Hörni nu går det bra!

Har ju som sagt bokat en resa till Kanada och New York och måste därför fokusera på att spara pengar. Har äntligen fått svar från ett företag som vill anställa mig. Akademisk Omtanke heter dem och ska alltså vara barnvakt. Känner att det verkligen passar mig. Jag har mycket i skolan och har därför inte tid med jobb varje eftermiddag då jag slutar sent många dagar i veckan. Sedan är det inte jätte effektivt för ett företag att anställa någon som endast kan jobba vissa kvällar och helger. På det här sättet kan jag välja mina egna arbetstider och göra något jag faktiskt tycker om att göra.

Det känns bra helt enkelt.

I helgen har jag varit på gröna lund med en kompis då det var Ericssondagen samt firat en kompis som fyllde 18. Har förhalat skolarbete men vad är söndagar till för annars än att ta igen på det man skjutit upp?

Hoppas ni haft en härlig helg

Är så dålig på att dokumentera med bilder men här är en suddig från Gröna Lund

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har förstått att min tidsoptimism inte är något oskyldigt och "lite sådär ibland". Det spelar ingen som helst roll om jag vaknar 20 minuter eller två timmar innan jag måste åka, jag kommer alltid på ett sätt att bli sen! Det är helt galet, blir förundrar över hur jag lyckas? Kan vakna en kvart innan bussen går och vara helt lugn. Jag tar en lång dusch, äter frukost i en halvtimme och bakar mitt ansikte. Det är när jag sitter på bussen som jag får panik och ångrar alla beslut jag någonsin tagit i livet. Det är lite komiskt ändå. Har inte sett detta som ett problem förrän nu. Tänkte att "det händer väl alla att man är lite sen ibland". Ska ta tag i problemet nu.

Suddig och gulhårig

Likes

Comments

Jag vet att alla har sett den och pratat om den redan men i fredags gick jag och en kompis och såg IT. Jag är inte ett jättestort fan av jumpscares och det var inte jättemånga sådana i filmen. Annat än jumpscaresen var inte filmen jätteläskig. Den gick att se. Tyckte att det var bra och intressant handling. Det är så ofta som skräckfilmer inte har en plot utan bara massa saker som hoppar fram för att skrämmas. Jag tycker att det märktes att skaparna av IT faktiskt hade lagt ner energi i handlingen vilket uppskattas! Sevärd.

I lördags däremot var det STRESSIGT. Jag har ju skrivit tidigare om min tenta som jag skrev i lördags (det gick bra för dem som undrade). Jag vaknade på morgonen och insåg att klockan var 08:58. Tentan började 09:30 och med buss till skolan tar det ca 1h. Vet inte hur men jag lyckades ta mig dit så att jag hann precis. Skrev provet snabbt och åkte sedan och jobbade på ett bröllop med en kompis.

Det var lätta arbetsuppgifter så som att se till att buffén var påfylld och att det såg rent ut. Vi hade jättekul och fick åka hem tidigt runt 23 tiden.

Kram på er!

I väntan på arbetsuppgifter.

Likes

Comments

Som ni vet har jag varit i USA ett år och har därför beslutat att tenta av Engelskan. Naiv som jag är trodde jag att allt som gällde var att skriva ett väldigt långt prov och sedan var det över. Hade såklart fel. Det är så mycket jobb! Har nyss läst ut den andra engelska romanen den här månaden och skrivit klart en uppsats.

Fokus på att det är fredag i morgon samt min första övningskörning med trafikskolan! Ska bli skönt med körkort och lite mer frihet.

Likes

Comments

Bokade en resa till Kanada och New York nyligen. Ska flyga dit i jul med kusinen och ser väldigt mycket fram emot det! Tanken på att bo själva på (strax utanför) Manhattan och gå på ett homegame på Air Canada Centre får mig på bra humör. Det lär bli en skillnad från förra gången jag var där, då jag åkte med ett företag. Denna gången kommer jag ha kontrollen, lär bli intressant.

Likes

Comments

Hörni nu är det bra. Jättebra till och med. Trivs bra. Här kommer lite bilder från tiden jag inte varit aktiv. Bl.a hoopcoming och SanFran.

