​Ursäkta väldigt dålig uppdatering. Jag har haft lite mer att göra än vad jag tänkt mig, och det har blivit så att bloggen hamnat åt sidan. 

Sedan jag bloggade sist har faktiskt inte så mycket hänt. Vi har haft ett biologiprov, vi har ridit två gånger, haft sovmorgon vilket inte händer så ofta. Samt att vi har varit på gymmet ett antal gånger. Jag känner mig lite duktig som varit på gymmet alla de gångerna. Inte jättemånga, kanske fyra. Men det är fyra gånger mer än vad jag brukar gymma. Jag har varit hemma och haft mammahelg. Pappa var bortrest lördag och söndag och det gjorde att jag bara fick träffa honom på fredagskvällen när jag kom hem. Det var tråkigt att jag inte fick träffa honom mer, men nu i helgen jobbar mamma så då blir det att vara med pappa. 

Med tanke på fredag. I fredags när vi skulle åka hem var bussen sen vilket gjorde att jag missade tåget jag ville åka med. Jag tänkte att det inte gjorde så mycket så vi väntade till nästa tåg som skulle gå en kvart senare. När vi gått på tåget och satt oss säger de i högtalarna att tåget är inställt och att vi är tvungna att ta nästa tåg. Då blev jag ganska arg på de. Att de inte kan få tågen att gå som de ska. Men vi väntade på nästa tåg som gick vid fem och eftersom vi inte kunde åka med tåget vi brukade missade jag min buss och min kompis missade sitt andra tåg. Det gjorde att vi båda fick vänta i över en timme för att komma vidare. Det var inte så lång tid och jag kom inte hem mycket senare än vad jag brukar med jag var arg på de ändå. Det kändes som att hela resan hem tog så mycket längre tid. Men men det får man stå ut med i livet. Jag kom ju i alla fall hem.

Idag efter vi ätit middag gick vi till en kompis rum och vi skulle redigera en film som vi filmade i fredags då vi red. Vi red på lina och skulle träna sitsen. Antingen lodrät sits eller lätt sits. Vi valde den lodräta sitsen och vi filmade alla och idag skulle vi som sagt redigera den. Vi fick över filmerna från mobilen till datorn och sedan fick vi filmerna till redigeringsprogrammet. Sedan var det bara att redigera. Men för oss var det inte bara. Ingen av oss är speciellt teknisk och absolut inte jag. Eftersom vi inte fick till det och inte kunde klippa fick vi tillkalla en kompis som brukar redigera bilder och filmer och hon är jätteduktig på det. Så hon fick hjälpa oss att klippa och lägga till kommentarer. Vi blev klara som tur var och efter det kändes det bra. Vi i våran grupp hade inte redigerat så mycket utan det var mest vår kompis. Men ingen behöver ju få veta det.

Sedan har det inte hänt alls mycket. Det gamla vanliga. 

Ska försöka uppdatera oftare men ibland blir det mycket och då blir det att man lägger bloggen åt sidan. 

Kram Julia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

1. Vad heter du? Julia

2. Vad brukar du kallas? Jullan, Julla och ibland Julle

3. Hur gammal är du? 16 år. 17 år i september.

4. Ögonfärg? Brun

5. Hårfärg? Brun

6. Hur lång är du? 155 cm

7. Högerhänt eller vänsterhänt? Högerhänt

8. Kär/Intresserad av någon? Är intresserad i en kille, ja

9. Godis eller chips? Godis tror jag. Men chips kan vara väldigt gott ibland. Jag älskar choklad!!!

10. Cola eller Fanta? Inget egentligen. Men av de två väljer jag Fanta. Annars väljer jag saft eller något sådant. 

11. Favoritland? Spanien! Skulle så gärna vilja flytta dit.

12. Favoritfärg? Blå

13. Favoritfilm? Gillar många filmer. Men War Horse är en favorit

14. Favoritgenre film? Action, komedi och romantik

15. Favoritbok? Läser inte så mycket längre tyvärr. Kommer inte på någon bok jag gillar så mycket.

16. Favoritgenre bok? Verklighetsbaserade böcker är bäst enligt mig. De kan jag läsa utan stopp! Men ibland är overkliga böcker väldigt bra också.

