Hey alle sammen.


Som der står skrevet i mit blogindlæg, hvor jeg forklarer lidt om mig selv (VELKOMMEN, og hvem er jeg?), så har jeg været statist et pænt antal gange.

Men hvorfor er jeg statist? Hvad laver man som statist? Hvor meget tjener man på det?

Alle sådan nogle spørgsmål som jeg tit får, når folk finder ud af, at jeg er statist. Dem vil jeg prøve at svare på i det her indlæg, og hvis I ellers har nogle spørgsmål. eller hvis der er noget jeg ikke fik uddybet nok, som i gerne vil have mere uddybet, så feel free til at smide en kommentar eller til at skrive en besked til mig :)


Hvad laver man som statist?

Vil starte af med det her spørgsmål, da jeg føler at det er et godt fundament for resten af spørgsmålene.

Som statist er du egentligt "bare" en, som går i baggrunden. En der køber en is, en af skuespillernes veninder måske, and so on. I film, serier og reklamer.

Så du har ikke en vigtig rolle, men samtidig så har en film brug for statister, som er med til at give stemning og liv til scenen.

Du kan også risikere at komme i sminken, og få sat hår og lagt makeup, (Endda når de store stjerner også er der inde i sminken), og man føler sig bare special når det sker, så det er også et sjovt plus, ved at være statist.

Hvorfor er jeg statist?

Jeg er statist, fordi jeg virkelig finder filmbrancen interessant. Og jeg kan ikke udelukke, at jeg godt kunne finde på at arbejde med den i fremtiden. Men der er jeg jo også så heldig, at jeg har masser af tid, til at finde ud af om det er noget jeg vil.

Jeg elsker også at være ude på set, at filme og møde nye mennesker der ude. Og så er det selvfølgelig også sjovt at se "Behind the scenes", og at filme med de kendte.

Hvor meget tjener man som statist?

Det spørgsmål får jeg konstant. Og det er meget forskelligt. En lille produktion giver for det meste slet ikke nogen løn. Da jeg var ude og være statist i en kortfilm, var der ingen løn, men som tak, kom mit navn med i rulleteksterne.

En mellem/stor produktion, som måske har lidt flere forbindelser, giver tit biografbilletter eller gavekort. Da jeg var statist i serien "Rita", fik jeg fire fribilletter til Nordisk Film Biografer, per gang jeg var der og filmede. Og jeg var der mange gange.

Meget store produktioner med mange penge, som eksempel nogle amerikanske spillefilm, de kan godt give en god håndfuld penge. Har kun prøvet at være statist i én, udenlandsk film, og det var så en stor amerikansk spillefilm. Og i USA er der nogle regler med, at man som statist, skal have penge for det.

For at være nogle timer i Kastrup lufthavn, og filme til den amerikanske spillefilm, fik jeg 500 kr.

Så lønnen skifter meget, alt efter hvor stort projektet nu er, og hvor mange penge produktionen har at give af. Men for det meste er der forplejning på settet, dvs. mad.

Er der nogle ulemper, ved at være statist?

Ja, det er der helt bestemt, og her er en lille liste med de største ulemper, ifølge mig.

- Du kan risikere at være på set flere dage i træk, og når du så ser det endelige resultat, ser man dig kun i 2 sekunder, eller overhovedet ikke.

- Det er tit, at produktionen ikke giver nogen løn, for at du kommer og medvirker i en af deres projekter. Så du arbejder gratis.

- Gå ikke ind til et statistjob, og regn med at få oceaner af opmærksomhed, man bliver for det meste bare sat ind i et rum sammen med de andre statister, og så kan man sidde og trille tommelfingre, indtil man får nogle nye informationer. Og don't get me wrong, selvfølgelig er de glade for at du hjælper dem. Men det jeg mener er, at man jo ikke er den store stjerne, man er jo bare en eller anden statist. Ny filmedag, ny statist.

Når f.eks. Maden endelig kommer (Hvis der er mad på settet), så er der chance for at du får den når alt kødet, og resten af maden er blevet iskoldt. Fordi de store stjerner er lidt vigtigere end statisterne, men det er jo klart at de er det.

- Ventetiden, åh ventetiden. Der er SÅ meget ventetid som statist, og tit, ved du ikke hvornår den næste scene du skal være med i, skal filmes. Eller om den scene overhovedet bliver til noget den dag du er der.

