Header

Heisann

Tiden flyr her i Oxford og det skjer noe hele tiden, bokstavelig talt. Jeg har nå vært borte fra Norge i over 1 måned, tenk det da, over en måned siden jeg dro fra alt nært og kjært. Jeg er nå på min 4 uke her i Oxford, om man regner med Induction Week. Det føles fortsatt ikke helt ut som om dette er min nye hverdag, for å være ærlig har jeg litt følelsen av at jeg er på en evigvarende leirskole..hehe.

Uansett, hverdagen her i Oxford har begynt å få et lite rutine mønster allerede, med skole fra 9 om morgenen ca hver dag til ca klokken halv 5 på ettermiddagen ca hver dag. Da jeg først så timeplanen min lurte jeg på hvordan i alle verdens dager hvordan dette skulle gå, men kjenner at dette egentlig ikke er spesielt annerledes en skoletimene i Norge.

I begynnelsen hadde de en del tekniske problemer med timeplanene, men min er endelig oppe å går, og for en lettelse det er skal jeg si dere for alt av beskjeder og kommunikasjon går over nettet her nede. Vi blir tilsendt informasjon og lekser på 3 forskjellige kanaler så her er det bare å følge med.

Ukedagene går så og si bare til skole, lekser og etter skoletid aktiviteter. Men med at vi bor så tett oppå hverandre her er det så og si umulig å være usosial...haha, noe som er en bra ting! På mandager, tirsdager og søndager har vi noe som heter Study Hall som er mandatorily, det er basically at vi har lekse time i en og en halv time, som egentlig er ganske så praktisk spesielt på mandager og tirsdager, men vet ikke helt hvor fan jeg er av den på søndager for å være ærlig, men må man så må man.

I helgene blir det som regel middag ute på fredag og/eller lørdag, siden maten her på skolen er seriøst "cup mat" med andre ord ikke veldig god. På søndagene blir det også gjerne en tur ut å spise, men da blir det brunsj på en av de mange koselige kafeene her i byen. Så langt har vi slitt litt med å fylle helgene med aktiviteter, men det skal endres framover, for vi har planlagt å dra ut å oppdage litt mer så vi blir bedre kjent med "den nye byen vår"

I tillegg har jeg de siste to helgene "vært med" på familie middagene med hele stor familien<3 noe som var veldig så koselig:)


Her kommer ukene som har gått oppsummert i bilder:

Og en litt kjip/trist beskjed er at vår kjære venn og buddy "Luigi" aka Shaun Louie (som dere ser så fint med Johanna på bilde 4) har forlatt EF Academy og oss :( noe som er ganske så trist...men men sånn ble det dessverre. Var fint og kjenne han da haha :p

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hei og hallo!

Første uka her på EF Academy har gått så sykt fort. Føles ut som om det var i går at jeg kom hit, men sånn går det som regel når man har hendene fulle å en timeplan fra morgen til kveld. Med at vi har full plan dagen lang, har jeg derfor hatt veldig lite tid til å oppdatere..hehe, kjører derfor en liten recap av første uken her i Oxford:

Tirsdag 05/09

Jeg og Johanna ble avlevert på skolen av foreldrene våre i 11 tiden på morgenen. Foreldrene til Johanna og mammaen min fikk være med på omvisning på EF området og fikk med seg litt nyttig info før jeg og Johanna sente de av gårde i 1 tiden. Etter vi hadde sagt hadebra og god tur hjem, ble det utpakking og kjapp hilsing på rom kameraten min før hun forsvant ut døra og var borte resten av dagen og kvelden haha. Hun heter Jadee og kommer fra Taiwan og er kjempe søt. Etter utpakkingen ble det en tur på butikken for litt mat. Senere på kvelden ble det pizza night med resten av elevene som hadde kommet.

Onsdag 06/09

Fikk jeg møte tuturon min, som basically er det samme som en kontaktlærer her nede. Han var kjempe koselig, så er veldig fornøyd med han. Videre ble det diverse små foredrag, som innebar bl.a welcoming and Introduction, Values/expectations of the school and the student experience. Senere på dagen var det aktiviteter med Ambassadørene fra Y2. I halv fire tiden gikk turen ned til Oxford city center, altså Oxford sentrum. Hvor vi fikk handlet litt nødvendige greier i tillegg til at ambassadørene viste oss litt rundt, etter lett sightseeing ble det middag på First floor restaurant som ligger like ved skolen, der spiste vi asiatisk mat.

