Vaknade av ett telefonsamtal, det var Sanna som ringde. Hon hade tagit flyget från Ö-vik och satt nu på Arlanda!

Jag mötte upp henne så tog vi en fika senare på något "hippt" ställe på Östermalm. Det var överskattat. Bakelserna var goda men grejen var att man blev serverad som om det vore en restaurang. Du fick beställa din kaffe och bulle via deras meny på bordet. Det var inte alls lika kul som när man står i disken och får peka ut det som ser godast ut. Nu hade man bara text att gå efter. Aja, nästa fika får bli på söder!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Blev en blixtvisit till Bergianska trädgården. Tanken var att vi skulle på Naturhistoriska riksmuseet men vi hann endast med två plan raskt innan vi var helt slut. Det var fullt av barn överallt som sprang och lekte. Det är ju gulligt fast nej.
Det är inte alls gulligt med små barn som smäller i luckor så det ekar i hela salen medan pappan bara står och kollar på. I luckorna stod text som förmodligen den lilla tjejen knappt kunde läsa men att göra läten med luckorna det kunde hon såklart göra och det var dessutom "kul". Kändes som trumhinnorna sprack varje gång hon av förtjusning drämde igen luckorna.

En annan pappa fick tillsammans med sin unge i handen och förklarade utförligt vad de olika delarna på den uppstoppade jättebläckfisken var för något. Han tog inte alls hänsyn när jag stod och läste på informationsskylten, han ställde sig mitt för skylten tillsammans med sin dotter och tryckte upp ögonen mot glaset. Fanns inte en chans att jag skulle se något. Nej alltså jag har ju inte egna barn men någon slags uppfostran på mina skulle jag ha om jag hade några.. förhoppningsvis.
Det är inte ungarnas fel men föräldrarna borde inse att ALLA andra tycker inte att deras ungar är charmiga.

Vi gav upp tillslut och gick till Bergianska trädgården istället :)

Likes

Comments

Äntligen hittade jag kromnaglar-kit!! Det ser ju coolt ut men trodde det skulle bli bättre... som på bild.. fast det är bara att inse att inget på bild är som i verkligheten;)

1. Du väljer en vanligt nagellack-färg och penslar på först.(det är det som bli nyansen av "metallen")

2. Efter 2-3min duttar du på med glitter pulver, så mycket tills du är nöjd.

3. Pensla över med genomskinligt.

Allt finns på kicks!

Mina naglar har varit kaos innan mina vitamintillskott, helt sjukt vad både naglar och hår växer. Detta är inte något frivilligt jag har börjat med utan det är min läkare som har märkt att jag har både b12 och folsyra brist. Observera om ni känner att erat hår eller naglar växer dåligt! Ta då blodprover så får ni se om ni har brist på något viktigt. Jag märker stor förändring både på hår, naglar och humör!!

Likes

Comments

Blev en annorlunda utekväll i fredags. Vi stack till trädgården, när vi väl var inne bestämde vi oss för att tagga till med en öl. Vi satte oss vid ett tomt bord och iakttog mer omgivningen än att vara sociala med varandra.

Ibland händer det att man i tystnad bara checkar socialamedier på mobilen i ett sällskap istället för att prata med varandra som de fysiska gestalter man är. Det gjorde vi. Just då iallafall.

Sedan efter ett tag kommer en man fram till oss. Han var betydligt äldre. Han sa "ursäkta jag funderar bara på en sak, hur får man ett gäng som er tjejer, att sätta sig vid vårar bord och ha en konversation med oss" och så pekade han på ett bord med två andra män, en runt 40års åldern och en annan runt 20-30år. Vi kollade på varandra mer för att se varandras reaktioner men han fortsätter "jag är en svensk man, försöker inte stötta på er på något sätt jag har två vänner en från Australien och en från LA som testar Sveriges uteliv för första gången, vi diskuterar om hur svenska beter sig och så såg vi er sitta med mobilerna och tänkte att det kanske var trevligare för er att ha en konversation om allt möjligt med oss"

Magkänslan sa inget obehagligt och ska jag vara ärlig kom jag på hur hemskt det egentligen är att man ständigt är misstänksam mot män, speciellt de som är äldre än en själv. Jag säger inte att det är fel att vara det med tanke på hur mycket övergrepp och rån som sker men hur hemskt det egentligen är att första tanken man får av En främling är att den är ute efter något otrevligt.

Vi satte oss ner med dessa män och pratade om allt. Jag berättade bland annat om
Min skoltrötthet och de berättade om vilka reser de gjort runt om världen. Och vi pratade om hur tråkigt det är att man är osocial, privat, reserverad mor främlingar och att man inte alls är så öppen som man egentligen vill vara. På samma sätt som det inte är lätt att vara kvinna när man ska gå hem ensam från krogen är det inte heller lätt att vara man och bli tagen som någon kriminell som vill våldta.
Det är så synd, att det ska behöva vara så men jag förstår att det är så... PÅ ETT SÄTT MEN...

