Tänkte att jag skulle skriva ner lite ommin förlossning, den var väldigt lång och jag minns inte allt i detalj.

Allt började på torsdag ef, jag kände mig ovanligt trött i ryggenmen tänkte att det var väl för att jag var höggravid, klart det blir tungt...
Pånatten till fredagen kl 02 vaknade jag efter 3 h sömn med värkar som varade ca40-50 sek var 12 minut och så höll det på hela fredagen, det var någon gångunder dagen jag fick uppehåll på max 1 h.
Förvärkarna var så pass starka att jag inte kunde sova mig igenom dom samt att jag tyckte det varit rätt lugnt i magen under hela fredagen, Kl 17 bestämde vi oss att åkain till BB för att kolla till så allt såg bra ut i magen samt att jag skulle fåhämta starkare alvedon så jag skulle kunna få sova lite.

Väl där inne kopplade dom upp mig, helt plötsligt blev det full fart i magen och pulsen hennes puls låg på 180-200 den ville inte gå ner, jag låg påkoppladi ca 2 h.
Därefter förflyttades vi till rum nr 2 där dem tog prover på mig ochultraljud på magen.
Vi slussades vidare till rum nr 3 där vi skulle få liggaoch vänta på bedömningen.
Det gick rätt fort med beslut om att sticka hål på mitt vatten ( tappen varpåverkad och öppen 1 cm ).
Vi förflyttade oss till förlossningsrummet där vi toghål på vattnet och det såg fint ut.
Timmarna gick och öppningsfasen gicklångsamt, när jag efter flera timmar bara öppnat mig 3 cm fick jag dropp somskulle skynda på öppningen, och jisses dom värkarna var verkligen brutala !!!
Jag fick börja med lustgasen och blev sedan påkopplad tidig EDA och det varså skönt när den väl började värka, dock bara ett par timmar, senare in pånatten/morgonen hade jag så fruktansvärt ont att ingenting hjälpte, jag somnadeflera gånger med lustgasen i hand.
Jag kände mig helt förstörd efter så fåtimmars sömn under 2 dygn och ingen riktigt mat. Jag åt fil och flingor kl 15:00 påfredag eftermiddag innan vi åkte till BB sen åt jag en macka Kl 00:00 på fredag natt motlördag, jag försökte verkligen äta och dricka men jag bara kräktes, det gickinte i.
Natten rullade på med regelbundna kontroller från barnmorskorna...

Ca 9:30 kommer på lördag fm kommerbarnmorskan in för ännu en kontroll på underlivet, hon utbrister – härligt nuär du öppen 10 cm och hon är långt nere, fantastiskt!
Hjälp tänkte jag, hur ska jag orka krysta när jag är så slut !?
Jag tog lustgas genom krystvärkarna och doserade mer EDA med den påkoppladedosan, Det skulle jag inte gjort. Jag blev bara tröttare och tröttare. Jagvisste inte vart jag skulle ta vägen och smärtan var brutal, men med alla fantastiskabarnmorskor/läkare och min älskade sambo hade jag aldrig klarat det, jag ärenvis men jäklar vad jag uppskattade att dem pushade mig så hårt, guld värda!
Dem stängde av EDA, tog bort lustgasen och ökade på droppet som skulle driva på värkarna.
Jag tjatade länge om att få hjälp med att få ut henne, dom tog till slut fram ensugklocka sk a (kiwi), den släppte.. dåtog dem fram en tång och då fick jag som någon extra kraft och pushade extrahårt och 12:24 tittade vår älskade Meja ut. 💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God morgon allesamman! här sitter jag i vanlig ordning med min gröt, som fortfarande är en favorit!
Idag går vi in i v.37 och det är alltså bara 27 dagar kvar till beräknat datum, helt sjukt! vi längtar så mycket efter att få träffa bebben nu. 
Igår var vi hos barnmorskan och allt såg fint ut, bebben ligger med huvudet neråt men ej fixerat så nu hoppas vi att den lille ligger kvar så.
Jag har gått upp 12 kg sen inskrivning och ca 15-16 sen start skulle jag tro.
Imorgon ska vi på andra delen av föräldrakursen och då ska vi prata om inför förlossningen och det känns väldigt givande eftersom allt som komma skall är nytt för oss. Jag börjar bli lite nervös men känner lite att vi får ta det som det kommer då varken jag eller min sambo har några erfarenheter sen tidigare.

