Här är slutligen mitt och ellas projekt vi gjorde tillsammans som symboliserar hur fel vi tycker det är med hat mot människor. Den utstrålar en speciell känsla enligt mig då jag anser att den ger en tankeställare där man tänker på allt det hemska i världen så som mord och hat mot folk och liknande. Anledningen till att vi då gör ett projekt med motiv som vi tycker är obehagligt är därför att vi vill Att världen ska ändra på sig då det gäller sådana saker.

Jag blev relativt nöjd Med resultatet, dock tycker jag att det kunde varit en tydligare bild av penseln som killen håller i. Annars blev det bra och jag tycker att vi jobbade på bra under den arbetstid vi fick. Och jag tycker även att budskapet som bilden utstrålar är klar då man lätt förstår att vi vill få bort hatet i världen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Under förra lektionen, jobbade jag och Ella med vårt projekt om vad som händer i världen. Vi började att spraya upp bilderna på väggen i korridoren och under nästa lektion ska vi färdigställa arbetet enorm att spraya ett rött sträck över is-mannen

Likes

Comments

Projekt nr 1.

I min första uppgift som jag har döpt till smögen har jag använt mig av akvarell då jag målat av min favoritplats. Idén till projektet kom jag på då jag läste igenom de olika teman. När jag sedan använde mig av uteslutningsmetoden genom att tänka på saker jag kunde måla på varje plats kom jag direkt att tänka på smögen när jag fick se temat. De är ett ställe som tilltalar mig mycket då jag väldigt ofta är där eftersom min familj har ett hus där och jag har släktingar där ifrån. Jag började sedan att tänka på tekniker att måla med. Min första tanke var att jag ville fota stället, och använda ett collage. men eftersom de ligger så pass långt bort och vi inte skulle dit på ett tag ville jag inte riskera att det möjligtvis skulle vara dåligt väder eller liknande när vi väl är där. Därför valde jag att måla med en teknik jag aldrig testat förut nämligen akvarell. Detta eftersom att de oftast ger en mycket glad och positiv känsla om man använder sig av ljusa färger. Dessutom tyckte jag det skulle vara roligt att anta en teknik jag aldrig utövat. Dock tyckte jag att det var ovant och svårt då man skulle används sig av häpnadsväckande mycket vatten till skillnad från färg. Därför var det från en början mycket svårt att lära sig tekniken och pappret jag målade på blev lätt smuligt. Därför blev heller inte resultatet det som jag önskat men jag är relativt nöjd ändå. Först och främst tycker jag att bilden förmedlar sommarkänslor då färgerna är mycket ljusa och inte alls dystra. Dessutom är havet mycket blott och solen skiner på. Det gör även att det förmedlar mycket glädje då jag oftast känner mig lycklig på sommaren i med att vädret oftast är härligt och man har sommarlov. Innan jag började måla kollade jag på en film för att lära mig tekniken och hur mycket färg och vatten jag skulle använda mig av osv. Under projektets gång gjorde jag ett antal små misstag som senare gick att rädda upp. Ett sådant var som jag skrev tidigare när jag använde mig av för mycket vatten så att pappret blev smuligt. En annan sak var att den ena Boden, den längst till vänster. Den röda, där flöt färgen ut alldeles för mycket men jag räddade upp det med att skära av pappret en bit. Detta blev i slutändan snyggare då bilden inte blev så stor på bakgrundspappret. Färgen på Bakgrundspappret blev svart vilket gjorde att det framhävde bilden extra mycket då det var en markant färg. Bokstäverna som beskriv vad jag målat gjorde jag i samma färger som bilden på sjöbodarna vilket gjorde att de smälte ihop ganska bra. Dessutom gjorde jag bokstaven m som en fiskmås vilket är ett kännetecken för smögen. Om jag istället skulle göra om hela projektet hade jag inte valt att göra det då jag inte känner att det är något speciellt jag vill förändra.

