslig ansikt. Isteden er jeg normal i kroppsfasongen, har mørt hår og litt markant ansikt. Er nå det så ille? For meg har det iallefall vært ille selv om det sikkert er som noen tenker det motsatte. Skjønner dere hvor jeg vil?

 

 


 

 

KOMBINERE DETTE MED DESIGN OG SKJØNHETSPRODUKTER?

Psykisk helse er noe jeg brenner for. Det er det jeg har lyst å jobbe med! Men så har jeg som mange andre flere interesser. Interesser innenfor design og skjønnhet/kosmetikk. Jeg har vært en kosmetikkjunkie siden jeg var liten. Elsker å teste ut forskjellige produkter som får meg til å se freshere ut. Det handler ikke nødvendigvis om sminke, men det å fremheve sin naturlige skjønnhet. Det å kunne se fin ut uten å være oversminket og se fake ut. 

Designmessig er jeg enda i startfasen og må prøve og feile litt når det gjelder design, layout og photo. Målet er å kunne bli god innen grafisk design å lage egne ukesskjema, kalendre og slike ting.

  

For at jeg skal kunne skrive om såre temaer og virkelig tørre å gutse på tørr jeg faktisk ikke å gå offentlig ut som en blogger. Dessverre er det enda mange fordommer mot bloggere (no offence) og jeg er redd for å ikke bli tatt seriøst. Denne bloggen er mitt friområde der jeg gradvis lærer meg å formulere meg skriftlig, sette opp innlegg og skape et design som kan være nyttig og inspirerende. Uten dømming fra kjente og bekjente. Så selv om dere aldri "ser" meg på bloggen, håper jeg at jeg klarer å fenge deg på et vis og inspirere deg til å være den beste utgaven av deg selv. 

Selv om jeg er anonym er jeg personlig.

 

Hva liker du og lese om, og hvem er dine favorittbloggere?

 

Vil du vinne gavekort fra nelly kan du bli med på konkuransen min her

 

#bloggere #design #skjønnhet #produkter #adhd #selvtillit #selvfølelse  

Likes

Comments

Har du noen gang hørt om å skrive et brev til en person som du ikke sender? Man skriver bare for å sette ord på sine tanker og følelser slik at man har mulighet til å bli ferdig med det. Har du noen gang gjort det?

 

 

Jeg har hørt flere lydbøker i det siste og hørt så mye positivt om det å gjøre det. Det å bringe følelsene til overflaten og gjenoppleve de, for å kunne gå videre. Det er jo det mange psykologer praktiserer i terapitimene sine. Snakke om barndommen, snakke om foreldre osv. For noen høres det bare slitsomt og unødvendig ut. Noen mener også at det bare gjør vondt verre. Og det var jo ikke såå ille. 

 

Det som sitter i underbevisthen

Jeg har alltid hørt at noen ting er godt å snakke om for å bli ferdig med. Men hvis det er ting som sitter dypt dypt inni oss kan det være vi aldri blir å tørre det. Det må være lettere å heller kunne skrive et brev. Få ned alt av tanker som ligger i underbevistheten. Bare få det ut! Ingen trenger noen sinne få vite  det som står der. Man kan godt brenne brevet etterpå. Jo mer jeg hører om det jo mer får jeg lyst å prøve. Jeg har igrunn ikke noe supertraumatisk jeg har opplevd som jeg må få ut. Men jeg tror vi alle har ett eller annet. Noe som ligger å gnager dypt inne i oss. Trenger ikke å være alvorlig men nok til at det er et dårlig minne. En dårlig oppfatning, en dårlig opplevelse.

 

I dårlige stunder kunne jeg sikkert skrevet brev til alle jeg har møtt. Det er mye som plager meg. Altfor mye! Det er tydeligvis et valg man selv har tatt i det man velger å la det påvirke seg. Det er mye lærdom å hente av å godta andre slik de er og istedet for å prøve å endre det. Ikke bruk energi på det du IKKE kan styre. Man kan heller gå i seg selv å finne en ny løsning på å håndtere personen, situasjonen eller hva enn det måtte være. Jeg finner mye nyttig på fitnessbloggen og vil anbefale dere som er litt intressert i dette om å lese denne bloggposten om hvordan å bli kvitt vonde følelser. Der er det kort og godt oppsummert flere strategier og gode eksempler.

