Hejsan mina vänner!

Ytterligare några dagar har gått utan att jag kunna höra avmig. Vilket krångel det är med detta internet. Pinnen med internet har krånglatsom bara den så anslutningen har varit ostadig den senaste tiden så att säga. Försökerfå upp lite bilder snart, men har som ni förstår inte internet på mobilen… Menlivet är ju nästan bättre utan denna beroendeframkallande uppfinning. Vi harhittat på en del roligt de senaste dagarna.

Efter att ha jobbat, jobbat och jobbat lite till var detdags för två lediga dagar. Jag och Ellie bestämde oss för att vi förtjänade ettriktigt fredags mys trots att det var måndag. Jag köpte med fudge, massa godisoch annat gott från jobbet. Ellie köpte dominos pizza och kvällen var gjord.Efter en hel pizza och godis för hela veckan mådde jag sådär. Men varfortfarande värt det.

För att försöka bränna lite av alla dessa kalorier drog viut på ännu en hike igår. Erica och Andrew pratade gott om tracken runt MokeLake så vi bestämmde oss för att göra den. Vi tog även med oss Antonia, en avde svenska tjejerna som jag träffade uppe på Queenstown Hill när jag gjorde denvandringen. Hon och Lovisa ska också stanna här över vintern, så vi kommersäkerligen hitta på en hel del kul tillsammans.

Denna track visade sig vara en av de absolut vackraste jaggjort. Det var inte strålande sol men vädret var otroligt behagligt. Heltvindstilla och vi var de ända som gjorde hiken. Berg tronade upp sig på sidornaoch reflekterades i den spegelblanka sjön. Ja, jag låter bilderna tala för sigsjälv när de nu kommer upp. Så med helt plaskblöta fötter körde tre gladatjejer hem genom fårhagar och kobajs. Min bil levererade som vanligt. Väldigtnöjd med det äventyret.

Eftersom jag har jobbat så mycket har jag inte varit ute ochlevt livet på stadens alla barer och krogar på ett tag. Detta var det dags attändra på, trots att det var tisdag igår. Så på kvällen var jag, Ellie, Katarinaoch David ute och drack vin, pratade livet och spelade biljard med främlingar.Queenstown levererar alltid, och här är det fest alla dagar i veckan så kvällenblev mycket lyckad. Kul att träffa Ellies vänner och lära känna fler nya vännersom kommer stanna för säsongen. Vi är ett bra gäng som håller på att bildas.


Så idag mår jag väl som jag förtjänar antar jag. Det regnaroch är grått utomhus så har tillåtelse att stanna inne och göra absolutingenting hela dagen vilket känns otroligt bra. Ikväll kommer jag dock tvingasut då vi har ”Star of the Month” möte med jobbet. Detta går jag gärna påeftersom det är gratis mat och dricka, trevliga kollegor och bra snack om jobboch utmärkelser. Hade varit så kul att få bli ”Star of the Month” någon avdessa månader, men vanligtvis måste man jobbat ett bra tag innan man förtjänarden eller någon annan utmärkelse. Men bara trevligt att gå dit och hänga medalla mina underbara kollegor!

Så nu ska jag fortsätta med att göra ingenting i någratimmar.

Vi Hörs, XOXO Julia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är det mors dag i Sverige. Dagen man uppmärksammar sin mor lite extra. Jag tror och hoppas att min mamma vet hur mycket hon betyder för mig alla dagar på året. Vi har en relation som är väldigt simpel och inte behöver underhållas med massa ”på ytan” trams. Det räcker med en blick eller en mening för att den andra ska förstå. Så huvud anledningen till detta inlägg är att ni andra ska få veta, att jag är den lyckligaste människa på denna jord.

Jag vet knappt vad jag ska börja tacka min mamma för. Jag vill tacka för allt du har lärt mig. För att du har lärt mig att se skillnaden mellan rätt och fel. För att du har fått mig att förstå innebörden av respekt. För att du har fått mig att vara sann mott mig själv även fast det har gjort ont. Tack för att du har fått mig att inse att det är värt att göra rätt till varje pris.

Jag vill tacka för att du har lärt mig att leva. Inte bara att du gett mig livet, utan du har lärt mig att leva det. Alla kommer inte förstå vad jag menar när jag säger ”leva det” men jag vet att du förstår. Man kan leva ett liv på så många sätt.

Tack för att du alltid har tagit tid. Att du har gett mig och mina syskon så mycket av ditt liv. Att du har prioriterat oss före allt annat. Det har inte spelat roll om jag var ett år och ramlat, 10 år och inte kunnat sova, 14 och trillat av hästen eller 18 och fått hjärtat krossat. Vad det än varit, hur gammal jag än varit har jag alltid kommit före allt.

