Jag hoppas inte att du tror det. För ingen annan än du har rätten till din kropp. Ingen annan än du har rätt att röra vid den. Ingen annan än du har rätt att påpeka den. Du bestämmer. Alltid. Ett nej är ett nej, och ett uteblivande svar är också ett nej. Allt som inte är Ja är Nej. Du måste våga ta rätten över dig själv, för det är den enda kroppen du har. Den du kommer leva med för alltid. Din kropp är inte allt, men din kropp är det du ser och tänker på varje dag. Även om du inte vill erkänna det, så är det så. Ingen hets är så stor som kroppshetsen, och med denna text vill jag bara säga till dig att du är tillräcklig och att det räcker så. För din kropp är din och din kropp är bra! Du är bra. Du är fantastisk. Jag vet att samhället kanske inte tycker så, och jag vet att du kanske inte tycker så. Men låt då min röst höras starkast, du är bra som du är. För du är okej! Låt aldrig någon säga något annat. Och gör aldrig något för någon annans än din egen skull. Gör aldrig något för att någon har sagt det till dig. Gör aldrig något för att alla andra gör det. Jag vet att det är svårt, och jag vet blickarna folk ger en. Men det betyder att du är starkare och att du är modigare. Att du vågar, och att de inte gör det. Ta inte åt dig av människors blickar. Ta inte åt dig av människors ord. Jag vet att det är svårt! Jag vet att du tar åt dig! Du säger att du inte gör det och att allt är lugnt, men det ligger och maler i din hjärna. Men försök att släppa det, för du vet att du är bra. Du vet att du räcker som du är.


PS. Kränkt eller påpeka aldrig någon annans kropp DS.


xoxo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Du måste våga drömma, du måste våga tro. Du måste våga hoppas, annars kommer fröet aldrig gro. Fröet är ju du, du och ditt liv. Och du kommer ingenstans om du inte vågar ta ett kliv. Ett kliv ut i världen är värt mer än tror, för du lär dig ingenting om du aldrig provar någon annans skor.


Så är livet. Du måste våga drömma! Du måste våga hoppas! Du måste se möjligheterna. Du måste känna hoppet, för det finns så galet mycket. Du klarar allt du vill, och du kan allt du tror. Låt aldrig någon säga något annat! När livet är som hårdast känns allt hopplöst, men jag vet att du klarar det. Jag tror på dig! Våga drömma, och våga uppfyll dina drömmar. Det är det livet är till för. Du kommer ingenstans om du inte vågar tro. Vågar tro på att det ordnar sig och vågar tro på att det kommer bättre tider. Vågar tro på dig själv, vågar tro på livet. Jag vet att du är stark. Jag vet att du kan. Jag vet att du klarar det. För jag vet att du vill klara det, och då gör du också det. Allt kommer att lösa sig i slutet, så är det inte löst, är det inte slutet. Du måste våga hoppas på att det blir bättre. Du måste våga tro på det du hoppas på. Du kan inte gå genom livet och bara vara realistisk, för då kommer det bli helvetes jävla långtråkigt. Prova optimismen! Prova att drömma. Prova att tro på lyxvillan i USA du alltid drömt om. Prova att tro på att du ska bli världens bästa balettdansös. Prova att tro på dig själv, för jag tror på dig. Jag vet att du kan! Jag vet att du är stark! Jag kommer aldrig underskatta dig. Saker kanske inte blir som du tänkt, men huvudsaken är att du tänkte, och att du vågade försöka göra verklighet av dina drömmar. Prova att tro på att du ska flytta till Spanien när du är 16, för jag vet att du klarar det. Jag vet att du klarar allt. Inget hopp är för fåfängt. Inga kliv är för ogenomtänkta. Ingen tro är för stark, och inga drömmar är för stora.

Likes

Comments

Nämen hejsan hoppsan i lingonskogen, det var ju bara cirkus 1763463467367575 liv sedan vi pratade sist men vad gör det om 100 år?

