Kryddiga revben

Bild från SVT.se

För ovanlighetens skull tänkte jag idag bjuda på ett matrecept. Jag kollade tillbaka i arkivet och såg att jag skulle ge receptet på detta redan förra året men det gjorde jag aldrig, illa illa. Receptet är på de revben jag brukar koka till jul som är omåttligt populära, det är tydligen inte jul utan dem längre. Så det är vad helgen ska bestå av, revbenskok. Det tar lite tid innan det är klart men det sköter sig själv så det är superenkelt! Bara blanda i allt och sen koka i 1,5-2 h sen är det klart. Och väldigt uppskattat på julbordet. Receptet är hittat på matmagasinet.se och skapat av Maud Onnermark.

Detta behövs för 8 personer:
- Ca 1,5 kg tjocka revbensspjäll, sågade på mitten

- 3 dl glögg, vinglögg enligt originalreceptet, jag har ännu bara gjort på saftglögg eller lättvinsglögg, funkar också bra.

- 0,5 dl kinesisk soja

- 3 dl vatten

- 50 g ingefära

- 2 vitlöksklyftor

- svartpeppar

Sen gör man såhär:
- Dela revbenen till mindre bitar.

- Koka upp glögg, soja, vatten, skalad och skivad ingefära och vitlök.

- Lägg ner köttet. Koka upp och låt koka under lock i ca 1,5, tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.

- Sila av skyn och koka den tills det är ca 3-4 dl kvar (jag brukar dock inte orka vänta så länge utan har kvar mer sky). Sen ska skyn kallna och när den gjort det tar man bort fettet som så blir synligt. Sen ska det hällas tillbaka över spjällen.

- Värm sedan när det är dags att äta. Då kan man också smaka av med peppar och kanske salt om det behövs.

4 dagar kvar!!!!!


Gillar

Kommentarer