Torsdag 07/09

Hele torsdagen gikk basically i foredrag og tester, så vi ble informert om all nødvendig informasjon fra safety awareness til healthy life style. Vi tok også en CEM test som skulle teste hvordan vi lærer, men så uflaks som jeg har, så ville ikke siden vi skulle ta testen på, så jeg har enda til gode å ta den.. jaja. Senere på kvelden ble det barbeque med alle Ef Academy elevene.

Fredag 08/09

Var siste dag av introduksjons uka. Da tok vi en engelsk test som var veldig overkommelig, videre gikk dagen i to informasjons foredrag, så vi ble delt inn i grupper basert på hvem rådgiveren vår er. Vi ble informert om healthcare systemet i Storbritannia, og skrev søknad til ny fastlege for utenlands året. Etterpå ble vi informert om UK laws, som faktisk var litt skremmende. Litt annerledes her en hjemme i lille Norge ja. Etter Lund var det en liten time med rådgiveren vår (Luan), før vi kjørte til Khasam Stadium for Bowling. Vel hjemme fra Bowlingen gikk vi norske en tur ned til byen for å bli litt bedre kjent, vi fikk også med oss noen av de italienske som er her og to som opprinnelig var fra Nigeria, men som bodde i London før de flyttet hit, så var en koselig liten gjeng vi ble.

Lørdag 09/09

Gikk turen inn til London, hvor det ble en dag med shopping. Jeg dro med Johanna, i tillegg til Peter, Johanna og Gyda som er noen av de andre Norske vi har blitt kjent med her, vi dro inn med X90 bussen klokken 10 og var ikke hjemme før i 8 tiden på kvelden... haha sånn går det når man er i storbyen vettu, tiden flyr. Jeg lette så og si hele Oxford street, Regent Street og området rundt der etter litt greier til rommet, men fant ingenting jeg likte til mindre en 2000kr så for å si det sånn gikk hjem ganske så tomhendt på den fronten. Vi var for det meste i Området rundt Oxford Circus, men ble en liten tur innom Harrods i tillegg, og Brunsj på Grand Cafe. Etter flere timer i Oxford Street Ble det middag på Meg, Johanna og Gyda på Ask Italian like ved Marble Arch hvor vi tok bussen tilbake til Oxford. Vel tilbake i Oxford ble det litt tid i Student loungen før Curfew startet.

Søndag 10/09

Tok jeg og Johanna turen til Ashmolean museet for en liten oppgave vi skulle få senere i uken. Der hadde de utstillinger av Kunst og arkeologiske funn så var mye interesant der. Etterpå ble det en tur innom Primark og M&S (Marks&Spenser) der jeg endelig fikk handlet ting til rommet, så kom gående ut med 3 store poser med home supplies. Vi var også innom litt andre butikker så har grei kontroll over shoppingmulighetene i Oxford nå vil jeg si. Resten av kvelden ble tilbrakt i student loungen, i tillegg til at det ble noen turer innom vaskerommet for klesvask.

I skrivende stund sitter jeg på rommet etter å ha kommet direkte fra middag og trening, så skal hoppe i dusjen nå hvert øyeblikk ;D Utenom det går livet her i Oxford veldig bra, har blitt kjent med en god del allerede, mest Norske.... men sånn er det for alle i begynnelsen. Har kun fått en lekse så langt i Business, så foreløpig er det ikke så travelt om dagene. I dag hadde vi Activities Fair så har meldt meg på Fotball nå så det skal bli morsomt, woho! Utenfor skolen har jeg og Johanna også meldt oss inn på Brooks Gym, som er trenings sentere til universitetet som ligger rett i nærheten av skolen vår.

Likes

Comments

Fredag:
Tok jeg og mamma på oss joggeskoene og vandret over brua for en spasertur langs Themsen. Vi fikk sett South Banks, London Eye, Shakespeare´s Globe, City Hall, The Shard, Tower Bridge og Tower of London. Så kan godt si det ble sightseeing til fots. Vel over Tower Bridge var jeg helt ferdig, så da ble det banen hjem. Mens jeg tok meg en liten dupp ble det litt svømming på mamma før vi ordnet oss og dro til Sky Garden, for middag på Darwin. Sky Garden var en helt fantastisk bygning, med utsikt i en hver retning av London og et grønt områder som strakk seg oppover tre plan. Det var også to fine restauranter i tillegg til to bar områder, så annbefales å dra dit for god mat, drikke og utsikt. Her koste je gog mamma oss i noen timer med fin utsikt over London by, vi fikk også sett solnedgangen, som var ett praktfullt syn.