Tacka för att du alltid lyssnar och försöker hjälpa alla. Jag vet inte hur många gånger jag och mina nära och kära har haft problem och kommit fram till den bästa lösningen är att fråga dig vad du tycker. Hade du inte varit min mamma hade jag utan tvekan valt dig som min bästa vän.

Från dag ett har du varit där och haft min rygg. Jag insåg det inte förens jag var nästa vuxen. Jag har aldrig sett dig när jag vänt mig om så jag fick växa upp och tro att jag klarade det helt själv, men du har alltid övervakat från håll och sett till att jag är på väg framåt. Du har bara inverkat när du sett att jag börjat svänga av det rätta spåret, men så lite så jag aldrig känt mig instängd. Jag har trott att jag har gjort allt själv, men du har i hemlighet alltid haft en plan. Du har bestämt vilka misstag jag kommer lära mig av och låtit mig undvika resten.

Du är den perfekta läraren och jag önskar att alla hade fått chansen att ha en mamma som dig. Du har den perfekta planen och jag vet inte vart jag varit utan dig idag. Du är den absolut bästa människan jag vet, och mitt livs största idol. Du har alla egenskaper jag en dag drömmer om att ha och ett hjärta av guld.

Det finns inget som gör mig så stolt som att få säga att jag har världens bästa mamma. Så TACK, tack för att du är min mamma. Jag älskar dig så mycket.

// Världens lyckligaste dotter. Din Julia


A tribute

Today is Mother's Day in Sweden. The day we highlight our mothers a little extra. I hope and believe that my mother knows how much she means to me every day of the year. We have a relationship that is very simple and does not require maintenance by a lot of "on the surface" nonsense. It is enough with a glance or a sentence for the other to understand. So the main reason for this post is for the rest of you, so you know that I am the happiest person on earth.

I hardly know what I shall begin to thank my mother for. I want to thank you for everything you have taught me. For you have taught me to see the difference between right and wrong. For you have made me understand the meaning of respect. For you have made me to be true to myself, even though it has hurt. Thank you for makeing me realize that it's worth doing right at all costs.

I want to thank you for having taught me to live. Not only that you gave me life, but you have taught me to live it. Not everyone will understand what I mean when I say "live it" but I know you understand. One can live a life in so many ways.

Thank you for always taken time. That you have given me and my siblings so much of your life. That you have given priority to us before anything else. It has not mattered if I was a year and fell, 10 years and not been able to sleep, 14 and fallen off the horse or 18 and got my heart broken. Whatever it was, how old I may have been, I have always come before everything els.

Thank you for always listening and trying to help everyone. I do not know how many times me and my friends have had any kind of problems and realised that the best solution is to ask you what you think. Had you not been my mother, I had without a doubt chosen you as my best friend.

From day one, you have been there and always watching my back. I did not realize it until I was almost fully grown up. I've never seen you when I turned around, so I got to grow up thinking that I did it all by myself. But you always supervised from a distance to make sure that I been on the path leading forward. You made a move when you seen that I started to lose sight off the right track, but so little that I never felt trapped. I thought I did everything myself, but you've secretly always had a plan. You have decided what mistakes I'll learn from and allowed me to avoid the rest.

You are the perfect teacher and I wish everyone had the chance to have a mother like you. You have the perfect plan and I do not know where I have been without you today. You are absolutely the best person I know, and my life's biggest idol. You have all the characteristics one day I dream of having and a heart of gold.

There is nothing that makes me so proud to be able to say that I have the best mother.So thank you, thank you for being my mom. I love you so much.

// The happiest daughter in the world. Your Julia 

Likes

Comments

​Hej mina vanner

Ville bara uppdatera och saga att de hade kranglat till det med adressen och att i fortfarande inte har Wifi hemma. Har internet pa en dator, eftersom stickan med nat inte sammarbetade med min Mac. Sa denna ar fran korea sa saknar nagra svenska bokstaver, som ni kanske marker, men har en massa koreansk text jag inte forstar istallet. Detta gor bloggandet lite jobbigt sa far se hur mycket uppdatering det blir det narmaste dagarna. Ska gora mitt basta for att hitta en annan losning, men far se. Jobbar anda massa just nu, kom precis hem nu klockan 18.30 eftar att jobbat sen 07.15. Langsta dagen nagonsin. Forsoker skriva mer snart!

Vi Hors, XOX Julia

Likes

Comments

Hej mina läsare!