Däremot är det lättare att lita på personer som man fått reda på lite information om, när vi får måla upp den bild av en människa för att se att den inte är elak. Det sjuka är att de bilder vi målar upp av en annan människa görs ofta via socialamedier där vi kan förfalska verkligenheten brutalt, inte bara via händelser utan också redigering av bilder... bara det säger väl egentligen hur lätt det är att ge en annan bild av sig själv. Se på tinder till exempel! Hur många har inte varit på en tinderdejt, och den dejten har blivit av för att man utgått efter en profilbild på någon man tyckte såg "trevlig?" sexig?, snäll ut? Men egentligen har vi inte en aning om vem den personen är mer än hur den ser ut. Det känns inte obehagligt? Även om utseendet är tilltalande kan en person vara obehaglig, ellerhur? Och det märks inte förän man sett dennes persons personlighet.

Bara något jag funderat över sådär...

Vilket som blev dagen annars av i räkmacka på Djurgården och så hittade jag även en finfin tröja med marintema. Lite tråkigt kanske men den satt skönt och den passar nu i sommar när man är ute på sjön ;)

Likes

Comments

Måndag efter en ångestfylld söndag borde vara lättande men denna dag känns inte bättre än igår, kanske ändrar mig när jag får kaffe i mig. Får lite smått panik när det endast är 3 veckor kvar innan jag lämnar Umeå för jobb i Visby. Kommer att sitta på Gotlands energi AB med deras hemsida och greja. Blir spännande men innan det ska en tysk strid avklaras, en tenta och en brännbollsyra utföras. Den tyska striden är en årlig "tävling" som anordnas av vårt program varje år. Det går ut på att man i olika lag ska utföra olika "hinderbanor"/ stationer med olika uppdrag. Sedan ska man vara utklädd också och det skavi diskutera ikväll.. denna måndag kan nog bli ok ändå kanske, vi får se!

Likes

Comments

Blev glatt överraskad denna bakis söndag. Gårdagen bjöd på god mat, goda drinkar och två köttiga skavsår. Tyvärr hade jag ingen täckning på mobilen och tydligen uteslöt jag då även bilder.. tråkigt av mig men bildminnerna är starka. Blev inte mycket dansande men häng med trevligt folk. Imorse fick jag meddelande om att droppa in hos en vän som bor strax granne med mig, jag mötes av denna vy. Blev superglad

Likes

Comments

Flög ner till Lund förr förra helgen för att se Kent men min syster! Det var en födelsedags present jag fick och då var det inget annat att göra än att flyga till Malmö såklart! Riktigt bra konsert! Sedan var vi också på en utställning av döda människokroppar. Jag svimmar så fort jag ser blod så det var väldigt jobbigt i början men det är sjukt vad man anpassar sig fort! Så spännande men äckligt.

Det har varit mycket debatter om dessa utställningar eftersom att folk har donerat sina kroppar i forskningssyfte men frågan är on de visste att de skulle hamna på ett museum?
Det är en fabrik i Kina (om jag minns rätt) där de uppstoppar människokroppar. Det tar 1500 arbetstimmar för att hantera en kropp! Så sjukt!

Likes

Comments

Hört att citrus ska vara toppen för en, främst ska man dricka citronvatten om man har urinvägsinfektion eftersom det sura PH-värdet dödar det aggressiva bakterierna.

1. Bra för immunförsvaret (innehåller mkt C-vitamin)

2. Bättre andedräkt, citron förbättrar phvärdet i munnen och hindrar tandkötts inflammation.

3. Motverkar sötsuget

4. Rensar kroppen på "gifter" och är speciellt bra för leverns avgiftningsprocess (efter en ute kväll osv)

5. Gör att man ser fräschare ut i hyn och minskar rynkor. Om det stämmer vet jag inte med citron innehåller ämnen som har bevisats att "sopa bort" andra ämnen som orsakar dålig hy!

Likes

Comments

Sinnesro delux. Inspiration av Gynning och kanadee. Jag har en hel låda under sängen med bara målar grejer som åker fram när jag börjar klättra på väggarna. Har alltid haft detta som "hobby" men ska försöka komponera den tillsammans med gym snart.. Så småningom.... När jag orkar börjar träna..
Detta är iaf bara akrylmålningar, är rätt less på akryl för de torkar så fort det betyder att man måste jobba snabbt när man blandar färger osv. Det var det iaf, ha det!

Likes

Comments

Det här med att redigera bilder har är väl inte jätteuppmuntrande. Den överta bilden har jag redigerat via en app som är jättesmidig! Man pratar mycket om dagens ideal osv och att alla dessa träningsbilder, plutiga läppar osv sätter press på kroppsideal idag... Men ideal har ju funnits i alla år hundraden, kolla bara in denna bild! Just på 1700-talet var modet att ha runda stora ögon, (påminner lite som dockögon) hög panna som skulle tyda på intelligens och en ganska markant haka. Spelade ingen roll om det var en kvinna eller man. Men detta ser man inte riktigt som ideal, dessa bilder ser man mer som konst, för kameran var ju inte uppfunnen ännu. Men helt ärligt så är en redigering av bild också konst, det handlar väl inte om att man vill lura åskodaren på något sätt som ska se bilden. Redigering av bilder är ett sätt att komma undan pensel och duk bara? Så redigera på bara, oavsett om det är selfies eller något annat. Finns ingen som vet vad du vill förmedla med det man skapar utom du, och är folk för tröga för att förstå det är det ju synd för dom att slösa energi på att reta sig på detta. Ha det fint så länge!

Likes

Comments