NOWALIES MATRUTINER

Fråga för ett litet tag sedan om ett inlägg om våra matrutiner för N kan vara något av intresse. Flera tyckte det skulle varit kul och läsa kring hur vi gör och även fått en del frågor kring detta på Instagram också och tänker därför att jag gör ett inlägg kring det.

- - - - - - - - - -

Svårt och sätta exakta tider på varje måltid då det kan variera rätt mycket beroende på hur hon sover samt om vi ska/är iväg någonstans. Men vi ser till att det blir ca 6 måltider för henne om dagen.


TIDIG FRUKOST

När N vaknar vilket brukar vara numera mellan 7:00-8:30 så får hon en flaska med välling. Vi kör på majsvälling då N vägrar allt med havre.. både havre välling och havre gröt spotar hon ut och blir arg på mig om hon får. Majsvälling funkar toppen, hon håller sig mätt längre och ända nackdelen med den är att den kan göra dem lite mer hårda i magen.


FRUKOST

Vid ca 9:30-10:00 tiden lite beroende på när hon fått sin tidiga frukost (välling) så går vi upp och äter frukost tillsammans vid matbordet. Hon får då fruktgröt med katrinplommon puré av någon sort eller en mjuk macka med yoghurt! Katrinplommon puré tillsätter vi i gröten för att hjälpa magen att inte bli så hård utav majsvällingen samt gröten. Till det får hon vatten. Jag passar då även på att äta min frukost för att visa N att man äter frukost tillsammans.


LUNCH

N får alltid en ordentlig lunch, antingen på färdig burkmat/klämmis eller någon maträtt jag själv har gjort till henne på den mat vi ätit. Även denna måltid äter vi tillsammans. Det kan vara allt från lax till lasange. Lasange och spagetti bolognese är bland annat några favoriter. Dock är N inte kräsen när det kommer till riktig varm mat, vilket är otroligt skönt!


MELLANMÅL

Mellan lunch och middag, ca 2-3 timmar efter N fått sin lunch så äter vi någon mellis. Detta kan vara allt från en macka, frukt (bla. Banan) , yoghurt, klämmis med gröt eller smoothie m.m. Det är väldigt blandat men bara ett litet mellanmål.


KVÄLLSMAT

Just nu så äter N mestadels gröt till kvällsmat om jag inte gör mat till henne på det vi ätit till kvällsmat. Men annars är det gröt till kvällsmat för hennes del då det mättar henne bäst på kvällen, inför natten. Till gröten har hon åter här någon slags utav katrinplommon pure för att mjuka upp magen så den inte blir så hård.


SÖMNMATAR/MAT INNAN SÄNGDAX

N får alltid en flaska med välling sent på kvällen, även om hon sover eller är vaken. Detta är sista måltiden inför natten och oftast håller hon sig på den tills hon vaknar på morgonen. Mestadels sömnmatar jag henne innan jag själv somnar. Sömnmatar för er som inte vet är när man matar henne medans hon sover, hon dricker flaskan och antingen vänder hon huvudet och sover vidare om hon är mätt eller så äter hon upp hela.


Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Åh, detta inlägg behövde vi, tack snälla du för att du delar med dig 💖 Tycker det är så fint det du skriver; att ni äter ni två för att hon ska lära sig att man äter tillsammans. Så viktigt ❤️ Kram på er! 🌟nouw.com/janielindahl
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh! Så bra ju! Och alltså WOW vilka otroliga bilder hjärtat! kram <3nouw.com/matildaberlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229