Lørdag:
Ble det British Museum, og for en spekktakulær opplevelse. Det er et av verdens største og eldste museer, med en utstilling på ca. 8 millioner objekter, så her var det mye forskjellig! Etter museumsvandring, gikk turen nedover til Covent Garden området, nærmere bestemt Covent Garden Market. Dette er er av mine favoritt steder i London. Her har de mange små butikker inne i en stor markedshall, og det er magikere og gateartister som opptrer i de åpne områdene av hallen. Her var jeg innom bl.a Ladurée og Urban Decay, etterfulgt av afternoon tea på Whittard. I 7 tiden tok vi banen til South Kensington, hvor vi spiste middag på Ceru. Dette er kåret til den beste Libanesiske restauranten i London. Maten var fantastisk og det var virkelig verdt opplevelsen.

Søndag:
Siste dag i storbyen ble det atter en dag med gåing, denne gangen gikk turen gjennom Hyde Park og Kensington Garden, som er som en gønn lunge mitt inni travleste storbyen. Her fikk vi med oss både et fotogene ekorn, prinsesse Dianas minne fontene og det praktfulle synet av Kensington Palace. Videre gikk vi oppover til Notting Hill, som var et kjempe koselig område, her solgte de alt fra vintage til jalla jalla, så var en morsom opplevelse. Videre satte vi oss på bussen i retning Camden, hvor vi var innom både Stables og Camden Market. Her hadde de også en del likt som i Notting Hill, bare enda mer forseggjort og snodig. Vil nok si jeg likte Camden best av de to områdene, så det er en plass verdt å besøke ;)

Notting Hill <3<3

Likes

Comments

Heisann!

Uka her i London har gått i ett. Mamma og jeg har vært på farten fra morgen til kveld. På 6 dager har vi oppdaget mye, shoppet mye og gått mye. På grunnlag av det har jeg ikke hatt tid til å dele noen innlegg, så her kommer et innlegg med recap av første del av uka som har gått ;)

Mandag:
Jeg sa hadebra til venner og familie og satte meg på 22.15 flyet til Gatwick, London. Vell framme på Gatwick dro jeg og mamma med oss våre 5 kolli ut til ankomsthallen hvor sjåføren vår ventet på oss. Rundt klokken 1 ankom vi Dolphin Square, vårt fine hjem for oppholdet i London.

Tirsdag:
Første dagen i London startet med utpakking av kofferten ofc. Etter utpakkingen ble det en liten oppdagelsesfred rundt på Dolphin Square før vi tok med oss kart, kort og telefon og gikk ut for å utforske London. Vi fikk utforsket Green Park, St. James`s Park og Buckingham Palace, før vi vandret oppover mot Piccadilly Circus og Regent Street, hvor det ble litt shopping i området. Da ble det en tur innom Abercrombie & Fitch, Apple også toppet vi av dagen med en aldri så "liten" tur innom Victoria´s Seacret. Kvelden ble avsluttet på Mayfair Pizza Co. før vi vendte kursen hjemover igjen.

Onsdag:
Jeg og mamma tok toget til Bicester Village for en dag med shopping og hygge. her var vi fra ca. 10.30 - 17.30, så fine 7 timer... hehe. Fikk Handlet mye fint og fornuftig til skolestart, i tillegg til noen små skatter fra ønskelisten! Tilbake i London, ble det bare en snartur innom hotellet før vi satte kursen ut igjen for middag med Onkel, som var i London for noen dager med jobben. Vi endte opp med å spise på en Fransk Bistro like ved Oxford Circus, kjempe koselig plass!

<--- Alle posene...haha, ble noen ja!

Torsdag:
Det ble atter en dag med shopping, men denne gang i Oxford street og bond street. Her fikk vi handlet det vi ikke fikk tak i på outleten. Timene går sykt fort her i byen, så vi fikk det litt travelt før vi skulle på Musikal på kvelden. Ble da rask Macer'n middag (forferdelig) før musikalen, som vi rakk med en 5 minutters margin. Vi så Les Miserables, og for en musikal! Etter 3 timer i teatersetet og en Fantastisk opplevelse bak oss gikk turen ned gaten til China town hvor det ble en rask night snack, vil si jeg har spist bedre Kina mat før, men maten var helt Ok.

