Kost, Mad, Opskrift

​Jeg er typen, der hellere undlader at spise, end at stå og lave mad i flere timer, når det bare er til mig selv. 
Så jeg tager altid de nemme løsninger, MEN nemme løsninger kan altså også godt være sunde!

Her er min frokost fra igår. Den mættede rigtig godt, og smagte himmelsk!
Det du skal bruge er:
1 stk ristet rugbrød
1 laksefilet 
2 håndfulde Salat Mix
1 tyndt skåret gulerod
1 håndfuld hjemmelavede græskarkerner (kernerne er ''genbrug'' fra min spaghetti squash
1 lille håndfuld parmesan ost
En halv håndfuld røb peber
1 spsk cæsar dressing

Laksen krydres med valgfri krydderi og en spsk oliven olie, puttes i sølvpapir og lukkes sammen, så det bliver en lille pakke. Det puttes ind i en forvarmet ovn, varmluft 200 grader, i 15 min. Jeg putter også rugbrødet i ovnen, så det bliver ristet. 
Alt andet puttes i en tallerken, som man laver en normal salat. Rugbrødet skæres i små firkanter og laksen skæres ud og puttes ovenpå det hele. Og færdig!

Græskarkernerne har jeg fået fra da vi fik spaghetti squash til aftensmad. De skal bare deles ud på en bageplade, drysses med salt, og ind i ovnen i ca 30 min (eller til sprøde) ved varmluft og 150 grader. De er rigtig lækre ovenpå en salat, eller bare som snack :-) 

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Bliv klogere, Sundhed, Krop, Vægttab

Jeg kender rigtig, rigtig mange, som gerne vil tabe sig, og hver gang de prøver, så lykkedes det dem ikke. Jeg har selv været en af dem det sidste års tid. Det ER svært, men det sværeste er når du ikke har dit hovede med i vægttabet. Du skal være klar mentalt!

Hvordan bliver man klar mentalt? Tjo, sæt dig et mål, når du har gjort det, så sæt dig nogle del mål. Du SKAL sætte datoer på alle dine mål, og når du kommer til den dag, hvor dit mål skulle være nået, og du ikke har nået det, så lad være med at slå dig selv i hovedet! Og det gælder også, når du er faldet i, og er kommet til at spise et stykke kage. Nyd det stykke, sig det er okay, og så op på hesten igen. Kagen forbrænder jo ikke sig selv! Drop vægten.. Vej dig HØJEST 1 gang om ugen!! Vægten kan svinge så meget fra dag til dag, så tag en fast ugedag, hvor du vejer dig, og helst fra morgenen af hver gang.


Man siger i et vægttab, at man når et par kriser under vejs, og det kan ikke undgåes! Første krise kommer omkring 3 uger efter start, og hver krise er fordi du er faldet i, og den eneste måde du kan komme op igen, er ved at lade være med at tænke, at det hele kan være ligemeget, fordi du har spist en pose chips. Rejs dig op, gå ud og lød en tur. Og så er du på igen! Jo længere du trækker din krise, jo længere er der til dit slut mål.

Anden krise kommer omkring 3 mdr inde, og nu ved du jo, at du kan klare en krise, men sjovt nok kommer den igen. Her skal du gøre det samme. Kig på dit mål, stop med at slå dig selv oveni hovedet, og kom igang!

Tredje krise kommer ca 6 mdr inde, og sidste krise ca et 1 år efter. Her har du sikkert nået dit mål, men er faldet i de gamle vaner igen, og du skal huske, at tænke på, om du vil tilbage til dit gamle jeg? Vil du gerne være den pige, som er utilfreds, som har det dårligt med sig selv? Hvorfor ikke fortsætte med, at være den glade pige du har været siden du nåede dit mål! Det er ikke så svært at fortsætte, du skal bare ikke straffe dig selv, fordi du er faldet i. Ros dig selv for, at du har taget dig selv midt i din synden, og du nu gør noget ved det.


NØGLEORDET er faktisk - Stabilt blodsukker!!!

Det er SÅ vigtigt for dit vægttab med et stabilt blodsukker. Hvis dit blodsukker ikke er stabilt, så får du lyst til at det syndige og din fedtforbrænding bliver væsentligt nedsat.  

