Sen jag bloggade sist har massor av saker hänt och jag har massor att berätta. Jag har haft 2 föreläsningar, varit på läger, varit utomlands, börjat på gymnasiet, fått nya föreläsningar.

Jag skrev ju sist att jag skulle hålla 2 föreläsningar, vilket jag har gjort! Min första föreläsning ägde rum hos polisen. Vi (jag och mamma) gick in på polishuset där vi fick namn brickor och blev hämtade i entrén av en polis. Jag kom in i ett rum som var fullt av poliser, fältasisstenter, åklagare och soc var där också. De var kanske 25 personer i rummet som satt runt ett långt bort, så det var väldigt fullt. Jag minns att jag var väldigt nervös, jag började berätta min historia och efteråt kändes det så bra och coolt. Jag fick många frågor och så mycket positiv respons. Vi fikade sedan och jag fick en sån fin present av en sån fin person som hjälpt mig få mina föreläsningar!

Är väldigt tacksam att jag haft denna person som kunnat hjälpa mig. Jag har fått hjälp så att jag faktiskt har 2 föreläsningar ganska snart. Föreläsningarna är faktiskt på min gamla skola, vilket är väldigt spännande. Dels för att det är på min gamla skola men också eftersom det är min första föreläsning för ungdomar vilket är ganska stort för mig. Det är också fler som ska lyssna på mig dem gångerna.

Min andra föreläsning var hos socialtjänsten, den bara flöt på. Jag fick samma adrenalin som när jag föreläste hos polisen. Efteråt fick jag stor respons även där och de va ungefär lika många som lyssnade på mig som första gången. Jag kan inte beskriva känslan som jag får när jag står/sitter där och får sån fin respons och kan känna att jag gör något gott. Jag tror och hoppas att dem jag fått spridit min historia och berättat vad jag hade velat haft för hjälp kan hjälpa andra som sitter i samma situation som jag gjort eller gör.

Sedan var jag också på maskrosbarnsläger i somras. Där jag träffade en massa nya fina människor i liknande situationer. Vilket var väldigt intressant och man fick en tillbaka blick till när jag gick på stödgruppen ventilen. Fast det var mer som en familj på lägret, lägergården låg i Stockholm på en ö som hette Blidö. Lägret var väldigt roligt. Vi åkte och gick och badade, hade myskvällar, grillade, åkte på utflykter osv. Jag gjorde dock illa knäet vilket gjorde att jag blev tvungen at gå på kryckor i 2 veckor ungefär. När jag kom hem till Sundsvall dagen innan min födelsedag kunde jag knappt gå överhuvudtaget och så hade jag blivit tvungen att lämna tillbaka kryckorna. Jag fick då åka direkt till primärvårdsjouren där vi fick vänta i en evighet för att få undersöka knäet. Det slutade med att jag blev skickad på akutröntgen och kom hem vid 4 på natten.

Jag var också utomlands vilket var fantastiskt. Det var varmt och väldigt skönt.

Här är tavlan jag fick på min föreläsning!

/Julia<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Just nu är en stressig tid på året. Det är nationella proven, prov, större inlämningar och läxor. Dessutom har jag FÖRELÄSNINGAR att förbereda mig inför. Ja, jag skrev föreläsningar, jag har fått en chans till att föreläsa, i början av Juni på min skola. Så det finns en lång lista av saker att göra. Vilket är väldigt stressande, ännu mer stressande då jag måste skriva föreläsningarna. Vilket tar låååång tid och krävs mycket förberedelser. Puh.. Jag har ju dock tagit på mig och göra det själv men det tar mycket tid, som jag också skulle behöva lägga på annat som plugg. Men och andra sidan så vill jag det här väldigt mycket så det är bara att kämpa på. Jag får helt enkelt prioritera och vara mindre med kompisar osv.. Men det intensiva plugget är väll över om ca 2,5-3 veckor. Så det är bara för mig att hålla ut. Gud vad jag låter gnällig :*)