Mhm, dethär inlägget tillägnar jag mitt bittra men trogna fan Sara, och så tänkte jag lära er hur man sprider lite glädje i vårt lite halvskeva samhälle, för det känns som alla kan behöva det:*

Kolla här. Det funkar inte att vara egoist i ett samhälle. Är man det, får man nog spara pengar till ett rymdskepp och sedan ta det och skjuta upp sig själv i rymden där man kan fortsätta sitta och häcka för resten av livet! I ett samhälle får man ge och ta, vill man vara glad så får man skänka glädje till andra. Just nu så tycker jag personligen att vi alla är för dryga mot varandra. Visst kan det vara kul, men vi ger varandra för lite kärlek. Människor behöver kärlek och ger du det, ska du också få tillbaka. Nu kör vi lite kärleksboost till Sara, bara för att visa er hur man gör :)

>Sara är jättevacker (särskilt när hon ler)

>Hon är glad

>Hennes entusiasm är helt amazing

>Hennes léende är jättefint

>Hon vill aldrig någon något illa (förutom puckon som Donald Trump men det är okej)

>Hon är jättesnäll när hon är sig själv

>Hon har jättesnygg klädstil

>Hon är rolig att vara med

>Hon har jättevarm utstrålning

>Hon är en fin medmänniska

>Hon ler alltid (förutom när hon ser på någon serie, då ser hon jättefokuserad ut)


Tänk om vi skulle börja varje dag så, med att ge varandra komplimanger? Inte så många såklart, men att säga att någons nya tröja är fin, eller att någons hår är snyggt kan förgylla en persons dag. Jag ska nu dela en liten lista med er på saker ni kan göra för att sprida lite glädje och kanske allmänt vara lite mer positiva? Och även om det är helt nytt för dig, snälla, snälla prova.


1. Försök att inte ha en så jävla negativ inställning till livet!!!! Du får ju för tusingen se livet som en gåva, just du fick chans att födas och det hände av en anledning!

2. Var inte bitter, det gör varken dig eller din omgivning lyckligare!

3. Skriv inte ut någonstans att något suger eller att något är dåligt, det gör bara allt ännu sämre!

4. Du kan inte spola tillbaka tiden, försök att se framåt!

5. Säg hej till människor du möter, eller iallafall ge dem ett léende!

6. Prova en dag att inte säga "Nej" en enda gång!

7. Ge andra komplimanger!

8. Skriv ut bra saker som händer på alla ställen du kan komma på, det gör det ännu bättre!

9. Le! Har du en skitdag får du se trumpen ut, men försök att le!

10. Hjälp andra! Ser du att någon behöver hjälp, hjälp till då!


"Den ädlaste lycka är den du fylls av när du skänker lycka till andra"

PUSSSSSSSSSS


Likes

Comments


Hejsan allihopsan I am back in the building woppi!!!! Mitt liv har varit kaos ett tag nu och jag börjar typ lägga mindre och mindre tid på skolan hehehe, men a så kan de va, ha en kul lässtund, de e ganska tankeväckande faktiskt.


Vi går i skolan. Vi läser. Vi löser. Vi räknar. Är det vad livet är till för? Är det meningen att vi ska läsa dag in och dag ut i 12 år för att sedan göra något annat efter det? Vem vet det? Inte jag. Men jag undrar! Vi lever bara en gång, och vi måste se livet som en gåva, för just du fick ju chansen att sätta ner dina fötter på denna jord och sedan göra precis vad du vill. Jag kan inte säga att jag inte förstår elever som skolkar, för det gör jag. Jag förstår att de börjat tvivla så mycket på livet som elev så dem gjorde något åt det. Och jag tvivlar också. Jag tvivlar på om det är det här som är meningen. Och nej, jag tänker inte börja skolka, men jag vill leva. Jag vill kunna sätta mig och spela in en video när jag kommer hem. Eller göra slime, skriva på min berättelse, baka tårta eller något annat som får mig att må så mycket bättre än att läsa om industriella revolutionen. Och hur mycket tid ska man lägga ner? Hur viktigt är ett A på provet egentligen? Vad är egentligen viktigast, pengar eller erfarenheter? Mår man bättre av att resa och leva ett galet liv? Eller blir det någon slags pressad lycka för att du BORDE bli gladare? Ska man stanna i skolbänken för att sedan tjäna massa pengar, eller ska man útnyttja livsgåvan och sin frihet och gå och leva lajf?


