Rejseguide til fortryllende Dubai

Annonce: Visit Dubai

Jeg tog hul på 2020 med en tur til skønne, solrige Dubai. Det var min fjerde rejse til Dubai og den længste og mest oplevelsesrige jeg har haft af dem alle. Jeg rejste for første gang til Dubai med min familie i 2007, derefter i 2011 og så i 2019 samt i år. Jeg fik denne gang for alvor set tre spændende og meget forskellige sider af Dubai, hvilket var en kæmpe oplevelse - især på grund af kontrasterne. Der er så mange ting at se og opleve i Dubai, at de 11 dage jeg var der var helt perfekte.

OPLEVELSER

Burj Khalifa

En af mine favoritattraktioner i Dubai er verdens højeste tårn - Burj Khalifa. Det er helt sikkert en fordel at købe en VIP billet med adgang til den højeste etage (148.), som man kan som turist. Her kan man se hele Dubai og man kan også gå udenfor, hvilket er en stor og ret surrealistisk oplevelse. Jeg havde frygtet, at det ville føles ubehageligt højt, men tårnet er lavet på en måde, så man ikke føler, at det er ubehageligt, men som hvis man bare var 10 meter oppe i luften.

Burj el Arab

Burj el Arab, også kaldet 'Sejlet', var inden opførelsen af Burj Khalifa Dubais varemærke. Det er det eneste syvstjernede hotel i verden og med sine 371 meter også verdens højeste suite-hotel. På min første rejse til Dubai i 2007 var min familie og jeg oppe at spise frokost på Al Mahara, hvor alt er lavet af guld.

The Dubai Fountain

Er du i Dubai, så er det et must at opleve Dubai Fountain showet. Showet vises kl. 13. 00 og 14.00 om eftermiddagen og hver hverdagsaften fra kl. 18.00-22.00 og i weekenden til 23.00. Showet kører med et tidsinterval på en halv time. Springvandet 'danser' i takt til musikken, og sangene skifter fra show til show, så det både er arabiske sange, Beyonce og Michael Jackson. Showet er bare en kæmpe oplevelse - jeg bliver betaget HVER gang.

Dubai Miracle Garden

Hvis du er glad for blomster, farver, botanik eller kunst, så skal du helt klart besøge Dubai Miracle Garden. Haven blev lanceret på Valentines Day 2013 og er med sine 72.000 kvadratmeter, 50 millioner blomster og 250 millioner planter verdens største naturlige blomsterpark. Blomsterne og planterne er formet som alt lige fra pyramider, slotte, hjerteformerede alléer, kendte bygninger og fly. Det er efter min mening et af de smukkeste udendørs kunstmuseer.

The Frame

The Dubai Frame er en af de nyeste store attraktioner og monumenter i Dubai og blev indviet i 2018. Den er hele 150 meter høj og er officielt kåret som verdens største ramme. Den er lavet af glas, aluminium og guld, og selv om den er smal, så kan man komme op i den. Det særlige ved den er udkigsposten - her har man nemlig til den ene side udsigt til hele den nye Dubai by og til den anden side udsigt til hele den gamle Dubai bydel. Jeg fik ikke fornøjelsen af at besøge den denne gang, men jeg kørte forbi den flere gange.

Dubai Mall

Dubai Mall er det sejeste indkøbscenter jeg nogensinde har besøgt. Det har mere end 3 Chanel butikker under samme tag og du finder alt fra Gucci, Manolo Blahik til Zara i centeret. Det kan ved første besøg føles usandsynligt stort, men der er heldigvis skærme over alt, der med sin 3D guide kan guide dig rundt, så du ikke farer fuldstændig vild.

Global Village

Hvis du har børn eller er glad for Tivoli, så skal du klart lægge et besøg forbi Global Village, som er et kæmpe tivoli kun fem minutters kørsel udenfor Dubai. Her finder du forlystelser, madboder, madgader og lande og verdens med deres egne lokale butikker, som fx. Libanon, Afrika. Hvad jeg personligt var mest imponeret over var deres floating market under Asia. Det var en ret autentisk miniudgave af Bangkoks berømt floating market - bare renere og mindre hektisk.

