Kladdkaka med hasselnötssmak

I veckan fyllde min svärmor 60 år och jag fick i uppdrag att baka. Jag älskar ju att baka men just att få uppdrag att baka till någons födelsedag eller liknande är lite läskigt, pressen blir lite större... Men som tur var blev det en otroligt lyckad och uppskattad kaka och därför tänkte jag dela med mig av receptet!

Jag hittade det hos Fridas bakblogg,hon bakar den i en gjutjärnspanna men eftersom vi inte har någon sådan blev det i en springform och det funkade bra det med.

Ingredienser:
- 150 g smör

- 50 g mörk choklad

- 2 dl strösocker

- 2 ägg

- 2 dl vetemjöl

- 0,5 dl kakao

- 1 tsk salt

- 1 dl nutella

- 1 dl grovhackade hasselnötter

- 8 ferrero rocher


Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen som ska vara 20 cm i diametern.

- Smält smör och choklad i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner socker, ägg, mjöl, kakao och salt.

- Häll hälften av smeten i formen. Bred sedan över nutella och strö sedan över hälften av hasselnötterna över nutellan. Bred sedan över det resterande av smeten och toppa med de sista nötterna.

- Grädda kakan i 25-30 min. Jag gräddade dock min i ca 20 för jag gillar när den är superkladdig och det blev perfekt, men då hade jag den också i kylen ett dygn.

- Låt svalna i 10 min. Toppa sedan med halverade ferrero rocher och låt kakan svalna helt.


Tydligen var det inte på min telefon jag tog bild heller så jag får stjäla bilden jag fick av mina svärisar. 3 år av bloggande och jag har fortfarande inte lärt mig ta kort på allt.

Gillar

Kommentarer