Så mycket frågor, så lite svar. Men jag är iallafall fruktansvärt sugen på att emigrera till Spanien och gå i svenska skolan på distans.

Likes

Comments

Vi lever i ett samhälle, ett samhälle där ens könsidentitet spelar alldeles för mycket roll. Allt bygger på vad du definierar dig som, olika krav och olika förväntningar. Om du berättar att du definierar dig som tjej, ska du ha långt hår, vara sminkad, sexig, tystlåten och låta andra ta plats, samtidigt som du ska våga stå upp för dig själv. Är du tjej men känner inte igen dig i denna beskrivning? Synd. Då blir du klassad som annorlunda. En kille ska enligt samhället vara stark, högljudd, uppkäftig, modig och “cool”, och en ickebinär ska vara “annorlunda” och “konstig”. Absolut inte ha långt hår och vara sminkad, för då är du ingen riktig ickebinär. Detta är alltså samhället vi lever i. Din könsidentitet spelar så stor roll att den tar över ditt liv.

Hur ska man kunna leva upp till detta, om det inte är ens personlighet? Det går inte.


Vi har börjat se människor som könsidentiteter istället för individer, och det är fruktansvärt. Tänk om du är tystlåten, sminkad och sexig men definierar dig som kille? Det tillåter inte samhället. Tänk om du bara kunde gå ut på gatan och vara dig själv. Tänk om vi inte skulle ha könsidentiteter! Vad allt skulle vara enklare då! Inga krav, inga förväntningar, bara massa individer med olika egenskaper.


Enligt samhällets normer får inte kvinnor ha håriga armhålor, men det får män. På en kvinna är hår äckligt, allt hår förutom det på huvudet, för det ska vara långt och glänsande. Många kvinnor rakar sina ben på sommaren, anledningen? “Det blir så lent”. Jo absolut, men det ligger något bakom det. Samhället tillåter inte hår på kvinnor. Det är så konstigt, så dåligt och fruktansvärt att du enligt samhället har olika rättigheter och skyldigheter beroende på din könsidentitet. Som man har du rätt att ha mustasch, men inte som kvinna eller ickebinär.


Många bryr sig inte, bara faller in i normerna och gör det som förväntas av dem. Men människor står också upp för sig själva och sina rättigheter, och det är så viktigt. Människor blir nedtryckta varje dag, ofta med anledningen att de är annorlunda eller konstiga. Uttrycken som du blir kallad för om du exempelvis är en sminkad, sexig kille. När människor står upp för sig själva, så undrar folk varför det behövs, för de ser inte vad som händer i samhället. En vit cis-man undrar varför det är Prideparad, “alla får väl vara som de vill” tänker han. “MEN, man behöver ju inte gå runt och skrika att man är bög”. Precis det, “MEN”, ordet som inte får användas i detta sammanhang, för det finns inga men, när man pratar om människors rättigheter. Man kanske behöver skrika att man är bög. Blir man nedtryck gång på gång, är det väl självklart att man behöver få uttrycka sig. Egentligen får du inte vara homosexuell i samhället, “bög” är ett skällsord, ett skällsord som du utsätts för om du inte är en så kallad “norm-kille”.


