Vegansk julbord

Jag har fått hem produktcheckar för att prova på några veganska alternativ till julbordet. Jag har provat
Quorn Helgspecial och Quorn Prinskorvar som nu även är tillbaka i svenska butiker! Jag fick även prova Quorn Bullar som redan finns i Quorns permanenta sortiment.

Eftersom vi var mitt uppe i hysterin med att packa inför vår Miami resa så han jag inte göra något elaborerat julbord men jag ville så gärna testa produkterna ändå. Hur god kan vegansk julskinka vara liksom tänkte jag? Det måste ju bara provas!!

Så iväg gick jag till Ica för att hämta ut mina produkter och så slängde jag ihop en enkel ”jul” lunch. Här får ni mitt (vuxna) betyg:

Julskinkan:

Jag valde att inte griljera julskinkan utan jag ville smaka den i sin allra råaste form. Dels för att jag verkligen inte hade tid innan resan till Miami men dels även då för jag verkligen ville veta hur den smakade bara som den är. Om jag ska vara helt ärlig så var jag extremt skeptisk!! Det här kunde ju inte smaka rätt? Det var omöjligt liksom!

Till min STORA förvåning så smakade den faktiskt riktigt gott och vääääldigt lik helt vanlig skinka!!!!! Hur dem har lyckats vet jag inte men lyckats det har dem! Undrar hur god den måste bli med lite goda kryddor som får griljeras tillsammans med den?! Definitivt något jag kommer att prova på att göra när vi kommer hem från Miami!

Prinskorvarna: Prinskorvarna var helt ok dem med!! När dem var nystekta var dem jättegoda. Nästan helt som riktiga prinskorvar. När dem blev rumstemperatur så försvann lite av den goda smaken och ”skinnet” blev lite hårdare så det var lite tråkigt men definitivt ett gott alternativ när dem är nystekta så håller man bara dem varma hela tiden under serveringen så är dem helt ok!!

Köttbullarna: Ytterligare en ny storfavorit! Vi har provat många andra veganska köttbullar tidigare och både vi vuxna och ungarna har tyckt om dem flesta men dem här köttbullarna från Quorn är helt klart en ny favorit!! Dem var riktigt goda!!
Så, då ska ni få ungarnas betyg också:

Jag berättade inte något för ungarna om att det här var vegan man utan jag bara ropade på dem att komma ner och äta och äta gjorde dem!!! Det här är deras betyg.

Julskinkan: Hela julskinkan tog slut på en gång!! Ok den är inte jättestor men ändå. Mina ungar är ganska petiga med maten men den här julskinkan slank ner. Bit efter bit! Dem frågade efter mer hela tiden!!

Prinskorvarna: Ungarna gillade prinskorvarna! Julskinkan och köttbullarna var deras favoriter men prinskorvarna gick ner dem med.

Köttbullarna: Köttbullarna gick ner illa kvickt dem med! Dem åt dem med lingonsylt. Jag frågade om dem skulle vilja äta dem här köttbullarna med makaroner och lingonsylt en annan dag och båda utbrast ett stor och högljutt ”jaaaaa mamma”!! Så det är väl bra betyg tycker jag!

Så dessa tre veganska, goda och klimatsmarta alternativ till svenskarnas favoriter på det traditionella julbordet; julskinka, prinskorvar och köttbullar skulle jag vilka klassificera som en hit! Speciellt skinkan och köttbullarna. Köttbullarna kommer att bli dem köttbullar som vi alltid har hemma!

Lite extra intressant info som kan vara bra att veta:

Visste du att Quorn har forskat och certifierat sin verksamhet vad gäller klimatavtrycket? Dessutom har man exakta klimatavtryck för många produkter och klimatberäknar sina recept för att vägleda konsumenter i hur de kan påverka klimatet från sitt eget kök. Bra va!


#proteinfortheplanet #quornsverige #vegojul #quornsverige #vegan #vegansktjulbord #veganskjul #vego #veganjul #vegojulbord #julbord #altenativtjulbord #vego #plantbaseratjulbord #plantbaserat #veganskjulskinka #veganskaköttbullar #veganskaprinskorvar

Gillar

Kommentarer