Header

Känns som att allt jag skriver om just nu är surf, men typ det och beachhäng som vi gör om dagarna just nu. Mina stackars volymfransar hänger tappert kvar och har x antal blåmärken och skrapor men herreeeeguuuuud vad kul det är! Men dessvärre är det roliga snart slut, eller ah beachkul iallafall. Imorgon åker vi till Colombo för en stadsdag innan vi åker hem på söndag. Längtar inte till kalla Sverige, kanske stannar här för evigt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagens lunch! Gudars vad gott, och fantastisk utsikt. The surfers rooftop restaurant and bar, recommend recommend!

Likes

Comments

Idag har varit resans första beach-dag! Vi delade upp vår tid här på Sri Lanka så att första delen av resan var att utforska ön och titta på sevärdheter, och andra delen mer sol och bad. Jag och Gustaf har idag provat på att surfa, och wow! Jag har provat kitesurfing tidigare men detta var en helt annan grej. Svårt i början men när man fattade tekniken så rullade det på, med mycket omtumlande i vågorna efter dock hahah. Men shit vad kul det var, surf står alltså på schemat imorgon också!

Likes

Comments

Dagen började med ett snabbt stopp på en av Sri Lankad måååååånga risodlingar! Kanske inte jätte fascinerande då det typ ser ut som vete, men super härliga fält iallafall.

Vi besökte en fruktmarknad och jag har funnit kärleken i jack fruit! Provade det på Zanzibar förra året och tyckte inte alls om det men gudars vad gott det var här. Ananas är såklart också en favvo.

Dagens nästa stopp blev på ett ört- och kryddplantage! Jag vet inte riktigt vad jag förväntat mig men, kanske bara curryblad hahah, men wow vilken grej! Dem odlade allt från kaffebönor, vaniljstänger, kaffebönor och nejlikor till ananas, kakaobönor och aloe vera! Vi hade en super duktig guide som berättade om allt tack och lov, vissa grejer var riktigt märkliga. Men vi köpte med oss lite olika kryddor och blandningar så får se om det blir indiskt när vi kommer hem hahah.

(Gustaf blir ofrivilligt behandlad med någon mystiskt hokuspokus huvudkräm)

Efter lunch stannade vi till vid detta gigantiska träd, kände mig som en 5 åring igen och ville bara klättra hahah!

Vi besökte även en batik fabrik där de tillverkade helt fantastiskt tyger och tavlor!

Tillsist checkade vi in på resans tredje hotell, The Grand Hotel. Detta ställa ska man verkligen inte missa om man åker till Sri Lanka. Det känns som att kliva rakt in i London?! Huset är en gigantiskt kolonialbyggnad från tiden när Storbritannien kolonialiserade Sri Lanka. Så himla häftigt ställe. Men här bor vi bara en natt, imorgon bär det av mot fler äventyyyr!

Likes

Comments

Att se en apa här är ungefär som att se en duva hemma, inte jätte exotiskt 556 apor senare hahah! Men det som ändå är lite speciellt är elefanter. Alltså shit vad de är fina. Idag var vi bland annat i Minneriya National Park där det kryllar med elefanter. Man skulle kunna tro att jag tröttnat på elefanter efter Tanzania förra året men icke! Lite bilder från safarin samt hotellet.

Likes

Comments

Det är så starka kontraster här med livet hemma. Livet här är vad jag enkelt skulle beskriva som hakuna matata! Människor här, dem låter saker ta den tid den tar, ingen brådska, ingen stress. Med något! Hemma är tid pengar, här är tid tid. Man kan va i tid eller så kan va sen. Det spelar inte så stor roll. Vi har ett ganska fullspäckat schema, nationalpark hit och tempel dit. Då kan man tänka sig att det är viktigt att hålla sig efter ett tidsschema men nja, man kommer när man kommer. Ganska ovant och nästan lite frustrerande i början. Men, vad fan har jag bråttom till egentligen? Ingenting! Eya sæhælluven sitanna som dem säger här, tare lugnt!

Likes

Comments

First pit stop: Colombo! Sent inatt, eller sent inatt i denna tidszone så checkade vi in på Pledge 03. Första av sex olika hotel som ska hinna besökas innan hemfärd. Här sov vi bara inatt för att idag rulla vidare mot Sigiriya där vi ska besöka Dambulla Cave Temple. Spännande!

Likes

Comments

Nu är resan till Sri Lanka påbörjad! Går i skrivande stund runt på Dohas flygplats i Qatar i väntan på att boarda nästa flyg. Ska man vara fast på en flygplats ett tag är Dohas verkligen en av dem roligare. Jag mellanlandade här förra året när jag åkte till Tanzania också, finns en hel del kul tidsfördrivande grejer att hitta på. Dock är vår transer bara 2h så det är lagom.

Flygresan hit, wow säger jag bara. Qatar Airways Business Class är något utöver det vardagliga. Min uppskattan för allt jag får göra och uppleva är otillräcklig. Nu mår man!

Likes

Comments

Idag gjorde jag fransförlängning! Jag har gjort det två gånger tidigare, och kände för en tredje gång. Speciellt när man är ska till sol och bad, så himla fräscht! Jag har tidigare gjort singelfransar vilket är superfint, men ville denna gång ha lite mer volym. Volymfransar tror jag dock skulle bli för hårt kontrast på mig som är blond. Så jag gjorde en blandning mellan singelfransar och volymfransar på 2 buntar. Jag valde även C böj för att det skulle se mer naturligt ut. Dessutom tog det hela bara 1 timme, vilket är super snabbt iallafall i jämförelse med tidigare gånger jag gjort på andra salonger. Är supernöjd, sa innan att jag bara skulle göra det en gång men känns redan som jag fastnat för det hahah!

Likes

Comments

Som titeln lyder har denna morgon bestått av att plugga, samt påbörja packningen. Jag ska nämligen på onsdag åka till Sri Lanka! Längtar så mycket efter värme nu. Aldrig varit på Sri Lanka tidigare så det ska verkligen bli superkul, ser jättefint ut! En svenska uppgift arbetas här sakta men säkert fram också, kanske inte riktigt lika roligt men men den måste också göras.

Likes

Comments