Normen säger att som kille ska du ha tuffa yrken, som brandman och polis. Inga tjejiga yrken som sjuksköterska. För du ska ju inte vara empatiskt som kille, du ska vara hård och modig. Motsatsen för tjejer, de kan väl inte vara brandmän? Det hör man ju tillochmed på namnet “brandMAN”. Du ska inte vara modig som kvinna, inte heller stark eller muskulös.


Detta är alltså vårt samhälle, ett samhälle som sätter krav på dig så fort en främmande människa berättat vad du definierar oss som. Innan du ens har tagit ditt första andetag sätter barnmorskan en stämpel på vad du definierar dig som, som om hon skulle veta. Innan du ens har hunnit öppna ögonen så tar barnmorskan och alla andra i rummet sig rätten att berätta vad du definierar dig som, sätta dig i ett fack, och DÄR är alla krav och förväntningar på dig klara. Du som inte vet något, du som precis fick se ljuset, du som precis tog ditt första andetag, du är redan placerad i ett fack, ett fack som säger hur du ska leva ditt liv.


När du kommer till en ny klass, börjar förväntningarna redan när du tagit steget över tröskeln. Innan du har berättat vem du är, hur du är eller vad du definierar dig som, så bildas en uppfattning hos alla i rummet hur du ska vara, för “man ser ju!” Man ser tydligen vad du har för könsidentitet, den identiteten som sitter i DIN hjärna, som DU har bestämt och som berör DIG. Om en människa har långt, lockigt hår, “fine man behöver inte ens fråga, det är klart att det är kvinna”. Men det är inte klart, inget är klart förrän du har pratat med människan eftersom den är den enda som vet, inte du.Likes

Comments

Okej, läs noggrant nu, för detta verkar vara helt fruktansvärt svårt att förstå..

Vi är små köttklumpar på en planet som vi kallar jorden. Vi föddes alla som små pluttar, små oskyldiga barn men med olika ursprung, hudfärg och könsorgan. Vi är alla människor! Men det verkar hemskt svårt att förstå.

Vi kallar oss själva för olika könsidentiteter, ex. tjej, kille eller ickebinär. Vi har olika sexuella läggningar, ex. homosexuell, heterosexuell, eller pansexuell. Vi gillar olika smaker på calippo, ex. cola, apelsin eller lime. Vi har olika färger på väggarna i våra rum, ex. rosa, vit eller svart. Vi har olika hårfärg, ex. svart, blond eller brun. Ser ni det? Vi är alla människor, människor som tillsammans ska leva på denna jord. Vi har likheter och olikheter. Men ändå ska vi behandla varandra lika! Oavsett vilken könsidentitet du har ska du behandlas som en människa. Likadant som alla andra. Vi är ju alla människor. Vi föddes alla som små bebisar. Vi är alla människor. Du kanske får mindre lön för att du definierar dig som kvinna, och det är ju som att du skulle få mindre lön för att du gillar cola-calippo bäst. Förstår ni inte hur sjukt det är? Du har en massa egenskaper, men inte ska du nedvärderas för det. Se människor som människor, och inte som deras ev. könsidentitet. Du är en fri människa, och du ska ha precis samma rättigheter och skyldigheter som alla andra. Du ska inte ses ner på för att du är kvinna. Du ska ses upp till för att du ens orkar gå upp på morgonen, med tanke på alla de krav som ställs på oss.

Jag är feminist, för jag står för alla människors lika värde och att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter, oavsett vad du definierar dig som. <3


Likes

Comments

Contains affiliate links

Heej!!!


Detta är lite oklart, men det är ju typ det ordet som beskriver hela min blogg såatteeee ja.


