Igår taggade min mamma mig i ett inlägg på Facebook ifrån Metro.Mode, där de skriver om en studie som visar att de som börjar julpynta tidigt är lyckligare. Forskarna säger att den nostalgin det ger från barndomen när man julpyntar gör att man blir gladare. Jag kan inte annat än att hålla med! Det är ju verkligen något speciellt det där med traditioner och högtider, det ger otroligt många minnen och det är ju många som väcks när man till exempel pyntar eller bakar. Något som alltid framkallar mest minnen hos mig är dofter, det är nog därför både jag och Fredrik älskar alla doftljus.

Om ni vill läsa hela artikeln så hittar ni den här.

Det är samtidigt en liten avvägning det där om när man ska börja julpynta. Det är ju något magiskt över julen och jag är rädd att jag ska ta udden ur det om jag börjar för tidigt. Jag får nog vänta iallafall till helgen innan (även om jag var väldigt sugen på att spela julmusik till plugget igår kväll, det blir nog premiär där lite tidigare...) med att få fram allt julpynt. Innan dess får jag kolla stämningsfulla bilder, köpa hem lite fler julblommor och snegla längtansfullt på vörtbrödet och saffransbakelserna.

På tal om saffran, nu är det inte långt kvar tills jag ska använda min inläggning, jag är såå spänd för hur det ska bli!! Mums, längtar så tills hela lägenheten fylls av doften av nybakade saffransbullar. Just där har jag dock ingen nostalgi från barndomen eftersom ingen annan i min familj gillar saffran, men det gör inget, då behöver inte jag ha dåligt samvete över att jag inte delar med mig när jag tryckt i mig 15 nybakade saffransbullar.

Back to subject, när börjar ni julpynta? Har ni någon sådan gyllene regel att innan det datumet får julpyntet inte komma fram?

Första adventsljusstaken jag gjorde själv

Första julen som sambos (OBS innan alla tomtar kom fram)

En något suddig, men vacker gran hemma hos mamma och pappa. Ser att det måste vara från när jag fortfarande bodde hemma då mina tomtar hänger i granen. Ja jag har till och med tomtar i granen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments