Viktiga val

Att göra viktiga och stora val i livet har vi nog alla gjort mer eller mindre. Man kommer ofta till en tidpunkt i livet då det gäller att välja riktning. Kanske gäller det att våga sig ut i världen och resa, välja högskola, flytta hemifrån eller kanske att satsa eller inte satsa på någonting. För min del har det varit kaos i huvudet det senaste året. För jag står precis mitt emellan alla dessa val och vet inte vart jag ska ta vägen. 
Jag har stund tals mått så dåligt över att jag inte vet vad jag vill med livet. När jag var liten var det självklart, "jag ska bli fotbollsproffs". Men är det okej att känna att det kanske inte känns så självklart längre? Det finns så mycket som jag skulle vilja göra, men ändå känns ingenting  helt rätt. 
Som sagt, mina tankar om hur jag vill att min framtid ska se ut har varit väldigt blande och aldrig helt självklara. Ena veckan vill jag en sak, medan nästan vecka något helt annat. Det är så sjukt svårt.
Men visst, det är väl ingen brådska. Jag är bara 20 år och behöver inte bestämma mig vad jag vill och inte vill. Det är väl i den här åldern man ska testa sig fram och känna vad som passar en och vad som inte passar en. Men kan jag göra det, vet jag ens vad jag vill testa? Nej, jag har ingen aning. Inte ens när det gäller att pröva på något så kan jag välja eller vågar välja. Det känns som jag fastnat i något som jag är så himla trygg i. Ibland trivs jag med det, men samtidigt kan jag inte trivas så bra eftersom jag hela tiden funderar på allt annat.

Till exempel så är jag är förälskad i USA, hade gärna åkt dit och pluggat eller något. Engelskan är något jag gärna hade utvecklat. Att få komma iväg och resa, fundera på livet och uppleva är också något jag gärna hade velat. Sen har vi det här med plugget. Jag hade gärna pluggat något som jag har intresse för och kan bli något inom. Att få en riktigt bra utbildning och tycka att det är roligt. Men sen har jag ju fotbollen som håller mig fast. Som gör att jag inte riktigt kan välja vad som helst eller testa på saker hit och dit.
​Jag vill ha någon förändring tror jag, något att "skryta" med, kunna säga "jag gjorde det". Överraska både mig själv och alla andra. Vara stolt och nöjd liksom!!
to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

e-karlssoon
,
Hej Julia!
Måste bara berätta att jag redan nu, utan att ens ha träffat dig, är SJUKT imponerad av dig! Du verkar vara en otroligt härlig människa fylld med massa energi och tar dig igenom allt. Brukar inte kommentera på bloggar jag läser men kände bara att jag var tvungen. Är precis som dig i den där bubblan om vad man ska göra med livet, allt tjat om plugg och vad ens plan för livet är.
Det jag vill säga är att du ska våga testa! Provar man inte får man aldrig veta och det går alltid att ångra sig o åka hem igen. Kombinera fotbollen med en resa? Möjligheterna är oändliga, vilket också kan vara lite ibland. Att det finns för mycket att välja på. Direkt efter gymnasiet drog jag till Oslo för att knega, sen drog jag till Asien en sväng och är nu tillbaka i Oslo. Här har jag nu träffat mitt livs kärlek (som tur nog är Svensk 😉 ) o i vår ska vi flytta till Sverige o plugga.
VÅGA TESTA! Det är i vart fall det bästa jag gjort.
Kram från mig och tack för en grym blogg o träningspepp.
juliawahlberg
juliawahlberg,
Tack snälla du, herregud va glad jag blir!!! Uppskattar alla dina ord, verkligen!
Många kloka ord som jag tar med mig. Tack,tack, tack 😃
Kramar
nouw.com/juliawahlberg
nisseihokarangen
,
Du kan ju alltid gå till Bayern München 😊
https://de-de.facebook.com/fcbfrauen
juliawahlberg
juliawahlberg,
Tack snälla, dina ord betyder guld!! Kram på dig <3
nouw.com/juliawahlberg