17. Favoritserie? Hawaii Five-0. Ser tyvärr inte det längre :(

18. Favoritskådespelare? Jag gillar Julia Roberts, Tom Cruise, Gwyneth Paltrow, Johnny Deep och många fler

19. Favoritsartist? Enrique Iglesias, Beyoncé, Pitbull, David Guetta, Danny Saucedo, Bruno Mars, Alan Walker, Shawn Mendes och många fler

20. Favoritmat? Älskar nästan all mat! Mammas och pappas mat är alltid bäst. Men en köttbit med ungspotatis med bearnaisesås sitter ju aldrig fel!

21. Vad gillar du med dig själv? Svår fråga. Kanske att jag är trevlig och snäll mot alla jag möter.

22. Vad gillar du mindre med dig själv? Att jag är så blyg! Jag gillar inte alls att träffa nya människor eller träffa människor överhuvudtaget. Jag tycker det är jobbigt. Hatar även muntliga redovisningar man ska göra i skolan! Vissa personer vill jag träffa men vissa vill jag bara inte träffa.

23. Saknar du någon just nu? Aa, jag saknar många just nu. Många jag inte träffat på länge och skulle vilja träffa igen. Saknar många från min gamla skola. Men jag saknar också mina föräldrar såklart!

24. Tatueringar/Piercing? Ingen tatuering. Om håll i öronen gills som piercing har jag det.

25. Förebild? Mamma och pappa! Finns ingen annan jag ser upp till så mycket som mina föräldrar. Finns säkert andra förebilder men mamma och pappa är de bästa!

26. Vad är det bästa du vet? Det bästa jag vet är familjen, nära vänner, mat, godsaker, att röra på mig och djur.

27. Vad är det värsta du vet? Det värsta jag vet är krig, rasism, människor som skadar sig själva och människor som mår dåligt på grund av någon annan.

28. Tränar du? Ja, så ofta jag kan. Vill träna flera gånger i veckan men det blir oftast kanske en eller två. Bättre än inget!

29. Vilken årstid föredrar du? Varför? Jag föredrar sommaren. Då är det varmt, man behöver inte ha massa kläder, man går i skolan en del av sommaren men man har sommarlov också och man kan träffa kompisar man inte kan träffa under skolveckor samt att man kan umgås mycket med familj och släkt då de flesta har ledig. Jag fördrar även sommaren för att då har jag inte lika mycket eksem som andra årstider. Jag skulle kunna gilla vintern mycket mer om det inte var för mina eksem. 

30. Är du nöjd med ditt liv? Jag är nöjd med mitt liv. Inte jättenöjd. Jag skulle kunnat gjort vissa saker annorlunda för att göra det bättre men jag är inte onöjd med mina val på något sätt. Jag har gjort vad jag kunnat och jag har skapat mitt eget liv!

Det var lite mer om mig. Om ni undrar något eller vill ställa en fråga kan ni lämna en kommentar.

Kram Julia


Likes

Comments

Vet ni vad? Vi hade engelska hörövning idag och det gick förvånansvärt bra. Jag svarade på allt och kände mig ganska säker på det mesta. Tror det där engelska testet gick bra i helhet. Läsförståelse delen har vi gjort tidigare. 

Dagen var ganska seg och tråkig idag. På första lektionen som var svenska skulle resten av klassen göra den muntliga redovisningen om något som var speciellt för dem. De var så tråkigt att sitta och lyssna på alla. Men om de orkade lyssna på mig ska jag iallafall försöka lyssna på dem. För att vara lite snäll.