Projekt nr2

Här gjorde jag projektet "jag om tio år". Detta är en bild på mig där jag fantiserar om hur mitt liv om tio år ska vara. I detta projektet använde jag mig av datorn där jag skrev ut bilder, jag fotade även bilden på mig och det var en typ av installation då jag klippte och klistrade och även bildade ett hjärta i lera som jag satte i tankebubblan/fantasibubblan. Idéen till denna uppgift fick jag när jag satt och tänkte på vad jag kunde göra. Då kom jag på idéen till att göra ett foto med en bubbla upp till mig. Men prylarna/bilderna i den hade jag inte någon speciell skiss förutom ett hjärta som motsvarar kärlek och ett fint hus jag gärna vill bo i i framtiden. Sedan valde jag motiv allt efterhand då jag kollade igenom i modetidningar och hittade tips. I slutet när det var dags för bakgrunden gjorde jag den med hjälp av vattenfärg ned motivet av en himmel och moln. Detta just för att jag oftast förknippar himmelen med tankar och det är många scener i filmer där huvudpersonerna ligger under himmelen och tänker vilket kan hända att jag med gör just i sommartid. När jag väl hade kommit igång med projektet tyckte jag att att det var relativt enkelt då det var Mycket eget arbete som inte krävde så mycket ansträngning. Då tänker jag mest på när jag skulle klippa ut bilder ifrån tidningar. Om jag skulle göra om mitt projekt hade jag definitivt gjort det mycket mer livligt. Detta med hjälp av varmare färger, mer motiv, fler växter och mer kärlek och design. För det är just det jag vill ha i mitt liv framöver. Och kärlek, såklart. Tyvärr har jag glömt att ta den färdiga bilden på detta projektet men den kommer upp här på bloggen under nästa bildlektion.

Projekt tre.

Jag påbörjade ett projekt där jag ville skissa mitt favoritdjur som föreställde en elefant. Detta djur är det jag gillar mest eftersom att jag tycker det är oerhört coolt och annorlunda mot de djur som lever i Sverige. Jag hann dock endast att göra en skiss på detta eftersom att jag och Ella bestämde lektionen där efter att göra ett annat projekt om vad som händer i världen. Detta eftersom att detta ansågs viktigare än ett identitetsprojekt.

Projekt fyra, vad som händer i världen.

Jag och Ella valde att göra en uppgift tillsammans om vad som pågår i världen och valde då att göra det om IS som gör massvis Av mord och terrordåd som inte accepteras. Därför valde vi att göra en kille som står med sin målarpensel och målar över en kille ifrån is eftersom han med tycker att is behandlar folk på ett oacceptabelt sätt. Från en början hade vi en del svåra beslut att ta just för att det var svårt att hitta en bild som skulle passa för den metoden vi skulle göra, nämligen graffiti. Från en början valde vi en bild på en man med ett gevär men så småningom när vi väl hade skrivit ut och skissat av den bilden så blev den för svår. Därför valde vi en ny bild på ännu en ny man fast med en kniv i handen istället. Inspirationen till mitt och ellas gemensamma projekt kom främst ifrån lektionen där vi satt och tänke på idéer till vårt arbete. Vi nämnde några få aktuella saker vi kunde göra något projekt av och gav idéer som me too och även fattigheten i världen. Trots dessa förslag bestämde vi oss tillslut för att göra något av is. Just för att detta är extremt aktuellt då det tyvärr sker ett antal terrordåd då och då vilket vi tycker är tråkigt. Det som bilden förmedlar är faktiskt just för mig en del starka tankar då det faktiskt drabbat Sverige och är så pass nära utan att jag själv upplevt något liknande, som tur är. Dock är detta projektet inte klart än, så slutresultatet får vi se hur dr blir när projektet är färdigställt. Jag tar även en bild på denna när arbetet är avslutat, dvs nästa lektion.

Likes

Comments

​Skissen på min elefant ifrån lektionen

Likes

Comments

Här är dessutom en bild från lektionen idag

Likes

Comments

Idag har jag klippt ut mitt ansikte på fotografiet ifrån den vita bakgrunden eftersom jag inte anser att den vita bakgrunden förmedlar något. Jag limmade även fast hjärtat i tankebubblan med hjälp av limpistol och klippte även ut en Chanel burk ifrån en modetidning. Jag vill ju självklart ha en bakgrund till bilden, därför målade jag ett A3 papper med motivet av himmel eftersom jag kopplar ihop mina drömmar med himmelen. Under tiden den torkade gjorde jag till sist en skiss på mitt favoritdjur som blir mitt nästa projekt. Där målade jag en elefant som jag nästa lektion ska måla på ett A3 papper med hjälp av skiss teknik. Hittills är jag nöjd med ”jag om tio år” men det blir bättre senare då jag nästa lektion ska klistra fast fler bilder ifrån modetidningar. Jag ska även fortsätta att måla på min elefant.