bild från v,36

Likes

Comments

Hej! idag välkomnar vi v.36 (35+0) 34 dagar kvar till bf.  Jag mår bra, har dock åkte på en dunderförkylning 😞. Har den senaste tiden känt att det liksom trycker neråt ljumskarna i mellan åt. Förra veckan när jag var hos min barnmorska låg huvudet neråt och jag hoppas den lille ligger kvar så. läste att när bebis håller på fixera sig kan man känna tryck neråt ljumskarna.
Annars tycker jag att vanlig mat har varit rätt så tråkigt, min favorit är fortfarande havregrynsgröt med hjortronsylt och mjölk. Dock kostar en liten burk Önos hjortronsylt 70 kr, men det får vara så helt enkelt 😄. 
I morgon ​är det dags för första föräldrakursen inför förlossningen, ser mycket fram emot det och tycker det ska bli givande för en förstföderska som man är.
Idag Ska ta mig till bokhandeln och leta efter nå roligt att läsa, måste försöka vila ordentligt så jag blir kry så fort som möjligt.

Finns det någon av er som testat hallonbladste `?


Likes

Comments

Hej! det var ett tag sedan jag skrev här. vet inte riktigt vad jag ska skriva om och därför uteblir det.
Jag är nu i V.34 ( 33+1 ), jag mår bra förutom att jag börjat blivit lite trött igen, det börjar bli tungt åt ryggen, flåset ökar och lite vätska här och var. Jag skulle väl inte säga att jag haft några direkta cravings, jag kommer in veckovis med vad jag tycker är gott sen äter jag det varje dag tills jag tröttnat på det. Just nu är det hjortronsylt, på glass, grekisk yoghurt eller gröten, nam nam. apelsinjuice är också något jag vill ha varje dag, iskall och färskpressad. 😍

Här är morgonens frukost. Havregrynsgröt toppat med banan, frysta björnbär, valnötter och hjortronsylt.

Likes

Comments

Hej allesammans! Imorgon går vi in i v.27 och kulan växer på, det är så mysigt! Jag mår fint, något trött, varit rätt slarvig med mina gravidvitaminer eftersom den nya burken jag köpte så ska man ta dem två gånger om dagen och oftast kommer jag bara ihåg att ta den en gång om dagen, måste köpa en liten pillerburk som jag har med mig i fickan jämt. Man ska ju helst inte ta tabletterna ihop med yoghurt/mjölk, vet ej varför ? antar att mjölken gör så att kroppen inte tar upp vitaminerna lika bra ?. Jo förresten när jag vaknade i morse märkte jag något annorlunda, kalla mig numera kossa för nu är mjölken här. 🐮

Likes

Comments

God morgon! har nyss ätit frukost och sitter nu och dricker en latte innan jag ska till hälsocentralen och trängas med pensionärerna.
Igår var jag hos barnmorskan och lyssnade på hjärtat på den lille, samt mätte magen och vägde mig. Jag har gått upp ca 9 kg sen jag blev gravid och jag är idag i gravidvecka 25 (24+1).
Imorgon är det midsommar och jag hoppas verkligen att vädret visar sig från sin bästa sida men nu ser det ut att kunna komma regn på kvällen, men jag ser fram emot morgondagen som jag ska fira ihop med min stora älskade familj.

Likes

Comments

God morgon! min förra blogg är borta och nu startar jag på ny kula. på tal om kula så väntar vi vårt första barn i oktober, alltså hur fantastiskt !? vi längtar SÅ mycket!
I skrivandets stund äter jag min frukost och ska strax göra en latte, jag har inte kunnat druckit kaffe på månader men fått mersmak för de nu sen 3 veckor tillbaka, men då föredrar jag en latte. Som gravid får man max dricka 2-3 dl svart per dag.
Igår köpte vi en tvättmaskin ( äntligen!!!!!! ), så idag ska vi skruva upp lite förvaring på väggen där jag vi kan ställa badrumsartiklar sen får vi se vad denna söndag har att erbjuda.


V.22 👶

Likes

Comments