Header

Fy, söndag idag och helgen är snart slut. Ska strax åka till stallet för att motionera Asse och släppa in hästarna. Har inte någon aning vad vi ska hitta på idag, men han måste röra på sig iallafall. Till nästa helg flyttar en gammal stallkompis som stod i samma stall som mig förut, så kul! Hennes häst är också ett fullblod och kommer stå bredvid Asses box, dom lär nog känna igen varandra. Asse behöver få nya skor i veckan och jag behöver försöka hitta en lösning att förvara mitt hö någonstans. Får inte komma in fukt eller vatten eftersom att det är torrhö och suger åt sig en massa. Men det löser sig hoppas jag!

Imorgon har jag en lång dag framför mig så jag försöka komma hem relativt tidigt, bada och fixa mig inför en ny vecka. Hörs mer sen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tror inte jag uppdaterade igår va? Gjorde inget speciellt ändå, men det var min namnsdag woop woop!
Asse longerades igår och han såg superfräsch ut! Sa ju att jag tyckte att han hade en liten svullnad på ena frambenet men det var helt borta igår så valde att longera då för att se hur han rörde sig. Som sagt, han såg riktigt fräsch ut. Vet inte vad det var jag såg på frambenet.. Strechtade ben och sidor på honom efteråt. Är alltid så noggrann med att stretcha hans muskler efter ett träningspass, då håller han sig så mjuk och fin i kroppen.

Idag åkte jag ut till stallet efter 10. Red på banan, så gott det gick. Mycket halter och han var såååå fin! Inget intensivt superkrävande pass men mycket halter och övergångar. Fan att vi inte hade ett ridhus eller en ordentligt ridbar ridbana nu, hade gärna velat trimma vidare på den fina känslan jag fick. Han var mjuk, lyhörd och lyssnade på mig. Han måste verkligen ha vaknat upp på bra sida idag eller så var det för att solen sken 😉 Myste lite efteråt och han stod så stilla och fint i stallgången fast han inte var uppbunden. Efter det fick han gå ut i hagen igen och fick mash i en hink. Min bästa älskade häst.

Likes

Comments

Idag skrev jag först prov i skolan som faktiskt gick bra! Hoppas resultatet blir detsamma haha. Åkte sen ut direkt till min pålle och fixade allt. Tänkte rida och jogga honom på banan men tyckte han var lite svullen i ena frambenet och då ska han självklart inte tränas. Inte öm eller halt så det är skönt. Kan varit att han har fått en lättare smäll, för han är väldigt klantig. Helst skulle jag vilja ha honom i bubbelplast men det går ju inte direkt 😉

Ser han bättre ut imorgon så ska han iallafall få skritta lite lugnt. Tog på honom lindade in frambenen med paddar som han får stå med inatt. Tycker paddarna jag har är så himla bra, han är jättefin i benen på mornarna när han har dom på sig under natten då han annars lätt blir väldigt svullen. Vill köpa ett back on track täcke som han kan stå med i vår när det är varmare ute. Nu har hannett 300gr innetäcke med halvhals, just för att han ska hållas varm och go, då hålls hans muskler mjuka. Har lärt mig nu efter dessa år vad han behöver.

I helgen blir det stall och en massa plugg för min del, har lite och beta av så blir stallet på FM imorgon och lördag så jag kan köra på med plugget sen!

Imorgon får det jättegärna vara sol som det var förra fredagen men tyvärr ska det såklart komma snö...

Likes

Comments

Jag var ovanligt snabb i stallet idag, tog hand om två hästar på mindre än 2 timmar. Det händer aldrig, inte ens när jag har en häst haha! Men jag behövde komma hem tidigt och plugga till morgondagens prov, även fast jag kan i princip allt känns det som att jag kommer faila totalt. Har mycket mer press på mig nu än vad jag hade i gymnasiet. Men var i stallet vid 13.30 och åkte därifrån vid 15.50. Mockade och fixade mat till båda sen red jag Boogie ca 30 min på banan. Han testade mig lite mer idag och drog iväg några gånger, därav att jag rider med graman för han tycker jag är en fjäder på hans rygg och han glömmer bort mig känns det som. Men han blev helt okej fin i slutet så avslutade där då. Hoppas jag hinner rida den fina hästen en gång till innan han flyttar tillbaka till Dalarna den sista februari. Är tacksam för förtroendet att få hjälpa till och ta hand om den hästen när det behövs. Han är ju inte min men nu när man lärt känna honom så har han fästs sig lite i ens hjärta, så det kommer bli tomt när han åker.