Alltså det är snart september???? Jag trodde det var juni igår? September betyder ju då höst, för er som är lite lost i livet och inte förstod det <3 Jag vet inte vad jag tycker om höst, i mitt huvud är det typ sommar året runt så I don't care so much, förutom när det är vinter, då är det INTE sommar i min huvud, för den kroppsdelen fungerar inte ens då. Men ja, hösten är väl trevlig? Okej ingen gillar att det är mörkt när man går hem från skolan men annars så! Älskar all höstinreding, alla höstkläder osv. så jag ska nog ta mig igenom den, men när vintern kommer tror jag att jag emigrerar till Spanien hehe <3333 Allafaaall, har länkat massa höstiga, trevliga grejor där nere för att det är kul hehe, så tryck på produkterna för att se större bild på dem!Ha ett bra liv, pusselipuss <333333P.S Jag satt med första collaget i två timmar, sedan försvann det. Då satt jag med detta i två timmar för att sedan märka att det första fanns kvar :))))))))))) D.S

Likes

Comments

Hejsan allihopaaaaa <3333


Nu tänkte jag prata om sjukt viktiga saker (som vanligt liksom, inget jag säger är oviktigt) nämligen astrologiiiiiiiiii, wohiiiiii! Överväg inte ens tanken att klicka bort för detta är mer spännande än vad ditt liv någonsin kommer bli. Alltså, mitt stjärntecken är ju lejon (of course) men mitt måntecken är skytt! Och du bah "bye bitch jag fattar noll kokosboll" men chilla, du kommer fatta. Du vet när man föds och bara *plopp*, då händer det minsann grejor i rymden! Eller okej, det händer ingenting, men allt är på en speciell plats! Ditt stjärntecken är hur stjärnorna stod när du föddes, och ditt måntecken är obviously var månen stod! Sedan finns också ascendenten, och det är vilket det stigande tecknet var när du föddes. Stjärnecknet är du, du du och du! Ditt måntecken är din undermedvetna, lite djupare sida, och ascendenten är hur du är i vardagen. Jag har bara tagit reda på de två förstnämnda, men de stämmer så sjukt bra, och det är så sjukt coolt! Alltså jag tror verkligen på detta, och det borde du också göra! Ditt stjärntecken är du, och du är ditt stjärntecken. Jag är lejon, för jag är generös, varmhjärtad, svartsjuk (jag erkänner), rebellisk och framåt! Det är ju bara så, och det kan du inte neka. Om du inte känner igen dig i ditt stjärntecken så beror det antagligen på att du är cusp, dvs. född på gränsen mellan två stjärntecken, och då får du personligheter från båda sidor! Olika stjärntecken passar olika bra med varandra, vissa passar mer för varandra för att bara "ha roligt", medan andra passar för varandra för att verkligen vara bästa vänner, i vått och torrt. Likadant är det med kärleken, det finns till och med några speciella par i zodiaken som verkligen är gjorda för varandra! Till måntecken då. Jag är ju som sagt skytt, och jag fick mig en riktig "wow-upplevelse" när jag första gången gick in och läste om skytten i månen, för allt stämde ju! Hur "wowigt" är inte det? Det stod t.ex. att jag älskar luft och att vara ute, att jag gör saker just för att göra, att jag älskar ljusa och öppna ytor, att jag är glömsk och tidsoptimistisk och mycket, mycket mer! Just detta tycker jag är så sjukt, hur de kan pricka in så specifika saker? Spring in på astroguide.se NU och ta reda på ditt måntecken snabbt som tusan! Läs dock inte om det där, utan kolla vad du är i månen och googla det sedan så du kommer in på astrobloggen! Skriv ex. "skytten i månen " på google och välj sedan det alternativet längst upp!Ha det så skojsigt med ditt måntecken nu och gilla eller lämna en kommentar om du vill att jag ska göra ett inlägg om hur olika stjärntecken passar ihop, både på vänskapsplan, och kärleksplan!


