SVAR PÅ ERA FRÅGOR

När började du blogga? Vad är det roligaste med att blogga?

Jag har bloggat lite till och från i många års tid, men tröttnat och slutat en period och börjat efter en tid igen. Det var inte förens någon gång i 2014 som jag tog upp bloggandet på allvar och blogga regelbundet och hitta liksom min stil och glöden till att vilja blogga. Men efter en massa som hände i mitt liv osv så slutade jag i slutet av förra året igen. När vi detta året fick reda på att vi vänta barn och många saknat mitt bloggande så fick jag många frågor av nära o kära och även utomstående som följt min blogg sedan tidigare om jag inte kunde börja blogga igen och denna gång om graviditeten och sen vidare om livet som mamma osv när bebis kommit. Och jag ska vara ärlig och säga att jag velade fram och tillbaka men sen någonstans hade jag saknat bloggen och allt hade fallit på plats i mitt liv igen så det kändes rätt att ge det en chans igen. Ångrar det idag inte en sekund och tycker det är så roligt, stora delar till att jag tycker det är så roligt också är för att jag får så mycket respons från alla er som läser min blogg och den verkar liksom uppskattas. Det är så kul och gör att glöden finns kvar till att vilja fortsätta med detta!

Varför började du blogga?

Jag svara nog lite på den frågan ovan, men jag börja blogga för att många frågade efter min blogg och saknade den. Även jag själv, kände att det kunde va skönt att skriva av sig och få dela med sig till andra om sitt liv och ibland behöver man stöd och råd från utomstående och andra än sin familj, iallafall så känner jag och min blogg är en perfekt plats för att göra det på, till er! Jag är även gravid med första barnet och mycket nytt, därför tyckte jag de var skönt att se om jag kunde nå ut och hitta andra mammor som man kunde bolla samma tankar och idéer med och hjälpa varandra, vilket jag nu har gjort.

Nämn några bloggar du läser varje dag och varför? 

Detta svar lär bli lång som en bibel om jag ska nämna alla bloggar jag läser varje dag. Men några som jag följer starkt och går in och kikar på några gånger om dagen är bland annat:

@thelisalarsson @carroat

@JennyLou @jonnasofieh

@sjosefine @MoaPaulsson

@lenakronvald @sweetwords

@michellenorman @Emmaengstroms

Insåg att det blev många ändån, men detta är ändån bara ett handplock av dem jag läser dagligen. Älskar att läsa andras bloggar och det är lika viktigt för mig att göra det och följa andra som att få ihopa min egna blogg.

Vad fastnar du för hos andra bloggar?

Där är mycket jag fastnar hos andra bloggar med, men något som gör det riktigt intressant att läsa är när det handlar om nya saker dem köpt och var dem köpt dem ifrån, tips och råd, listor, inredning. Men jag kan faktiskt tycka det är otroligt roligt att bara läsa hur ens dag varit också, eller stötta en som haft det kämpigt under dagen och bara behöver lite kärlek från någon.

Älskar verkligen din blogg!! Vad fotar du med?

Åh vad roligt att höra att du gillar min blogg!! Jag fotar både med min systemkamera, jag har en nikon D3100 som jag är väldigt nöjd med och funkar utmärkt för mig just nu, skulle nog velat uppgradera mig i framtiden dock. Om den är för stor att ta med sig när vi ska iväg någonstans, då den är rätt stor och otymplig så fotar jag med min mobil (har en iPhone 8 plus.) och med dens porträtt inställning på kameran tycker jag den verkligen fungerar utmärkt att ta bilder med också!

Hur bor ni, hus eller lägenhet?

Vi bor i lägenhet, hyreslägenhet faktiskt. Men på papper står det att det klassas som ett radhus. Vi har en marklägenhet med trädgård/uteplats och även rabatter och möjlighet till uteplats på framsidan med. Två sovrum, ett kök med plats för matbord, två toaletter en större och en mer gäst toa, en Walk in clothset med ett anknytande rum där vi har egen tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Sen ett hyfsat stort vardagsrum. Vårt hem blev även nyrenoverat till vår inflyttning så det är skönt och vi trivs väldigt bra här som det är just nu.

Vilka är dina bästa fototips?

Jag är väldigt glad för att fokusera in på föremålen jag ska fota, och att det blir en mer suddig bakgrund. Så jag brukar fokusera rätt så mycket med objektivet. En annan sak jag tycker är viktigt är ljuset som är runt en. Om det är skuggor eller mörkt så undviker jag att ta bilder. Ljuset är A och O enligt mig. Jag är väldigt petig när jag tar bilder att allt runt omkring ska se snyggt och prydligt ut också, inget man ser på bilden som är kastat härs och tvärs på golvet eller på bänken bakom en osv. Det stör mitt öga och förstör mina bilder, haha!

Älskar verkligen din stil och inredning! såg den vita filten i inlägget tidigare, vart kommer den ifrån?

Men tack snälla! Så roligt att höra! Om du menar den som min MacBook ligger på på soff kanten så är den från Jysk faktiskt. Säkerligen 3 år gammal och behövs egentligen slängas pga deras skick nu. Men har svårt att släppa dem då dem är så varma och gosiga att krypa under när man är frusen!

Så fin blogg! Hur gör ni med föräldraledigheten? När har du planerat att jobba igen och hur fördelar ni den mellan dig och din partner? 