I helgen hade jag tänkt att försöka skriva en stor del av min första föreläsning, som jag berättade i tidigare inlägg om. Så det bara behöver tränas in och fixas lite. Jag tänkte också fortsätta skriva på min uppsats om kärnreaktorer och katastrofen i Tjernobyl. Men jag brukar alltid tänka att jag ska göra saker på helgen och sedan gör jag det inte.. Jag anser även själv att jag är sjukt lat. Nej men jag blir stressad och skjuter fram allt i sista sekund. Är det bara jag som gör det? Det är korkat av mig men det bara blir så, det är irriterande för att man själv får ju lida av det..

Jag är så sjukt less på skolan just nu så det är tur att det inte är så långt kvar!! Hade inte orkat flera månader till, det är så tråkigt, jobbigt och intensivt just nu. Jaja jag måste plugga nu.

/Julia

Likes

Comments

Jag ska hålla min första föreläsning snart, och jag är oerhört glad över att jag ska få göra det. Jag är extremt tacksam för all hjälp jag fått av vissa personer som fixat så jag kan få göra detta.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig från början men, det blir superbra ändå. Jag ska föreläsa inför soc, poliser, åklagare, fältassistenter m.m. Hur sjukt är det inte ?!?!? Att lilla JAG ska få stå framför dessa människor och prata. Det finns inga ord som beskriver hur mycket jag vill göra detta och hur mycket jag brinner för att få förändra. Jag har min chans nu, att få andra att höra vad jag har att säga om droger, vilken hjälp jag hade velat haft och vilken hjälp jag hade velat att min pappa fick och en massa mer.

Det var så sjukt, det ringde i telefonen i Måndags och hon i telefonen berättar att dem här människorna ville höra mig, det är något jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag är överlycklig!!! Jag är sjukt stolt att jag tagit mig såhär långt. Kanske låter självgod nu men det är sant, jag är kung😂

Inför dessa människor kommer jag att fokusera på hur ungdomar mår, och vad de kan göra för att hjälpa ungdomar/barn. För även om föräldern är den som missbrukar så lever barnen i ett HELVETE. Även om jag inte bott upp i min pappa konstant så har jag tagit skada av hans missbruk.. Men jag är stark och har klarat mig bra. Men det finns andra som inte klarar sig lika bra som mig. Kommer också ta upp att jag tycker missbruksvården MÅSTE bli striktare. Men går inte in på detaljer här och nu.

Så ni förstår hur upptagen jag kommer vara då jag måste sätta ihop detta och förbereda mig. Plus att det är sjukt mycket i skolan just nu med nationella, vanliga prov, redovisningar och en massa skit. Jag måste också pusha skolan så att ag får föreläsa där eftersom jag tycker att det är så pass viktigt att ungdomar förstår innebörden av droger och hur farligt och onödigt det är. Det är inte roligt och spännande som vissa tror! Det är jävligt irriterande när folk tycker att det är roligt och inte förstår när man förklarar..

Jag kan fortfarande inte förstå detta, det är som en dröm som går i uppfyllelse. Min alldeles egna, riktiga föreläsning?! Det är så stort för mig så det finns inte😃 Känns sååå braaaa.

Nu måste jag gå // Julia

Bjuder på en somrig bild.

Likes

Comments

Idag är det ett år sedan jag satt längst fram på kyrkbänken och såg på din fina kista. Som jag skruvat igen helt själv, kommer ihåg att jag sa att om du var här skulle du varit fett stolt. Jag saknar dig något otroligt pappa. Idag tänkte jag åka och tända ett ljus för dig på minneslunden. Imorgon är det också 1 år och 1 månad sen jag träffade min pappa sist.

Jag kan inte beskriva känslan av att sitta där på bänken som 14 årig tjej och allt man ser av sin förälder är en kista. Man vet att man aldrig mer får se den igen. Det är en så tung känsla, så det går bara inte att få ihop. Det blir overkligt på något sätt. Jag minns att jag grät och hyperventilerade nästan, så prästen kom med papper och ett glas med vatten.