Den gamle bydel i Dubai

Vi indledte vores rejse med at bo i Dubai's gamle bydel i området Al Seef i Al Fahidi. Området er blevet restaureret og består i dag af en hyggelig blanding af caféer, museer, gallerier og boliger. Det særlige ved området er den traditionelle arabiske bygningsstil. Her er stemningen meget autentisk og lokal og en kæmpe kontrast til det nye Dubai. Det føles som et helt andet land i denne bydel.

Al Seef Hotel - Curio Collection

Vi boede på det fem-stjernede; Al Seef Heritage Hotel, der er ejet af Hilton. Ovenstående billeder er fra Al Seef området, hvor hotellet ligger inde i. Hotellet og den gamle bydel er restaureret, men har bibeholdt det ældre look, så det virker meget autentisk, rustikt og utrolig velholdt. Hvis man er til det mere autentiske, historiske og rå, så er det klart her man skal bo.

Oplevelser i det gamle Dubai

El Fahidi - markeder

I Fahidi i den gamle bydel ligger der flere zouks (markeder), hvor du både kan købe tæpper, krukker, krydderier og andre fine, lokale nips, og det er helt klart noget du skal opleve, hvis du vil have en bid af det ældre og mere lokale Dubai. Vi blev vist rundt i området af to lokale kvinder fra Emirati Kashtas. De var så søde og det var en spændende måde at høre om området fra to moderne og lokale kvinder.

Frying Pan Adventures

Er du en foodie eller til autentiske og lokale oplevelser, så skal du helt klart tage på food tour med Frying Pan Adventures. Her får du en guided tur rundt til nogle af de bedste og mest lokale spisesteder i det gamle handelsområde Deira, hvor der er masser af gode lokale restauranter og bagerier. For at alle restauranter har det lige fair, så er det en hemmelighed, hvilke restauranter man besøger, når man har booket en tur, hvilket gør det ekstra spændende.

Arabian Tea House

Den ældste og mest kendte restaurant i det gamle Dubai i Al Fahidi ligger Arabian Tea House, der har ligget der i årevis. Mange af de lokale kommer der også og her får man virkelig den lokale stemning og lækkert lokal mad.

SMCCU Dubai

Hvis du er interesseret i at lære mere om kulturen i Emiraterne, så skal du booke et besøg hos non-profit centeret SMCCU - Sheik Mohammed Center for cultural understanding. Her lærer du både noget om deres kultur, religion, normer og værdier. Du kan både booke morgenmad eller middagsmad der og de svarer på alle de spørgsmål du må have. Det er et rigtig godt sted at starte, når man rejser til Dubai, da de især har oprettet organisationen for at skabe mere fokus på den kulturelle barriere.

Gode spisesteder

Siraj

Min yndlingsrestaurant i Down Town Dubai hedder Siraj og jeg besøgte den hele to gange på denne og forrige tur. Hvis man er til libanesisk mad, så er det her det perfekte sted, da de serverer de bedste salater, vindrueblade med fyld samt virkelig gode cocktails. Stedet er perfekt til både frokost og aftensmad.

Abd El Wahab

Hvis du ønsker udsigt direkte til Dubai Mall og Dubai Fountains showet, så skal du helt klart spise på Abd El Wahab. Her finder du også en masse lækre og traditionelle arabiske retter. Så her vil jeg klart anbefale at booke et bord efter kl. 18.00, så man kan spise middag til den smukkeste udsigt.

Restauranter på Atlantis

Mine bedste spiseoplevelser i Dubai har jeg haft på 5 af Atlantis' mange restauranter. Flere af restauranterne har kokke, der har vundet Michelin stjerner og det forstår man godt, da flere af mine oplevelser har været ud over det sædvanlige.Her kan jeg anbefale Hakkasan, Seafire, Ayamna, Ronda Locatelli og WHITE Beach Restaurant. Resten af min spiseguide til restauranterne på Atlantis skriver jeg om i et særskilt indlæg om resortet. Indtil videre kan I læse om dem her.

