Header

Mode

Her er et par af mine musthaves til et lækkert sommer outfit, primært overtøj, fodtøj og tilbehør.

Overtøj, det er måske ikke det vigtigste på en varm sommerdag, men dagene bliver koldere i slutningen, og der er også kolde sommerdage, så en lækker denimjakke er altid lækkert.

Her er en fra Monki, som jeg bruger rimelig ofte, rigtig lækker og kan styles med det meste.

Hvis det ikke er denimjakken som passer bedst til outfittet, så passer en god sort bomberjakke altid, den passer til næsten alt.

Sko. Sko. Sko. Er alt, så det var hårdt at vælge fra, men jeg har valgt mine to hverdags/yndling sko, nemlig et par Vans Old Skool og Adidas Stan Smith.

Tilbehør, der har jeg udvalgt to af mine yndlings tasker, de er begge skuldertasker, den ene fra CHANEL og den anden fra Calvin Klein, jeg elsker dem, især til at have med rundt omkring, især fordi de er så nemme at transportere rundt og opbevare den passende mængde ting.

Det her var så mine sommer outfit musthaves, de kan enten styles sammen eller med noget andet eller til hver sit.

- Jeg håber I alle har en god dag i det gode danske sommervejr.


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Gymnasium

Da jeg afsluttede niende klasse i sommer 2016, vidste jeg jo at jeg skulle starte på gymnasiet efter sommer, men hvordan var det egentlig? Både det at skulle starte på ikke bare en ny skole, men et gymnasium.

August 2016, startede jeg på Viborg Katedralskole i 1.y (science-klasse). Den største ændring for mig, var at niveauet var steget lidt, at man har Lectio til at have styr på lektierne og afleveringerne, ellers at det selvfølgelig var en anerledes klasse at komme ind i.

Lektier og aflevering blev man underrettet om på Lectio, og det bliver fraværet også, både det skriftlige og fysiske/fremmøde. Det skriftflige fravær, siger lidt sig selv, det er fx. når man ikke har afleveret en aflevering til tiden eller hvis man har fået den udsat eller andet. Det fysiske/fremmøde, er hvor meget man ikke dukker op til undervisningen, og dette kan blive målt til en hvis procent, som kommer an på hvor meget man har afviget fra undervisningen.

Skemaet opdateres løbende på Lectio, og her vises så hvis et modul er aflyst, ændret eller tilføjet. Et modul variere fra gymnasium til gymnasium, på det gymnasium jeg går på, er et modul 70 minutter, men jeg har også hørt om nogle der har moduler på 60, 90, 100, 120 minutter.

Personligt havde jeg ikke "stress" på med afleveringer, det ville som regel kun være fordi en lærer har glemt at ligge en aflevering op, og den derfor er kommet senere ind, og man derfor har haft lidt kortere tid til at lave den og aflevere. Men nogle lærere er villige til at udsætte afleveringen hvis nødvendigt, enten for den enkelte elev eller for hele klassen.

Indimellem kom der små prøver eller tests, så lærerene kan se hvor langt man er nået, eller hvad man har lidt sværere ved. Men dette er ikke en "vigtig" ting, altså det er som regel ikke en karakter som vil blive "husket" eller lignende. Men jeg havde fx. en Naturvidenskabelig Grundforløbs prøve, som var afsluttende på det grundforløb - jeg er lidt usikker her, men denne karakter skrives vidst på den afsluttende eksamen, men dette er jeg lidt usikker på, så ikk' hæng' mig op på det'.

Dette var endnu et indlæg om gymnasiet og starten på det.

Jeg håber, at I alle nyder ferien, hvis I har det - jeg nyder i hvertfald min ferie, dog har den holdt mig lidt fra at have muligheden for at skrive indlæg til bloggen, men jeg forventer at dette bliver bedre.

Likes

Comments

Fritid

Alkohol? Drikker jeg? Hvornår burde man? Hvorfor burde man ikke? - og alle de spørgsmål. Jeg vil prøve at komme igennem nogle af dem i dette indlæg.