Asse då! Lilla busen, han fick vila idag och stretchade honom lite. Han blir hyper när han ser en morot, han skiter totalt i omgivningen och fokuserar bara på moroten. Haha, tänk att han kan bli så glad av en morot. Myste lite med honom och kollade igenom honom, borstade inte honom idag utan han får "bara vara" helt enkelt. Imorgon ska vi jogga lite på ridbanan sen hoppas jag att min hovslagare kan komma ut på fredag och slå på nya skor, det är dags för det nu! Hon fick dessvärre en smäll av en annan häst i huvudet och jag vill helst inte att någon annan skor honom än henne, men i värsta fall får vi fixa en ersättare för denna gång.

Likes

Comments

Alla hjärtans dag idag och den ska jag tillbringa ute hos två grabbar, oj oj 😉 Nä, men har även hand om Boogie igår och idag utöver min egna häst. Var i stallet flera timmar igår och red Boogie och Asse tömkördes. Boogie var jättefin! Mycket lösgörande, halter, sidvärtsrörelser och övergångar. Blir lite liknande idag hade jag tänkt och Asse ska bara få joggas lite lätt på linan samt stretchas igenom. Jag hade en gammal stallkompis ute hos mig i förregår och hon provred Asse då hon ska hjälpa mig lite osv. Hon tyckte Asse var väldigt mjuk och fin så det var jättekul att höra!

Ska åka ut till stallet om en timme ca sen när jag kommer hem måste jag plugga inför morgondagens inköpsprov!

Boogie vet att han är snygg!

Likes

Comments

Igår kom jag hem sen, duschade, pluggade sen somnade jag så uppdateringen uteblev. Men igår red jag ut med Moa och hennes häst. asse var lugn i början, kändes helt okej. Red på en fotbollsplan där vi travade och jobbade hästarna lite mer, men så fort vi går ifrån fotbollsplanen för att fortsätta uteritten så blir Asse helt galen. Han börjar takta och jag försöker sitta så still det bara går, för minsta rörelse jag gör så blir han taggad och spänd.

Typ 20 meter från fotbollsplanen så bryter helvetet loss. Han backar, jag försöker få fram honom och då börjar han ställa sig på bakbenen. Försöker lugna ner honom och få honom gå fram men han vägrar, för han vill hem. Han fortsätter stå på bakbenen och då hoppar jag av. Jag är faktiskt rädd att han ska ställa sig så högt att vi slår över och då kan mitt liv stå på liv eller död. Tycker det är SÅ jobbigt när han håller på såhär, han vill inte ridas ut och visar det tydligt när han håller på såhär. Han har inte ont utan det är ren olat han har. Han blir så pass farlig att jag faktiskt inte vågar sitta kvar. Han knäpper av och blir helt svart i huvudet.

Jag ska köpa ett tillskott till honom som heter "relax me" som ska lugna nervösa och stissiga hästar. Min kompis har använt det på sin häst och hon hade fått en helt annan häst. Sen tänker jag inte låta tillskottet lura bort problemet för det är bara en tillfällig lösning, jag vill att min häst ska gå att ridas ut på och att han håller sig lugn utan några dumheter. Men jag vet verkligen inte hur jag ska göra, jag vill hitta någon person som vill ta sig an min häst på ett lugnt och vettigt sätt. Det finns alldeles för många så kallade "problemlösare" för hästar idag som bara använder sig av våld och visar ledarskap på det sättet. Jag vill att det ska vara på bådas villkor och att vi ska stå på samma nivå med tydliga "regler".

När han håller på såhär så tappar jag verkligen motivationen. Suck... Detta är ett problem vi ska ta oss an detta år och lösa.

Idag kommer en gammal stallkompis ut till mig och Asse, hon ska ev börja ta hand om och rida min häst någon dag i veckan. Skönt med någon man känner sen innan och litar på!

Inte kan man tro att min söta lilla häst beter sig som ett monster ute i skogen, haha.