Og med det mener jeg, at der tit er et stort tidspres på settet, og scener kan blive rykket til andre dage. Jeg har prøvet at vente i 6-7 timer i et rum med de andre statister, fordi vores scene blev ved med at blive rykket. Da klokken var omkring de 10 om aftenen, så fik vi at vide, at den scene vi skulle medvirke i, ikke kunne nå at blive filmet den dag. Lidt surt.

Jeg kan ikke komme i tanker om flere store ulemper, men jeg opdaterer helt klart, hvis jeg kommer i tanke om nogle ny ulemper.

Men er det, det værd?

Ja! Det er helt klart det værd. Jeg vil fortsætte med at være statist, og så håber jeg selvfølgelig at det vil udvilke sig til noget mere. Men det er vildt fedt at være statist, og jeg elsker det.

Man skal bare huske ikke at gøre det for lønnens skyld, men for oplevelsernes skyld :)

Og på den sætning, vil jeg slutte mit indlæg af.


Xoxo, Julie<3


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Hey alle sammen, og velkommen tilbage, eller hvis du er ny, så velkommen til min blog.


I efterårsferien var jeg i Tyskland, Glücksburg i tre dage. Vi boede et rimelig nyt sted, som hedder Glück in Sicht, og det er ikke et hotel, det er huse/hytter man bor i, virkelig flotte, hyggelige og high tech huse/hytter.

Vi ankom ved tretiden, og spenderede resten af eftermiddagen på at gå nede ved stranden der hører til. Og ellers på at pakke ud. Om aftenen tog vi ind og så en håndbold kamp, da hele min familie er store fans er håndbold. Da kampen var ovre, tog vi et smut hen til McDonalds, da det var sent, og vi ikke lige magtede selv at stå og lave mad.

Næste dag tog vi ud til et outlet i Neumünster, hvor jeg bl.a. fik købt mig en vildt lækker Ugg morgenkåbe og et nyt Lala Berlin tørklæde. Ellers var vi ikke de største fans af udvalget af butikker, men det var nok også fordi vi ikke kendte så mange af butikkerne. Da vi fik nok af outlettet tog vi ud til en super retro Netto, og handlede ind til aftensmad.

Vi spiste lækker aftensmad og fik noget dejligt kvalitetstid med hinanden, det var også utroligt at høre hvor stille der var udenfor, der var helt vindstille, og ikke én lyd.

3. Dag skulle vi tjekke ud. Vi tjekkede ud kl 11, og kørte ind til gågaden i Flensborg. Det var virkelig hyggeligt at gå op ad den, trods den lille smule regn, som ramte byen.

Efter at vi var færdige med at shoppe lidt, så kørte vi ud og handlede ind ved grænsen. Jeg fik købt mig en masse lækker chokolade, og massere af sodavand.

Vi fik så pakket bilen, som endte med at blive rigtig tung, og kørte hjemad mod lille Hvidovre, og vores kat Dani, som vi havde savnet meget.

Jeg kan klart anbefale at tage en tur hen til Glück in Sicht og opleve den smukke natur, og vi har allerede bestemt os for at vi kommer tilbage på et tidspunkt.

Xoxo, Julie<3


Likes

Comments

Hey alle sammen, og velkommen til min blog.

Først og fremmest vil jeg sige at mit navn er Julie Henriksen, og jeg er 14 år. Til dagligt går jeg i 8. Klasse på en skole i Hvidovre, og i min fritid danser jeg Dancehall, Teknik og HipHop. Jeg har også gået til håndbold i 6 år, men jeg stoppede for lidt over et år siden.

Jeg er kæmpe fan af Scarlet Pleasure, Khalid og Billie Eilish. Og musik genren R&B elsker jeg også at lytte til. 

P.t er jeg forelsket i serien "Riverdale", og jeg venter altid spændt til hver torsdag, hvor der kommer et nyt afsnit ud ;)

Jeg interesserer mig også rigtig meget for filmbranchen, og har også været ude og filme til nogle film og serier, indtil videre bare som statist. Så det tænker jeg at jeg også vil skrive om, og skrive om hvordan det er.

Hvad min blog præcis vil handle om, kan jeg ikke sige. Jeg vil nemlig ikke sætte min blog i en boks. Jeg kunne godt bare tænke mig, at min blog bliver mit eget lille frirum, hvor jeg bare kan logge ind, og skrive lige hvad jeg føler for at skrive om.

Så jeg håber at i synes at det lyder spændende, og at i vil følge med, eller bare kigge forbi en gang imellem.

Xoxo, Julie<3


Likes

Comments