Let it snow

Jag beställde ju hem några julböcker för ett tag sedan, jag har nog glömt visa vilka kom jag på nu. I alla fall så har jag läst en av dem nu, Let it snow, som är skriven av John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle. Eller rättare sagt, de har skrivit varsin del i boken. Den består nämligen av 3 separata delar som till viss del gör ihop. Vi får i varje del följa en tonåring under julafton när staden Gracetown begravs i snö. Den finns allt från olycklig kärlek och lycklig kärlek till bilrace och minigrisar. Och en man klädd i aluminiumfolie som man aldrig riktigt förstår.

Boken var helt okej. De har ett lite annorlunda sätt att skriva mot vad jag brukar läsa och det är inte något som faller mig i smaken. Men den har massvis med snö, inte så mycket julkänsla i övrigt i och för sig. Det finns andra julböcker jag rekommenderar före denna om man säger så.


Men jag tyckte ändå att det var lite spännande när jag såg att det hade kommit en julfilm på Netflix med samma titel och som jag förstod var baserad på boken. Så den ville jag också se nu för att se om den var bra. Filmen skiljer sig dock mycket från boken, det enda som är samma är typ namnen på karaktärerna. Jag är en sådan person som sitter och letar efter saker från böcker i filmer vilket inte är så bra i detta fallet. Men filmen var helt okej ändå, säkert bra om man inte läst boken innan. Det är inte supermycket jul heller, mer än massa snö och ett julspel. En perfekt film för lite tidsfördriv men inget jag ser igen.

Har ni läst boken? Eller sett filmen?

Gillar

Kommentarer