Har inte kunnat uppdatera så mycket som jag kommer hamöjlighet till framöver, eftersom vi fortfarande inte har fått vår WiFi router hemma. Andrew sa att den skulle komma på torsdag och att det skulle fungerapå en gång, så förhoppningsvis kommer jag ha tillgång på internet hela tidenfrån och med torsdag. Just nu får vi fri tillgång på Starbucks vouchers ochgratis kaffe vilket inte är att klaga på i och för sig.

Vardagslivet uppfyller mina dagar så har inte en lång listaom intressanta saker och blogga om heller. Har jobbat hela helgen. Skulle jobbatidag också men vaknade upp med 30 + cm snö utanför fönstret så min chef smsadeoch sa att jag kunde stanna hemma eftersom vägen till jobbet inte är säker attköra på utan snökedjor. Här i Nya Zeeland tar man verkligen hand om varandra.

Så tog tillfället i akt och åt frukost i sängen medans jagsåg på Taken. Promenerade i parken med Ellie och umgicks med Samuel. Letadeefter en vinterjacka då jag insett hur fruktansvärt kallt det är att promenera omkring i en regnjacka. En investering måste ske. Har precis pratat med båda mina älskade föräldrarvilket var underbart. Dagen har varit bra. Just nu sitter jag på Starbucks ochär jättehungrig så ska promera hem i kylan, äta och krypa ner i sängen ochnjuta av min elektriska värmefilt.

Vi hörs, XOXO Julia

Likes

Comments

Godförmiddag vänner!

Dagarna springer iväg här i Queenstown. Redan fredag igen!Har hunnit hitta på lite roligheter i dagarna. I tisdags blev det ett riktigt ”Queenstownvälkomnande” av Samuel vilket bestod utan en Fergburger dejt. För er som intevet vad en Fergburger är kan jag lova er att det är en av världens godastehamburgare. Dessa råkar också vara riktigt kända, både i Nya Zeeland ochworldwide så vanligtvis ringlar sig kön långt upp på gatan. Farligt gott.

I onsdags fortsatte jag att utforska turistattraktionernarunt stadens kärna, denna gång tillsammans med Samuel. Skyline och Luge stod på schemat. Efter attha hämtat en måttligt bakfull Samuel på ”morgonen” (ca 02.00 -PM) begav vi ossupp på bergets höga höjder där det bjöds på både spektakulära vyer ochadrenalin. Jag har verkligen valt en av världens vackraste städer att bosättamig i.

Adrenalinet pumpade när vi i hög hastighet och med precislagom mycket kontroll kastade oss ner för berget brant. Dessa små plastbilar pådäck visade sig bjuda på en bra åktur. Filmade massa med min GoPro men insågnyss att jag inte tog en ända bild på dessa leksaker. Ni får helt enkelt ta ochkomma till Nya Zeeland och ta er en åktur tror jag bestämt.

Torsdagen bjöd inte på lika mycket adrenalin. Jobb ochvardagssyslor. Det mest adrinfyllda ögonblick var när jag höll på att tända eldpå vår lägenhet när jag försökte laga finmiddag i form av marinerad stek. Turatt jag inte bor själv så mina flatmates kommer och räddar dagen.

Helgen ser ut att bjuda på mer vardagsliv då jag jobbarstörre delar av de kommande dygnens vakna timmar. Inte för att jag har någotemot det, jobbet bjuder på många roliga skratt och konstiga kunder som gör attdagarna känns förvånansvärt korta.

Vi Hörs, XOXO Julia

Här har vi det bra

Likes

Comments

Hej mina bloggläsare!

Livet fortsätter att leverera. Jag älskar redan mitt nya hem. Redan efter första natten känner jag mig så hemma. Log lyckligt när jag fick hänga upp mina kläder på galgar efter 6 månader nertryckta i resväskan. Har så mycket plats och förvaringsmöjligheter. Tänk vad man kan bli lycklig för lite. Och hur mycket man tar för givet där hemma när det kommer till vardag.

Vi känns redan som en given familj. Jag, Erica, Andrew och Ellie. De är verkligen det bästa paret någonsin att dela lägenhet med. Så avslappnande och hjälpsamma. Vi utgör även ett bra team med tanke på våra jobb. Andrew and manager för en stor resturang i stan, Erica jobbar på Starbucks och jag bidrar med godis och dessert. Ellie jobbar som servitris och binder allt samman. Vi kommer aldrig gå hungriga i alla fall. Även fast jag jobbade stängning i Queenstown till 23.00 satt vi i soffan och pratade någon timme innan vi gick och la oss. Så mysigt.

Det har även varit väldigt spännande att testa mitt nyaste inköp. En elektrisk värmefilt. Vilken uppfinning! Har placerat denna geniala värmematta under lakanet och sitter just nu placerad ovanpå värmekällan och njuter. Fick tipset om att köpa en, då det är för längesedan konstaterat att folk i Nya Zeeland har det många grader kallare inomhus än vad vi har i Sverige. Mycket väl investerade 20 dollar.

