Denne nydelige håndblåste glass skålen, fikk Sander av sin kjære tante, Yasmine.
Sander fikk utrolig mange dåpsgaver, og alle gavene var så utrolig fine!
Men jeg savnet faktisk litt mer av de gavene som er personlige, med inngravering, som Egentlig bare blir mer en gave til pynt.

Veldig få av gavene kunne inngraveres, og de aller fleste gavene var mer av den typen man får bruk for. Og jeg syns helt klart at det beste er å få gaver man har bruk for, men det er jo kjekt å ha litt minner fra dåpen som bare kan stå til pynt. Jeg har jo fremdeles en skje, kopp, armebånd, og smykkeskrin i sølv og alt med inngravering fra min dåp.

Så dagen etter dåpen, kom Yasmine innom med dåpsgaven ( hun var så stresset før dåpen, og hadde derfor glemt av å ta med gaven på dåpsdagen) og jeg ble så glad når jeg åpnet den. En helt nydelig hjerteskål, med navn og dåpsdato skrevet i glasset. Gleder meg utrolig masse til å ha den på utstilling i mitt fremtidige vitrineskap, helt til Sander skal flytte ut om 18 år 😂❤️.

- Det kommer et innlegg senere om alt han fikk i dåpen. Har gledet meg lenge til å vise frem alt det fine Sander fikk! Så innlegg om det kommer snart .😄

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei!

Her i Ålesund har vi Plutselig blitt bortskjemt med fint vær flere dager på rad. Så i dag var jeg og Sander på trilletur på Sunnmøre museum ( Borgundgavelen som vi lokalkjente kaller det for)

Vi har så utrolig mye fine turmuligheter er i Ålesund, men Borgundgavelen er en soleklar favoritt! Var her senest på søndag å trillet tur sist.

Likes

Comments

Her er resultatet av veggen som jeg fikk ferdig malt i fag tidlig. Ble utrolig fornøyd med veggen, nå mangler vi bare bolhylle og andre småtteri før barnerommet begynner å bli ferdig.

Det har hele veien bare blitt brukt som stellerom og oppbevaringsrom til Sander. Og etterhvert når han begynner å sove hele natta i gjennom så vil jeg omsider flytte han inn på rommet. Men vi stresser ikke, det kommer nok en tid til vi føler oss klar for å flytte han inn dit. Vi stortrives med å ha han rett vedsiden av oss om natta.❤️

Dette bildet er fra før vi begynte å male det!

ETTER! Syns fargen passer mye bedre til et soverom. Så ble veldig fornøyd. Planen er å ha en liten bokhylle helt innerst under hyllen på veggen. Blir så kjekt når alt kommer på plass.😄

Likes

Comments

( Bilder av lille ugla mi under kveldsstellet idag, en liten blidfis fra han våkner til han han legger seg 😍 )

​​I går når vi var på besøk hos min kjøre bror og svigersøster, så hadde de nylig malt barnerommet til en utrolig fin blåfarge. Jeg la elsk på fargen med engang, og heldig som jeg var så hadde de et 3 liters spann med maling til overs!
Jeg malte ene veggen til Sander lys blå når jeg gikk gravid (Rettelse, samboer malte, jeg sto å så på😏). Og siden mannfolk ikke er like nøyaktige og presise som oss kvinnfolk, så hadde samboer selvfølgelig vært litt snar med å feste markeringsteip. Så litt skeivt her, og en flekk der har blitt forsøkt dekket over med en stor kommode, men det har plaget meg hele tiden.
Så ikveld har jeg malt det første strøket med den nye blåfargen. Syns fargen er veldig behagelig, og den passer så utrolig godt inne på et soverom. Gleder meg til å male strøk 2 i morgen tidlig, og til å se hvordan det ferdige resultatet blir! 😍

Rommet slik det har sett ut frem til nå 😃

Bildene mine er tatt med speilrefleks, og lyset er litt redigert, så derfor ser fargen fremdeles veldig lys ut. Men dette bildet er av rommet til tantebarna mine, og det er slik fargen vil se ut til slutt.
Skal prøve å få tatt bildet av det ferdige resultatet i morgen, uten noe juks med fargene på bildene.😄

Likes

Comments

I dag har det vært strålende vær her i Ålesund. Så vi har kost oss masse ute, og trillet tur sammen med min bror, svigersøster, og tantebarna mine.
Så jeg og Sander har vært med dem hele dagen, mens samboeren har vært på fjelltur🗻.
Sander sluknet i bilen på vei hjem, han var så trøtt den siste timen før vi kom hjem! Så nå er han helt i drømmeland, og mamsen skal tilbringe søndagskvelden forran tv'n med en ny episode med Kardashians. 😅💕

Likes

Comments

​Her er kakebordet vårt fra dåpen, typisk kakebord her på Sunnmøre minst 10 kaker på 30 personer.😂
Hadde også litt godis til barna i dåpen, og det var veldig populært! Likes

Comments

​I kveld har jeg barnefri hele kvelden for første gang! Så jeg og mine 3 gode venninner feirer barnefri kveld med tapas og vin. Alle 4 har barn i alderen 9 uke - 9 måneder, og dette er første gang vi alle tre har barnefri samtidig. Så nå skal vi bare kose oss og nyte kvelden sammen ❤

Likes

Comments

Fra jeg var ei lita jente så har jeg alltid hatt et spesielt forhold til blå roser. Dette fordi jeg har et så utrolig sterkt minne fra barndommen om en blå rose.
Du tror kanskje de ikke finnes? Men det er faktisk mulig å lage dem!

