I helgen gick startskottet för årets julblommesäsong hemma hos Sevieri/Larsson. Två stycken amaryllisar fick åka med hem från Ica. Nu var dock dessa inte jättejuliga (läs knallröda) utan det blev en vit och en rödvit, men jag tänkte att ihop med lite hyacinter så kan det bli ett fint jularrangemang. Älskar verkligen amaryllisar, kan vara en av världens vackraste blommor. I december älskar jag att fylla vårt hem med julblommor, hyacinter, amaryllisar och julstjärnor. Dock är mina fingrar inte direkt gröna (till och med kaktusar kan dö hemma hos oss), men jag tycker ändå att det är mysigt att sitta och fixa med lite blommor runt jul. Förra året försökte jag med julrosor, tycker att de är så himla söta, men det gick sådär, dog väl efter ett par dagar... Något jag önskar är att vi skulle haft fler platser vi kunde ha dem på i lägenheten bara. Jag älskar verkligen vår lägenhet och tycker att den är alldeles lagom annars, men just runt jul blir den lite liten, vill ha ännu mera plats att pynta på. Men var sak har sin tid, i framtiden kommer det antagligen se annorlunda ut och jag kommer att kunna leva ut mina allra största juldrömmar.

Detta året skulle jag vilja göra ännu fler små julgrupper själv. Dock har jag inte så bra krukor eller skålar att göra i, men jag tänkte att jag skulle ge mig ut på jakt på till exempel Erikshjälpen eller Röda korset och se om det finns något fint. Skulle vilja ha något i lite äldre stil, till exempel en gammal pepparkaksburk. Har fått massa inspiration i mina julmagasin och på pinterest. Blir verkligen impad av hur kreativa och duktiga människor det finns.

Det jag har lite funderingar kring nu är var vi ska göra av alla våra andra växter under tiden, nu har vi ju växter i alla fönster och att fylla på med ännu fler blommor kan nog bli lite mycket. Kan man ställa de andra i förrådet så länge? Eller blir det för kallt? Ni märker ju min okunskap när det kommer till växter. Fredrik är ju ingen idé att fråga, han har avsagt sig allt ansvar när det kommer till växterna. Istället tar han städningen, fair deal tycker jag, inte direkt så man säger emot. Fördelen med just julblommorna är ju att de inte behöver hållas vid liv så länge. Amaryllisen är ju bra också att man inte behöver göra så mycket med den förrän man vill att den ska börja blomma. Dock brukar våra då skjuta i höjden och sen typ gå av för att de blir för höga, jag har väl en tendens att övervattna. Men då har de ju en ytterligare fördel: de är fina snittblommor också, hur bra?!

Nu ska jag bara få lite tid över så jag kan plantera dem lite fint. Åh längtar tills de blommar och strålar i all sin prakt och lägenheten är fylld med hyacinter så att man knockas av en ljuvlig doft varje gång vi går in genom dörren.

Något liknande dessa skulle jag vilja göra.

Bilder hämtade på Pinterest

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments