KLASSISK PERMANENT

  • Detta är alltså en klassiskt volym permanent rullning. Det brukade vara väldigt populärt förut och vissa använder sig fortfarande av det, speciellt äldre kvinnor. 

            Vi har fyra olika tvärbindingar/bryggor i håret. Det är dessa som påverkar om håret har spänst eller inte då de håller fast den ena keratinspiralen vid den andra. De fyra olika bindningarna är: Vätebindningen (den bryts i kontakt med vatten), Saltbindingen (bryts också av vatten och brytningen underlättasav ph-ändring), Svavelbindingen (bryts av ämnet ammoniumtioglykat  (vilket ingår i många olika permanentvätskor)) och sist men absolut inte minst, Peptidbindningen (får inte skadas, om den skadas så förstörs håret, kan förstöras vid överbehandlingar). 

Det man då försöker komma fram till när det gäller en permanent är att man ska bryta svavelbindingen med hjälp av permanentvätskan. Så att man sedan kan forma håret som man vill och "reparera" det med fixeringsvätskan så det kan inta sin nya form. Hur man rullar en permanent är dock inte en av de lättaste sakerna man kan göra. Det kräver mycket jobb och rätt tekniker. Med bilderna som kommer nedan tänkte jag visa hur man permanentar och rullar en trens. 

Detta är alltså jag som rullat ett par spolar på en trens och sedan permanentat det. Det viktigaste med att rulla en permanent är att du ska stå rätt. Du måste alltså stå perfekt med indelningen på huvudet så att spolarna kan rullas på bas. Du måste även rulla spolarna med spänst, så att dom verkligen sitter fast utan pinnar, överdririgera lite för att få dom på bas (alltså exakt där passeen är), och fördela håret jämt på spolen, håll alltid håret i 90 grader. Rena och horisontella passeer, och få gummibanden att peka 12. Det du måste tänka på för att få dom så bra som möjligt är att anpassa passeens tjocklek till tjockleken på spolen. Då får du den precis där du vill ha den. 

            Här har jag använt det vanliga spolarna, alltså de som används för att få normala permanent lockar, sedan finns det mindre eller större spolar beroende på hur du vill ha det. Men tänk även på att om du har fint, tunt hår så ta de små spolarna och viseversa. Alltså: Tunt hår, små spolar, Stort hår, stora spolar.

Innan man sedan sätter på permanentvätskan så sätter du en "krans" av bomull runt om huvudet så att vätskan inte ska rinna ner i din kunds ansikte. 
                 Du applicerar permanentvätskan antingen med applicatorflaska eller svamp. Använde mig av applicatorflaska. Och när du gör det så duttar du i droppar längst hela spolen. Och gör så på alla spolar 2 gånger. Sedan sätter du på en speciell plastpåse till huvudet för att vätskan ska kunna behålla värmen och verka. Jag hade i min vätska i 15 minuter, efter 10 minuter drar man sakta ut en spole för att se om håret har blivit vågigt. Är det fortfarande rakt så rullar man in spolen igen och låter det ytterligare verka. 
 
Skölj kundens hår (med spolarna i) i ca 5 minuter, under varmvatten tills du känner håret blivit strävt, då är all permanentvätska borta. Du duttar då på fixeringsvätskan (som sätter ihop alla bindingarna igen) precis så som du satte in permanentvätskan och låter den verka. Ta sedan ut spolarna och häll över fixeringsvätska i håret och krama uppåt. Sen är det klart.
 
Låt håret vila i 2 dygn, alltså inga gummiband eller klämmor får användas för då blir de knyck.
 
Såg att min sista spole i nacken hade alldeles för stor passee. 
 
 
 
  • Allmänt
  • 1 605 visningar

Gillar

Kommentarer

Mirjam
,
Hej! Vart kan man, i sverige, köpa sådana rullar? Letar som en galning utan att hitta några... I olika tjocklekar och så.