Till begravningen hade min pappa valt en egen låt, som verkade vara tillägnad till min mamma. Jag minns att vi brukade lyssna på den ibland, river med Bruce Springsteen. Varenda gång jag hörde den förut så grät jag. Just för att han valt den själv, hur hemskt låter inte det?

Jag tyckte begravningen var väldigt fin. Ett bra avslut, efter begravningen får man tiden att bearbeta. Att bearbeta när nånting liknade händer är ett måste, det går inte att skjuta bort allt och fram allt. Det går inte att stänga känslorna ute.

Om min pappa varit här idag, hade vi haft VÄLDIGT kul kan jag säga. För det finns så mycket som han hade glatt sig åt här och nu. Men att veta att han inte kommer få uppleva dem här sakerna är jobbigt. Men jag tror han ser mig på något sätt ändå!

Hej så länge// Julia

Likes

Comments

Igår bestämde vi (jag, och bästavän) oss för att vi skulle kliva upp tidigt. Vi ställde klockan på 7.30 då vi bestämt att vi skulle ta en springrunda innan frukosten. Vi klev upp tog på oss träningskläderna, åt en banan och snörade på skorna. Sedan begav vi oss ut på rundan. Som var närmare en mil om jag inte har fel. Det var så mysigt. Det var varmt men ändå svalt till skillnad från senare under dagen. Vi tog riktning mot kyrkan och gick sedan genom Nedergård tillbaka. Man kände solen bränna härligt mot kläderna som det gör när det börjar bli sommar, så härligt enligt mig!

Sedan efter vi kommit hem efter morgonrundan var vi ju ganska hungriga kom vi på, så.. Vi gjorde havregrynsgröt med honung toppat med äpple och kanel. Vi fyllde upp stora glas med vatten och hallon, brede ut en stor filt på altanen.

Ser ni vad mysigt det ser ut?!?

Sedan städade vi lite och byte om, vi bestämde oss för att träffa grabbarna. Men först åt vi lunch, lunchen var dock inte lika nyttig och fin som frukosten. Då lunchen bestod av enkla toast, men ändå gott💁🏼 Efter det gick vi till killarna, det var så varmt att jag blev tvungen att låna ett par shorts😅 Vi gjorde inte särskilt mycket men vi spelade basket en stund.

När jag kom hem åt jag middag byte sedan om till träningskläder igen. Då jag inte hade något att göra kunde jag lika gärna ta en runda. Vilket jag gjorde på en sträcka som var mellan 5-6km kanske. När jag sedan var påväg tillbaka gick jag genom skog. Jag hittade inte den rätta stigen så självklart tog jag en mindre stig. På stig var det gropar stora som jag inte vet vad fyllda med avkapade träd och stubbar. Såklart ramlar jag, när jag kliver upp så ser jag att det kommer folk rida på den riktiga stigen ett par meter bort. Igen annan som känner igen sig i att vara klantig?

Nu har jag nyss duschat osv.. Och i alla fall så planerar jag att ta en tur imorgon också. Direkt på morgonen då jag tyckte detta var så mysigt. Får ju dock gå ensam, men får väll plugga in lurarna. Eller ta med mamma kanske.

Bjuder på en bild från tisdagens Birstatur❤️ Hej så länge!

Likes

Comments

Idag vaknade jag kring åtta klev upp kollade på Youtube en stund. Gick ner och åt frukost vi halv tio. Frukosten bestod som oftast av gröt och en macka. Jag åt dock inte blåbärsgröt som jag älskar utan bara vanlig havregrynsgröt utan tillbehör. Sedan gick jag upp och städade och gjorde i ordning min sminkhörna med en ny gammal spegel som jag fick av en snäll gammal tant. Spegeln är över 70 år och handgjord. Ska måla den vit sedan när jag ska flytta ut i mitt hus och det är klart.

