Hej mina älsklingar! Det blir verkligen inte mycket tid över för att skriva några rader här just nu. Jag har en monstervecka framför mig med två enorma tentor och det ska bli SÅ skönt när de är över! Tur att Paulina gjorde mig snygg i håret tidigare i veckan i alla fall så man åtminstone kan se lite snygg ut trots att man är dötrött och lever på koffein och sömnbrist för tillfället.


I torsdags var jag och den här sköningen på NK och shoppade på GANTs kundkväll. Hittade en supersnygg ljusblå skjorta som fick följa med hem. Avundade kvällen på Pinchos med god mat och dricka. Johanna är fantastisk, en av de vänner jag har som är absolut mest godhjärtad och lojal och det är häftigt att vi har hängt ihop som vänner i 23 år nu.

Vilket också gör mig rätt gammal...

Fredagskvällen spenderade jag och M kravlöst med de här goingarna. Åt tacos och kollade på Idol, grät en skvätt för att Erica åkte ut och att Noah fick vara kvar. Menmen. Smaken är som baken. Myskväll med favoriter.
Önska mig nu snälla ett stort lycka till på min tenta imorgon. Det är inlärningspsykologi som ska avklaras och det är en jäkla massa begrepp som SR+, DRO, prompting, fading och så vidare som ska sitta. Wish me good luck så höres vi! Love, J

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som jag har letat efter produkter till min hy som inte kostar skjortan. Jag vet inte ens vad jag ska kalla min hy för - blandhy? Torr? Fet? Den växlar mellan alla tre beroende på väder och årstid. När jag var yngre hade jag aldrig problem med finnar eller liknande, men sedan ett par år tillbaka får jag periodvis utslag vid käklinjen och halsen som gör vansinnigt ont. Därför har jag blivit supernoga med att ta hand om hyn, och produkterna ni ser från Yves Rocher ovanför är rena guldgruvan för mitt ansikte.

Ansiktsborttagningsgel som får bort alla orenheter, en mjukgörande ansiktsmask (jag brukar låta den sitta kvar i ansiktet över natten ett par gånger i veckan), ansiktsvatten och en ansiktskräm för både dag och natt. Det bästa av allt, förutom att de inte är speciellt dyra, är att de är 100% vegetabiliska. Största rekommendation! 

Likes

Comments

​Hej mina fina! Var ett litet tag sen. Jag är hemma igen efter underbara dagar på Tjurkö utanför Karlskrona. Borta underbart men hemma ändå bäst. Kom nyss hem efter en arbetsdag på Rönnäng och ska inte göra så mycket mer idag än att äta tacos och kolla på Idol med sambo och goda vänner. Imorgon väntar födelsedagsfirande av svärmor och på söndag ska jag ha lite tjejmingel här hemma. Full rulle! 

Nästa vecka blir lugnare tempo, tentaveckan ligger inte alldeles för långt bort i tiden och det ska presteras och kommas ihåg en hel del. Hoppas ni har haft en härlig vecka och att en rolig helg väntar! Love, J 

Likes

Comments

Varje höst gör sig saknaden påmind. I takt med att löven ändrar färg och långsamt faller till marken, hugger det då och då till i hjärtat. För du fattas mig älskling. Som du fattas mig.

Likes

Comments

Jag undrar mycket över det där. Hur vissa människor gräver ner sig och tycks älta saker i all oändlighet, medans andra människor går genom livet och rycker på axlarna. Vi är ju så olika. Men allting handlar inte bara om våra personligheter. Det handlar även om inställning. Hur man väljer att tackla sakar som kommer i ens väg och om man är strutsen som trycker ner huvudet i sanden eller om man är lejonet som väljer att ta kamp.

Den psykiska ohälsan ökar i hela Sverige och jag tror att ju mer vi grubblar desto sämre mår vi. Eftersom samhället inte tar ansvar för vårt välmående behöver vi ta hand om oss själva, och det tror jag vi gör genom att tänka oss friska. Vad mår du bra av? När känner du dig som mest avkopplad? Och när mår du som sämst? Lär känna dig själv och lyssna på kroppens signaler. Säg nej när du inte orkar eller vill och ladda batterierna på det sättet du behöver. Lyssna på människor som inspirerar dig. Gå ut och gå i naturen. Skatta. Älska. Ha visioner. Drömmar och mål. Och se till att förverkliga dem. Låt dem inte bara vara drömmar.

Var lejonet som tar fighten, men som också ser till att få riktigt bra vila däremellan.
Grubbla dig inte sjuk, tänk dig frisk. 

Likes

Comments

​Hej mina hjärtan, hoppas ni har haft en fin start på veckan. Jag har ägnat dagen åt att plugga inför morgondagens tenta. Gick en långpromenad runt ön förut och njuter av att ha havet runt knuten. På söndag åker jag hem till Göteborg igen men tills dess ska jag bara njuta. Massa kärlek, Julia.

Likes

Comments

Drömdag inne i Karlskrona med en efterlängtad vän. Vi gick en lång promenad runt Saltö och åt lunch ute på kajen i strålande väder vid Saltö fisk. Dagar som de här är livet onekligen lite bättre än vanligt.

Nu är jag hemma på ön igen och vi har ätit en jättegod middag och kollat på Idol. Sitter och knåpar lite på resultatdiskussionen till vår uppsats vi skriver i skolan just nu, vill gärna få undan och bli klar senast imorgon bitti så jag kan ta lite helg sen. Min kusin Mia kommer hit till ön imorgon och på söndag ska jag in till stan och fira en vän som fyller år så vill inte ha massa plugg efter mig.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg! Massa kärlek, J.


Dreamy day in Karlskrona with an old friend. We went for a long walk around Saltö and had lunch on the quayside in glorious weather at Saltö Fish. Days like these are undoubtedly a bit better than usual.

Now I'm back on the island again and we have eaten a great dinner and watched Idol. Sitting and knocking a little on the result discussion to our study we are writing at the school right now, would like to get it away and get ready by tomorrow morning so I can take a little weekend later. My cousin Mia is coming to the island tomorrow and on Sunday I will go to town and celebrate a friend so I do not want to have a several studies after me.


Wishing everyone a really nice weekend! Love, J.Likes

Comments

Det är ju för väl att det bara är kanelbullens dag en gång om året! Hur många har ni ätit idag? Vi bakade ett 50-tal förut, så nu lär jag ha fika så det räcker i flera månader framöver. 

It's good that it's only a day of cinnamon bulls once a year! How many have you eaten today? We baked 50's before, so now I learn to have Swedish "fika" so it's enough for several months to come.

Likes

Comments

Fördelen med att plugga på distans. Man kan läsa vart man vill, när man vill. Spenderar de kommande veckorna på östkusten med familj och vänner och läser med ett lugn i kroppen och havsutsikt från vardagsrummet. Balsam för själen, det är bra det. Sprang en löprunda runt ön förut och kroppen sa tack efteråt. Det är fantastiskt vad våra endorfiner kan lyckas med. Om vi bara erbjuder den det. 

Önskar er alla en fin kväll! Själv ska jag dricka te och läsa en ny bok som jag längtat efter att få börja läsa. Puss!


Likes

Comments