Først vil jeg fortælle om første gang jeg "drak", altså det var meget stille og roligt, da min storesøster er ældre end mig, og havde erfaring, så drak jeg sammen med hende, med en af mine veninder og nogle af min storesøsters venner. Jeg vil ikke mene jeg blev sådan helt fuld, eller "stang-barcadi" - det var sådan set i trygge rammer, men det var mest for at bare prøve det. Mine forældre var desuden informeret omkring dette. Mine forældre har ikke været helt strenge omkring alkohol, de har bare tænkt; "når vores datter vil involveres med alkohol, skal hun have pladsen og tiden til at fortælle os om dette" - og det gjorde jeg. Jeg ville selv sige, at første gang jeg var fuld, var det nytårsaften 2015, men det er ikke sådan at jeg ikke husker noget af det, for det gør jeg - før dette, havde jeg drukket et par gange. Der har ikke været en specifik alder for hvornår jeg begyndte at drikke, men jeg begyndte nok at smage tilbage i 2014, da jeg var omkring 14-15 år.

Jeg vil ikke sige, at der er en specifikt alder for hvornår man burde begynde, bare man selv er tryg ved tanken, og føler sig klar - men derudover vil jeg sige, at det er en ting, som skal diskuteres med forældre, med hensyn til, om hvornår og hvor man drikker, om man skal hentes eller sover det sted, og således. I Danmark har vi en aldersgrænse for køb af alkohol på 16 år, hvor man må købe omkring maks 16% alkohol, alt andet alkohol over de 16%, skal man være 18 år eller derover for at købe, det samme gælder for cigaretter. Man kan desuden ikke købe alkohol som "mindreårig" på diskoteker eller barer, eller lignende - generelt skænke til unge under 18 år.

Jeg kan ikke sige hvorfor man ikke burde drikke, ud over at det kan gå galt, man kan komme til skade eller andet "farligt" kan ske. Tømmermænd er også en træls ting, så det er noget man helst vil undgå, tænker jeg, og vand før man går i seng er en god kur, og hjælper som regel. Man skal nok ikke blive helt "stang-barcadi" aller første gang. Man skal virkelig selv mærke efter hvor grænsen er, og hvor langt man vil gå. Men det er heller ikke helt slemt, at nyde et par enkelte glas, flasker eller dåser med et par venner og veninder.

Lad os tale om andre ting, der kunne stoppe en i at drikke alkohol, det kan være alt fra egne holdninger og meninger, til hvad forældre giver lov eller ikke lov til, eller religion. Jeg ved, at der findes religioner hvor det ikke er "tilladt" at drikke, eller lignende, og det er der egentlig heller ikke noget galt med, det er selvfølgelig træls hvis venner eller veninder lige prøver at presse en til det alligevel - så får man nok lidt dårlig samvittighed, men tænker disse ting, kan komme på tale med forældrene, eller slet ikke. Nogle forældre vælger at sætte en aldersgrænse for hvornår eller hvor meget man må drikke, men det er forældre-sag, og det styrer de.

Min mening er at der skal være plads til alle, om man drikker eller ej, om man ikke må for forældrene, eller at det er lidt imod ens religion. Jeg drikker eksempelvis til tider, men det er ikke hver gang at jeg ender med at blive "stang-barcardi" eller sådan, men tænker ikke det skader det helt store. Alt i alt, det er helt op til en selv, man skal ikke lade sig presse af vennerne, eller sådan.

Jeg håber, at dette indlæg har kunnet være til nyttig for nogle eller enkelte af jer, tænker det er en vigtig ting at tale om, da ungdommen nu til dages er involveret med alkohol og lignende. I må alle have en skøn fredag!


Likes

Comments

Mode

Min søde veninde Ellen Broberg, er begyndt at lave disse yndige øreringe.

- Dem jeg har på her er hvide med guld ørebøjler/lås.

De er super behagelige og vejer knap og nok. Derudover laves de i forskellige farver og længder, hvad end der ønskes. Desuden så kan de snildt passe til alle matchende outfits, de hvide her passer som regel til det meste, de kan passes til et fint eller casual outfit.

Jeg ser frem til at lave et par lækre outfits der passer til disse lækre øreringe.

I kan kontakte hende på instagram @ellen.broberg og få købt jer et lækkert par eller flere, hvis det lyster.

Likes

Comments

Fritid

Sommerferien er skudt i gang, og jeg har allerede været fuldt optaget af det, lad os lige opdatere fra sidste indlæg.

