SÖMNLÖSA NÄTTER, jag har lösningen!


Vi har kämpat i veckor med att få N att sova hela nätter. De har inte alls gått bra om jag ska vara ärlig. N befinner sig i en utvecklings period just nu och är extremt mammig. Det räcker jag går ut i hallen fast hon ändån ser mig från vardagsrummet och ändån börjar hon gråta helt hysteriskt i panik och tror jag ska lämna henne. Likadant om jag enbart går runt hörnet, vill tillägga att det spelar ingen roll om jag pratar med henne samtidigt som jag befinner mig i ett annat rum eller ej. Otroligt mammig och ska ha min närhet HELA tiden. Om hon kunnat krypa in i min mage igen så skulle hon gjort det, haha!

Till saken! N sover oroligt om nätterna, speciellt i sin säng som är bara en halv meter ifrån vår säng. Det går bra att somna där på kvällen efter jag haft henne i mon famn och somnat o jag sedan lägger ner henne, men hon sover ändån oroligt när hon väl somnat ordentligt. Vänder och vrider på sig. På natten vaknar hon och skriker hysteriskt, inte för att hon är hungrig utan för hon insett att hon inte vet var jag är och hon känner inte min doft. Såfort jag tar upp henne i famnen så somnar hon igen, men vaknar när jag lägger ner henne igen i sin säng. Detta har resulterat i att jag inte orkat hålla på att göra så hela natten och lagt henne intill mig i mitten av vår säng istället. Där hon får känna min närhet och trygghet men istället blir de en mamma som inte kan sova gott för att hon sover halvt på mig. Men häromkvällen testa jag något nytt, som faktiskt funka!!


TIPS!

Jag satt och tänkte efter vad som gör henne orolig i sin egna säng och varför hon vaknar om nätterna. Jo hon gör det för att hon inte känner närheten från mig. Häromkvällen slutade det med att jag tog mitt nya men några dagar gamla påslakan jag hade på min Kudde och sovit med och trädde runt hennes kudde. Jag hängde även på kanten utav sängen (med räckhåll så hon inte råkar få tag i den i sömnen och lägga över huvudet) min kofta eller något jag haft på mig under dagen som luktar mig.

Detta resulterar i att hon sover hela nätterna, vaknar inte ens på natten. Hon sover inte oroligt utan snarare som en stock så man fått kolla till henne om hon ens lever. Och hon ger en sovmorgon, kan de bli bättre. Värt att testa för er som känner igen er och har samma problem med era små.


  • Nära Hallontäppan, Ljungbyhed

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Men så fint, blev alldeles varm i mammahjärtat ❤️ Att känna doften från dig hjälper säkert så hon sover bättre, skulle säkert kunna funka här med! Tack för tipset ❤️nouw.com/janielindahl
juliamalmgren
juliamalmgren,
Åh tack raring! ❤️ Ja vi har verkligen märkt att det varit de som gjort henne orolig! hoppas de kan hjälp för er med 🥰 kramar!’nouw.com/juliamalmgren
Patriciaespe
Patriciaespe,
Skönt att det verkar funka 😍🙏nouw.com/patriciaespe
juliamalmgren
juliamalmgren,
Ja verkligen!! 😍🙌🏽nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229