Men hvordan? Jo, det har jeg skrevet lidt om i et tidligere indlæg. Du skal droppe de ‘’hurtige kulhydrater’’ - hvad er det? Det er sådan noget som hvidt brød, sukker, pasta, kartofler, hvide ris osv. Hurtige kulhydrater forbrænder kroppen relativt hurtigt, så du bliver hurtigt sulten igen. Og du påvirker dit blodsukker således, at du får lyst til mere af de hurtige. Derudover, hvis du så spiser fedt ved siden af, også de sunde fedtstoffer, så sætter det sig altså på din krop, for de hurtige kulhydrater binder fedtet og væske.

‘’Langsomme kulhydrater’’ er sådan noget som grøntsager, fuldkorns produkter, nødder osv. Det er dem vi skal have flest af, for kroppen bruger mere energi på, at forbrænde det, og vi er mætte i længere tid.

Du skal huske, at spise flere gange om dagen. Jeg går efter 5 gange om dagen, for så kan man styrer sig selv, og overspiser derfor ikke, og kommer ikke til at spise noget du ikke skal.

Vær IKKE fedtforskrækket, men vælg med omhu!! Fedt kan være farlig, men ikke hvis du vælger den rigtige slags, og holder dig fra de hurtige kulhydrater.. Fx fuldfed fløde, rigtig smør, nødder, oliven olie, fed fisk, avokado, kød med fedtkant, osv. Det er gode fedtstoffer, som vores krop har brug for! Den optimale måde, at få tilstrækkeligt fedt på er, at måle i spise skeer. - Hvis du skal tabe meget, så skal du have 3 spsk. fedt i 2 af dine måltider om dagen. Hvis du skal tabe lidt, skal du have 1 spsk. fedt i de to måltider.

Fedt vil også hjælpe dig med, at smide fedtet fra din krop hurtigere, fordi din krop registrerer, at der kommer fedt indebors, og holder derfor ikke på det som sidder fast. Tro det eller ej!


Hvad med træning?

Træningen er vigtig ved et varigt vægttab, og det kommer oftest af sig selv, når du har fået styr på kosten, for så har du mere overskud, og er total klar på at yde mere, for at din lækre kost skal give bonus. Dog er kosten 80% og træningen 20% - så få styr på kosten først!

Der kører mange myter og forskellige ting rundt på nettet. Nogle mener, at man skal styrketræne rigtig meget, for ellers taber du dig ikke - dette er TILDELS korrekt. MEN cardio er ligeså vigtig, for her forbrænder du flest kalorier. Og jo mere kalorieunderskud vi har, jo mere taber vi os - logik for burhøns.
​Bestem dig for, hvor mange dage du vil træne i ugen. Jeg træner 4 gange. Min træning hedder sig fx: Opvarmning - cardio - styrketræning - cardio - udstræk.
​En dag tager jeg mave, ryg og skuldre. En anden dag tager jeg arme, ben og balder. Jeg tager også en dag udelukkende med cardio. Prøv dig frem, og find det der passer bedst for dig.
​Det er vigtigt, at når du laver styrketræning, at dine muskler får en hviledag, og derfor deler jeg det op som jeg gør.


​Foreslag til din mad på tallerknen?

Det er faktisk ikke så svært. Jeg spiser 120-50 G kød og 300 G grønt. Nemt ikke? Og så selvfølgelig lidt fedt. Jeg går efter omkring 2 spsk fedt. Det kan være 1 spsk olie til stegning (dog hænger alt olien jo ikke ved det du steger). Det kan også være noget lækkert kød med fedt i, fisk, smør, mayo - (helst i de mindre mængder, da det er forarbejdet fedt, men stadig sundere). You name it. Mandler er rigtig gode til frokost fx, for nogle har svært ved at få fedt ind i deres salat, eller andet. Mørkt chokolade (over 70%) kan også gøre det.


​Lad mig vide, hvis du har nogle spørgsmål!

Tak fordi du læste min lange roman :-)


​P.s alt hvad jeg ved omkring vægttab og kroppen kommer fra eksperter, så det er IKKE ‘’bare’’ noget jeg går og tror, men fakta.

Likes

Comments

Kost, Mad, Opskrift

​Jeps... Spaghetti squash. Ekstremt mærkeligt, ikke?
Men faktisk en rigtig god erstatning for spaghetti. Efter lidt tid i ovn bliver squash'en blød, og river man en gaffel igennem kødet på squash'en, så ender kødet i trevler, som om det var spaghetti! 

Jeg er den person der ELSKER spaghetti og kødsovs, og jeg har virkelig manglet noget til min kødsovs! Den her squash KAN faktisk gøre det.. Det er selvfølgelig ikke det samme som spaghetti, og smager ikke som spaghetti, men der er noget til min kødsovs, og det giver ro i min hjerne, haha. 