Første uge af sommerferien, det vil sige, fra min sidste eksamen den 20. til den 25. har jeg været til min venindes dimission, da hun dimitterede fra niende klasse, hvor vi efterfølgende tilbragte et par skønne dage sammen, hvor har vi været ud og shoppe, i biografen og set Baywatch, fejret Skt. Hans og været til byfest i Viborg. Weekenden brugte jeg på lidt fest og druk med gode venner og veninder, for det skal der jo også være plads til.

Denne uge er næsten lige skudt i gang, og indtil videre har det bare været stille og roligt, der skal ikke ske så meget, så det vil sige, at der er masser af tid til at fokusere på bloggen, skrive indlæg og andet spændende som vil ske her på bloggen.

Her får i nogle dejlige billeder fra de seneste to uger hændelser

Jeg håber, at I alle har nydt jeres sommer, og at I får en dejlig dag!

Likes

Comments

Mode

Jeg har prøvet at koordinere et outfit som både kan bruges om dagen og om aftenen, om man skal ud og spise brunch med veninderne eller ud i byen.

- hele outfitet vil bestå af den samme sweater og samme sko, dog anerledes underdele og overtøj

De sorte culottes er fra ZARA, mørkegrå sweater er fra ZARA, grå blazer er fra H&M, sorte højehæle fra ZIGN, sorte stramme jeans er fra Dr. Denim, den sorte læderjakke er fra ASOS, sidst men ikke mindst er den sorte skuldertaske fra Calvin Klein.

Det "daglige" outfit består af et par sorte jeans, højehæle, grå sweater og en sort læderjakke.

"Aften"-outfittet består af et par lange culottes-lignende bukser, højehæle, grå sweater, grå blazer og skuldertaske.

Jeg håber, at I alle får en vidunderlig dag!

#nouwoutfit

Likes

Comments

Fritid

Hej derude, nu er det sådan, at min musiksmag altid ændrer sig eller i hvertfald bliver udvidet, men her er en af mine Spotify-playlister, som jeg lytter mest til, og nogle enkelte sange som især præger sig - og jeg ønsker at dele dem med jer!

Jeg er en rigtig stor tilhænger af, Martin Garrix, Halsay, Troye Sivan, Shawn Mendes, og de kan også findes på playliset herunder.

Denne playliste, er lidt stille, til søvn og at generelt slappe af.

Håber I alle får en dejlig dag og nyder det gode vejr!

Likes

Comments

Gymnasium

Hej derude, her kommer der et indlæg om gymnasiet, lidt om den nye gymnasiereform, stress og afleveringer

Før jeg startede i gymnasium troede jeg størstedelen af tiden, at det ville indebære stress med afleveringer og lektier - nu da jeg næsten har færdiggjort med det første år på STX, på Viborg Katedralskole, vil jeg fortælle om min oplevelse med gymnasiet og komme med gode tips og tricks.

Da jeg startede i gymnasiet, var det med den tidligere gymnasiereform, det vil sige, at man blev tildelt i en klasse med den studieretning, som man ønskede sig før skolestart, derefter var der være et halvt år med et grundforløb, som teknisk set var ens for alle klasser i 1.g. Fx. alle ville have NV, som er Naturvidenskabelig grundforløb, som bestod af biologi, kemi, naturgeografi og fysik - altså generelt alle klasser skulle have samme emner og lave det samme, hvis man nu eksempelvis ville skifte klasse efter grundforløbet, så ville det ikke være specielt anderledes fra klasse til klasse. Alle ville også have AP, som er Almen Sprogforståelse. Efter grundforløbet kommer man til prøve i AP og NV - som ikke vil stå på eksamensbeviset.

Men nu da den nye gymnasiereform træder til, er den anerledes end min erfaring, men af hvad jeg har forstået og læst om, er det lidt mere praktisk, da der er færre studieretninger at vælge imellem, men denne studieretning vælges efter grundforløbet, det første kvartal af året, det vil sige, at grundforløbet kun er 3 måneder langt. Derudover bliver AT (Almen Sprogforståelse) afskaffet, prøverne efter grundforløbet kommer til at stå på eksamensbeviset, alle skal have matematik på mindst B-niveau, og sikkert mange flere ændringer, men dem jeg har nævnt, er lige primært dem jeg har hørt til om.

