Enkel och nyttig vegan middag som kittlar smaklökarna

Asså det här var bara för gott för att inte dela med sig utav! Kl var 17.30 och min man skulle komma hem strax efter kl 18 och hade bråttom iväg på ett möte och han behövde äta innan han skulle iväg. 17.30 stod jag som ett fån i köket och hade inte den blekaste aningen om vad jag skulle laga för mat! Efter ett par varvs snurrandes runt bland kylskåpet och skafferiet kom jag på nått, typ.

• Basen
blev svart fullkorns ris. Kokade det som vanligt vitt ris. Svart ris är ju såååå gott!! 😋😋

• Det gröna
Jag började med att skära upp en röd lök som delades i hälften och sen skar jag den i små tunna slices, som halvmånar typ. Jag la i en hel drös med frysta haricot verts i en stekpanna, hällde över lite vatten och satte locket på. När dem var halvfärdiga la jag även i rödlöken som fick koka med sista minuten. När vattnen hade dunstat bort ringlade jag över olivolja och pressade en vitlöksklyfta över allt, salt och peppar och sen rörde jag om litegrann. Ner med en liten klick växtbaserat matlagningssmör. Pressade lite citron över och rörde om tills allt började få färg.

• Till detta serverades en Pico de Gallo salsa med en twist, nämligen med avokado i! Yum! 😋
Till Pico de Gallo salsan så finhackade jag 2 st tomater och en väldigt liten gul lök till pyttesmå bitar. När det var färdigt la jag det i en skål. Sen hackade jag lite koriander och la i det i också. Jag hade ingen färsk chili men jag hade en som jag torkat så jag smulade även i den. Jag skar en avokado i mini kuber och la i dem med. Sen ringlade jag lite olivolja över och pressade lite lime juice i och sen saltade och pepprade jag tills det smakade gott.

Voilà! Maten stod på bordet när man man klev in genom dörren! Mina mat kräsna ungar (stor misstänksamhet mot allt som inte är pizza, tacos eller annan köpesmat) älskade dessutom maten vilket är ett väldigt gott tecken!

#svartris #picodegallo #picodegallorecept #vegan #veganfood #veganmat #veganrecept #veganrecept #recept #mytaste #vego #vegorecept #haricotverts #grönsaker #vegetables #vegankost #nyttigt #nyttigvegankost #kost #diet #viktminskning #gånerivikt #godveganmat #godvegankost #antiinflammatorisk #antiinflammatoriskkost #vegandiet #vegodiet #middagstips #vegantmiddagstips #vegetariskt #veganism #veganmiddag #vegansk

Gillar

Kommentarer