Jag kommer vara den som går hemma och är mamma ledig större del av tiden. Dock kommer jag när vi ser att det funkar, hoppa in och jobba osv och att M får ta mini då i några timmar. Annars är det M som tjänar bäst här hemma och han går tillbaka till jobb och ska vara pappa ledig antingen fredag o måndag varje vecka en period eller torsdag o fredag varje vecka en period så han får en längre helg med oss istället helt enkelt. Han måste ju också ta ut ett vist antal av sina pappa dagar själv.

Vad är ditt drömyrke?

Mitt drömyrke skulle nog vara att få designa hus och sedan inreda dem. Eller så skulle jag velat göra något helt av det motsatta, nämligen hjälpa barn som har det svårt i sin familj och behöver extra stöd från någon utomstående. Som en barnpsykolog. Jag vet hur det hjälpt mig till den jag är idag och det skulle gjort mig så varm i hjärtat av att kunna hjälpa andra barn som behöver en hjälpande hand eller bara någon som lyssnar på en.

Vad jobbar du med? 

Jag jobbade på Ur & Penn innan jag blev sjukskriven för foglossning. Anställningen har gått ut då jag hoppade in som en vikare för en annan anställd under några månaders tid. Dock prata jag med chefen häromdagen och ska mest troligen tillbaka där och hjälpa till i jul/början på nästa år. Saknar dem sååå och är verkligen så rastlös, älska det jobbet! Ut över det är jag timvikare i kommunen, så hoppar in på skolor och förskolor. Sen har jag en distansutbildning som när som är slutförd, då blir jag utbildad barnskötare.

Var ser du dig om 5 år? 

Hmm.. det var en klurig men intressant fråga.. jag ser mig tillsammans med min familj och drömmen skulle ju varit om vi kanske börjat på ett husbygge. Rest lite och fått dem bästa första åren tillsammans med vår dotter.

Har ni bestämt namn till bebisen? 

Vi är öppna för förslag på namn än, men när vi hittade namnet Nowalie så har vi knappt pratat om det mer, för det var verkligen ett namn som både kg och M tyckte om och fastnade för. Mellannamn osv har vi inte hittat än och vi har även varit öppna med att det kanske visar sig att det inte är en Nowalie när mini väll vill titta ut. Men just nu lutar det faktiskt mot Nowalie.

Kan du tänka dig få fler barn?

Absolut kan jag tänka mig det, men jag vill att mini ska hinna få sina första år själv med mamma och pappa. Så jag och M är överens om att vi gärna vill ha max 2 barn men jag vill vänta i några år innan det kommer i tankarna om barn nummer 2.

Har du gått gymnasiet, vilken linje? 

Har gått i gymnasiet men tyvärr inte slutfört det då jag gick in i väggen pågrund av personliga skäl, jag har både gått bild och foto linjen och handels linjen.

Största/favorit intressena?

Hmm.. just nu för tillfället är det nog att fota, fynda och inreda här hemma. Jag går ju mycket hemma för tillfället pga foglossning och bebis snart är här (får vi hoppas) och för att fördriva dagarna har jag börjat fota mycket, för att det är ett intresse som alltid funnits hos mig och för att jag älskar att få lite mer proffsiga foton till bloggen. Fynda gör jag väldigt mycket nu, både till bebis, mig och hemmet. Jag tycker det är otroligt roligt att sälja av sånt man inte använder här hemma och förnya det med nytt som man faktiskt fyndat sig till. Inredning har alltid stått varmt om hjärtat, skulle kunna göra om här hemma 1 gång i månaden om jag bara fick haha! Men genom att bara flytta rundor på sakerna här hemma eller ändra inredningen från ett rum till ett annat förnyar det så snabbt , dock är minis rum det roligaste projektet numera.

Drömmar om framtiden?

Ja men visst absolut har jag det! Jag vill bland annat bygga mitt drömhus, men inte från grunden.. vill ni jag berättar mer om just den drömmen i ett enskilt inlägg? Jag vill även resa en del med familjen, uppleva Thailand med hela familjen bland annat. Maldiverna & bora bora är en dröm att få uppleva med innan mitt liv på denna jorden är över. Jag vill gifta mig med M och få förverkliga alla tankar kring mitt dröm bröllop en vacker dag. En hund skulle också varit mysigt att skaffa oss när tiden finns till det någon dag.

Vad roligt att du kör en frågestund! Undrar hur gammal du är?

Jag är född 1996 och är i dags läget 21 år. I december månad fyller jag 22 år, så jag är en sån som fick vänta till sist med att gå ut på krogen och sist med att ta körkortet av ens vänner, haha! Usch för att va född i slutet av året har jag alltid sagt!

Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Tack för jag fick vara med på din lista <3. Sådan lgh är ju toppen, det blir ju ett radhus typ då ju. Har alltid velat ha sådant jag med, nu bor vi på vån 14nouw.com/sweetwords
juliamalmgren
juliamalmgren,
Älskar att läsa din blogg så det var självklart! ❤️ Ja helt underbart! På hyreskontraktet står det faktiskt radhus så det klassas väll som det antar jag 😍 usch det va långt upp! Haha hoppas ni har hiss 🙈nouw.com/juliamalmgren
sweetwords
sweetwords,
Öhh va????? vån 14??? hade jag hjärnsläpp haha, vån 2 ska det vara =D. Ohh man tackar och detsamma =D <3nouw.com/sweetwords
juliamalmgren
juliamalmgren,
Haha ja jag tänkte väll att vån 14 lät lite väl, men inte vet jag 😅 tur det bara är 2 vån! 😄 tack fina du! 💗nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229