Jeg skal på alvor ta å prøve å skrive et brev til de personene jeg bærer et lite gnag for. De som har satt preg på meg på en negativ måte. Jeg vil gi denne metoden en sjanse og få rensket ut alt. Jeg skal gå inn i følelsene mine og skrive noe dønn ærlig. 

 

Tørr du å gjøre det samme?

 
Her er noen forslag til hvordan man kan skrive:

 

 • Det er vanligvis lurt å skrive kontinuerlig uten å stoppe, uten å tenke på rettskriving eller grammatikk. Du kan lage en sammenhengende historie om det som har skjedd og skrive i minimum 20 minutter.

 

 • Sett av litt tid til å reflektere etterpå.

 

 • Du kan beskrive hvordan hendelsen har påvirket andre som dine nærmeste, hvem du har vært, er og ønsker å bli. Du setter da hendelsen inn i et større perspektiv.

 

 • Anerkjenner og beskriver dine dypeste tanker og følelser. Du bør være trygg på at det du skriver ikke kommer andre i hende, med mindre du selv bestemmer deg for at du vil at noen skal lese det. Du bør oppbevare dine notater på et trygt sted, men kan også velge å slette dem når du er ferdig.

 

 • Setter ord på både negative og positive følelser. Ikke fokuser bare på negative følelser, som bitterhet og sinne, men skriv også om positive følelser og følger av det som skjedde: Hva har du lært av dette? Viser hendelsen positive sider ved deg selv? 

 

 • Følg dine følelser og din opplevelse av hva som er viktig. Ta et skritt tilbake og se hvordan den passer inn i et større bilde, i lys av din livshistorie, hvem du er som person og hva som er viktige verdier for deg.

 

 • Det du har lagt bak deg og føler deg rimelig ferdig med, behøver ikke vekkes til live legger vekt på å forstå og gi mening til det som skjedde

 

 • Det er viktig at du ikke skriver samme historie om og om igjen. Hvis du ikke kommer videre i bearbeidingen, er det best å stanse. En årsak til at det låser seg, kan være at du overanalyserer det som skjedde. Her kan det kanskje være til hjelp å trekke inn flere perspektiver, der du beskriver hendelsen gjennom andres øyne. Enkelte reagerer først med å bli nedstemt like etter at de er ferdig, men opplever det som nyttig etter en stund.

 

 • Hvis du ikke greier å skrive noe, er et forslag at du begynner med å skrive om hvorfor du synes det er vanskelig å skrive.

 

 • Blir det for sårt kan du stoppe, eller eventuelt skrive om noe annet

 

 

Inspirert av diverse tekster og tips fra nettsiden http://www.kognitiv.no/

 

Jeg hadde satt stor pris på om dere gir tilbakemelding på hva dere tenker rundt dette. 

Har dere prøvd dette selv noen gang?

 

#mentalhelse #psykisk #psyken #tanker #underbevistheten #skrive #følelser #psykiatri #kognitiv

 

Likes

Comments

  

Siden jeg aldri har vunnet noe selv har jeg valgt å gå "all in" og melde meg på nesten alt jeg kommer over av konkurranser i år. Nå må det være min tur! Jeg kommer over så mange fine konkurranser der man kan vinne både ukens blogg og andre fine produkter. Jeg synes det har vært kjempegøy å delta på slikt og kjører derfor i gang en engen konkurranse her på bloggen. Man må jo gi for å få sa en vis person engang...

 

1. Lace Bralette // 2. Calvin Clein undertøy // 3. Marlene Birger Deksel // 4. Grå Top // 5. PJs // 6. Rød/Burgunder Maxikjole // 7. Lang blå kjole //  8. Leppestift // 9. Ringer //  10.Hunkydory Genser


Jeg har kjøpt et gavekort på 300 kr der vinneren får det tilsendt på mail og kan kjøpe seg en fin ting fra nelly.no. Det er ikke sponset men linkene til min ønskeliste er affiliate linker.