Efter lunchen hade vi fysik och vi pratade på att uppskatta världen. Förra veckan hade vi räknat ut hur mycket luft det fanns i klassrummet och idag fortsatte vi räkna på det. Vi skulle räkna ut hur många luftmolekyler det fanns i rummet, och då fick vi räkna som att luftmolekylen var en kväveatom då luften består till större delen av kväve. Sedan räknade vi ut allt och det fanns så många kväveatomer i klassrummet! När vi räknat ut det och vår lärare pratat om det ett tag skulle vi förstora atomerna till sandkorn och sedan skulle vi räkna ut om vi skulle kunna täcka Sverige med ett lagar sand och om det skulle kunna läggas flera lager. När vi räknat ut att det gick att lägga ett lager sand på hela Sverige fick vi också räkna ut och veta att lagret skulle bli 10 kilometer tjockt om man la alla sandkorn på Sverige. Det är helt sjukt! Tänk er hur små atomerna är!

Sedan hade vi matte och vi hade genomgång ganska länge och sedan fick vi räkna vidare. Det gick så dåligt på mattelektionen idag så jag trodde inte det var sant. Alla tal blev fel och jag fattade ingenting. Allt gick bara helt åt skogen! Efter matten hade vi mentorstid. Vi skulle prata om examensmålen men våran mentor tyckte att det skulle vara tråkigt om hon stod där framme i klassrummet och bara pratade om det. Så hon delade in oss i grupper och så fick alla grupper var sitt papper. På pappret stod något som hade med examensmålen att göra och så skulle gruppen redovisa detta inför klassen på valfritt sätt. Vi var fyra i vår grupp och vi valde att göra en liten teater. Det var jätteroligt och man tog till sig allt på ett helt annat sätt än vad man gör om någon bara står och pratar.

När vi slutat gick jag och två kompisar till en kompis rum. Vi tänkte att vi skulle plugga och göra klart fysiken. Det slutade med att vi gav upp på fysiken och gjorde en idrottsuppgift om rökning som vi fick idag. Vid fem tiden gick vi och åt då vi var så hungriga och sedan gick jag till mitt rum. Senare ikväll ska jag plugga biologi då vi har prov på torsdag och så ska jag försöka hinna med att skriva klart idrottsuppgiften.

Jag vill hinna skriva mer om mig själv, men har ganska mycket att göra till skolan. Ska verkligen försöka.

Kram Julia

Likes

Comments

Ni får ursäkta dålig uppdatering av bloggen den här helgen. Jag ska verkligen försöka bättra mig.

I fredags hade jag vanlig skoldag. Första lektionen var naturbruk och vi fick tillbaka ett prov som vi gjorde innan jullovet. Det gick ganska bra och jag var nöjd med provet. Det var både svårare och lättare än vad jag trodde det skulle vara. Efter den lektionen gick vi till stallet för att ha teorilektion. På lektionen skrev vi på en uppgift om hästens och andra lantbruksdjurs naturliga beteenden och behov. Vi skrev även om det fanns några avvikande beteenden och vad som orsakat de. Det är en lång lektion så jag hann skriva klart hela uppgiften. Sedan hade vi lunch. Jag och en tjej till hade lite panik då vi skulle hinna äta, gå till boendet, packa, gå tillbaka till skolan, byta till stallkläder och sen gå till stallet på mindre än 50 minuter. Man kan tänka sig att 50 minuter är gott om tid men det var det inte för oss.

När vi kom till stallet började läraren med att dela ut hästarna till ridlektionen vi skulle ha efter den lilla teorilektionen. På teorilektionen skulle göra en muntlig uppgift om djurskyddslagen. När vi diskuterat det i mindre grupper skulle vi sedan diskutera det i helklass. När vi var klara med det gick vi och hämtade våra hästar i hagarna. När alla hästarna var inne började vi göra de iordning de för lektionen. Efter alla var klara var det dags att gå ut till ridhuset. Väl i ridhuset fick vi sitta upp och göra oss redo. Sedan red vi och vi fokuserade mycket på sitsen. Tanken var att vi skulle sitta ner i sadlarna men jag tyckte det var jobbigt så jag gjorde det under perioder. Jag tyckte det var jobbigt för att jag hade träningsvärk i insidan av låren efter ridlektionerna i onsdags. Hade inte ridit på några veckor. Efter ridlektionen fixade vi hästarna och när man var klar fick man åka hem. Så jag gick till omklädningsrummet och bytte om samt hämtade min väska sen gick jag till bussen med några kompisar. Jag var så glad då jag hann med en tidigare buss från Norrköping. När jag kom hem åt vi och efter det var jag så trött så jag gick och la mig i soffan. Jag åt lite chips med dip och godis, men jag tror jag somnade ganska tidigt. Det gör jag alltid på fredagar.