Nu har jag precis duschat och satt på mig en skräptröja och mjukisar. Sitter här med blött rufsigt hår 😂​ Snart ska jag sminka mig och sen ska jag blåsa håret och platta det. Inte för att jag ska iväg eller nått såhär på valborg men.. Jag har så tråkigt så kan lika gärna fixa mig tänkte jag. Senare idag ska jag inte göra något speciellt äta middag med familjen, plugga lite. Måste skriva extra uppgifter till spanskan. Till middagen bjöd jag hit farfar. Det blir oxfilé såklart!

Vi måste städ lite också då en liten tjej här hemma fyller år imorgon. Vi får väll se om jag gör nått ikväll men jag tror inte det. Sitter inne på valborg normalt😂

/Julia

Likes

Comments

1. Åka utomlands

2. Åka på läger

3. Tälta med kompisar

4. Sommarjobba

5. Gå på tivoli

6. Klippa mig

7. Slinga håret ljusare

8. Färga fransar och bryn hos frissan

9. Gå på spa

10. Börja övningsköra

11. Inreda mitt eget hus, gör klart det

12. Köpa en ny garderob

13. Fira min 16-års dag stort!!

14. Läsa 10 böcker

15. Fiska

16. Gå på konsert

17. Träffa nya människor

18. BADA

19. Ha vattenkrig med kompisar😂

20. Bli brun

21. Många tjejkvällar

22. Grilla vid stranden med kompisar

23. Trycka i mig glass!!

24. Åka på roadtrip

25. Gå på bio minst 3 ggr

26. Gå på restaurang med familjen och kompisar

27. Shoppa

28. Åka till Stockholm

29. Gå på museum

30. Sova

Här har ni lite saker jag vill göra i sommar😉

Likes

Comments

Idag har det varit en rolig men ändå konstig dag. Nån syra hade läckt ut på kemin så vi fick sluta 11.20. Ganska nice tyckte jag. Sedan plockade mamma upp mig och vi åkte till lager 157 kollade lite. Men hittade inget. Sen drog vi hem och åt lunch. Sedan ringde jag några kompisar som spelade fotboll. Åkte dit, tog med min hjälm, vantar och en tjockare jacka. För dem har moppar så☺️ Vi åkte runt lite och sedan fick jag skjuts hem också💁🏼 Jag seriöst äääääälskar att åka moppe/motorcykel. Det är såå mysigt, speciellt på sommaren😌 Det är livet det!

Dock när jag kommit hem och skulle ta av mig skorna kände jag något oljigt på mina VITA NIKE AIR.. Kollar ner och ser att dem är helt täckt i svart, olja. Jag ba neeeeej!! Det här är ju mina favvo skor. Men jag fick bort det mesta med diskmedel. Hade fått på byxorna också men som tur va hade jag tagit ett par billigare byxor som jag inte tyckte om så mycket.

När jag kom hem åt jag middag och bestämde mig för att städa moppebilen. Tänkte tvätta den invändigt och utvändigt. Såklart fanns det ingen tvättsvamp. Städade bara invändigt istället då. Jag torkade, dammsög, gjorde rent alla glasrutorna invändigt som utvändigt, plockade bort allt skräp, och gjorde rent golvmattorna. Tog ju ett tag så nu är det rent och fint✨

Det har jag gjort idag, imorgon ska jag till kuratorn och prata på morgonen om en viktig sak. Sedan ska jag tvätta kläder och packa. För på fredag åker jag och hjälper Becka att flytta. Jag tar också med bestiie till Becka över dan🙈Det är mina planer för i helgen🙅🏼

Snart ska jag sova, gonatt!

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag tänkt väldigt, väldigt mycket. därför har jag inte skrivit något. Jag har mejlat om föreläsningar, kommit på fler idéer, försökt få godkänt att få föreläsa. Hittills har det gått sådär. Att ha föreläsning på skolan kanske är för sent.. Men jag vill verkligen göra det så jag ska försöka få till det ändå. Det är viktigt för mig. Jag känner att jag kan växa av att göra det.