Oplevelser udenfor Dubai

Hvis du ønsker en mere eksklusiv oplevelse i ørkenen, så skal du booke en dag med Plantinum Heritage. Her starter du med at køre rundt i en cool åben Landrover fra 1950'erne imens du ser naturen og dyrelivet. Vi så flere spændende dyr på turen, der helt tilfældigt kom gående på lang afstand. Området er desuden privatejet, så det er fredet på den måde, at man ikke må gå ud af bilen og gå alle steder i ørkenen. Der er dog stop undervejs, hvor du kan gå ud at tage billeder og se fra nogle smukke udkigsposter. Om aftenen besøger man deres lokale, eksklusive lejr, hvor der er lokal mad. Man kan også booke en overnatning i èn af deres luksushytter. Vi tog på en én-dags tur og det var virkelig godt. Jeg kan anbefale at man tager varmt tøj med, hvis man booker en tid sidst på eftermiddagen eller om aftenen, da der bliver ret koldt i ørkenen om aftenen.

Hatta

Hvis du vil prøve noget lidt andet end moderne Dubai, så kan man booke hytter eller luksuscampingvogne i bjergene i ørkenområdet Hatta, der ligger nogle timer i bil fra Dubai. Søen og bjergene er en smuk oplevelse og campingvognene er glamping på et helt andet niveau end man har set derhjemme. Det er også meget populært blandt de lokale, der oftest booker nogle overnatninger i weekenden, så hvis man overvejer dette, så skal man booke i god tid.

Beach Clubs

WHITE Beach

White Beach er en af de bedste beach clubs jeg har været på. Jeg besøgte den da jeg boede på Atlantis, da den ligger på Atlantis på Jumeirah øen (Palmen). Den er dog åben for alle og om tirsdagen er der ladies day, hvor betaler kvinder kun 100 DH (ca. 150 kr) for fri bar og snacks. Der spilles den bedste musik; RnB, reggae og let house, laver verdens bedste ice latte og har en virkelig god betjening og god stemning. Det jeg især kan lide ved WHITE Beach Club er, at det ikke er for stille, men heller ikke for vildt og alle typer kan have en dejlig dag der. Jeg kan desuden varmt anbefale at man besøger WHITE Beach Restaurant - der kan man få den bedste Sashimi og avocado pizza tilberedt af én af verdens bedste Michelin kokke

Cove Beach

Cove Beach er en af de nyeste strandbarer i Dubai og åbnede i 2018. De spiller super god musik og stemningen er meget laid back. Man kan både booke cabanas ved poolen eller ved stranden. Vi bookede et par solstole og lå på stranden, hvor jeg kan anbefale man bestiller frokost. Den er virkelig god og det er servicen også.

Nikki Beach

Hvis du trænger til en mindre stille dag uden børn og er interesseret i høj musik, fest og at møde nye mennesker, så skal du helt klart tage på Nikki Beach. Deres frokost er også virkelig god.

Hoteller

Der findes så mange hoteller i Dubai, at det kan være en jungle og svært at vide, hvad man skal vælge inden man booker sin første rejse. Hvis du vil opleve noget autentisk og rustikt, så find et hotel i den gamle bydel. Vil du opleve det pulserende, moderne Dubai, så ville jeg vælge at bo Downtown i gåafstand til Burj Khalifa og hvis du primært ønsker at slappe af og tage ind til Dubai et par gange i løbet af ferien, så vælg et hotel eller resort på Palmen.

Vida Hotel Downtown

Hvis du ønsker at bo i hjertet af Dubai med gåafstand til Dubai Mall og Burj Khalifa, så kan jeg varmt anbefale at man booker nogle overnatninger på Vida Downtown. Hotellet er moderne, pænt og har virkelig god morgenmad og et lækkert poolmråde.

Atlantis The Palm

En af de fedeste oplevelser jeg har haft var at bo på Atlantis The Palm. Hotellet ligger på The Palm - også kaldet Jumerirah øen. Det blev opført i 2008 og det var derfor ikke bygget færdigt, da jeg var i Dubai for første gang med min familie. Var det blevet bygget dengang, så havde vi uden tvivl boet der. Hotellet har 27 restauranter (flere af dem med Michelin kokke i køkkenet), et stort vandland med en van-ructhebane, hvor du kører ned mellem hajerne i akvariet på begge sider, et kæmpe akvarium, hvor du kan dykke og svømme med fisk og hajer, en undervandsrestaurant, en bowlinghal, spillehal, Flow Rider bane og undervandssuiter.