Pusspusspuss<333333

Likes

Comments

Läs rubriken, hejdå!
Nejnej, men alltså vissa av mina vänner är att dö för! Eller alla kanske jag borde säga hehe <3 Men alltså jag fascineras så mycket av att det finns så fina människor, och egentligen är det ju bara de vännerna jag vill vara med, eller alltså det är ju bara de vännerna som är att dö för som borde vara ens vänner, visst? Jag kanske är jätteefter nu, ni kanske bara har sådana vänner? Men t.ex. så fikade jag med en vän för några dagar sedan och det första jag sa till min pappa när jag kom hem var "hon gör mig så lycklig", och så borde jag väl säga vilken kompis jag än träffar, eller är det jag som använder ordet "vän" när det borde vara bästa vän? Men alltså dessa människor, som är så intressanta, intresserade och galna, I love you! Det är så underskattat att vara med sina vänner, alltså de vännerna som är att dö för, för det gör en (mig iallafall) så mycket lyckligare än så mycket annat. Jag förstår dock inte riktigt mig själv, när jag umgås med folk som inte gör mig lycklig? Jag har slösat så mycket tid på sådana människor, men nu vill jag inte mer. Jag vill ju skriva, prata och träffa folk som får mig att känna att livet har en mening, för det är väl det som är livets mening?
Detta är ett så blurrigt inlägg, men det var så mycket jag ville säga!


puss <333

Likes

Comments

Hejsan hoppsan <3

Kan ju börja med att säga att detta inte kommer va någon slags dagbok om mitt liv, för det tror jag inte ni är så intresserade av hehe. Mer någon slags sida där jag skriver mina tankar? Fast det låter ju jättetråkigt? Det blir någon trevlig sida iallafall, kommer skriva om typ allt mellan himmel och jord förutom mina dagar, men bilder kommer ni få för det gillar vi <3 Här kommer iallafall en supermegaviktig text för hela mitt liv hänger på detta och efter ni läst detta så kommer era liv också hänga på det <3

Kolla här, mitt livscitat är "Lev lajf" för det är något som jag verkligen strävar efter, att leva, på riktigt! Alltså allt jag gör, vill jag bara göra, åh detta är så svårt att förklara men sluta inte läs, detta är viktigt!!! Jag vill bara leva, jag vill inte oroa mig, tänka på saker som redan har hänt eller tänka på något som kommer hända. Jag vill leva utan regler och utan tillsägelser, jag föddes av en anledning, och den anledningen är att jag ska få leva. Jag vill göra saker hela tiden, uttrycket "Jag orkar inte", finns inte! Om jag har chansen att cykla till Ica 21 på kvällen så gör jag det, om jag har chansen att åka till stan så gör jag det, jag kanske inte har pengar, jag kanske inte vill äta, men jag vill göra, och då gör jag det. Jag vill vara spontan och jag vill göra saker nu, nu och nu, för då mår jag bra! På kvällen kan jag ligga och oroa mig för att det ska bli krig i Sverige, jag har ju faktiskt ingen aning om hur vårt land ser ut om en månad, men jag kan inte styra över det, för jag har ingen makt! Inte en gnutta makt har jag, och då ska mitt liv inte slösas på att tänka på det. Tänk på saker som du har makt över, saker du kan göra. Du har makt över ditt liv, så lev det. Du har inget makt över inbrottstjuvar, bränder eller krig så lämna det bakom dig, och lev. Jag vill leva hela tiden, jag vill vara ute för att känna den friska luften som just JAG får chansen att känna och jag vill vara inne med min familj för just JAG fick ett fint hus och en fin familj. Jag vill inte klaga, jag vill göra nytta. Jag vill inte cykla långsamt, jag vill cykla snabbt! Och jag vill inte oroa mig, jag vill leva lajf! Det som sker, det sker och det som inte sker, det sker inte! Och du har ingen makt. Bara lev, jag ber dig! Skolka, rym hemifrån, dygna, cykla på taket, ta en buss till Ikea på rasten för att det är kul, kom för sent till lektionen, bada mitt i natten och för guds skull, ät på subway istället för i matsalen <333


Lev lajf rebelliskt, du har ingen makt! Puss <3

Likes

Comments