Det ända som drar ner humöret är hälsan som envisas med halsont, snuva och huvudvärk om vartannat. Antar att det är en typisk höstförkylning som är svår att undvika. Men mig stoppar man inte så lätt, så fortsätter att glida på lyckovågen.

Ikväll kommer Samuel till Queenstown, den första svensken jag träffade i NZ. Om ni har följt min blogg flitigt vet ni att vi umgicks i Auckland min första vecka. Ska bli kul att se honom igen och förhoppningsvis hitta på lite nya äventyr de kommande dagarna. Lägligt nog har jag två dagar ledigt nu, livet är bra!

Vi Hörs, XOXO Julia

Allt jag och Ellie äger i detta land ryms lätt i min snabba pärla

Mitt och Ellies rum! Vi jobbar på väggdekoationerna

Likes

Comments

Idag är dagen jag lämnar Hippo Lodge och flyttar till min nya lägenhet. Känslorna är blandade. Kommer bli olidligt skönt att knappt behöva bekymra sig för att någon av mina 5 rummskompisar sover alla timmar på dygnet så det är omöjligt att organisera sina saker. Kommer bli skönt att inte ha alla kläder i min reseväska utan i en riktig gaderob. Kommer bli skönt att sova i samma säng de nästkommande månaderna.

Kommer dock att sakna viben här. Att komma hem och sätta sig i vardagsrummet tillsammans med den familj som har skapats. Kommer sakna att laga mat tillsammans med 5 andra personer, provsmaka av varandra och bråka om den bästa stekpannan. Hostell livet är fint och speciellt. Det är inte många gånger i livet man har chansen att bo så otroligt nära främlingar. Jag älskar det, men de kommande månaderna passar det bättre med en lägenhet. Måste sätta fart för nu ska det flyttas.

Vi Hörs, XOXO Julia

Likes

Comments

Godförmiddag mina läsare

Livet fortsätter att leverera och förvåna. Min plan att bo med Paige förändrades hastigt när hon bestämde sig för att hon ville bo utanför stan till ett lägre pris. Helt okej då vi fortfarande kommer kunna ses och ha kul tillsammans. Men eftersom jag kom mycket bra överens med paret som äger lägenheten, Andrew och Erica lät de mig välja vem jag ville dela rummet med för de nästkommande månaderna. Efter att haft kontakt över facebook med flera personer som också letar boende bestämde jag mig för att träffa en tjej som verkade trevlig för att se om jag kan tänka mig att bo med henne. Sagt och gjort, efter jobbet slog vi oss ner över en drink inne på Loco och pratade livet.

Eldrid, eller Ellie visade sig vara en toppentjej som jag gillade från första början. 23 år från Holland, social, rolig och avslappnad. Älskar skidåkning lika mycket som mig. Och har precis kommit till QT resande med Stray. Kändes som vi känt varandra ett bra tag även fast det inte var fallet. Kontaktade genast Erica och frågade om vi kunde komma och ta en titt tillsammans dagen efter.

Strax efter klockan 10.00 bestämdes det att vi fyra kommer spendera vintern tillsammans till min stora glädje. Vi har egen TV på rummet, stor inbyggda garderob med spegeldörrar och förråd för skidor och annan vildmarksutrustning. Jag har till och med egen parkeringsplats. Känner mig otroligt vuxen.

För att fira detta bjöd Ellie med mig ut tillsammans med hennes vänner som hade deras sista dag i QT innan de hoppade på Stray för att åka norrut igen. Så efter en kul dag på jobbet drog jag med mig Marius ner till stadens kärna för att fira både det ena och andra. Kvällen blev mycket lyckad. Marius kommer åka vidare på lördag och därför vankas det fest även ikväll då alla på hostellet har lovat att medverka på detta event. Livet är tufft för någon som försöker kombinera ett heltidsjobb, Queenstown och att gå plus på kontot.

Så just nu har jag precis ätit en bra brunch (för vara på resande fot), druckit en kopp te och börjar känna mig levande igen här vid 1.30 pm. Är snö på bergstopparna just nu vilket får mig att längta till skidsäsongens start. Har träffat så många som kommer hänga på berget i vinter, har en känsla att detta kommer bli en säsong jag sent kommer glömma. Har ju till och med skidor nu vilket är en bra början om inte annat! Men nu ska jag försöka göra något vettigt med livet innan jag börjar jobba vid 5 så bäst att jag sätter fart.

Vi Hörs, XOXO Julia


Likes

Comments