Likes

Comments

Under bildlektionen idag fortsatte jag att jobba med mitt projekt "jag om 10 år". Ella hjälpte mig med att ta en bild på mig där jag blundade. Jag klippte sedan ut en tankebubbla och klistrade in några få bilder i den. Dessutom skrev jag ut bilden på mig själv samt att jag klippte ut den och sedan skrev jag ut en bild på en fin väska med. Nästa lektion ska jag fortsätta att sätta in motiv i bubblan och förhoppningsvis bli klar med detta projekt. 


Likes

Comments

​Här är Henri Matisse konstverk harmoni i rött. 


Likes

Comments

Henri Matisse var en fransk konstnär som levde under åren 1869-1954. Han var född och uppvuxen I Le Cateaucambresis I norra Frankrike tillsammans med sin mamma, Anna Gérard och sin pappa Emilie Matisse. Senare tillkom även en till son I familjen som fick namnet Emilie-Auguste. Matisse började på senare dagar att studera juridik I Paris och började att arbeta på ett advokatkontor I Saint-Quentin. Matisse genomgick en tarmoperation och blev sängliggande upp emot ett år. För att då fördriva tid började han att måla där han skapade ett större intresse för konsten som sedan ledde till att han övergav sin juridiska karriär och satsade på att bli konstnär. När Henri fyllt 25 år fick han sitt första barn, en dotter. Senare fick han ytterligare två söner med samma fru som han senare gifte sig med.

När han väl hade börjat måla gick det som på räls, och hans bästa konstverk gjordes mellan åren 1906-1917.

Målarstilen var från början klassisk men övergick I att måla med stilen modernism och fauvism. Detta innebär att måla på ett sätt som är helt tvärt emot de klassiska. En tavla kunde se ut hur som helst och vara målad av vad som helst. Det som framför

allt kännetecknas Matisses målningar var att don var så färgstarka. Färgen var nämligen enligt honom konsten viktigaste komponent och han fick senare smeknamnet färgens mästare.

Under tiden då Matisse var vid liv hann det utspela sig två världskrig. Nämligen det första och det andra världskriget. Under denna tiden var det nytt att ta bilder& färgläran var mer detaljerad än förut. Målarna ville inte måla som på bild längre, utan mer ”outside the Box” vilket ledde till att de blev allt mer fantasifulla bilder.

Det konstverk som Henri har gjort och som passa mig bäst I smaken var ”harmoni I rött”

Konstverket är enastående och få tavlor jag sett liknar denna stilen. De enkla färgerna gör att bilden ser simpel ut, men ändå är det något som fångar in mig I den. Först när jag såg bilden var det den röda färgen jag tänkte på. Och sedan började jag kolla ett längre tag då jag la märke till kvinnans ansiktsuttryck mm. Min första tanke var då kärlek. Rött är ju nämligen kärlekens färg. Men om man kollar på kvinnan på bilden tycker jag det ser ut som att hon sitter i väntan på sin älskade. Även denna målning av honom är gjord inom fauvism.

Jag tycker att konststilen som Henri målade med var ett nytänk som var inspirerande och det har gett upphov till många andra konstnärers framgång. Tex th Müller. En annan konstnär som utvecklades under samma tid som Henri var Pablo Picasso. En av världens mest kända konstnärer. Detta var en konstnär som målade med otroligt många olika tekniker, detta var något som Matisse inte gjorde.

En sak som har gemensamt är dock att dom ofta jobbar med mycket färg. Dock ser det ut som att Picasso oftast målade med mer dystra färger än vad Matisse gjorde, han använde mycket uppiggande och glada färger.


http://svenska123.se/index.php?option=com_content&view=article&id=190:1-modernismen&catid=63:modernismen&Itemid=177

http://historiesajten.se/visainfo.asp?id=434


Likes

Comments

Idag under lektionen skrev jag om Henri Matisse under temat konsthistoria. Arbetet ska jag lämna in lite senare när jag är klar med det. 

Likes

Comments