Likes

Comments

Hei sann!

I dag vender jeg nesen mot England, nærmere bestemt London, for en flott uke i hovedstaden med mamma. Her skal vi være fram til søndag, før vi reiser videre til Oxford. Siden utvekslingsåret mitt starter ganske sent i forhold til skoleruta for VGS her hjemme i Norge, bestemte jeg og mamma oss for at en uke i London før avlevering på skolen hørtes ut som en god ide. Det skal bli en innholdsrik uke med fart og spenning, og jeg har allerede planlagt hvordan vi skal få utnyttet uka best mulig hehe :D

//Hey there!

Today is departure day. Mum and I are heading down to England, London to be more precise, for a great week in the capital. we´re going to stay here until Sunday, before going to Oxford. Because my exchange year doesn´t start until September 5th, mom and I decided that one week in London before dropping me off in Oxford wasn't too bad of an idea. The next couple of days are going to be eventful and fun, and I have already planned a lot of stuff to see and do while being there:D

ONE OF MY FAVORITE CITIES IN THE WORLD <3

Bildene er fra Google.

Likes

Comments

Hei!

Da er det i underkant av to uker til utvekslingsåret mitt i England begynner, og som jeg gleder meg! I den anledningen tenkte jeg å dele et lite inlegg med litt forskjellig informasjon om plasering i byen og slike ting. Internatskolen til EF Academy ligger i Pullens Lane, som ligger i Headington området. Herfra tar det ca. 20 minutter å gå ned til sentrum, så vil si jeg skal bo ganske sentralt. Skolen ligger på andre siden av vegen for Oxford Brooks University, som EF Academy sammarbeider med. Universitetet har flere gode fasiliteter (treningssenter, bibliotek etc.) som EF Academy elevene får benytte seg av, så det er ganske så topp. Utenom det ligger skolen også i nærheten av en nydelig park som heter South Park, hvor man får en nydelig utsikt ned mot sentrum.

//Hello!

Now it´s less than two weeks until my exchange year in England starts, and I have no words for how excited I am! In this post, I'm going to share a little bit more detailed information about where in Oxford I´m going to live and stuff like that. EF Academy´s boarding school is located in Pullens Lane, which is in the Headington area. From here it's 20 minutes walking distance to the city centre, so it's going to live quite central. The school is right across the road from Oxford Brooks University, whom EF Academy is colaborating with. The University has a lot of excellent facilities (gym, library etc.) that the EF Academy students can use, so that is great. In addition to that, the school is located nearby a beautiful park, called South Park, where you can get a beautiful view of the city centre.

Bildene er hentet fra EF Academy´s nettside.

Likes

Comments

Hei og velkommen til min utvekslingsblogg!

Denne bloggen er opprettet hovedsakelig for å oppdatere venner og familie hjemme i Norge, slik at de kan følge med på hvordan livet mitt i utlandet er. Bloggen er også for fremtidige utvekslingsstudenter som ønsker å dra på utveksling. Jeg kommer til å dele mine opplevelser som utvekslingsstudent og gi dere et lite innblikk i hvordan hverdagen min på internasjonal skole er.

Jeg reiser med EF, og skal skoleåret 2017/2018 gå på organisasjonens internat skole i Oxford. Her skal jeg bo og gå på skole med ca. 220 andre elever, fra 88 ulike nasjoner. Induction week starter 5.september, og varer ca. en uke før skoleåret starter for fullt.

Jeg gleder meg masse til å se hva dette året vil bringe, og til å bli kjent med mange nye mennesker. Håper du vil følge meg på min reise gjennom dette utvekslingsåret ♥

// Hello and welcome to my exchange year blog!

This blog is created mainly to update friends and family back home in Norway so that they can follow my life abroad. The blog is also for future exchange year students wishing to study abroad. I'm going to share my experiences as an exchange year student and give you a little insight into how my everyday life at the international school is.

I´m traveling with an organization called EF, the school year of 2017/2018 I'm going to be a student at the organizations boarding school in Oxford. Here I`m going to live and go to school with approximately 220 students, from 88 different nations. Induction week starts September 5th, and last for approximately a week before the school year starts.

I´m really looking forward to seeing what this year has to offer and to get to know a lot of new people. I hope you will follow me on my journey through this year abroad ♥


Likes

Comments