Likes

Comments

Måndag: Skola, Hannah har ev Asse. Annars vila och stretching.
Tisdag: Skola, Asse rids igenom, beroende på hur underlaget är. Har även Boogie då som ska få ridas massa lösgörande.
Onsdag: Skola, Asse tömkörs.
Torsdag: Skola, skritta ut.
Fredag: Ledig, träning på ridbanan.
Lördag: Oklart, ridhuset?
Söndag: Oklart, ridhuset?

I veckan ska jag kolla med pappa om vi kan traila iväg till ridhuset så vi kan få träna ordentligt. Önskar så mycket att vi hade ridhus på gården, hade verkligen varit top notch då!

Asse och Boogie, två favoriter. Har ridit Boogie en hel del nu och tycker verkligen om honom! Tyvärr flyttar han hem tillbaka till Dalarna sista februari. Tråkigt men är glad som fått rida en sån fin häst!

Likes

Comments

När jag får in mer pengar på kontot i slutet på februari ska Asse få ett nytt träns! Vi har ett micklemträns nu som jag är nöjd med men jag vill kunna använda ett hackamore med långa skänklar samt ta bort nosgrimman om jag vill. Sen kunna ha ett bett på det ena och ett bett på det andra tränset, så jag slipper hålla på och byta. Det träns från Equipe kommer det bli som ska klickas hem. Stilrent med klinkers på pannband och nosgrimma. Kommer såklart beställas i färgen svart eftersom att min utrustning är svart. Många som har det och dom verkar nöjda. Inte så farligt pris på detta träns, billigare än mitt micklemträns. 850:- får man lägga ut om det ska bli ditt!

Likes

Comments

Imorse var jag sååå trött när jag vaknade, klockan var 09 men jag hade lätt kunnat sova några timmar till. Men upp och hoppa, åkte iväg till stallet vid 10 och väl framme fixade jag sysslorna direkt. Red ut sen med nästa hela stallgänget, till och med vår lilla shettis följde med! Han var så jäkla gullig när han gick bredvid min häst då som var störst av alla. Asse älskar verkligen vår lilla Folke, han kan krypa under magen på honom och hålla på men Asse bryr sig inte ett dugg. Min häst är väldigt snäll överlag, han är inte den som kickar mot andra hästar eller liknande men när mat är inblandat så kan han bli riktigt bitchig, haha.

Blev en tur på ca 40 min bland bostadsområden osv, vi ville hålla oss nära stallet eftersom att Folke inte är i toppform. Han är väldigt tjock och det blir lätt så när han går med våra storhästar som äter mer än vad han gör. Blir hårdträning för honom nu i vår 😉 På vägen hem red vi förbi en brant men ändå liten uppförsbacke. Det var så pass brant att jag fick nästan krama om min häst när jag lutade mig framåt. Men han trampade glatt uppåt! Han skötte sig bra idag men han är så fjantig på hemvägen hela tiden. En fågel flög ur en buske och han flyger såklart också iväg då åt sidan. Eller när han såg folk på en äng och han undrar verkligen vad det är för svarta prickar som rör sig längre fram, haha. Han är lite rolig min häst, men han brukar inte göra något dumt som att dra iväg eller liknande.

Imorgon ska jag rida eller tömköra honom på volten. Underlaget är verkligen dåligt just nu, så det lutar mot att tömköra honom. Har insläppet i stallet så är i stallet runt 15. Tycker det är så himla skönt också är det är ljusare längre nu, om två månader är det även ljust vid denna tid jag skriver nu (19.00) 😉

Vi har faktiskt en Instagram som drivs av oss i stallet: Stall LindleyNord. In och följ!!

Likes

Comments

För två veckor sen var jag på Hööks och storshoppade (blev lite över 2000:-) massa välbehövliga saker! Har inte bilder på sakerna jag köpte så visar med bilder från Hööks hemsida.

Ridbyxor från CRW, såå sköna!!

Damasker och pälsglans

Gummityglar och sadelgjord med fluff.

Köpte även ett par ridstrumpor och en brösta men bröstan verkade inte finnas på hööks hemsida. Men är väl ändå nöjd med inköpen! Behövde även en ny sadelgjord så jag inte behöver rida med hoppgjorden hela tiden eller en brun lädergjord som jag har, omatchande!

Likes

Comments