HELG

Så swishade arbetsveckan i vecka 47 förbi och det är nu 4 veckor kvar till lite julledighet 🎄

Nästa helg är det ju första advent (galet) vilket innebär att det denna helgen är första minusadvent! Det här med minusadvent var något jag skulle anamma i år men det har tyvärr inte blivit av... Själva konceptet kommer ifrån Lotta Kühlhorn som i sin bok Lottas jul använder detta begrepp. Det börjar med att första helgen i november är fjärde minusadvent och så räknar man ner till första minusadvent som är helgen innan första advent. Så mysigt tycker jag! Även om jag nu inte ”firat” det i år. Perfekt för att göra adventstiden längre som annars är alldeles för kort.

Under december är det så mycket som ska hinnas med på helgerna och ofta en och annan adventsfikat som helst ska bokas in. Därför hade det vart perfekt att använda minusadvent för att få till fler julfikor. Men om jag säger det till mina nära och kära så tycker de att väl att jag är galen.

Med tanke på att det är första minusadvent nu till helgen är det dags att börja tänka på årets adventsljusstake! Det känns som att jag ligger efter med allt jag skulle vilja göra. Men så är det, man hinner inte allt och det gör ingenting, julen blir underbar ändå. Men ändå, en ljusstake ska jag väl få till. Pinterest är ju perfekt när man vill ha lite inspiration. Här kommer lite bilder därifrån på adventsljusstakar jag önskar att jag kunde få till.


Hur sött var det inte att ha ljusen i små koppar? Jag är så imponerad av alla kreativa människor som hittar på sånt här. Tur det finns det så man kan låta sig inspireras (eller kopiera i mitt fall).

Hoppas ni får en underbar helg!

Gillar

Kommentarer