Stress med afleveringer og lektier? Altså nogle uger var hårdere end de andre, det vil sige, at nogle uger var der flere "elevtimer", det vil sige, de x-antal timer en elev skal bruge på afleveringer derhjemme, udover timerne på gymnasiet - afleveres disse afleveringer ikke til tiden, får man skriftligt fravær (der er både fysisk/fremmøde og skriftligt fravær på gymnasiet).

Det er selvfølgelig altid en god idé, at starte på aflevering lidt før tid, ikke sådan dagen/aftenen før den skal afleveres, tro mig, det er stressende så. Nogle lærere vælger også at først ligge afleveringen op 2 uger før eller kun én uge før, så derfor skal dette koordineres rimelig godt med fx. ens private/personlige agenda. Dette gælder også for lektier.

Lærerene på mit gymnasium, skal senest skrive lektier ind til os klokken 16 om eftermiddagen, så der selvfølgelig er tid til at lave dem - jeg tror ikke der er en "tidsbegrænsning" for afleveringer. Der er næsten altid lektier til den næste dag, hvis ikke hver dag i hver uge - dog er dette måske forskelligt fra studieretning til studieretning, afhængigt af fx. hvor mange A-niveau-fag man har.

De fleste gymnasier har "Lektiecafé", hvis dette er noget der tiltaler en, der kan man selvfølgelig få hjælp til diverse lektier og afleveringer. På gymnasiet får man tildelt en studievejleder, hvis man fx. har spørgsmål eller brug for hjælp til skolerelateret ting.

Jeg håber, at jeg har fået dækket en del ting, dette er ikke mit sidste indlæg om gymnasiet, så der skal nok komme en masse andet godt, og eventuelt hjælp.

I må alle få en dejlig dag, nyd det ellers ret så gode vejr 

Likes

Comments

Mode

Hej med jer, okay, her kommer mit første outfit-indlæg, med et lækkert outfit fra i går, det er faktisk et af mine yndligs endda. Jeg er en tilhænger af det lidt alla "fine" og sofistikeret, dog ikke i for store mængder.

Dette outfit består af et par sorte joggers (eller lignende) fra Envii - som er foldet lidt op ved benene. Så har vi en lækker hvid skjorte fra Noa Noa - utrolig simpel og behagelig. Ud over havde jeg en grøn velour jakke fra APRIL77 - yderst lækker. Til fødderne havde jeg et par lave sorte højehæle fra ZIGN - meget behagelige. Sidst men ikke mindst havde jeg en lille skuldertaske fra Chanel med - som har den fine guld-kæde-detalje som rem.

#nouwoutfit

Likes

Comments

Fritid, Om mig, Gymnasium

Hejsa derude, det her virker måske som et "fylde"-indlæg, men det er det på en måde også. Men her er nogle enkelte ting jeg har oplevet og lavet i juni-måned indtil videre.

Starten af juni var jeg i København med min bedsteveninde, til DM i Disco, Formation, Production og Hip-Hop - dog danser jeg ikke særlig meget selv længere. I den weekend var jeg også sammen med min gode ven, hvor vi var ude på Papirøen/Street Food/Copenhagen Contemporary, hvor vi spiste en masse god mad og fik rigtig lækker juice. Tidligere var vi også ude på Strøget og købe lidt, og senere tog deres far og jeg på café, hvor vi fik lidt kaffe og Chai Latte - Dag H, rigtig hyggelig café, kan klart anbefales.

Efter den lille tur til København, blev jeg uheldigvis syg, med en lille forkølelse, og jeg er ærlig talt stadig lidt ramt, med snottet næse og sådan. Men fordelen var jo at de danske jordbær er fremme, så det nød jeg med en god næsespray og en lækker kop the eller frisk citronvand. Det gjaldt lidt om at blive rask til årsprøverne, specifikt i AT (Almen Studieforberedelse) og eksamen. I år afslutter jeg i samfundsfag, da jeg har det på C-niveau.

Denne weekend var der hestemarked her i Bjerringbro, dog skifter det navn til Lions Marked. Der var jeg sammen med søskende, venner og således. Det er altid en fornøjelse, selvom der ikke skete det helt store.

I denne uge har jeg læseferie, og er jeg igang med at læse op til samfundsfagseksamen, da jeg afslutter det i år - fordi jeg kun har det på C-niveau. Dog er der en hel uges tid til jeg skal op, så jeg tager det stille og roligt, og jeg har en del noter, så det skal nok gå fint.

Likes

Comments