Engang når jeg var lita, så var jeg med mamma på et legekontor. I en vase sto det en mørk blå rose, og jeg ble helt fascinert over den. Jeg husker at mamma ikke trodde den var ekte når jeg pekte på den, men da hun gikk bort for å ta på den så oppdaget hun at blomster var ekte.
Dette minnet sitter helt brent fast, og betyr veldig mye for meg ettersom at min mamma har gått bort.

Dette minnet delte jeg med A, min nåværende samboer, helt i begynnelsen av forholdet vårt. Og på vår første valentin, dukket han opp med en bukett roser. Midt i buketten var en blå rose, som han hadde laget!
Og ikke nok med det, men han hadde også 1 ekstra blå rose ved siden av, som han ønsket at jeg skulle ta med å legge på graven til mamma.
Så på vår første kjæreste tur til det store utlandet, nærmere bestemt Riga, fant jeg på en blomsterbutikk en helt mørk blå rose. Akkurat slik som jeg har i minnet mitt fra det legekontoret.


Så til dåpen til Sander, så ønsket jeg veldig gjerne å ha blå roser, siden de har en spesiell betydning for meg. Men også fordi det ikke finnes så stort utvalg i blåfargede blomster.

Når man skal lage blå roser kan enten kjøpe blåfarge hos en blomsterforhandler, som man har i vannet til blomstene. Eller så kan man bruke blå konditorfarge i vannet, men da må man ha en ganske sterk farge.

Prosessen kan ta  tid, og man burde ha minst 1 uke for å få et godt resultat. Jeg kjøpte 24 billige hvite roser på plantasjen, skulle egentlig kjøpe store hvite langstilket, men utvalget var dårlig på påskeaften.
Så skråsnitter man stilkene, og setter de i vann med farge. Jeg brukte konditorfarge fra Wilton, den aller mørkeste blåfargen. Brukte 1/4 av krukken på 1 liter vann, og satt rosene i kjøleskap.
Det er viktig at rosene står mørkt og kaldt, for at de ikke skal blomstre. Jeg har aldri i mitt liv klart å holde en rosebukett fin i mer enn 3 dager, helt til jeg testet ut dette prosjektet.😂

MEN!!! Har du dårlig tid på å få rosene blå, så har jeg sett at flere har klart over natten med å sette rosen i vann med konditorfarge å la dem stå ute i romtemperatur. Men jeg var så redd for å mislykkes, så derfor valgte jeg å gjøre det på den litt mer tungvindte måten. Jeg tror nok at tjukke langstilkede roser som er passelig utblomstret vil gi et raskere resultat. 

Jeg tok av alle blad fra stilkene og snittet blomstene hver dag for at resultatet skulle bli best mulig.
De siste 3 dagene ville jeg at rosene skulle blomstre ut litt mer, så da tok jeg dem ut av kjøleskapet noen timer hver dag. Jeg brukte nøyaktig 1 uke, og skulle egentlig ønske jeg startet prosessen enda tidligere for å få enda sterkere farge. Men ble uansett kjempe fornøyd med resultatet .😁

Likes

Comments

I dag var samboeren tidlig ferdig på jobb, så da fikk vi mulighet til å ta oss en tur på gravplassen for å besøke Mamma. Jeg har følt veldig på det at hun manglet under dåpen til Sander, så A foreslo at vi skulle ta med en av blomsterdekorasjonene som vi hadde igjen fra dåpen å sette den ned på grava hennes.

Så da fikk hun en liten del av dåpen brakt til gravplassen. Syns det var en utrolig fin tanke av A, og dekorasjonen hadde jo bare stått på stuen å visnet bort til slutt uansett. Så utrolig glad vi fikk brukt den til noe nyttig ❤.

Etter turen til gravplassen, dro vi å byttet noen dåpsgaver som vi fikk dobbelt (faktisk trippelt) opp av. Også dro vi på Egon å spiste vår aller første middag ute som familie .😃❤


Likes

Comments

Hei!

I dåpen til Sander så lagde jeg pom-poms, som jeg brukte som borddekorasjon på fatene til alle gjestene.
Det er super enkelt å lage, men det tar litt tid å brette de ut. Jeg bestilte egentlig 10 ensfargede på ebay når Sander var helt nyfødt, men glemte å bestille inn flere når dåpen nærmet seg.

Det billigste og enkleste er å bestille på ebay, da sparer du arbeid og penger. Men så langt har jeg bare funnet ensfargede der. Syns det er veldig fint om man bruker flere farger i en pompom.
Når du bestiller på ebay så får du ferdig ut klipt pompoms, som du bare trenger å brette ut, men har du ikke tid til å vente 2-3 uker på å få dem i posten, så er det bare å lage selv.

Jeg lagde 25 stykker selv, siden jeg hadde 10 stykker fra før. Jeg brukte 2 kvelder på 25 stykker, men siden dette bare var 3-4 dager før dåpen, så hadde jeg mye annet å gjøre i tillegg. Kunne sikkert gjort alle på en dag om jeg ikke var så opptatt med alt annet som skulle være klart til dåpen.

Du trenger til dette prosjektet: Silkepapir, eller servietter, saks og tråd.Jeg brukte silkepapir, og klippet først ut et stykke i A4 format.
Jeg brukte 2 hvite papir, 3 lys blå, og 4 mørk blå ark.

Så er det bare å brette!

Når arket er ferdig brettet, knytter du en tråd på midten. (om du ønsker en rund pom-pom så kan det være greit å ha en lang tråd, slik at du kan henge den opp)

Også avrunder du kantene, veldig viktig!

Så er det bare å starte å brette ut, et og et ark omgangen. Om du ønsker at pom-pomen skal være rund, så bretter du ut på både oppsiden og undersiden.

Likes

Comments