Andre oplevelser i Dubai

The Lost Chambers Aquarium

På Atlantis The Palm finder du The Lost Chambers Aquarium, hvor de har bygget en hel by inde i akvariet. Her finder du mere end 65.000 marinedyr, hvilket inkuderer både fisk, hajer og rokker. Det er også muligt at dykke med dem, hvis man er så modig.

Aquaventure Waterpark

På Atlantis The Palm finder du et af verdens største vandlande med masser af sjove vandrutchebaner. Det er perfekt til både voksne og børn og det er det flotteste vandland jeg nogensinde har besøgt.

Stå på ski i Dubai

En af de sjoveste og mest anderledes oplevelser havde jeg i 2007, da jeg og mine søskende, fætre og kusine stod på ski i Dubais indendørs skicenter; "Ski Dubai", der ligger i Dubais 2. største shoppingcenter; Mall of Emirates. Du kan både kælke, stå på ski og snowboarde på de 5 forskellige pister. Imens vi stod på ski drak vores forældre kaffe og spiste frokost imens de kunne se os gennem et kæmpe vindue på restauranten. Det er ret sejt. Jeg har desværre ikke nogen billeder derfra, da det var inden jeg ejede et kamera.

Stå på skøjter i Dubai

Inde i Dubai Mall ligger der en kæmpe indendørs skøjtebane, hvor du kan leje skøjter og skøjte rundt foran butikker og cafeer.

Bådtur i Dubai

Der er mange forskellige bådture i Dubai. Du kan sejle i gondol foran Dubai Mall, sejle over The Creek ved den gamle bydel eller gennem Dubai Marina og der er selvfølgelig også mulighed for at leje en lille yacht for en dag.

Ekstra facts om Dubai

Sikkerheden

Noget af det første jeg tænker på, når jeg rejser er, om jeg sikkert kan gå alene om aftenen, hvis jeg nu har glemt at købe noget eller vil gå en tur. Svaret er JA. Dubai er ét af de steder i verden med mindst kriminalitet. Der er politi og sikkerhed over alt og de går meget op i, at man skal føle sig tryg - især som kvinde. Jeg har en veninde, der har boet i Dubai i 5 år og hun har altid fortalt mig, at det føles så trygt og sikkert for kvinder. Så denne gang prøvede jeg både at gå alene i Downtown Dubai og at stille min taske mere end 5 meter fra mig, imens jeg tog billeder af en af de andre piger og det føltes virkelig trygt.

Adapter

Selv om Dubai er moderne, så har størstedelen af alle hoteller andre stikkontakter end i Danmark, så det er en god ide at medbringe et par adaptere, hvis du gerne både vil have strøm på din computer, mobil og kamera. Flere af hotellerne har dog den gode service, at de tilbyder at låne en adapter, men du kan jo være udsat for at dette ikke er tilfældet, så jeg vil helt klart anbefale at medbringe en.

Påklædning

Bor du eller færdes du som turist i den gamle bydel, så bør du altid dække skuldre og knæ, men der sker ikke noget, hvis du ikke gør det, det er bare almen respekt i denne bydel. Det samme gælder i Dubai downtown, men her er skuldre og knæ ikke et must - bare man har respekt for kulturen. Bor du på Palmen, så er der lidt andre 'regler', men man skal dog ikke gå igennem lobbyen i ført badetøj, som man måske kan gøre, hvis man er på ferie i Sydeuropa. Er der en pool du må bade i så er det altid godkendt at iføre sig badetøj.

Rejsetid

Hver dag går der direkte fly til Dubai fra København med Emirates kæmpe Dreamliner. Turen tager kun 6,5 timer. Selve flyveturen er en oplevelse i sig selv, da Emirates er lig med luksus, hvad end du flyver på business, første klasse eller økonomiklasse.

Synes godt om

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Åh, vart är den fina vita klänningen/toppen på första bilden ifrån och den vita toppen 😊?
nouw.com/seagullcrying
Julievonlyck
Julievonlyck,
Toppen er fra Bruuns Bazar og nederdelen fra Birgitte Herskind <3 Hvis det er det hvide sæt fra Burj Khalifa? 😊
nouw.com/julievonlyck