Jag har såå många idéer så att jag har tog en dagbokoch gjorde om den till en idé bok istället😊 Så nu kan jag skriva ner alla mina idéer, vilket betyder att jag inte kan glömma dem eftersom de finns i boken.

Idag och de senaste dagarna har varit då idé rika, men också rätt så tråkiga.. I söndags städade jag bara helt enkelt flyttade "sminkhörnan" och gjorde en ny hörna där jag tidigare haft smink, hårsaker och sånt. Städade garderoben gjorde jag också. Sen i måndags gjorde jag inte heller något speciellt, det var en vanlig skoldag, förutom.. Det var ganska pinsamt, och blir lite pinsamt att skriva det här men skitsamma, who cares?😄 Vi hade gympa som vanligt på Måndagar. I början av lektionen fick man en siffra, jag fick 4 och sedan skulle man hitta personen med samma siffra. Så jag hittade den personen, det var en kille. (som jag inte kände) I alla fall så skulle man göra volleyboll övningar, så jag tänkte okey men vi kör. (Jag är inte så bra på sporter) Vi gjorde det, sedan delades vi in i lag. Efter vi spelat nästan hela lektionen skulle vi tydligen göra fler "övningar". Det inkluderade att stå i skottkärre/armhävningsställning och släppa ena benet och sedan gå skottkärra till en linje. Jag tänkte för mig själv, nej, nej.. Eftersom jag hade två hål på röven på mina löpartights.. (har inte orkat köpa nya😂) plus att troskanten syntes eftersom den var en bred spetskant på. Det var inte det ända pinsamma, man skulle bli puttad/trycka på när man gjorde armhävningar och situps. Jag suger på armhävningar, och förstod att jag inte skulle klara en vanlig armhävning så såklart gjorde jag på knäna. Roligt, tur att den där killen jag var med verkade chill. Det var såå hemskt😢​ Måste verkligen börja träna lite.

Idag kom jag hem, tog det lugnt en stund och gick sedan och duschade. Nu ska jag läsa Hemsöborna innan jag lägger mig, gonatt💤

Likes

Comments

​Jag valde ju vård och omsorgsprogrammet. Men jag vill egentligen inte bli undersköterska. Jag vill bli akutläkare eller en läkare som arbetar med missbrukare. Men jag väljer en längre väg som känns säkrare och bättre för mig. Jag väljer vård och omsorg istället för natur eftersom jag får ett yrke direkt efter gymnasiet. Vilket gör att det finns en möjlighet att jag har en inkomst. Dessutom får jag mer erfarenhet då jag redan är utbildad undersköterska och kan arbeta under tiden jag studerar vidare. Vilket gör att jag kanske inte behöver ta lika mycket studielån. Jag kommer att ta extra kurser på gymnasiet så att jag blir behörig till högskola.

I framtiden vill jag också föreläsa och forska om droger, hur det påverkar en människa och vad man kan göra för att göra dem rena från drogerna. Mina "jobb" relaterade drömmar är dem här, och att kunna rädda människor.

Jag kan tänka mig att jobba utomlands​ under nån kortare period på typ ett år. Jag tror det skulle vara roligt och lärorikt att arbeta utomlands. Dessutom skulle man få se kulturen i det land man arbetar i.

Efter några år vill jag ha barn, 2-4 st barn tror jag. Jag älskar verkligen barn. Nånting med barn gör mig så glad. När jag känner mig ledsen och går och hämtar Milia exempelvis mår jag så mycket bättre direkt. Det är som terapi för mig. All stress och de ledsna känslorna dämpas, och det känns så bra. Sedan när dem är pytte små älskar jag att ha dem i famnen och få snusa dem i nacken. Att få se deras små fötter och pilla på deras små tår. Jag vill ha en stor familj när jag blir äldre precis som jag har idag.

Det här är några av mina framtidsplaner i alla fall.

//Julia

Likes

Comments