Eftersom det endast är en vecka kvar här i Köpenhamn, tänkte jag uppdatera er lite om läget. Förra veckan var jag och Freja och röstade i presidentvalet. Man kände ju sig nästan hemma där i ambassaden, haha!

Druckit danskt öl på skolans bar med några kompisar, har jag även hunnit med. Och för någon vecka sedan så solen kom fram tog jag mig en promenad ner till stranden, så fint där!

Annars har jag inte hunnit med så mycket annat, har både massa skoluppgifter från skolan här i danmark och även uppgifter samt examensarbete (!!) som jag håller på med från Novia. Så det är lite stressiga tider just nu, hoppeligen lugnar det ner sig då jag kommer tillbaka till Åbo och endast studerar i en skola!


Idag fyller även min fina Åbo-kämppis år! Grattis Jessica, vi får fir ordentligt sen tå ja e hejm ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänkte dela med mig min bucketlist för det nya året! Tycker själv det är roligt att läsa andras så ville också göra en! Sen så är det ju intressant då man i slutet av året får gå tillbaka och se om man uppfyllde något på listan.

1. Läsa mera böcker, har alltid läst mycket böcker då jag var yngre och alltid tyckt om det, speciellt böcker som är en del av en serie, men då jag började gymnasiet fanns det inte tid till det och där har det lämnat! Ska försöka ta upp den vanan igen!

2. Spara pengar, tror denna är med på allas listor

3. Sälja min bil, hör lite ihop med punkten ovan.. men jaa, tror det börjar bli dax att släppa min svarta pärla då den spenderar största delen av sin tid på verkstaden...

4. Ta upp träningen, här i Köpenhamn har jag inte hittat ett passande gym för mig så har helt enkelt struntat i det, vilket inte var så smart då jag vet hur bra jag mår av det och de muskler jag byggt upp de senaste åren, försvunnit helt. Men nya tag i februari!

5. Ta socionom examen, om allt går enligt planerna kan jag kalla mig själv Socionom december 2018

6. Bestämma mig vad jag skall göra efter examen, detta kommer jag säkert sitta och fundera på största tiden av året. Är kluven mellan om jag vill studera vidare och då till special barnträdgårdslärare eller börja jobba. Längtar verkligen att få börja jobba då jag börjar bli så skol-trött och ingen motivation att göra uppgifter osv. Å andra sidan vill jag verkligen studera och arbeta som special barnträdgårdslärare. Å ännu en annan sida vill jag ju resa också, haha!

7. Ta bättre hand om min hy, den har blivit jätte dålig på sistone. Ska skaffa mig bättre hudvårdsprodukter och faktiskt försöka använda dem varje morgon och kväll. Ska även försöka dricka mera vatten, det är jag så dålig på!

8. Resa till minst ett nytt land, detta kommer förhoppningsvis ske i augusti!

Tror dessa punkter räcker för i år!

Likes

Comments

Jag kom hem 15.12 på natten. På lördagen blev det lite pysslande hemma före jag började fixa mig inför kvällen. Förfestade hos Hanna med ett trevligt gäng, så roligt att få träffa mina tjejer igen <3 Senare mot kvällen åkte jag, Tessa och Julia iväg till tippon haha, har inte varit där på säkert 2-3 år så det va helt kul!

Veckan efter bestod av jobb ända till dan före dopparedan. Hann också vara en sväng till Vasa, där jag äntligen skaffade jag en ny vinterjacka åt mig! Sen var jag också på bio och såg solsidan filmen! Den 22.12 hade vi planerat med tjejerna för vår secret santa, som kanske börjar bli en tradition? Hoppas tycker det är så kul! I alla fall blev denna secret santa lite annorlunda från i fjol. Vi började helt normalt med glögg och julstjärnor och babblade om allt möjligt. Sedan blev det dax för julklapps-utdelning. Ellinor och hennes syster hade hela tiden fått oss att tro att hennes syster skulle vara jultomte och dela ut klapparna. Såå tomten delade ut klapparna men det var inte hennes syster som var bakom masken, utan det var ju Jessica!! Har nog aldrig blivit så överraskad och glad!!! Jessica ha alltså spenderat hösten i Bali på utbyte och hade planerat att komma hem först i januari, så vi hade ingen aning!

Julaftonen blev lugn, chillade på morgonen och dagen. Mot kvällen kom mormor,morfar, morbror och hans fru och vår kusin till oss. Vi såg på kalle ankas jul, åt massor av mat och så kom tomten på besök! Riktigt nöjd över mina julklappar är jag! På juldagen åkte vi till pjelax för att återigen äta (med samma gäng) före kaffet åkte vi dock därifrån för att äta lite mera och sedan fara på förfest! Förfestade hos Julia och sedan iväg till hotellet, fick träffa många bekanta och dansa mycket, samt köa evigheter för att få något att dricka, haha. I mellandagarna tog jag det bara lungt och så jobbade jag också. På lördagen prövade jag något nytt och var med i skogen och hjälpte till haha, roligt var det. På kvällen blev det att åka ut och äta till red and green. Räkfrossa stod på menyn och det var helt najs även om det tog en evighet att skala alla räkor och kräftor!