På lördagen var jag med min storasyster. Vi åt frukost med mamma innan hon skulle till jobbet och sen tvättade jag och min syster satt och målade i en jättefin bok som hon har. Efter lunch gick vi till en isplan som finns i samhället som vi bor i och åkte skridskor. Det var flera år sedan både jag och min syster åkte så båda var väldigt spända. Men det gick jättebra. Ingen av oss ramlade och jag trodde faktiskt jag skulle ramla. När vi hade åkt klart gick vi och hälsade på mamma på jobbet innan vi gick hem. När vi var hemma bakade vi en chokladkaka med nutella som vi skulle äta som efterrätt. Mamma kom hem och vi började laga maten vi skulle äta. På kvällen myste vi i soffan och åt gott.

Idag var bara jag och pappa hemma. Mamma jobbade och min syster åkte hem imorse. Jag och pappa kollade på när de körde längdstaffeten på tv:n och när de körde slalom. Sedan packade jag för att åka tillbaka till elevboendet. Jag och pappa lagade maten. Fast det var mest pappa som lagade maten, jag gjorde inte så mycket. När mamma kom hem åt vi och när vi ätit klart och jag och pappa var klara för att åka åkte vi till boendet. Han lämnade av mig och åkte hem.

Nu sitter jag och ser på Så ska det låta. Imorgon har jag sovmorgon och har vanlig skoldag som vanligt. Tror vi har hörövning på engelskan. Är inte säker men kanske. Ska försöka skriva något om mig själv imorgon så ni får veta mer om mig!

Kram Julia

Likes

Comments

Jag heter som sagt Julia Rehnström och jag bor i Östergötland. Min familj består av mamma, pappa och två äldre syskon. För tillfället bor jag inte hemma i veckorna då jag går på gymnasiet. Jag bor då på ett elevboende och har ett eget rum med badrum. Kök delar man med resten av korridoren. Jag tycker om att bo här och min korridor är den bästa. Även fast att det är så bra på boendet längtar jag hem nästan varje dag. Mitt hem kommer alltid vara mitt hem. På fredagarna åker jag hem med buss och tåg. På söndagarna då jag oftast åker in skjutsar antingen mamma eller pappa in mig.

Som person är jag snäll, tokig, kan bli hyper ibland och eftersom man är mänsklig har man såklart de där dåliga dagarna då man är på så dåligt humör att man inte borde träffa andra människor. Det är inte alls ofta det händer mig men ibland är jag på ganska dåligt humör och då är jag inte rolig. Själv tycker jag att jag är rolig de bra dagarna men det tycker inte mina kompisar. De tycker jag har jättedålig humor, och ibland kan jag förstå dem. Jag är relativ smart om jag får säga det själv. Jag läser ju ändå Naturvetenskap. Men vissa dagar är jag hur dum som helst och kan inte ens svara på de enklaste sakerna.

Mina intressen är hästar, djur i allmänhet och hälsa. Hästar jag har hållit på med nästan hela livet men har aldrig ägt en egen häst även fast jag velat det. Jag läser faktiskt Häst Profil här på gymnasiet så jag har ungefär en och en halv stalldag i veckan. Det är så roligt! Min gymnasieutbildning passar mig perfekt. Jag får högskoleförberedande med Naturvetenskapen och sedan får jag utvecklas med hästar också. Jag är väldigt intresserad av hälsa och träning och gillar att göra scheman och läsa om kost. Men sedan blir det sällan så bra i verkliga livet. Jag säger till mig själv att äta nyttigare men det slutar ofta med att jag äter choklad mitt i veckan bara för att jag är sugen på det. Träning gillar jag jättemycket, men det är också en sådan sak som sällan blir som jag tänkt mig. Jag säger dagen innan eller samma dag att jag ska träna med det är inte många gånger som det blir så. Jag är glad att jag har kompisar som gillar att träna och drar med mig till gymmet eller ut på löprundor.

