Grown up

Vuxenlivet kom och knackade på dörren och jag vet inte riktigt om jag var beredd? Jobb, möten, viktiga telefonsamtal som jag alltid skickat över till mamma förut, ärenden, vuxengrejer. Å ena sidan har jag alltid känt mig ganska vuxen av men nu är det liksom "på riktigt" på ett annat sätt, hänger ni med? Jag saknar skolan och tryggheten den innebar väldigt mycket. Jag saknar att träffa alla mina kompisar varje dag och jag saknar till och med att plugga (det är på den nivån!) Jag har känt många gånger på senaste tiden att jag hade velat börja plugga nu direkt. Fast jag vet att detta är bäst för mig just nu. Jobba, resa. Se lite av världen. Få lite erfarenheter. Uppleva saker. Skolan är min grej men det får vänta lite just nu. Det är inget jag kommer ångra, det är jag säker på.

Just nu jobbar jag så mycket jag kan, mest för att tjäna ihop tillräckligt med pengar inför resan i vinter. Vill känna att jag har en buffert som jag kan luta mig emot. För tillfället är jag timvikarie i kommunen och arbetar på olika förskolor och skolor. Jag är på nya ställen i princip varje dag och träffar därför väldigt många människor. Det är så himla många nya intryck varje dag och förväntningar som man förväntas möta och oftast är jag helt slut när jag kommer hem. Orkar inte göra någonting. Jag tycker det är väldigt jobbigt när jag känner att dagarna ser likadana ut och jag inte gör något annat än att jobba, åka hem, äta, träna, sova. Jag behöver variation i vardagen och det känner jag inte att jag har just nu. En av mina största fasor i livet är ju just det - att känna att livet bara pågår utan att man själv hänger med. Jag vill ju göra så mycket hela tiden och då slutar det bara med att jag inte gör någonting.

Något jag måste lära mig är att lyssna på mig själv och min kropp. Jag måste tillåta mig själv att bara ta det lugnt och ha tid för mig själv. Försöka släppa alla krav och förväntningar och bara vara. Fråga sig själv vad det är man verkligen vill och tillåta sig själv att göra det. Det tror jag är viktigt.

Gillar

Kommentarer

Sunset

En onsdag mitt i lilla livet. För det är väl onsdag va? Känslan av frihet och ledighet börjar kanske bli lite för påtaglig när dagarna smälter samman. Är det onsdag? Fredag? Söndag? Är det lyx att känna så eller är det ett tecken på att en borde ta tag i livet? Dagens fundering.

Onsdagen den 19 september har varit ganska produktiv. Känner mig lite pånyttfödd nu när jag bestämt mig för att vända rätt på dygnet igen, dvs förhoppningsvis lägga mig innan midnatt och stiga upp tidigt för att ta vara mer på dagarna. Idag har jag uträttat lite ärenden och varit och tränat med Emilia. Har kommit igång med träningen nu så det känns väldigt skönt.

Igår kväll var jag ute och gick en lång runda i stan. Solnedgången var magisk. Det är det vackraste jag vet. Tröttnar aldrig.

Min bror har flyttat hem från Spanien nu, så nu är vi plötsligt fyra vid matbordet igen. Mysigt faktiskt. Med familjen samlad som förut. Känner mig liten igen. Jag har ju åldersångest så mest av allt skulle jag nog vilja pausa livet lite just nu. Det är en fin tid. Jag känner mig liksom tillfredsställd. En härlig känsla faktiskt.

puss och kram på er<3

Gillar

Kommentarer

Du lilla söndag

Söndag. Du märkliga lilla sak. Till dig har jag alltid haft en lite bitterljuv relation. Samtidigt som du är synonym med att mysa så brukar du också innehålla ångest. En märklig kombination. Nu är det dags att försöka få bort ångesten i söndagar. Senaste dagarna har jag varit ganska låg. Inte haft någon energi till varken nuet eller framtiden. Känt meningslöshet i det mesta. Men ikväll hände något? Något tände till. Det gick upp för mig att livet pågår just nu (no shit) och här kan jag ju inte bara sitta och titta på? Skolan är över (för nu) och nu är det dags att sätta fart på livet. Från ingenstans blev jag supertaggad, så: let's do this thing called life! yay

Let's do a quick recap: Slutat sommarjobbet. Åkte till Marbella igen och hade the time of my life. Dragit ut två tänder so now I'm ready for them braces. Gått igenom en smärre livskris. Förhoppningsvis återhämtat mig. Planerat (planerar) en backpackresa till Asien med Ronja som kommer äga rum efter nyår!!!!! wohoo life is a rollercoaster

Imorgon planerar jag att göra massa produktiva grejer, såsom att fixa nytt pass och boka tid för vaccination. Sen fixa massa andra vuxengrejer som man tydligen måste göra nu när man är, ja, vuxen :)

kram på er så hörs vi<3

  • Vardag

Gillar

Kommentarer