Och dääääär var vardagen och allt vad den nu innebär tillbaka. Rutinerna börjar sakta men säkert dra igång och det känns faktiskt bra. Även om jag vet att ett att jag snart kommer ångra att jag någonsin sa det och istället längta tillbaka till lata sommardagar.

Idag har varit en utav de vardagligare dagarna i mitt liv, först skolan, sedan hem och sen direkt till jobbet. Imorgon väntar dock en kortare dag med enbart en lektion och dagen planeras att avslutas med ett bootcamp-pass. Kram på er

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är en sån där dag. Just en sådan, ja. En dag då tankarna snurrar lite för mycket. En dag när allt känns uppochner.

I perioder är jag en tänkare. I andra perioder är jag en görare. Jag gillar mitt görar-jag bättre tror jag. I tiden som är nu är jag det förstnämnda, en tänkare. Och när väl tankarna tar snurr är det svårt att sluta, att få dem att lugna ner sig. När jag känner så här blir jag en inåtvänd person, jag håller det inom mig, alla mina tankar och känslor. Jag försöker reda ut röran på egen hand, vilket jag med tiden har lärt mig inte är så lätt. Men i samband med den insikten har jag även kommit fram till att det inte är fel att dela sina tankar och uttrycka sina känslor. För man får det, det är inget fel med det. Det är våra känslor som gör oss till människor.

Det som på senare tid har snurrat ganska länge, vilket jag har hållit inom mig, är mina tankar om min friskhet. Jag har börjat tvivla på den. Och för er som missat tänker jag inte skiva någon lång och snyggt förklarande text för utan går rakt på sak, jag har haft anorexi. Varför jag skriver haft är för att jag inte längre ser mig som sjuk. Men jag ser mig heller inte som frisk, och det är här det börjar snurra. För just nu befinner jag mig i ett inte, ett tomrum, en gråzon, ett vakuum. Jag är i gränslandet mellan sjuk och frisk, svag och stark.

Jag har i min sjukdom tagit mig så långt. Jag har återhämtat all min vikt, skrämt bort nästan alla ätstörda tankar, visat mig själv att jag kan genom att ha slagits mot ångesten. Tagit mig igenom panikångest, ställt mig på vågen för att möta min största rädsla, tappat bort mig själv och hittat mig själv för att sedan tappa mig igen. Jag har mött mina största rädslor. Jag har gått emot alla tankar om vad jag som sjuk tyckte var rätt. Jag har gråtit mig själv till sömns så många gånger och skrikit bort min röst. Jag har mött den värsta veriosonen av mig, sagt hemska saker till de jag älskar som mest och aldrig i mitt liv har jag känt mig så värdelös.

Men jag tog mig igenom det. Jag överlevde. Och det var ingen självklarhet alla gånger.

Men, gråzonen då? Gränslandet mellan sjuk och frisk? Julia, hur ska du göra för att bli fri?

- Jag vet inte. Jag.vet.inte. Jag har ingen aning. Men jag vet att det går. Jag vet det för jag har sett det. Jag vet att det går att bli helt frisk. Jag kommer aldrig glömma vad jag har gått igenom, och jag kommer aldrig förneka att jag varit en av för många drabbade av anorexi. Men jag tror att jag kan klara det, jag vet att jag kan-vilja övervinner allt. Likaså gör tron och hoppet. Och jag både vill, hoppas och tror att jag kan bli frisk, 100 procent frisk.

Frågan är bara: hur fan gör man?


//Efter den här bilden togs åkte jag och tränade kondition i tre timmar. Jeansen jag på bilden bär var veckiga,, linnet för stort. Nu har jag gjort mig av med alla sådana kläder, idag, 17 kilo senare är de för små.//

Likes

Comments

Efter jobb 9-15 så gick jag och Ellen på en promenad. Vi gick upp till stallet, hon visade hästarna och jag var minst lika lycklig som hon. En så värdefull stund med min älskade syster.

För tillfället spränger huvudvärken och jag har just ätit middag med familjen. Ligger nedbäddad i soffan och tittar på tv och nu ansluter sig även familjen. Hoppas ni mår bra.

Likes

Comments

Gårdagseftermiddagen (är det ens ett riktigt ord??) bjöd på tacomiddag och Box med Evelina. Verkligen jätteroligt och vi ska försöka göra det till en rutin att gå på de passen.

Och idag är det fredag!! Haha, hälsar varmt fredagskänslorna tillbaka efter tio veckors frånvaro. Skoldagen var kort och jag mötte upp Sofia för en långlunch på kaka och fortfarande därifrån direkt till jobbet som drog ingen vid tre. Jobbade 15-19 och nu är jag äntligen hemma i soffan. Hoppas ni har och har haft en fin fredag, puss hej!

Likes

Comments

Vi befann oss idag med området på parken zoo för olika aktiviteter vilket faktiskt resulterade över förväntan. Och att det inte regnade, som väderprognosen hade påstått, gjorde dagen betydligt.

Sedan jag kom hem har jag legat i soffan med datorn och surfat runt. Snart ska jag börja fixa mig för att åka mot stan för middag med Evelina innan vi åker och tränar. Box står på schemat och oj vad kul det ska bli!! Vi hörs!

Likes

Comments

Plockade med mig några hallon från trädgården på vägen hem från skolan som fick bli en del av min mellis. Granola, vaniljyoughurt, hallon och chokladhjärtan var drömmen. Med mellis i magen cyklade jag till jobbet för ett kort pass på tre timmar som rullade på helt okej. Hoppas ni haft en fin dag, massa kärlek!

Likes

Comments

Efter första "riktiga" skoldagen placerade jag Ebba och Linnea oss på espresso house för en fika och massa mys. Kom hem för inte så länge sedan och ska snart få i mig något att äta innan jag trampar mot körskolan för att möta pappa. Vi ska gå introkursen som är det första steget på körkortsresan. Vi får hoppas den är lättsammare än det ryktas om och att den rullar på bra. Kram så länge!

Likes

Comments

Sagt och gjort, en promenad med podd blev det. Kvällssolen värmde och den 24 augusti aka första skoldagen fick sig ett härligt avslut. Har just ätit en god middag tillsammans med familjen där vi delade våra upplevelser från dagen. Nu ska jag duscha och tvätta håret för att sedan placera mig framför tv:n, tror lillebror ville se på Idol så så får det bli.

Likes

Comments

Gårdagen som också var sommarlovets sista dag var sammanfattningsvis en riktigt bra dag som avslutades med en typisk sommarmiddag och sedan tre långsamma timmars jobb.

Imorse när klockan ringde var det bara att kravla sig upp för att göra sig redo för den första skoldagen som jag nu kan bocka av som avklarad. Efter den korta stunden i skolan tog jag, Ebba och Linnea oss ner på stan för en lunch på mocca deli där vi även fick sällskap senare. Vi hann även med en runda på stan innan vi åkte skilda vägar.

Sen jag kom hem idag har jag bara softat. Är faktiskt väldigt trött haha, kontrasterna mellan sommarlov och skola sätter sina spår minst sagt. Men ska ändå ta mig ut på en promenad tänkte jag, lyssna på podd, fundera över livet och bara gå. Ren terapi. Vi hörs sen, kramar!

//I mina lurar denna morgon//

Likes

Comments