MIN TRÄNING JUST NU

Fick en fråga för ett tag sedan hur jag tänker med min träning, med löpningen och sådär. Ska jag springa några lopp som förra året osv?

Jag är verkligen inne i en bra träningsperiod just nu vilket är superskönt. Ni kanske tycker att jag tränar hela tiden och alltid är inne i en bra period, men som för alla andra går det upp och ner även för mig. Även om min "dåliga" period kanske är som någons "bra" period, så är det fortfarande från person till person. Ni fattar!
Jag blandar ju rätt mycket med träningen och kör alltid ganska så olika, periodvis. Just nu är jag inne i ett flow med intervaller och HIIT träning. Alltså kortare och intensivare pass.
För några veckor sedan var det mer långdistans med löpningen tillexempel. Här har jag faktiskt något att bli bättre bra, variera ännu mer. Inte köra i perioder, utan blanda mer under en och samma vecka. När det gäller styrka så kör jag inte så mycket av det, kör tillexempel aldrig med vikter längre, det var mest i fotbollen som vi körde det. Föredrar kroppsvikt och tycker om att få mer flås och fart i styrkan, som man får rätt mycket i HIIT-träning. Men vissa gruppsass på gymmet innebär lättare vikter, så jag får en del styrka där igenom också.

Målet och planen är att springa Göteborgsvarvet i år igen, då det var sååååå kul förra året. Men jag kommer inte satsa stenhårt på att nå något specifikt mål osv, utan vill bara vara i så bra form som möjligt, gääääärna bättre tid än förra året ;) Men kommer inte enbart fokusera på löpningen fram tills dess. Gillar annan form av träning också och man behöver ju såklart träna annat också. Får se om jag kan få till något mer lopp innan dess. Kungsbacka-loppet och vårruset hade ju varit skoj också. Vi får se!

Vill ni att jag skriver mer om min träning, mer specifikt vad jag kör?

to make each day count

See more at my - INSTAGRAM

Gillar