Det var lite om mig själv. Jag lovar att det kommer upp mera inom en snar framtid.

Kram Julia

Likes

Comments

Idag började vi med svenska och muntligt presentation inför hela klassen. Vi skulle prata om något som var speciellt för oss. T.ex. föremål, person eller händelse. Jag berättade om en händelse jag varit med om. Det var när skolan hade ett skolmästerskap i ridning och många i min klass var med i skolmästerskapet. Jag berättade om att vår klass vunnit totalen och att ingen i klassen trodde på det. Alla blev så chockade att de fick ropa på oss flera gånger för att vi skulle hämta pokalen. Det var en så underbar känsla när vi får pokalen och kan säga att vi vann skolmästerskapet 2015. Jag är inte en sådan person som gillar att stå inför folk och prata. Därför tyckte jag att det var extremt jobbigt men efter varje presentation skulle resten av klassen ge kommentarer på framträdandet och jag fick mycket bra kommentarer. De tyckte jag var tydlig och att jag var bra på att visa känslor. Läraren sa att jag fick klassen att le eftersom jag själv log mycket och var så glad.

Efter svenskan skulle vi haft engelska men vår engelskalärare var borta, så vi fick i uppgift att låna en bok i biblioteket på engelska. När vi gjort det satte vi oss i biblioteket och gjorde inte så mycket. Några läste, några kollade film, några satt med mobilen och jag var en av de som kollade film. Sedan hade vi biologi i en timme. Vår lärare frågade först vad vi ville gå igenom nästa lektion då vi har prov nästa vecka. Han sa att vi skulle tänka på det under lektionen och sedan skulle vi ta upp det i slutet. Vi pratade om genetik. Som jag tycker är en rolig del inom biologin.

Efter biologilektionen hade vi lunch. Sedan skulle vi ha matte. En mattelektion på ungefär två timmar och fyrtio minuter. Den lektionen är lång och seg och i slutet vet man inte längre vad man håller på med. Man tror att man gör rätt men det gör man verkligen inte och det slutar med små utbrott. Men det gick relativt bra ändå och jag kände att jag gjorde vad jag kunde. När vi slutade för dagen gick vi till våra rum. Jag frågade en kompis om hon ville gå på matteresursen för att göra klart alla tal, och det ville hon. Vi var på rummen och vilade kanske i 20 minuter sedan gick vi tillbaka till skolan och började räkna matte igen.

Sedan var det dags för middag. Vi gick ner till matsalen i skolan och det serverades soppa med mackor. Det var ganska gott men såklart är alltid hemlagad soppa godare. Vi gick hem en kort stund och bytte om till idrottskläder för vi skulle gå och gymma på skolans gym. Vi var tre stycken som skulle dit. Väl på gymmet började jag med att värma upp lite, sedan började jag träna lite lätt. Jag är inte en sådan person som gymmar mycket utan jag tränar oftast hemma. Så därför är inte jag vann vid gym och är inte så duktig. Men jag gjorde mitt bästa och jag kände sedan efter vi var klara att jag gjort något bra för kroppen. Sedan gick vi tillbaka till rummen och nu sitter jag här och skriver. Jag vet inte vad jag ska göra ikväll. Men jag ska iallafall packa. För imorgon får jag åka hem. Längtar så mycket!

Får se om jag hinner skriva något imorgon. Hoppas det.

Kram Julia

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg. Jag heter Julia och är 16 år. Jag är ny på det här med bloggande och ska försöka lära mig hur allt fungerar. Förhoppningsvis kommer jag lägga ut något varje dag, men det är inte säkert. De dagarna jag inte har tid att skriva kommer det såklart inte upp något. Men jag ska försöka. Hoppas det jag skriver är intressant och att ni kanske kan känna igen er i vissa av mina delar i livet. För jag kommer nästan skriva om allt mellan himmel och jord.

Kram Julia


Likes

Comments