Paniken när hon tappar andan..


Senaste veckan när jag ammat N så har hon nästintill vid varenda amningstillfälle satt mjölken i halsen och börjar hosta.. jag drar henne ifrån mig och sätter henne upp och när jag gjort det så är det som hon tappat andan och inte får luft.. och att hon kipar efter andan. Jag får ju såklart panik och vet inte vart jag ska bli av eller göra trots att man ska försöka hålla lugnet. Vid vissa tillfällen har det inte släppt på en stund och jag blivit så rädd så jag börjat gråta.. känns som det orsakas av att hon äter för snabbt eller något. Jag har även fått ta henne över axeln och banka lätt på rumpa/rygg för det ska släppa.. när det släppt på henne och hon andas normalt igen så somnar hon, helt däckad blir hon sen vaknar hon igen efter en stund och vill ha mer mat.. idag hände det 3 gånger vid en och samma amnings tillfälle!

Har pratat med hon på BVC och hon verka inte tycka det är ett problem, mer bara konstigt att det inte sker i början utav amningen utan mer mot slutet då hon kan få för mycket mjölk i munnen i början av amningen menade hon på. Hon gav mig några tips jag kunde testa, som exempel att pausa under amningen men det hjälper inte, och oftast gör vi ändån ca 3 uppehåll under varje amning för hon somnar stundvis.

Någon som känner igen sig eller varit med om att sitt barn gjort liknande? Hur gjorde ni för att detta inte skulle ske? Några tips till en orolig mamma?


  • Nära Åstorp

Gillar

Kommentarer

anneli
anneli,
Jag förstår att det känns hemskt. Men hoppas det blir bättre snart och att det återgår till normalt 😊littlesleeper.blogg.se/
sweetwords
sweetwords,
Jag ammade ju inte utan flaskmata och där hade vi ju anpassade pipar, så kan ej relatera till detta. Men då man läser dina kommentarer så verkar det ju vara fullt normalt. Hon äter väl lungt i början, blir sedan glupskare efter en stund då kanskenouw.com/sweetwords
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229