Det perfekte kamera

Annonce for Olympus

Jeg er gennem mine 6 år som blogger blevet spurgt rigtig meget om hvilket kamera jeg bruger til at tage mine billeder med. Gennem årene har jeg brugt et par forskellige kameraer fra forskellige mærker, men min største drøm har altid været at eje et Olympus kamera. Jeg har prøvet det på presseture og med outfitbilleder med to veninder, der har et og jeg har altid været misundelig, men altid lidt bange for at købe et i frygt for, at jeg ikke kunne finde ud af at bruge det. For et halvt år siden blev jeg så kontaktet af Olympus, der spurgte, om jeg ville prøve deres nye PEN EPL9 - og jeg det takkede naturligvis stort JA til. Det er mig en ære at samarbejde med et brand, som står for noget af det jeg bruger aller mest tid på.

Ikke bare er kameraet smukt og kan costumizes, så det passer til ens egen personlige stil med farver (ligesom at jeg har valgt guld), remme og tasker - men det er virkelig også nemt at anvende i praksis og har nogle super seje funktioner, som gør det hele lidt lettere at tage billeder og anvende eller poste dem efterfølgende, uden at skulle bruge en masse tid og energi på efterarbejde.

Billedet her er også taget med mit Olympus PEN E-PL9 og er et rigtig godt eksempel på hvor meget det kan fange en dag, hvor der både er sol og halvgråligt udenfor og alligevel formår det både at fange farver, skygger og lys på en autentisk og æstetisk måde. .

Hvad gør kameraet til et rigtig godt kamera? Som en anden ekspert sagde, så er det din bedste rejse-kammerat, hvilket passer perfekt på beskrivelsen, da en rejsekammerat skal være både rar og nem at rejse med, hvilket er det samme med mit PEN E-PL9.

Her er derfor 6 ting jeg elsker ved Olympus PEN

1. Wifi forbindelsen.

Kameraet har indbygget wifi forbindelse og på få sekunder kan man connecte det med sin iPhone (eller android) og få billederne direkte over på telefonen. Smart, ikk? Jeg har nogle gange taget et billede og postet det fem minutter efter, da det ikke har haft behov for en tur gennem computeren,

2. LET

PEN-EL-9 er en mellemting mellem et lille kompaktkamera og et almindeligt spejlrefleks. Kamera-huset er med sine kun 332 gram et ret let kamera og vejer ikke så meget, som de fleste store spejlreflekskameraer, der kan stort set det samme - og det er altså dejligt, så man ikke får ondt i armen eller skulderen af at tage billeder.

3. Det er hurtigt

Nogle af de største udfordringer jeg har haft med mine tidligere kameraer er hastigheden og når billedet bliver taget, da det enten er gået langsomt eller kameraets censor ikke har virket optimalt i forhold til fokuspunkter og skarphed på det man vil have i fokus, med mindre man har taget 50 billeder. Her er det som om at kameraet ve, hvad du ønsker der skal fokus på, og det kan indstilles, så det fanger så mange fokuspunkter som muligt på én gang (9 i alt på skærmen). Man kan sætte den på manuel, så man trykker på skærmen, hvor der skal fokuseres eller hvor der skal være skarpest.

4. Altid godt lys.

Lige gyldigt hvor dårligt vejr, der er udenfor, så kan man altid være sikker på at få et godt billede, da kameraet fanger alt og er så god til at lysregulere, uden at det bliver grumset med sin sensor på 17,2 millioner pixel. Er man ikke helt tryg ved at justere for meget op og ned på lys, så kan man sætte auto på - og den tager stadig nogle fantastiske billeder. Ellers kan jeg anbefale jer at se et par youtube-videoer om kameraet eller læse manualen.

5. Mange gode funktioner

Dermedfølger automatisk et 14‑42MM objektiv - også kaldet et pandekage-objektiv. Objektivet er godt til mange ting, men vil man gå endnu mere i dybden med kameraet, så findes der et hav af fine objektiver, der gør dine billeder endnu smukkere. Jeg er især glad for 25 mm linsen, da jeg får meget med, men stadig tæt på.

6. Filtre

Kameraet har en masse gode filtre, som man kan tilvælge, når man tager billeder, så billederne får en friskere, varmere eller dybere stemning. Hvis man er bange for at man ikke bliver glad for billedet med filteret, så kan man indstille det til at der automatisk både bliver taget et originalt billede og et med filter.

Her er et eksempel på et billede, der er taget helt tæt på med min 25 mm linse. Den fanger alle farverne, gør alt skarpt og jeg overførte billedet direkte til mit kamera og postede på under fem minutter. Det er altså virkelig nemt :)

I kan læse mere om mit PEN E-PL9 kamera her

Synes godt om

Kommentarer