Spaghetti squash kan købes i Føtex til små 20 kr, og der er nok til 2-3 personer i 1 squash.
Sådan tilbereder du din squash: ​Squash'en flækkes i midten, smøres med oliven olie, drysses med salt og så ind i ovnen 180 grader varmluft i 35 minutter ca. Når den er færdig, tager du den ud, tager en gaffel og river igennem kødet. Simplere bliver det jo ikke!

Kødsovs alla Julie: 
Hakket oksekød (450 g)
2 dåser hakkede tomater
2 fed hvidløg
2 okse boullion terninger 
En sjat piskefløde
Smages til med salt og peber


Nogle har spurgt efter min indkøbsliste fra sidst jeg handlede, så den kommer her: 
2 bakker æg
2 hytteost
1 ps reven ost
1 citron
1 ps frisk spinatblade
1 bakke mix salat 
1 agurk
1 bakke cherrytomater
2 peberfrugter
3 modne avokadoer
1 spidskål
1 blomkål
1 bakke champignon
1 broccoli
1 L piskefløde
3 dåser tun
2 dåser hakkede tomater
2 kg hakket oksekød (tilbud til 75kr)
1 bakke kyllingebryster
2 pakker bacon
Alt i alt 474 kr. 

Jeg sidder og skriver lidt på et lidt længere indlæg omkring vægttab, som kommer op på min blog en af de følgende dage.. Det bliver spændende, så følg lige med :-) 

Likes

Comments

Kost, Mad, Sundhed, Dit køleskab

​Jeg hører ekstremt mange sige, at det er DYRT at være sund! DYRT at handle sundt mad ind!
Jeg har lagt et billede op af min fangst idag, da jeg var ude og handle. Der er faktisk til 4 dages aftensmad med oksekød, 1 dags aftensmad med kylling, Og 1 uges grønt. Og så er der også til morgenmad til ca 1 uge, middagsmad til ca 1 uge, samt til mellemmåltider - for TO personer.  

​​ALTSAMMEN for 474 kr!!! Er det dyrt? Næ! - Hvis du skal på Mac D og have en stor menu, koster det ca 90 kr for EN omgang aftensmad, og hvis i er to, så koster det 180 kr. Det er næsten halvdelen af mit køleskab... Og hvis man så skal have chips, slik, is, cola osv, så løber det hurtigt op i ca 100 kr for én aften, for to personer.. 
- Synes du stadig det er dyrt, at leve sundt?? 

Junk food og andre søde sager er 100 gange dyrere end sund mad. Det kan godt være det er billigere, at tage på Mac D og spise aftensmad, end at tage ud og handle til en hel uge, men i længden er det altså dobbelt så dyrt, at være usund. Så drop undskyldningerne, og start IDAG med din sunde vaner. Du sparer penge, du taber dig, du får det bedre, OG du bliver glad. Det kan man vel kalde en win-win situation? 

Min blog er her for at hjælpe dig, som gerne vil spise sundt, men er idéforladt på madlavnings området. Jeg skal nok fortælle dig, hvad du skal spise, hvordan du laver det, og hvad du skal bruge til det. Det eneste du skal gøre er, at handle ind og følge med? 
Dét gør det da 100 gange nemmere for dig.. 

Jeg håber virkelig mine indslag giver jer noget, og kom endelig med forslag til, hvad mine indslag skal handle om. Måske kan jeg lærer dig noget nyt?

Likes

Comments

Mad, Kost, Bliv klogere

Rispapirs ruller er meget anderledes. Nogle kender til det, nogle gør ikke.
Det er super simpelt, og meget nem frokost/middagsmad, OG man kan også tage det med på madpakken!

Du kan putte lige det i du vil. Du skal bare bruge rispapirs ruller. De skal opblødes lidt i lunkent vand, ca 10 sek. Så ligger du den på en tallerken, og fylder den med det du gerne vil have i, og så skal du pakke den sammen. Jeg folder selv enderne op først, og så tager jeg siderne bagefter.
Kylling, tun, rejer osv er helt klart min favorit i dem. Rispapirruller kan købes næsten alle steder.

Jeg har dette i mine:
Avokado
Soya
Mix salat
Gulerod
Rød peber
Tun
Sød chili sovs

- Sovsene er af eget valg, men jeg kan helt klart anbefale soya og sød chili sovs.