 Vinner trekkes 10. Desember. Håper premien faller i smak og mange deltar. 300kr er ikke allverdens men det er nok til å unne seg en ekstra fin liten ting. Jeg ber kanskje om mye for å kunne delta men sånn er det når bloggen er helt ny og ukjent for mange. Tror vinnersjansene blir gode iallfall. LYKKE TIL!

For å delta må dere:

 • Følge meg på instagram og tagg en venn i konkuranseinnlegget ---> @justadored
 • Like facebooksiden min ---> her
 • Legge igjen en kommentar med eposten din - Del gjerne hva du ønsker deg!

 

#konkurranse #giveaway #nelly #vinn #instagram #facebook #ønskeliste 

Likes

Comments

Ai ai, denne collagen skulle publiseres i går men så glemte(!!) jeg å trykke på publiserknappen!

Nå er det bare og ønske Desember velkommen! Dette året har gått raskere enn noe annet år tidligere for min del. Jeg har fått til mye synes jeg selv. På ett år har jeg tatt lappen, kjøpt bil, fått leilighet, ny kjæreste og fullført første året på sykepleiestudiet. 

For litt over et år siden var jeg nyskilt, helt alene og usikker på det valget jeg hadde tatt. Trodde aldri jeg skulle komme meg opp på beina igjen. Jeg har hatt mye trøst i det at det kommer til å bli bedre. Og bedre ble det så absolutt.

 

Synes dere dette året har gått fort?

 

Satt i timesvis etter gårdagens eksamen og bare koste meg med å bla gjennom We Heart It og Pintrest. Alle bildene i collagen er derfra.

Jeg finner så utrolig mye fint der! Blir så utrolig inspirert! Får så lyst på et nytt camera og begynne å ta flere bilder! iPhone kameraet er ok men kan jo ikke sammenlignes med speilrefleks.

Det verste av alt er at jeg har et canon 500D men pga a mac uten usb-utgang og minnekortleser er det så tungvindt. Vil ha camera med wifi overføring. Hehe.

Hvilket kamera bruker dere for å ta blogg bilder?

 

#desember #vinter #nytid #collage #inspirasjon #weheartit #pintrest

 

"Nouw: 1136389811"

Likes

Comments

B L I M O T I V E R T

Søndager er en fin dag å kunne planlegge den kommende uken. Jeg pleier å kalle inn familien til familieråd. Det var egentlig bare ment som en spøk men det har bare blitt med det. Det fungerer å samles og kan gå igjennom ting sammen. Ved dette «familierådet» setter vi opp følgende:

 

OVERSIKT OVER UKEN

Er det noen som skal noe spesielt? Tannlegetime, reise eller noe slikt. Vi deler kalender så det er også lett å bli påminnet om ting.

 

MATPLAN

Jeg vet ikke om det er noe alle familier alltid gjør og alltid har gjort, men jeg startet ikke med det før for noen måneder siden. HOLY GOD! Hvorfor har jeg ikke gjort dette tidligere?! Til dere som ikke har gjort det, prøv det! Å ha en plan for hva man skal spise til middag for resten av uken sparer du penger men best av alt TID. Jeg har kastet bort mange timer totalt på det å stå i en matbutikk å spontanhandle en masse tull som ikke engang passer sammen. Når man er ubesluttsom i tillegg så ja.. Blir bare tull.

 

VASKELISTE

Der er vi ikke så organiserte enda men greit å gå igjennom en plan på hva som må gjøres og når. Noen ganger er det greit å dele opp oppgavene mens andre ganger er det bedre å gjøre alt unna på en dag. Jeg prøver også å få gjort unna alt det jeg ikke rakk slik at jeg starter med med blanke ark på mandag.

 

EKSTRAORDINERT

Her går man igjennom diverse andre ting. De to siste ukene har vi pratet mye om det med julegaver. Viktig å holde oversikt over hvem vi har kjøpt til, og hvem og hva som gjenstår

How about you?

 

HVA MED DEG? PLANLEGGER DU UKEN?

 #søndag #planlegging #tips #ADD #forberedelser #familie

Likes

Comments