Det nya året firades in med vänner på lokalen i lappfjärd. Före firandet började var jag på premiären av Kristinestads revy, den var riktigt bra! På lokalfesten spelade vi olika dricka spel och lekar mellan de olika borden , vårt bord vann alla lekarna hehe! Under kvällens gång hann jag även dansa loss en stund på tippon före jag somnade sött brevid min favorit. Var ett bra nyår för en gångs skull!

Nu är jag tillbaka i Köpenhamn för en sista gång!

Likes

Comments

Idag är det lucia! Lite synd att missa det traditionella lucia firandet som vi har i Finland. Men spännande att få se de danska! Tydligen så firar man lucia genom att pynta sin kajak med lampor och grejer och sedan åka runt i Köpenhamn! Jag och Freja var till Nyhavn och kollade (de hade vissa bestämda plaster dit de stannade) vi var dock lite besvikna då gänget bara körde dit, väntade på att alla skulle komma fram och sedan fortsatte de iväg till nästa ställe... vi ville ju höra på lucia och julsånger!!! Var en kör som sjöng lite före evenemanget började men sedan inte mera, så det var lite tråkigt

Likes

Comments

Helgen har spenderats med familjen, som kom på besök hit till Köpenhamn. På fredagen bjöd jag på frukost då de anlänt, sedan vilade de en stund före vi gick in till stan. Började med att besöka Christiania sedan Nyhavn och till sist Strøget.

I lördags tog vi tåget över till Landskrona i Sverige för att besöka mammas kusin och hennes farbror. Spenderade hela dagen där och kom hem mot kvällen.

I söndags blev det igen en dag på stan med shopping, julmarknader och god mat. De åkte hem i måndags dock är det ju endast en vecka tills jag åker hem och får träffa alla saknade personer!

Likes

Comments

Tacksam för att jag blivit född i världens bästa land; med tryggheten, gratis utbildning, fyra årstider och mycket mer! Tacksam för alla förfäder, alla kvinnor och män som kämpat och gjort allt detta möjligt för oss. Idag tänker vi extra mycket på dem. Dagar som denna saknar man verkligen hemmet och skulle gärna firat dagen i Finland, speciellt då det är jubileum. Men det blev bra ändå med god mat, glögg och slottsbal!

Likes

Comments

För någon dag sedan förenade jag nytta med nöje och vandrade ända till den lille havsfruen. På vägen dit såg jag även andra intressanta vyer och var också en sväng till amalienborg (där kunga familjen bor) Konstaterade att Köpenhamn nog är en så vacker och mysig stad.

Har nu endast två veckor kvar av kursen jag läser här, efter det inleds den andra, som fortsätter efter julen. Nästa helg kommer även min familj hit och efter att de farit hem har jag inte länge kvar före jag får komma hem till julen <3 ska bli jätteroligt!

Likes

Comments

Hejsan! Det var en tid sedan. Har nu varit här i Köpenhamn i två veckor efter höstlovet. Jag har börjat skolan här och det går väl helt okej... jag kämpar mycket med språket, att läsa går helt okej men att följa med på lektionerna och delta i grupparbeten går dessvärre inte så bra. Nå! Jag har ju endast gått två veckor ännu så hoppas det blir bättre med tiden. Denna helgen har i alla fall varit rolig, vilket jag verkligen behövde. Två av Frejas vänner var hit på besök. På fredagen spenderade vi hela dagen på stan med shopping och sightseeing. På kvällen åt vi tacos! Lördagen var vi en sväng till ett köpcentrum före vi gick iväg för att se på Frejas fotbollsmatch. På kvällen åt vi gott och förfestade före vi åkte ut till stan. Najs!

Likes

Comments

oj vilken bra helg jag haft!
i torsdags efter morgon skiftet styrde jag kosan mot Åbo. Då jag kom fram hämtade jag lite saker från min lägenhet (som är uthyrd till två bekanta medan jag och Jessica är på utbyte) sedan gick jag till Hansa för att fika med fina Ida som jag inte träffat på såå länge! Fanny joinade efter en stund och tillsammans skaffade vi lite nödvändigheter till helgen. På kvällen var jag och Fanny på cocktail party inför årsfesten.
På fredagen var det äntligen dax för årsfesten, förmiddagen var vi en sväng till stan före vi började fixa oss. Fem tiden var vi på plats för solenn akten på restaurangen där årsfesten hölls. Sedan fortsatte resten av festen! God mat, fina tal, snapsvisor, dans och massa härliga människor beskriver kvällen bra! Sedan fortsatte vi firandet på skärgårdsbaren. På lördag fick man inte sova så länge före det var dax för silliz.
Hela helgen har verkligen varit så rolig! tack till alla som planerat och genomfört årsfesten och tack till alla vänner som gjorde den oförglömlig <3

Likes

Comments

sitter för tillfället på flygplatsen och dricker favorit drycken, chai latte! Kom hit ganska tidigt så har lite tid att döda.
Igår hade jag min sista praktik dag och oj vilket fint farväl jag fick och massa fina gåvor. Kommer nog sakna alla! Då jag kom hem bestämde Freja och jag oss för att vi inte orkade laga mat så vi for in till stan och åt på Friends &Brgrs! Skit gott va det i alla fall. Sedan for vi till en pub där några av Frejas kompisar var. Blev en jätte trevlig kväll!
Nu kommer jag i alla fall hem i två veckor, ska bli skönt :)

Likes

Comments