Nogle sidder nok og tænker, at rispapir kan da ikke være sundt, men det er så tyndt, og med det rigtige fyld, så kan du faktisk ikke spise ret mange. Så på den måde er det ikke usundt. Du får en masse grønt, som er det der mætter mest, og så er der jo ingen usundt fedt i dem.

Problemet med hvide ris, pasta, kartofler, hvidt brød osv er, at det er høj på det jeg kalder ''hurtige kulhydrater''. Dvs. at kroppen faktisk forbrænder dem relativt hurtigt, så du bliver hurtigt sulten igen. Derudover så hvis du spiser fedt ved siden af, så binder det fedtet og væske til din krop OG det påvirker dit blodsukker, så du får trang til flere hurtige kulhydrater, junk food, slik osv. Hvilket jo siger sig selv, ikke er godt.
''Langsomme kulhydrater'' er i grøntsager, fuldkorns produkter, frugt, nødder osv. Det er dem vi skal have flest af, for kroppen bruger mere energi på, at forbrænde det, og vi er mætte i længere tid.
Vær IKKE fedtforskrækket, men vælg med omhu!! Fedt kan være farlig, men ikke hvis du vælger den rigtige slags.. Fx fuldfed fløde, rigtig smør, nødder, oliven olie, fed fisk, avokado, kød med fedtkant, osv. Det er gode fedtstoffer, som vores krop har brug for! Den optimale måde, at få tilstrækkeligt fedt på er, at måle i spise skeer. - Hvis du skal tabe meget, så skal du have 3 spsk. fedt i 2 af dine måltider om dagen. Hvis du skal tabe lidt, skal du have 1 spsk. fedt i de to måltider.
Der kommer meget mere om dette og meget andet i mine indlæg. 

Iaften skal vi have en meget speciel aftensmad, men alligevel også traditionelt, så følg med. Der kommer også en opskrift.

Likes

Comments

Ja, ENDNU en mad-blog. Jeg ved det.. Men jeg følte, at jeg rent faktisk har noget at byde på, for jer som gerne vil spise sundt, og måske endda også tabe sig. Jeg ved rigtig meget om kost og træning, også sammensætning af den rigtige kost! Og det er tit dét der går galt for folk, inkl. mig selv, inden jeg fik alt den her viden. 
​Måske er det ikke den mest spændende madblog du har set, men den kommer tæt på mit liv, og jeg vil være 100% ærlig omkring alt. Jeg vil måske kunne opklare nogle af dine spørgsmål, og de myter der florerer rundt på nettet. Samt give inspiration til, hvordan man får sund mad til at smage godt.

Jeg har tæt samarbejde med en fysisk træner, kostvejleder og mental træner. Derfor vil jeg kunne komme med nogle rigtig gode fifs, som jeg har fået fra dem.
Der vil være oplæg omkring mad, opskrifter, billeder af min mad, trænings idéer, fifs, sandheder om fedt og kulhydrater, og meget andet!

Jeg er lige blevet færdig med en 10 dages challenge, som eksperterne har givet mig, og jeg tabte mig hele 4 kg!
Det har været 10 hårde dage, men det hele værd. Og nu begynder min madlavning for alvor! Jeg skal spise ca 5 gange om dagen, så der vil være idéer til både morgenmad, middagsmad, aftensmad og mellemmåltider.
Mange er meget idé forladt på dette område, og går og tænker over, hvordan man laver sund mad både morgen middag og aften, men det er faktisk ikke så svært. Det kræver bare idéer og tilvænning.

Måske kan min blog hjælpe dig?

Nu sidder nogle nok og tænker, ''hvordan har hun lige tabt sig 4 kg på 10 dage?'', og det har jeg så enkelt, ved at spise kosterstatning. Det er meget vigtigt, at det er KOSTerstatning, for ellers vil din krop gå i hungersnød, pga manglende ernæring. Jeg bruger det der hedder Iduva, og det har gjort det 2 gange. Begge gange har jeg tabt omkring 4-4,5 kg.
Iduva giver dig ikke bare kosterstaning, og så må du klare dig selv. De tilbyder også online vejledning, og en bruger til deres fantastiske univers, hvor man kan spørge eksperterne osv.
JEG synes det smager af H-til, men hvis man har vilje styrken til at holde det 100%, så VIL man også tabe sig. Nogle mere end andre.
(denne blog er IKKE sponsoreret af Iduva)

Lad mig vide, hvis du har nogle spørgsmål.
Følg mig også gerne på Instagram: Juliebjoern

Likes

Comments