NU FÅR DU GÄRNA KOMMA - GRAVID VECKA 37

Tycker bara veckorna går snabbare och snabbare nu tills mini är beräknad den sista september denna månaden. Känns så overkligt att det bara är runt hörnet nu och att vi gått in i den månaden som hon nu väntas komma i. Blandade känslor och tänkte berätta lite hur det är i dagsläget i denna veckan, 37 som vi idag gått in i. 

mitt mående? 

Säger samma sak denna veckan som jag sa förra. Känns som jag ständigt klagar och aldrig mår bra nu i sluttampen.. det är alltid något. Antingen har jag ont, super trött, illamående, huvudvärk, hormonerna spelar ett spratt med en m.m. Jag sover ingenting om nätterna vilket resulterar att just nu är jag vaken stort sätt alltid, sover möjligtvis en halvtimme lite då och då eller vilar någon gång när jag kommer till ro i en ställning jag klarar av att ligga i. Magen växer så det knakar och så som mini rör sig inne i magen nu märker man verkligen av att den platsen som fanns för bara några veckor sedan finns absolut inte längre. Jag mår ofta illa nu mera och äter inte alls lika mycket längre.. huvudvärk hälsar på varje dag också och det vet jag inte om det är för att jag inte får den sömn som jag skulle behövt. Foglossningen är densamma som den var förra veckan, väldigt påfrestande om jag varit mer aktiv under en dag. Kan vara påfrestande trots att man knappt rört sig under en dag nu också, så egentligen spelar det ingen större roll längre hur mycket/lite jag rör mig känns det som.

cravings?

Cravings har inte förändrats under sista tiden. Fefferoni kan jag bara inte leva utan. Dock har det blivit så mycket fefferoni sista tiden att jag märker att min mage inte riktigt hanterar det.. svider i magen och kan även inträffa att jag blir dålig i magen. Så försöker tagga ner lite på det trots det är svårt. Har även blivit att jag får kombinera dem där starka fefferonina med exempelvis ett glas mjölk efteråt för att dempa det lite. Blivit lite mer sötsugen sista tiden också, men inte i stora mängder. Men mer än vad jag varit under resten av graviditeten iallafall, kan tycka det är gott med en liten godispåse att sitta och mumsa på framför tvn eller en bakelse som jag köpt eller bakat m.m.


tankar och förberedelser inför förlossningen?

Det är väldigt blandade känslor kring förlossningen nu när den närmar sig med stormsteg. Jag är både vettskrämd och känner att allt kommer gå käpp rent åt helvetet.. det kommer göra så ont att jag inte klarar det och att något hemskt händer som att hon inte andas när hon kommer ut eller att det är något annat som inträffar osv. Med andra ord massvis med negativa tankar, samtidigt som någonstans så känner jag mig ändån klar med denna graviditeten nu och vill få det överstökat. Jag är redo att icke vara gravid längre, samtidigt som jag fortfarande för stunden inte känner mig mentalt redo för min blivande mamma roll.. det är bara lite smått skrämmande att tänka på för stunden. Hur jag ska klara den rollen.. men det var som många av er skrev i ett tidigare inlägg när jag uttryckte mig kring det, att det blir man nog aldrig redo för förens man har sitt barn framför en. Lite smått är där i sak väg kvar att förbereda som ett förlossningsbrev och att babyskyddet och dens iso-fix bas ska hitta sin plats i bilen nu i veckan m.m. annars börjar allt sånt inför förlossningen bli klara och ett stressmoment mindre. Idag gjorde jag en av sakerna som är en stor förberedelse inför BB vistelsen nästintill klar, mer om det i ett inlägg lite senare.

minis utveckling denna veckan?

Hon rör sig ständigt som vanligt i magen, hela dagarna/nätterna tycker jag nästintill haha. Livlig bebis hon där.. Hon är glad för att sparka så det trycker i mellan benen på mig på ett obehagligt vis och även ut i sidorna mot höfterna och upp mot revbenen. Mest obehagliga ställena att få sparkar emot och man hoppar verkligen till när hon gör det, haha. Hon tycker även om att putta upp rumpan så man ser den tydligt, detsamma gäller med någon fot och hand då och då också. Nu litar jag inte alls på gravid apparnas mått kring vikt och längd på bebis då jag anser att det blir så individuellt i dem sista veckorna. Jag tror inte hon blir en stor bebis iallafall. Hon är ju "färdig bakad" nu och det gör absolut ingenting om hon tittar ut redan nu i vecka 37 för min del då lungor och alla hennes organ är färdigutvecklade. Det är mer hennes underhudsfett och lagring av fett på hennes kropp som läggs på dessa sista veckorna.


Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,
Vilka söta plagg och tänk att snart har ni er efterlängtade bebis här 😍nouw.com/carroat
juliamalmgren
juliamalmgren,
Tack snälla! 🙈 jaa snart så Förhoppningsvis 🙈🌸💗nouw.com/juliamalmgren
amandaevajohansson
amandaevajohansson,
Åh mysigt 😍😍nouw.com/amandaevajohansson
juliamalmgren
juliamalmgren,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229