Veckans 2 Vego recept: Mitt räddare i nöden snack - fröknäcke med torkad frukt (vegan)

Eftersom jag inte äter mjölkprodukter främst för att jag har MS vilket är en autoimmun sjukdom och jag måste hålla inflammationerna nere så är tyvärr inte yoghurt eller kvarg ett snack alternativ för mig. Nu för tiden när jag försöker äta så veganskt som möjligt så har jag ännu mer skäl varför jag inte äter mjölkprodukter. Det är inte alltid lätt att hitta mjölkfria alternativ som fungerar bra i alla lägen och som man kan ta med sig och äta lite här och var. Ett alternativ jag fastnade för var mina hembakta fröknäcken. Men det var inte för ens den dagen jag kom på att blanda i torkad frukt som jag fick en aha-upplevelse. Mitt nya favorit snack, min räddare i nöden var född 😍❤️

Som utlovat denna vecka så ska ni ju få en massa goda vegan recept och idag får ni receptet till mina goda fröknäcken med torkad frukt 😋😋

Jag fullkomligen älskar dessa fröknäcken. Dem är så goda till allt. Med alla pålägg. Och dem är enkla att ta med sig. Jag brukar ha med mig 2 fröcknäcken med varierande pålägg. En av mina favoriter är den som ni ser på bilden här nedan. Där har jag vegan smör och vegan skinka på med alfalfa och avokado på. Mums fillibabba!! 😋😋 En annan favorit är med ”leverpastej” på. Ja alltså min hemmalagade vegan ”lever” pastej då rå 😊 Jag ska sluta tjata om dessa mumsiga fröcknäcken med torkad frukt men bara en sak till. Man blir så behagligt mätt. Eller inte mätt men inte hungrig längre utan bara alldeles belåten. Ok ok jag är klar, nu ska ni få receptet

Grundrecept på veganska fröknäcken:

• 2 dl majsmjöl
• 1/2 dl linfrön
• 1/2 dl sesamfrön
• 1/2 dl chiafrön
• 1/2 dl pumpakärnor
• 1/2 dl solroskärnor
• 1/2 dl hampafrön
• 2 rågade tsk psylliumhusk
• 1/4 tsk salt
• 2 msk rapsolja
• 2 3/4 dl kokande vatten
• flingsalt (för garnering)

Torkade frukter (valfri mängd och sort)

4 st torkade aprikoser
4 st torkade fikon
4 st torkade plommon


Gör så här:

1: Blanda ihop alla torra ingredienser (grundrecept) och rör runt. Skär nu de torkade frukterna i små små fyrkanter och blanda runt dem med

2: Häll på oljan och rör runt och häll sedan på det kokande vattnet och rör tills det blir en jämn och fin smet

3: Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form/plåt. Lägg över smeten och lägg ett bakplåtspapper uppepå. Kavla ut degen till kanterna på plåten. (Jag använde en mindre plåt, ca 35 X 25 cm ) Personligen tycker jag om när dem är något tjockare för då blir det knaprigt men ändå lite mjukt. Helt upp till var och en

4: Skär degen i ett rutmönster, ca 12 bitar fick jag ut i lagom tjocklek. Strö över lite flingsalt

5: In i ugnen på 160 grader i ca 50-60 min. Dem ska bli lagom gyllenbruna. Låt svalna på plåten eller helst på bakplåtspappret på ett galler

















#fröknäcke #glutenfriafröknäcke #vegan #veganfröknäcke #veganfrukost #vego #veganrecept #vego #veganrecipe #veganseadbread #seadbread #hälsa #hälsosamt #hälsosamvegankost #nyttig #nyttigvegankost #vegandiet #theveganlife #fitness #firnessmat #fitnessochvegan #veganfitness #glutenfritt #glutenfree #plantbased #plantbaserat #vegansnack #veganmellis #vegansktmellanmål #vegansktrecept #mytaste

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229