ALLA BILDER FRÅN HOOPCOMING BLEV SUDDIGA :)

Likes

Comments

Är ni starka i vad ni tror på? Står ni alltid upp för vad ni tycker? Tvekar ni aldrig på att sätta ner foten och säga ifrån när någon säger något som ni inte tycker är okej? Jag tvekar. Om det är något jag har lärt mig under de fem månaderna jag har varit här är det att känna sig ensam med sin åsikt inte alltid är helt lätt. Jag har aldrig varit en debatterande person. Jag är säker i vad jag står för men jag är inte bra på att argumentera. Det, mina vänner, har varit något jag har fått kämpa med här borta. Folk här skämtar om saker som, enligt mig, inte är okej, det är mer sexistiskt, rasistisk. Här finns mer homofobi och islamofobi än vad det, enligt mig, finns i Sverige. Här är det i alla fall mer öppet. Ibland känns det som att alla som bor här har blivit hjärntvättade. I Sverige har jag alltid haft mina vänner, med samma åsikter som jag, som har kunnat backa mig. Så är det inte här borta. Jag ser över kommentarer, ignorerar saker som folk säger för att jag inte orkar ta diskussionen. Jag har varit besviken på mig själv för att jag inte står upp för vad jag tror på.

Så började jag tänka över tiden jag varit här, sådär lagom till nyår, och blev stolt. Stolt för att i Sverige har jag aldrig blivit satt i en liknande situation förut. Jag har aldrig behövt debattera för mig själv för att människor omkring mig har gjort det åt mig. Jag har alltid stått för vad jag tycker, genom att backa andra som tycker som jag. Även om det är småsteg så har jag sett mig själv utvecklas. Jag har tagit diskussioner med människor, som jag aldrig hade tagit där hemma. Diskussioner som jag har förlorat men ändå varit stolt över just därför att jag har sagt vad jag tycker. Visst, jag tar inte alla diskussioner, men jag har gett mig in i fler än vad jag hade gjort för ett år sedan.


Likes

Comments

Hej. Jag har försök att skriva men det har inte fungerat. Jag ska vara ärlig nu.

Har känt en sådan enorm press (skratta inte jag vet att det låter konstigt) att ha kul. När jag ser andra utbytesstudenters mystory's och Instagram uppdateringar blir jag nästan lite ledsen. För helt ärligt, jag trivs inte till 100% med familjen och jag tycker inte om skolan alls.

Det låter kanske inte som en bra anledning att inte uppdatera men jag har väntat på att det ska vända, så att jag ska kunna göra ett inlägg om när jag gör något jättekul med superfina bilder till. Det har inte hänt.

Anledningen till att jag skriver är i alla fall för att det ska vända idag. Tänker göra det här bra nu. Ta nya tag.

Likes

Comments

​Jag har väntat på ett bankkort från Sverige då mitt inte fungerar som det ska här borta. Idag kom ett paket på posten från Sverige. I det fanns brev, choklad, massa godis för familjen att prova och ett fint armband. Blev så glad och överraskad <3

Likes

Comments

Vad vore väl en bal på slottet...

Nej men ärligt talat, hade varit så kul att gå på Homecoming med någon. Jag kan ju alltid gå med Lucie eller några av kompisarna i skolan, men man har väl fått upp ögonen för någon speciell så där...

Förväntar mig inte att bli frågad och är alldeles för osäker på att fråga någon HOST då jag inte är säker you know.

Vet att jag skriver det hela tiden men känner verkligen att jag utvecklas mer och mer med tiden. Är ganska bekväm med att prata engelska nu och kommer närmare människorna i skolan.

Btw, skolan här är sjukt lätt. Gör bara läxorna och kommunicera med lärarna så har ni A. Sen kör man ju (i alla fall jag) ganska ofta på "I'm sorry I don't understand what we're supposed to do" och på så sätt kan man få lite extra tid och hjälp osv. Man får inte vara dum!

OBS är lite negativ nu,
Det är mycket som kretsar runt familjen. För mig är det svårt att umgås med vänner utanför skolan då jag är beroende av att någon kör mig överallt. Mina föräldrar vill också träffa dem som kör mig som är vänner och av någon anledning tycker jag att det är jättejobbigt.

Jag som inte bor alltför långt ifrån Stockholm City har alltid kunnat gå ner till pendeln på 5 min och bussen ligger 3 minuter från mitt hus. Det är en sån omställning och jag känner att jag inte riktigt har förstått det än. Känner mig smått isolerad och kvävd. Familjen vill såklart spendera tid med mig och Lucie när vi är här, men jag spenderar inte lika mycket tid med vänner utanför skolan som jag vill.

Förhoppningsvis löser det sig med tiden (är nästan 100% på att det kommer lösa sig) men det är väl det som är lite jobbigt.

Avslutningsvis kan jag ju säga något positivt. Are you ready?? Mina ögonbryn har utvecklats mycket positivt sen jag kom hit, vilket jag ÄLSKAR.

Det var allt från mig för ikväll, ska försöka förbättra mitt uppdaterande.

Godnattkramar på er!

Likes

Comments