​Jag har väntat på ett bankkort från Sverige då mitt inte fungerar som det ska här borta. Idag kom ett paket på posten från Sverige. I det fanns brev, choklad, massa godis för familjen att prova och ett fint armband. Blev så glad och överraskad <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vad vore väl en bal på slottet...

Nej men ärligt talat, hade varit så kul att gå på Homecoming med någon. Jag kan ju alltid gå med Lucie eller några av kompisarna i skolan, men man har väl fått upp ögonen för någon speciell så där...

Förväntar mig inte att bli frågad och är alldeles för osäker på att fråga någon HOST då jag inte är säker you know.

Vet att jag skriver det hela tiden men känner verkligen att jag utvecklas mer och mer med tiden. Är ganska bekväm med att prata engelska nu och kommer närmare människorna i skolan.

Btw, skolan här är sjukt lätt. Gör bara läxorna och kommunicera med lärarna så har ni A. Sen kör man ju (i alla fall jag) ganska ofta på "I'm sorry I don't understand what we're supposed to do" och på så sätt kan man få lite extra tid och hjälp osv. Man får inte vara dum!

OBS är lite negativ nu,
Det är mycket som kretsar runt familjen. För mig är det svårt att umgås med vänner utanför skolan då jag är beroende av att någon kör mig överallt. Mina föräldrar vill också träffa dem som kör mig som är vänner och av någon anledning tycker jag att det är jättejobbigt.

Jag som inte bor alltför långt ifrån Stockholm City har alltid kunnat gå ner till pendeln på 5 min och bussen ligger 3 minuter från mitt hus. Det är en sån omställning och jag känner att jag inte riktigt har förstått det än. Känner mig smått isolerad och kvävd. Familjen vill såklart spendera tid med mig och Lucie när vi är här, men jag spenderar inte lika mycket tid med vänner utanför skolan som jag vill.

Förhoppningsvis löser det sig med tiden (är nästan 100% på att det kommer lösa sig) men det är väl det som är lite jobbigt.

Avslutningsvis kan jag ju säga något positivt. Are you ready?? Mina ögonbryn har utvecklats mycket positivt sen jag kom hit, vilket jag ÄLSKAR.

Det var allt från mig för ikväll, ska försöka förbättra mitt uppdaterande.

Godnattkramar på er!

Likes

Comments

SUBWAY

Det kan ha varit den smaken jag valde men de lade inte ens på peppar :/

Bild från Google

MCDONALDS

Hörni, ingenting slår svenska mcd's pommes. Så himla goda.

Bild från Google

KOMMUNALTRAFIK

Jag känner mig som 7 år igen. Måste fråga varje gång jag ska någonstans för att jag kan inte ta mig dit själv.

VÄGAR

Märkte redan första dagen att det guppade mer när vi körde på Kaliforniens vägar än det gör i Sverige.

Bild från Google 

MODE

Kan gå ut i min pyjamas - folk hade inte kollat en extra gång. Går ut i ett par kostymbyxor och en fin tröja - alla kollar extra mkt.

Likes

Comments

Känner äntligen att jag börjar bli bekväm här. Om två dagar var det exakt en månad sedan jag lämnade Sverige. Nu känns det som att jag är bekväm med språket, familjen och jag börjar äntligen slappna av helt med alla i skolan. Det är så himla skönt att språkbarriären börjar krympa! Hade så mycket problem med läxor och lektioner i början. Det var svårt att förstå vad de pratade om.

I helgen var vi på bbq hos min vmammas sida av familjen. Det var så himla gott! Härligt att träffa alla också

Weee lilla dubbelhakan där också

Jag var på det där footballgamet också. Guys det var så himla roligt. Kom närmare flera i min årskurs samt de seniors jag har klasser med, då jag tar seniorclasses.

Jag, vpappa, Lucie och Maddie åkte också och åkte gokart på Pole Position. Det var sjukt roligt. Blev dock krockad i några gånger då man inte var den snabbaste där så att säga... Det var i alla fall superkul, vill åka dit igen!

Vi tog foton i skolan någon gång under förra veckan. De ska alltså hamna i the yearbook, som jag inte tänkte köpa då den var för dyr (mer än 300kr för lite foton). Men så säger vmamma att hon har köpt varsin yearbook till mig och Lucie för att hon ville att vi skulle ha den som minne när vi kom hem sedan. Så gulligt av henne! Är så glad för alla i min familj och det är inte pga att de köper saker utan de är så generösa med sin tid, hus och familj. De visar oss nya saker och är intresserade av våra liv där hemma. Ne tycker om de jättemycket.

Nu ska jag kolla på UnReal, en asbra serie som jag rekommenderar till alla som vill ha något att kolla på.

Likes

Comments

Hej hörni!

Kände att jag inte skrivit så mycket om hur det är här borta på ett tag. Tänker att jag passar på nu.

Vet ni om faserna hos en utbytesstudent? Först är man glad och exalterad, sedan får man hemlängtan, sedan är allt bra igen. Man är bekväm i språket och har ett squad osv och tillslut är man nere igen då det är dags att åka hem. Jag hoppar lite hipp som happ mellan (ursäkta min franska) "fan vad jag vill hem till Sverige och krama på min hund" och "Det är så sjukt kul att vara här. Jag ser fram emot allt så himla mycket".

Angående skolan är jag lite kluven. Lärarna är jättebra och eleverna är också jättesnälla. Dock är det inte alls som jag tänkt mig. (JAG VET NU SÄGER JAG EMOT MIG SJÄLV. JAG SOM BRUKAR SÄGA ATT DET INTE ALLTID BLIR SOM MAN TÄNKT SIG MEN ATT DET KAN VARA BRA.) Då min skola är en prep school är den inte som normala skolor. Det var tänkt att jag och Lucie skulle gå på en stor highschool här i närheten men det fanns inte plats för oss där... Skolan jag går på nu har skoluniform och saknar spirit. Det känns som att man kommer dit för att lära sig och sedan går hem, som i Sverige. Jag missade uttagningarna för de flesta aktiviteter denna termin då jag bokstavligen talat missade de tre första skoldagarna pga jag vet inte vad.

Det är väl mest det som känns halvsegt. Jag vet ju dock att I'll come around men detta ^ pushar på min hemlängtan lite smått nu i början.

Är däremot supertaggad på i morgon då jag ska gå på mitt första football game!! Det ser jag mycket fram emot. Allt annat som vi gör här som att åka till stranden, ha the walking dead maraton, umgås med vänner osv är superkul och jag ser verkligen fram emot det här året. Ville bara skriva av mig lite.

Värmen här är sjuk btw. Det har varit runt 37 grader varenda dag hela veckan. Inte för att jag kunnat njuta då jag varit sjuk men det är härligt att kunna skryta om det hehe.

Kram på er nu ska det sovas här.

Likes

Comments