TIPS ATT RESA MED BEBIS

Fick frågor för någon vecka sedan kring att resa med en så liten som N. Och jag tänkte att där är säkert fler som undrar kring det, och är en lika nervös förälder som jag själv var inför detta.. men kan med handen på hjärtat säga att det går super bra även om dem är små.


Eget handbagage

Tips är att packa ett eget handbagage till sitt/sina barn. Räcker med en liten väska som du fyller med då blöjor, våtservetter, klämmisar/smoothies, någon leksak dem tycker är rolig, någon trygghet som snutte/nalle och kanske någon nappflaska och vällingpulver om barnet dricker det, alt. Tetrapack med färdigblandad välling du kan hälla direkt i flaskan utan att behöva värma (smidigare när man sitter på ett flyg).

Vi hade oturen att N blev sjuk på flyget och såklart hade vi ingen panodil med oss i handbagaget.. så det skulle jag varmt rekommendera om att faktiskt ha med er om det mot förmodan blir så tokigt som de blev för oss.


På flygplatsen

När det väl kommer till att göra det så smidigt för sig med en liten på flygplatsen så kan jag bara tipsa om en bärsele! Det bästa vi tänkt på att ta med oss och ångrar inte en sekund då N bara var ledsen och missnöjd. Dessutom underlätta det enormt om sitt barn inte kan gå själv. Om man då har dem i en bärsele är händerna fria till att ta resväskorna och hålla kolla på pass/biljetter osv. Dessutom hade vi ingen vagn med och om man har det brukar man få checka in den och behöva lämna den rätt fort vid flygplatsen.. så tips är en bärsele, helt klart!


I resväskan

I resväskan hade vi med lite fler leksaker till N. När det gällde mat så ville vi inte ge henne den maten dem har där nere då hon är för liten för det och man vet själv hur ens egna mage reagerar på det. Vill inte att hon blir sjuk. Så vi tog med en liten kartong med burkmat, smoothies och andra klämmisar. Vi hade även en påse med både en kartong gröt och en kartong med välling. Vi la denna i mitten utav resväskan och la kläder runt den och uppe på den för att skydda den.


Utöver det hade vi såklart annar vardagligt med till henne som kläder, badkläder, solhatt, borste, shampoo osv.


På flyget

Min svärmor hade betalat lite extra för att sitta längst fram i planet. Och om ni väl ska ut och resa med någon under 1 år så betala då den lilla extra summan för att få platser längst fram!! För där är mer utrymme och även en vagga dem sätter monterad på väggen som ditt barn kan sova i. Och N sov i den både hela flygresan ner och nästan hela flygresan hem! Då får ni som föräldrar fria händer och sitter något bekvämare utan en bebis sovande i sin famn när man ska äta osv..


När man ska lyfta och landa med ett litet barn så skulle jag tipsa om att låta den dricka välling, vatten eller suga på nappen. Detta hjälper dem mot trycket i öronen. N sa inte ett ljud någon utav gångerna. När dem fyllt 1 år så köp även nässpray till dem. Detta kan ni ta ca 10 min innan det ska lyfta och landa. Det hjälper också eftersom de öppnar alla luftvägar och dämpar trycket.


  • Nära Hallontäppan, Ljungbyhed

Gillar

Kommentarer

MoaPaulsson
MoaPaulsson,
Tack för tips!!!😍nouw.com/moapaulsson
sweetwords
sweetwords,
Titta så smidigt var är det hon ligger i fanns det på flyget. Ja det vid stig och landning är ju svårare för oss då men det finns några mammamu öronproppar
nouw.com/sweetwords
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229